Türkiye diplomaside tarih yazıyor! Başkan Erdoğan’la...

Türkiye diplomaside tarih yazıyor! Başkan Erdoğan'la görüşen Biden'dan övgü dolu sözler

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden ile önemli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Türkiye Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın "yapıcı" bir görüşme gerçekleştirdiğini, Biden'ın, Türkiye'nin bugün Antalya Diplomasi Forumu kapsamındaki diplomatik girişiminden dolayı çok memnun olduğunu belirtti.

11 Mart 2022 - 06:56

Türkiye diplomaside tarih yazıyor! Başkan Erdoğan'la görüşen Biden'dan övgü dolu sözler

Giriş Tarihi: 11.3.2022  00:39Son Güncelleme: 11.3.2022  06:43

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştü! İşte ele alınan konular...

BİR AÇIKLAMA DA ABD BAŞKANI JOE BIDEN'DAN GELDİ

"Bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile konuştum" ifadelerine yer veren ABD Başkanı Joe Biden, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik sebepsiz saldırısına vereceğimiz yanıtları koordine etmek, Moskova'yı yaşanan saldırganlıktan sorumlu tutmak ve Ukrayna halkını desteklemek için devam eden uluslararası çabaların önemini tartıştık" mesajını paylaştı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştü! İşte ele alınan konular...Başkan Recep Tayyip ErdoğanABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Ukrayna - Rusya gerilimi ve bölgedeki sivillerin tahliyesi gibi konular ele alındı. Başkan Erdoğan Biden'a Türkiye'ye uygulanan tüm haksız yaptırımların kaldırılması gerektiğini söyledi. Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Erdoğan ve Biden'ın "yapıcı" bir görüşme gerçekleştirdiğini, Biden'ın Türkiye'nin bugünkü diplomatik girişiminden dolayı çok memnun olduğunu belirtti. Bu açıklama sonrası Joe Biden da sosyal medya hesabından kritik görüşmeye dair paylaşımda bulundu.

Başkan Recep Tayyip ErdoğanABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 18.20'de başlayan görüşme, 19.05'te sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı dahil bölgesel gelişmeler ve Türkiye-ABD ilişkileri ele alındı.

KRİZ DAHA DA DERİNLEŞEBİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında siyasi çözüm sağlanması gayretlerini devam ettirdiklerini belirterek, krizin daha da derinleşme ihtimaline karşı Türkiye'nin her iki tarafla konuşabilmesinin ve çözüm arayışında kolaylaştırıcı konumunda bulunmasının önemli olduğunun altını çizdi.

DİPLOMASİNİN ZAFERİTürkiye'nin açtığı güven kanalı sayesinde Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Türkiye'nin ev sahipliğinde bugün Antalya'da doğrudan karşılıklı konuşma imkanı bulmalarının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının düzenlenmesinin bile bizatihi bir diplomasi zaferi olduğunu vurguladı.

TÜM HAKSIZ YAPTIRIMLAR KALDIRILMALI

Erdoğan, Türkiye'nin ABD'den 40 yeni uçak alımı ve mevcut F-16'ların modernizasyonunu içeren talebinin en kısa sürede neticeye ulaştırılmasını beklediğini ifade ederek, savunma sanayii alanında Türkiye'ye yönelik tüm haksız yaptırımların kaldırılmasının zamanının da çoktan geldiğini dile getirdi.ABD'DEN İLK AÇIKLAMA: GAYET YAPICI BİR GÖRÜŞME OLDU

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Erdoğan ve Biden'ın "yapıcı" bir görüşme gerçekleştirdiğini, Biden'ın Türkiye'nin bugünkü diplomatik girişiminden dolayı çok memnun olduğunu belirtti.

'Antalya zirvesi diplomasi zaferi' Biden'dan Türkiye'ye övgü...BİR AÇIKLAMA DA ABD BAŞKANI JOE BIDEN'DAN GELDİ

"Bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile konuştum" ifadelerine yer veren ABD Başkanı Joe Biden, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik sebepsiz saldırısına vereceğimiz yanıtları koordine etmek, Moskova'yı yaşanan saldırganlıktan sorumlu tutmak ve Ukrayna halkını desteklemek için devam eden uluslararası çabaların önemini tartıştık" mesajını paylaştı.

Türkiye diplomaside tarih yazıyor! Başkan Erdoğan’la görüşen Biden’dan övgü dolu sözler

ye, dünyanın endişeyle takip ettiği Rusya Ukrayna savaşında devreye girerek her iki ülkenin dışişleri bakanlarını Antalya'da bir araya getirdi. Bu önemli zirve tüm dünya tarafından yakından takip edilirken Başkan Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden ile önemli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Türkiye Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın "yapıcı" bir görüşme gerçekleştirdiğini, Biden'ın, Türkiye'nin bugün Antalya Diplomasi Forumu kapsamındaki diplomatik girişiminden dolayı çok memnun olduğunu belirtti.

Psaki, günlük basın toplantısında Başkan Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan ve Biden'ın "yapıcı ve uzun bir görüşme" gerçekleştirdiğini belirten Psaki, Türkiye'nin girişimiyle Ukrayna ve Rusya dışişleri bakanlarının Antalya Diplomasi Forumu kapsamında bir araya gelmesine değindi.

BİDEN'DEN TÜRKİYE'YE ÖVGÜ DOLU ÖZLER

Psaki, "Başkan, Türkiye'nin oynadığı rolden ve bugün diplomatik müzakerelere ev sahipliği yapmasından dolayı oldukça memnun." ifadesini kullandı.

Son dakika: Gözler bu görüşmeye çevrildi! Başkan Erdoğan- Biden görüşmesi tamamlandı | Video

"TÜRKİYE, İSRAİL VE FRANSA'NIN PUTİN İLE DOĞRUDAN TEMASLARINI DESTEKLİYORUZ"

Bir gazetecinin "Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomatik çözüme desteğinden duyduğu memnuniyeti bildirdiniz. Beyaz Saray'ın diplomatik çözümdeki rolü ne?" sorusuna ise Psaki, "ABD'nin liderliği olmadan Rusya'ya bu kadar çok finansal yaptırım uygulanmazdı. Bizim yapmayı umduğumuz şey, müzakerelerde Ukrayna'ya daha güçlü bir pozisyona koymak." yanıtını verdi.

Masayı Türkiye kurdu! Tarihi zirve dünya basınındaPsaki, ABD'nin, Ukrayna ve Rusya arasında diplomatik görüşmelerde somut bir arabuluculuk rolü üstlenip üstlenmeyeceği sorusuna ise "Türk müttefiklerimiz, İsrail ve Fransa da dahil birçok liderin Putin ile doğrudan temas kurma çabalarını destekliyoruz." yanıtını vermekle yetindi.

BEYAZ SARAY'DAN "İKİLİ İLİŞKİLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ" VURGUSU

Öte yandan Başkan Erdoğan ve Biden'ın telefon görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan yazılı açıklama da yapıldı.

Başkan Erdoğan ve Biden'ın Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına ilişkin endişelerini dile getirdiklerine işaret edilen açıklamada, "İki lider, Rusya'nın saldırılarını bir an önce durdurması gerekliliğini bir kez daha vurgularken, krize karşı koordineli yanıt verilmesini memnuniyetle karşıladı." ifadesine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Biden, Türkiye'nin çatışmaya diplomatik çözümle destek verme çabalarından, ayrıca Türkiye'nin barış ve istikrar için bölgesel liderler ile son zamanlardaki temaslarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Buna ek olarak iki lider, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi için fırsatları ele aldı."

Savaşta ‘Barış’ın elçisi Türkiye oldu! 'Önemli bir başlangıç'

BİDEN DA TWİTTER HESABI ÜZERİNDEN AÇIKLAMA YAPTI

Biden ise resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Başkan Erdoğan ile görüşmesini değerlendirdi.

Görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını ele aldıklarını aktaran Biden, "Moskova'yı Ukrayna'ya yönelik saldırılarından sorumlu tutmak için süren uluslararası çabaların ve krizle karşı karşıya olan Ukrayna halkına desteğin önemini vurguladık." ifadelerini kullandı.Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin ilk açıklama geldi: Antalyadaki toplantı diplomasi zaferi

Önemli bir başlangıç

Erdoğan’ın lider diplomasisi

Bu haber 990911 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
FETÖ'nün dev emniyet arşivi çözüldü! 'Garson' soruları tek tek yanıtladı: Gülen'i sürekli bilgilendirmişler
FETÖ'nün dev emniyet arşivi çözüldü! 'Garson' soruları tek...
FETÖ'nün dev emniyet arşivi çözüldü! 'Garson' soruları tek tek yanıtladı: Gülen'i sürekli bilgilendirmişler
FETÖ'nün dev emniyet arşivi çözüldü! 'Garson' soruları tek...