Başkan Erdoğan’ın sözleri dünyada böyle yankılandı:...

Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor 

Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası konuştu. Başkan Erdoğan, İran ile işgalci İsrail arasında yaşanan çatışmalara ilişkin "13 Nisan gecesi yüreklerimizi ağzımıza getiren gerilimin birinci müsebbibi Netanyahu ve gözünü kan bürümüş yönetimidir. Türkiye olarak son iki gündür Gazze'deki katliamların geri plana itilmemesi için temaslarımızı artırdık." açıklamasında bulundu.

17 Nisan 2024 - 11:14

İran-İsrail gerginliği | Başkan Erdoğan'ın sözleri Batı medyasında ses getirdi: Dengeleyici bir rol oynuyor

Giriş Tarihi: 17.04.2024 Güncelleme Tarihi: 17.04.2024 

Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor 

Başkan Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi için net mesaj: 13 Nisan'ın sorumlusu Netanyahu!

Başkan Erdoğan’ın sözleri Batı medyasında ses getirdiDünya olası İsrail-İran savaşı için adeta alarma geçmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 3 saat süren kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçti ve İsrail-İran arasındaki gerilim hakkında konuştu. Ortadoğu'daki tansiyonun yükselmesinin en büyük sebebinin Netanyahu olduğunu belirten Erdoğan'ın sözleri dünya medyasından geniş ses getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyorİran-İsrail arasındaki gerginlik sonrası dünya kırmızı alarma geçmiş durumda. Tansiyonun düşürülmesi için bölgede yürütülen diplomasinin trafiği oldukça yoğun. Başkan Erdoğan Orta Doğu'yu büyük bir felaketin eşiğine getiren olayla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın sözleri Batı medyasında oldukça ses getirirken, Yunan basını da dikkat çeken bir analiz kaleme aldı.

İran-İsrail gerginliği | Başkan Erdoğan’ın sözleri Batı medyasında ses getirdi: Dengeleyici bir rol oynuyorİran-İsrail arasındaki gerginlik sonrası dünya kırmızı alarma geçmiş durumda. Tansiyonun düşürülmesi için bölgede yürütülen diplomasinin trafiği oldukça yoğun. Başkan Erdoğan Orta Doğu'yu büyük bir felaketin eşiğine getiren olayla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın sözleri Batı medyasında oldukça ses getirirken, Yunan basını da dikkat çeken bir analiz kaleme aldı.

Başkan Erdoğan’ın sözleri Batı medyasında ses getirdiDünyanın gözü kulağı Ortadoğu'dan gelecek haberlerde... İsrail'in Şam'daki İran elçiliğini hedef almasının ardından yükselen tansiyon İran'ın 'intikam saldırısı' ile zirve yaptı.

Tahran 300'den fazla füze ve İHA ile İsrail'i hedef aldı. İsrail saldırının ardından İran'a karşılık verileceğini ilan ederek misilleme tehdidinde bulundu.

Bu gelişmelerin ardından konuşan Başkan Erdoğan'ın açıklaması dünya basınında geniş yer buldu.

Bölgedeki gelişmeleri canlı blog sayfası üzerimden okurlarına aktaran Katar merkezli Al Jazeera 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu'da son dönemde tırmanan gerilimin tek sorumlusunun Netanyahu ve hükümeti olduğunu söyledi' dedi.

India Today 'Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Benjamin Netanyahu'nun Ortadoğu'daki son gerilimlerin 'tek sorumlusu' olduğunu söyledi' dedi.

'Erdoğan, İran'ın İsrail'e saldırısından Netanyahu'yu sorumlu tuttu' başlığı ile okurlarının karşısına çıkan Barron's 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü yaptığı açıklamada, İran'ın İsrail'e yönelik ilk doğrudan saldırısının asıl sorumlusunun İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olduğunu söyledi' dedi.

İran merkezli Press TV haberinde 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu'da artan gerilimin sorumlusunun yalnızca İsrail rejimi olduğunu söyledi' ifadesine yer verdi.

İsrail ordusuna göre, Tahran yönetimi Cumartesi gecesi İsrail'e doğru 300'den fazla insansız hava aracı ve füze fırlattı. İran ordusu saldırının "Şam'daki İran konsolosluğuna yapılan saldırıya yanıt olarak gerçekleştirildiğini ve tüm amaçlara ulaşıldığını" duyurdu.

AOL, Erdoğan'ın Ortadoğu'daki gerilimin tek sorumlusu olarak Netanyahu'yu işaret ettiğini aktardı. Haberinde Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer ayıran Polonya merkezli TVP 'Erdoğan, Gazze'deki "zulüm ve soykırım" devam ettiği sürece yeni bölgesel çatışmaların mümkün olduğunu da sözlerine ekledi ve tüm partileri sağduyu ile hareket etmeye çağırdı' dedi.

Middle East Eye 'Erdoğan Ortadoğu'daki gerilimi tırmandırmaktan İsrail'i sorumlu tuttu' manşeti ile okurlarının karşısına çıktı.

Yunan Kathimerini haberinde 'Kabine toplantısının ardından Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, "İsrail bölgesel bir çatışmayı kışkırtmaya çalışıyor ve İran'ın Şam'daki büyükelçiliğine saldırısı son damla oldu" dedi.' ifadesine yer verdi.

Ethnos ise Erdoğan'ın bölgede oynadığı role vurgu yaptı. Yunan gazete 'Erdoğan, İran ile İsrail arasında dengeleyici bir rol oynuyor' manşetini attı.

Haberde 'İran'ın İsrail'e saldırısının ardından ilk açıklamasında taraf tutmaktan kaçınan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taraf tutmadı ve eleştirilerini İsrail'in Netanyahu yönetimindeki eylemlerine yoğunlaştırarak onu orantısız tepkiler vermekle suçladı' denildi.

Al Arabiya 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü yaptığı açıklamada, İran'ın İsrail'e yönelik ilk doğrudan saldırısının asıl sorumlusunun İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olduğunu söyledi' dedi.

Times of Israel haberinde 'İsrail'i ve liderliğini sürekli eleştiren Türk lider, televizyonda yaptığı açıklamalarda, "13 Nisan akşamı yüreklerimizi yakan gerilimin asıl sorumlusu Netanyahu ve onun kanlı yönetimidir" dedi' ifadesine yer verdi.

Bir başka İsrail gazetesi Jerusalem Post 'Erdoğan: Ortadoğu'daki son gerilimlerin tek sorumlusu İsrailli Netanyahu' manşetini attı.

Bu haber 101628 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
PKK elebaşı Duran Kalkan'ın 1 Mayıs için 'sokak' çağrısına DEM Parti'den destek: Taksim'e gidecekler
PKK elebaşı Duran Kalkan'ın 1 Mayıs için 'sokak' çağrısına...
FETÖ'nün dev emniyet arşivi çözüldü! 'Garson' soruları tek tek yanıtladı: Gülen'i sürekli bilgilendirmişler
FETÖ'nün dev emniyet arşivi çözüldü! 'Garson' soruları tek...