Son dakika haberi: İspanya, Galatasaray’ın kalecisi Inaki...

Son dakika haberi: İspanya, Galatasaray'ın kalecisi Inaki Pena'yı konuşuyor! 'Pişman etti'

Son dakika Galatasaray haberleri... UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, iyi bir savunmayla Camp Nou'dan 0-0 beraberlikle ayrıldı ve tur umudunu rövanş maçına taşımayı başardı. Bugünkü köşe yazısında "Galatasaray tarihi fark yer" diyenlere tepki gösteren Levent Tüzemen, Galatasaray'ın Camp Nou'da tarih yazdığını ifade etti. İşte SABAH Spor'un usta yazarları Bülent Timurlenk ve Levent Tüzemen'den o çarpıcı sözler...

11 Mart 2022 - 08:48

Son dakika haberi: İspanya, Galatasaray'ın kalecisi Inaki Pena'yı konuşuyor! 'Pişman etti'

Giriş Tarihi: 11.3.2022  07:39   Son Güncellenme: 11.03.2022 - 08:02

Dünya basınında gündem Galatasaray! 'Türk duvarına çarptı'

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray konuk olduğu İspanyol devi Barcelona'yla golsüz berabere kaldı

Son dakika: Barcelona-Galatasaray maçı sonrası gönderme! "G.Saray tarihi fark yer" diyenler... 

Barcelona - Galatasaray maçında sahanın en iyisi olarak sarı-kırmızılıların file bekçisi Inaki Pena gösterildi. Barça’dan kiralık Cim Bom’da oynaması ve bonservisini elinde bulunduran takımın galibiyetini engelleyen isim olması büyük yankı uyandıran genç kaleci İspanya’da manşetlere çıkarken, farklı ülkelerde de bu kahramanlık hikayesine ilgi gösterildi.

Son dakika haberi: İspanya, Galatasaray'ın kalecisi Inaki Pena'yı konuşuyor! 'Pişman etti'

İşte Inaki Pena başlıklarıyla yayınlanan haberler:

İspanyol haber ajansı Europa Press, UEFA Avrupa Ligi mücadelesini abonelerine ‘Inaki Pena, Barça’yı iptal etti’ başlığıyla geçti.

Haberde “Barcelona’dan kiralık Galatasaray’da oynayan file bekçisi gecenin sürprizi oldu. Barça’ya kendisini kanıtladı ve gelecek sezon kadroda yere talip olduğunu gösterdi” denildi.

Son dakika haberi: İspanya, Galatasarayın kalecisi Inaki Penayı konuşuyor Pişman etti

Katalan Sport gazetesi ‘Inaki Pena, Depay’ı tekrar ilk 11’e döndüğüne pişman etti’ başlıklı haber yayınladı. Haber içeriğinde “Sakatlığı nedeniyle Bayern maçından beri Xavi’nin 11’inde yer almıyordu. Sakatlık sonrası ilk kez ilk 11 çıktığı maçta iyi şutlar çekti ama Galatasaray kalecisi harika kurtarışlar yaptı” denildi.

Son dakika haberi: İspanya, Galatasarayın kalecisi Inaki Penayı konuşuyor Pişman etti

Katalonya Hükümeti’nin yayın organı olan CCMA’nın internet sitesinde konuyla ilgili haber ‘Inaki Pena Nou Camp’ta siftah yaptığı maçta kendisini kanıtladı’ başlığıyla yayınlandı, “Galatasaray’da kiralık oynayan Barça kalecisi maçın golsüz sona ermesini sağladı” ifadeleri kullanıldı.

Katalan yayın organı Mundo Deportivo ‘Inaki Pena Barcelona formasına adaylığını açıkladı’ başlıklı haber yayınladı: “Pena Barcelona karşısında parıldadı. Çok iyi kurtarışlar yaptı, kalede güven verdi. Adeta Barcelona’nın kadrosunda iyi kaleciler olduğunu hatırlatır gibiydi.”

Son dakika haberi: İspanya, Galatasarayın kalecisi Inaki Penayı konuşuyor Pişman etti

 

La Sexta internet sitesinde haber ‘Barcelona’nın karşısına Inaki Pena dikildi’ başlığıyla yayınlandı. Haberde “Pena spektaküler kurtarışlara imza attı. Katalan ekibinin en aktif ismi Memphis Depay’dı ama Galatasaray kalecisi ona da geçit vermedi” değerlendirmesi yapıldı.

Son dakika haberi: İspanya, Galatasarayın kalecisi Inaki Penayı konuşuyor Pişman etti

İspanyol Haber Ajansı (EFE) Barcelona’nın bu skorla turu zora soktuğunu belirterek kaleci performansına dikkat çekti. Haberde “Barcelona için müthiş Inaki Pena’yı geçmek mümkün olmadı” ifadeleri kullanıldı.

Dünya basınında gündem Galatasaray! 'Türk duvarına çarptı'

Marca gazetesinde 'Karşılaşmanın öne çıkan ismi Barcelona'dan kiralık olarak Galatasaray'da forma giyen kaleci Inaki Pena'ydı. Genç file bekçisi Xavi'nin takımına geçit vermedi. Türk takımı onbir maçtır Avrupa'da yenilmiyor' satırlarına yer verildi.

Son dakika haberi: İspanya, Galatasarayın kalecisi Inaki Penayı konuşuyor Pişman etti

Barcelona Sportif Direktörü Mateu Alemany, Galatasaray’da kiralık oynayan oyuncuları ile ilgili açıklamada bulundu. Barça TV’ye konuşan Alemany “Inaki Pena Barcelona’nın bir oyuncusu ve Barça’nın bir değeri. Kiralık giderek cesur bir karar verdi. Kendisi için iyi bir tecrübe oluyor. Sonuçta Barcelona’nın oyuncusu” dedi.

Son dakika haberi: İspanya, Galatasarayın kalecisi Inaki Penayı konuşuyor Pişman etti

Barcelona teknik direktörü Xavi de Galatasaray formasıyla müthiş bir performans çıkaran Inaki Pena’yı övdü. Xavi “Maalesef biz son maçlarımızdaki gibi oynayamadık ama şunu da söylemeliyim ki; Pena da harika bir maç çıkardı” diye konuştu.

Son dakika haberi: İspanya, Galatasarayın kalecisi Inaki Penayı konuşuyor Pişman etti

 

Şili’den Express Futbol, twitter hesabındaki paylaşımında ‘Inaki Pena, Nou Camp’taki Galatasaray direnişinin lideriydi’ ifadesini kullandı ve şu satırlara yer verdi: “Maç golsüz sona erdiyse kalecinin yaptığı müthiş kurtarışlar sayesindeydi. La Masia’dan yetişen Pena, İstanbul devinde kiralık olarak oynuyor.”

Son dakika haberi: İspanya, Galatasarayın kalecisi Inaki Penayı konuşuyor Pişman etti

Son dakika: Barcelona-Galatasaray maçı sonrası gönderme! "G.Saray tarihi fark yer" diyenler...

Giriş Tarihi: 11.3.2022  10:02 Son Güncelleme: 11.3.2022  10:12

Son dakika: Barcelona-Galatasaray maçı sonrası gönderme! G.Saray tarihi fark yer diyenler...

Son dakika Galatasaray haberleri... UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Barcelona ile karşılaşan Galatasaray, iyi bir savunmayla Camp Nou'dan 0-0 beraberlikle ayrıldı ve tur umudunu rövanş maçına taşımayı başardı. Bugünkü köşe yazısında "Galatasaray tarihi fark yer" diyenlere tepki gösteren Levent Tüzemen, Galatasaray'ın Camp Nou'da tarih yazdığını ifade etti. İşte SABAH Spor'un usta yazarları Bülent Timurlenk ve Levent Tüzemen'den o çarpıcı sözler...

UEFA AVrupa Ligi'nde son 16 turu ilk maçında Galatasaray, Camp Nou'da Barcelona'nın konuğu oldu. Maçın favorisi olarak gösterilen Barcelona oyunun kontrolünü elinde tutsa da ve pozisyonlar bulsa da golü bulamadı. Galatasaray'ın gösterdiği savunma performansıyla birlikte temsilcimiz zorlu maçı gol yemeden tamamladı.

PENA GECEYE DAMGA VURDU

0-0 biten maçtan sonra Galatasaray tur umudunu İstanbul'daki maça taşımayı başardı. Maçta İspanyol kaleci İnaki Pena'nın yaptığı kritik kurtarışlar geceye damga vurdu.

SABAH Spor'un usta yazarları Levent Tüzemen ve Bülent Timurlenk, dün oynanan maçla ilgili çarpıcı analiz ve değerlendirmelerde bulundu. Levent Tüzemen, "Galatasaray tarihi fark yer" diyenlere gönderme yaptı.

LEVENT TÜZEMEN: "TURİST GİBİ GELMEMİŞLER"

Avrupa Ligi'nde 'Kompakt futbol' anlayışıyla gruptan yenilmeden lider çıkan ve deplasmanda gol bile yemeyen G.Saraylı oyuncular, bu güçlü oyunlarını Barcelona önünde de başarıyla sergileyince yine gol yemediler ve yine zafer yazdılar.

"MARCAO-NELSSON İKİLİSİ SAVUNMADA DUVAR ÖRDÜ"

İstanbul'da şimdi Barça'yı Galatasaray taraftarı bekliyor. Xavi ile birlikte yeniden 'Tiki-Taka' oyununa dönen Barça'ya karşı G.Saray geniş alanda oynamadığı gibi topu rakibine bırakıp dar alanda hata yapmamaya dikkat etti. İlk yarı Kerem, Barça savunmasının içinden geçti ama gol yapması gereken vuruşu beceremedi. Marcao-Nelsson ikilisi savunmada duvar ördü.

"PENA GECENİN YILDIZI OLDU"

Basın toplantısında, 'Biz buraya Camp Nou'yu görmeye gelmedik' diyen kaleci Pena yaptığı başarılı kurtarışla büyük alkış aldı. Özellikle Depay'ın frikiğinde topu köşeden inanılmaz bir refleksle kurtardı. Pena gecenin yıldızı oldu.

Eğer Feghouli, Berkan ve Babel ilk 45'te Barça savunmasının arkasına attıkları final paslarında topu şiddetini ayarlayabilselerdi Kerem ve Mostafa golle burun buruna kalırdı.

G.Saray'ın güçlü oyunu önünde Barça pozisyon üretemeyince Xavi ikinci yarıda Busquets, Pique ve Dembele'yi aldı. Bu üç hamle Barça'nın daha etkili olmasını sağlarken, G.Saray'ın kaleye yakın ve daha derin savunma yapmasına neden oldu.

Boey ile Aanholt çok çalıştı. Taylan ile Berkan 'Kompakt oyunda' daha başarılı olduklarını gösterdi. Bu ikili, pas oyununda etkili değil ama mücadele anlamında daha başarılılar.

"NOU CAMP'TA GOL YEMEYEREK TARİH YAZDILAR"

Türkiye'de 'Tarihi fark yerler' diyenlere inat G.Saraylı oyuncular bildikleri oyun anlayışıyla Camp Nou'da da gol yemeyerek tarih yazdılar. Yürekten oynayan, tekmeye kafa sokan, savaşan Galatasaraylı oyuncuları kutluyorum.

BÜLEN TİMURLENK: KUSURSUZ...

Torres ve Depay ile başlayan Xavi karşısında Torrent, göbeği iyi kapatması gerektiğini biliyordu, Barça'yı kanatlara sürüklediğinde ise gelen yüksek ortalara Nelsson ve Marcao ile boy avantajını kullanacaktı. Taylan ve Berkan ve arkalarındaki iki stoper Frenkie De Jong ve Pedri'ye nefes aldırmayınca Barça son bir ayın en kısır 45 dakikasını geride bıraktı.

Boey tutuk başlamış, Mohamed top tutmakta zorlanıyor, Feghouli geçiş oyununda eksik kalıyordu ama Kerem yine Kerem'di. İlk yarıda takımını öne geçirecek pozisyonu da yakaladı…

Barça'nın %65-70 topa sahip olacağı ve en az 15 hücum geliştireceği beklenen bir maçta çerçeveye 4 isabette kalması G.Saray'ı ayakta tuttu. Böyle deplasmanlar ekstra kaleci performansıyla başı dik terk edilir. Pena dün ilk yarıda iki topa, ikinci devrede de bir topa nefis plonjon atarken eksiği görülen yüksek topları da rahat topladı.

Xavi baktı ki pabuç pahalı, ikinci yarıya Busquets ve Dembele ile başlayıp oyunu iyice yıkmaya çalıştı rakip sahaya. Boey ikinci 45'te Dembele karşısında yıkılmazken Aanholt da hızlı Traore'nin kanalını iyi tıkadı. Atletico'ya 45 dakikada 3, Napoli'ye deplasmanda 4 atan Barça, Aubameyang'ı da son 30'da oyuna aldığında topu kaldırmaya başladı.

O dakikalarda G.Saray'ın defans göbeği kusursuz oynarken Katalanlar, son 15 dakikada çift santrfor hamlesini de Luuk de Jong ile denediler ama duvarı aşamadılar.

Ligdeki hikâye başka ama Avrupa Ligi'nde buraya namağlup gelen ve Camp Nou'dan yine yenilmeden çıkan G.Saray için maç günü şu satırı düşmüştüm başlığa: 'Rövanşa 50 bin kişiyi getirin.' Gelecekler elbette ve Barça'nın tünelden çıkışını bekleyecekler… Söyleyecek daha çok şeyi var, olmalı G.Saray'ın…

Dünya basınında gündem Galatasaray! 'Türk duvarına çarptı'

11.03.2022 09:47

1 / 31

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, son 16 turu ilk maçında dünya devi Barcelona'ya konuk oldu. Sarı-kırmızılı takım rakibine gol izni vermediği mücadelede sahadan 0-0'lık eşitlikle ayrıldı. 

2 / 31

Galatasaray'ın Barcelona deplasmanında gösterdiği performans dış basında gündeme oturdu.

3 / 31

MARCA

G.SARAY BARCELONA'YI NASIL DURDURACAĞINI BİLİYORDU

4 / 31

"Galatasaray, Barcelona'yı nasıl durduracağına çalışmış ve biliyordu. Çeyrek finale kimin kalacağı İstanbul'daki maçtan sonra belli olacak. Inaki Pena, golsüz sona eren maçta harika işler yaptı."

5 / 31

"Xavi'nin öğrencileri, hiç hesaba katmadıkları bir beraberlik aldı ve çalışkan Galatasaray'ı yenemedi. Guardiola'nın öğrencisi olan Torrent, Türkiye'de oynadığı oyunu bir kenara bıraktı ve beklenenden daha az sorun yaşadı."

6 / 31

"Kerem Aktürkoğlu, harika bir gol atmak üzereydi ancak Eric Garcia'nın dizi buna engel oldu. Gomis, seyircileri sessizliğe gömdü ancak ofsayt bayrağı kalktı."

7 / 31

"Barcelona, elinde kalan tek kulvarda şampiyonluğa ulaşmak için İstanbul'da kazanmak zorunda."

8 / 31

ESPN

G.SARAY CAMP NOU COŞKUSUNU SOĞUTTU!

9 / 31

"Barcelona'nın son 4 maçta görülen coşkusu yoktu. Özellikle Real Madrid'in geri dönüşünün ardından Barcelona'nın performansı hayal kırıklığı yarattı."

10 / 31

"Inaki Pena, Galatasaray'ı yenilgiden kurtardı. Barça, Ter Stegen'e rekabet istiyorsa para harcamasına gerek yok."

11 / 31

"Barcelona ilk 45 dakika sadece Adama ile pozisyon bulmaya çalıştı ancak Galatasaray kalesini zorlayamadı."

12 / 31

MUNDO DEPORTIVO

 

 G.SARAY CAMP NOU'DA DİRENDİ!

13 / 31

"Barcelona, oyunda üstündü ancak Galatasaray savunmasına ve Inaki Pena'ya takıldı."

14 / 31

"Barcelona'nın bu kadar zorlanacağını kimse tahmin etmemişti. Galatasaray direndi ve zaman zaman da kontrataklarla gole yaklaştı. Galatasaray, Inaki Pena ve de Jong'un şutunu püskürten direk sayesinde paçayı kurtardı."

15 / 31

"Barcelona kontrolü ele geçirmekte zorlandı. Bu rotasyondan ya da Galatasaray'ın savunmadaki çabasından dolayı olabilir. İkinci yarıda Barça şiddetini artırsa da Türk duvarına çarptı. Inaki Pena harika bir performans gösterdi."

16 / 31

EL PAIS 

BARCELONA İSTANBUL'DA GALİP GELMEK ZORUNDA!

17 / 31

"Barcelona uzun süredir Avrupa'da eski performansının uzağında. Xavi, bu sezon oldukça zayıf olan Galatasaray karşısında ilk yarıyı çöpe attı. İkinci yarı kendine gelse de beraberliği bozamadı."

18 / 31

"Barcelona şimdi çeyrek finale çıkmak için bekleyen Galatasaray'a karşı İstanbul'da kazanmak zorunda."

19 / 31

"Galatasaray, maçtaki tüm insiyatifi Barcelona'ya verdi ve her şeyiyle savunma yapmayı seçti. Barcelona ise kanatlardan zaman zaman içeri girmeyi başarsa da ortada yetim kaldı."

 

20 / 31

"Pena, kış transferinde Galatasaray'a gönderilmesinin cezasını Barcelona'ya kesti. Galatasaray golü de buluyordu ancak Kerem'in şutu Eric Garcia tarafından kurtarıldı."

21 / 31

LAVANGUARDIA

BARÇA KONSANTRE VE DİSİPLİNLİ GALATASARAY'A KARŞI KOYAMADI

22 / 31

"Xavi, maç içerisinde her şeyi denese de Galatasaray savunmasını aşamadı. Barça için şimdi tur tehlikede. El Clasico'dan yalnızca 3 gün öncesinde İstanbul'da zorlu bir maça çıkacaklar."

23 / 31

"Türkiye'de zirvenin uzağında kalan Galatasaray için rotasyon mantıklı görünüyordu ancak ikinci yarıda bu kararından dönmek zorunda kaldı."

 

24 / 31

"Domenec Torrent'in Galatasaray'ı, savunmada hiçbir şekilde boşluk vermedi."

25 / 31

BILD

BARÇA YILDIZLARI SÖNÜK KALDI

26 / 31

"Barcelona, Avrupa Ligi son 16 Turu ilk maçında avantajlı skor fırsatını taraftarı önünde değerlendiremedi."

27 / 31

INDEPENDENT

14 DENEME SONUÇSUZ KALDI

28 / 31

"Barcelona sahasında ağırladığı Galatasaray'ı 14 gol denemesi başarısız sonuçlanınca evinde golsüz beraberlikle gönderdi."

29 / 31

DAILY MAIL

BARÇA PENA'YA TAKILDI!

30 / 31

"Xavi'nin talebeleri, golsüz biten Avrupa Ligi son 16 Turu ilk maçında G.Saray'a kiralık gönderdikleri Inaki Pena'ya takıldı."

31 / 31

L'EQUIPE

BARÇA O KADAR DA TEHLİKELİ DEĞİL!

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray konuk olduğu İspanyol devi Barcelona'yla golsüz berabere kaldı

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray konuk olduğu İspanyol devi Barcelona'yla golsüz berabere kaldıGalatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında İspanyol devi Barcelona'yla 0-0 berabere kaldı. İki takım arasındaki rövanş mücadelesi 17 Mart Perşembe günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda oynanacak.

Bu haber 991209 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MHP'de Devlet Bahçeli'nin
MHP'de Devlet Bahçeli'nin "A Takımı" belli oldu
MHP'de Devlet Bahçeli'nin
MHP'de Devlet Bahçeli'nin "A Takımı" belli oldu