Türkiye yine devrede! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ve...

Türkiye yine devrede! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ve Ukrayna'ya çağrısı dünyada manşet

2022 yılının Şubat ayında başlayan ve ne zaman biteceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış çağrısı dünya medyasında büyük ses getirdi. Uluslararası ajanslar Türkiye'nin bir kez daha devrede olduğunu yazdı.

29 Şubat 2024 - 11:52

Rusya ve Ukrayna savaşında barış umudu! Başkan Erdoğan'ın kritik çağrısı dünya medyasında  
Giriş Tarihi: 29.02.2024 11:16 Güncelleme Tarihi: 29.02.2024 11:24
Türkiye yine devrede! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ve Ukrayna'ya çağrısı dünyada manşet
Türkiye yine devrede! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ve Ukrayna'ya çağrısı dünyada manşet
2022 yılının Şubat ayında başlayan ve ne zaman biteceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış çağrısı dünya medyasında büyük ses getirdi. Uluslararası ajanslar Türkiye'nin bir kez daha devrede olduğunu yazdı.
Rusya ve Ukrayna savaşında barış umudu!2022 yılının Şubat ayında başlayan ve ne zaman biteceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken Türkiye akan kanın durması için bir kez daha devreye girdi ve ülkelere çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna-Güney Doğu Avrupa Zirvesi’ne bir video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan videolu mesajda, "Savaşın Adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi için diplomasiye ve diyaloğa şans verilmesi gerektiğine dair görüşümü muhafaza ediyorum. Barış girişimlerinin başarıya ulaşmasında her iki tarafın da bir araya getirilmesinin şart olduğuna inanıyorum. Barışın inşası için daha önce İstanbul'da kurmuş olduğumuz müzakere masasını yeniden tesis etmeye de hazırız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın barış çağrısı dünya medyasında büyük ses getirdi. Uluslararası ajanslar Türkiye'nin bir kez daha devrede olduğunu yazdı.

Rusya ve Ukrayna savaşında barış umudu! Başkan Erdoğan’ın kritik çağrısı dünya medyasındaRusya ve Ukrayna arasında süren savaşın faturası giderek katlanıyor. Başkan Erdoğan tüm dünyayı etkileyen savaşın çözümü için iki ülkeye de kritik bir çağrıda bulundu. Başkan Erdoğan'ın barış sözleri ise dünya medyasında oldukça ses getirdi.

Dünyanın gözü kulağı aylardır Ukrayna'dan gelen haberlerde... Rusya Devlet Başkanı Putin'in 2021'in Şubat ayında verdiği emir ile başlayan kanlı savaş can almaya devam ediyor.

İki tarafında kesin zafere ulaşamadığı bir aşamada devam eden savaşa diplomatik çözüm için Türkiye bir kez daha hamle yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna-Güney Doğu Avrupa Zirvesi'ne video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, 'Barışın inşası için daha önce İstanbul'da kurmuş olduğumuz müzakere masasını yeniden tesis etmeye hazırız' ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yönde yaptığı çağrı dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı.

2 yılı aşkın süredir devam eden Ukrayna savaşı yüzbinlerce hayata mal oldu. Savaşın sona ermesi için pek çok diplomatik hamle yapıldı. Bu çabada aslan payı ise Türkiye'nin oldu. İstanbul'da tarafları bir araya getiren Türkiye akan kana son vermek için pek çok girişimde bulundu.

Newsweek 'Türkiye, Ukrayna-Rusya Barış Müzakerelerinin Yeni Turuna Ev Sahipliği Yapmayı Teklif Ediyor' manşetini attı.

Haberde 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus işgalinin başlamasından iki yılı aşkın bir süre sonra Ukrayna-Rusya barış müzakerelerinin yeni turuna ev sahipliği yapmayı teklif etti' denildi.

Kviv Independent 'Türkiye, Rusya-Ukrayna barış görüşmelerine yeniden ev sahipliği yapmayı teklif ediyor' başlıklı haberinde 'Hem Moskova hem de Kiev ile yakın bağlarını sürdüren Ankara, kendisini savaşta arabulucu olarak konumlandırmaya çalıştı' yorumuna yer verdi.

CNN YUNANİSTAN: ERDOĞAN'DAN DİPLOMASİYE ŞANS VERME ÇAĞRISI

CNN Yunanistan 'Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya diplomasiye şans verme çağrısı' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde Erdoğan'ın 'Savaşı adil ve kalıcı bir barışla sona erdirmek için diplomasi ve diyaloga şans verilmesi gerektiği görüşünü savunuyorum. Bu hedefe ulaşmak için tüm diplomatik kanalların azami ölçüde kullanılması son derece önemlidir' sözleri öne çıkarıldı.

BNN bu gelişmeyi 'Erdoğan, Rusya-Ukrayna Barış Görüşmelerinde Türkiye'nin Arabulucu Olmasını Önerdi' başlığı ile duyurdu.

Haberde 'Türkiye'nin Rusya-Ukrayna ihtilafında arabuluculuk yapma teklifi yeni bir gelişme değil. Tarihsel olarak Ankara, bölgesel anlaşmazlıkların çözümüne yönelik diplomatik çabalarda önemli bir rol oynamıştır' denildi.

APA: TÜRKİYE MÜZAKERELERE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIR

Azerbaycan merkezli APA 'Türkiye cumhurbaşkanı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerine yeniden ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi' dedi.

Bir başka Azeri haber platformu Azerbaycan 24 haberinde 'Ankara, çatışmanın başlamasına bir aydan az bir süre kalmışken raydan çıkan müzakere turunun ardından defalarca arabulucu olarak hareket etmeye çalıştı' ifadesine yer verdi.

INDEPENDENT: ERDOĞAN ADİL VE KALICI ÇÖZÜM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Bölgedeki gelişmeleri canlı blog sayfası üzerinden okurlarına aktaran Independent 'Erdoğan, Ukrayna'daki savaşa 'adil ve kalıcı çözüm' çağrısında bulundu' başlığını attı.

İran merkezli IFP 'Türkiye, Rusya-Ukrayna Görüşmelerine Ev Sahipliği Yapmaya Hazır Olduğunu Söyledi' manşeti ile çıktı.

Interfax Ukrayna 'Erdoğan, Rusya-Ukrayna diyalogunu kurmaya hazır olduğunu duyurdu' başlığını tercih etti.

Ermenistan merkezli Radar 'Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul'da görüşme yapılmasını önerdi' manşetini attı

Euromaidan Press 'Ukraynalı mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye cumhurbaşkanı, savaşa barışçıl bir çözüme ve tüm Ukraynalı mahkumların ve sınır dışı edilenlerin geri dönüşüne desteğini ifade etti' dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın iki yıl önce başlayan işgalinde şimdiye kadar 31 bin asker kaybettiklerini açıklamıştı.

ORTADOĞU BASINI LAVROV ZİYARETİNE DİKKAT ÇEKTİ

Al Monitor ise Lavrov'un Türkiye ziyaretine dikkat çekti ve 'Erdoğan Rusya ile yeni bir Karadeniz mekanizması arayışındayken Lavrov Türkiye'yi ziyaret edecek' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde 'Türkiye cumhurbaşkanı, üst düzey Rus diplomatın ziyareti öncesinde yeni bir güvenlik düzenlemesi oluşturma çabalarını açıkladı' denildi.

Katar merkezli Al Jazeera ise 'Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, iki ülke Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ziyaretine hazırlanırken Cuma günü Türkiye'ye
gidecek' 
dedi.

''TÜRKİYE EV SAHİPLİĞİNE HAZIR''

Newsweek 'Türkiye, Ukrayna-Rusya Barış Müzakerelerinin Yeni Turuna Ev Sahipliği Yapmayı Teklif Ediyor' manşeti ile okurlarının karşısına çıktı.

Söz konusu haberde ''Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus işgalinin başlamasından iki yılı aşkın bir süre sonra Ukrayna-Rusya barış müzakerelerinin yeni turuna ev sahipliği yapmayı teklif etti'' ifadelerine yer verildi.

Kviv Independent ise ''Türkiye, Rusya-Ukrayna barış görüşmelerine yeniden ev sahipliği yapmayı teklif ediyor'' başlığını tercih ederken ''Hem Moskova hem de Kiev ile yakın bağlarını sürdüren Ankara, kendisini savaşta arabulucu olarak konumlandırmaya çalıştı'' yorumuna yer verdi.

''ERDOĞAN'DAN DİPLOMASİYE ŞANS VERME ÇAĞRISI''

Konuya geniş yer ayıran CNN Yunanistan, ''Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya diplomasiye şans verme çağrısı'' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Söz konusu haberde Erdoğan'ın sözleri hatırlatıldı ve şu ifadelere yer verildi;

''Savaşı adil ve kalıcı bir barışla sona erdirmek için diplomasi ve diyaloga şans verilmesi gerektiği görüşünü savunuyorum. Bu hedefe ulaşmak için tüm diplomatik kanalların azami ölçüde kullanılması son derece önemlidir''

''TÜRKİYE MÜZAKERELERE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIR''

Azerbaycan merkezli APA ''Türkiye cumhurbaşkanı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerine yeniden ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi'' ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN ADİL VE KALICI ÇÖZÜM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Independent ise ''Erdoğan, Ukrayna'daki savaşa 'adil ve kalıcı çözüm' çağrısında bulundu'' başlığını tercih etti.

ABD merkezli Al Monitor ise Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Türkiye ziyaretine dikkat çekti. Haberde ''Erdoğan Rusya ile yeni bir Karadeniz mekanizması arayışındayken Lavrov Türkiye'yi ziyaret edecek'' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde 'Türkiye cumhurbaşkanı, üst düzey Rus diplomatın ziyareti öncesinde yeni bir güvenlik düzenlemesi oluşturma çabalarını açıkladı' denildi.

Bu haber 252935 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)