Son dakika: Başkan Erdoğan’dan Biden ile görüşme sonrası...

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Biden ile görüşme sonrası önemli açıklamalar: PKK/PYD'ye desteği sonlandırın

Başkan Erdoğan: Terör örgütlerine verilen destek sonlandırılmalı Başkan Erdoğan, Joe Biden ile yaptığı görüşmede ABD'nin, YPG/PKK'ya desteğini sonlandırması gerektiğini söyledi. NATO Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında gerçekleşen baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Heyetler arası görüşmenin sona ermesinin ardından Başkan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

14 Haziran 2021 - 21:29

: Başkan 'dan  ile görüşme sonrası önemli açıklamalar: PKK/PYD'ye desteği sonlandırın

Giriş Tarihi: 14.6.2021  20:47 Son Güncelleme: 14.6.2021  21:33

Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile   kapsamında, 'nda bir araya geldi.  görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Biden ile samimi bir görüşme yaptıklarını aktaran Başkan Erdoğan, "Biden ile iş birliğimizi artıracağız." dedi. ABD'nin PKK/YPG'ye desteğini sonlandırması gerektiğini belirten Erdoğan, "Terör meselesinde örgütler arasında sınıflama yapan, çarpık anlayış ne yazık ki kendini koruyor." diye konuştu. 

 haberleri:  kapsamında Başkan Recep Tayyip  ile ABD Başkanı Joe  arasında gerçekleşen baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Heyetler arası görüşmenin sona ermesi sonrası Başkan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Biden ile samimi bir görüşme yaptıklarını aktaran Başkan Erdoğan, "Biden ile iş birliğimizi artıracağız." dedi. ABD'nin PKK/PYD'ye desteğini sonlandırması gerektiğini belirten Erdoğan, "Terör meselesinde örgütler arasında sınıflama yapan, çarpık anlayış ne yazık ki kendini koruyor." dedi. İşte detayları...

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Biden ile görüşme sonrası önemli açıklamalar: PKK/PYD'ye desteği sonlandırın

 haberleri: Başkan Recep Tayyip  ile ABD Başkanı Joe  arasında NATO Karargahı'nda gerçekleşen baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Heyetler arası görüşmenin sona ermesi sonrası Başkan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Kıymetli basın mensupları, saygı değer misafirler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. NATO Zirvesi vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum.

Yaptığımız görüşmelerin tüm insanlık için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Köklü değişimlerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Bölgesel aktörlerin karar alma sürecindeki etkisi ve ağırlığı günden güne artıyor. Son 1,5 yıldır insanlığın gündemini belirleyen koronavirüs salgını bu süreci hızlandırdı. Bu salgın, küresel sistemdeki yapısal sorunları bir kez daha gözler önüne serdi. Salgının yansımalarını ekonomiden, ticarete, toplumsal güvenliğe kadar salgının artçı sarsıntılarına şahit oluyoruz.

Başkan Erdoğan: Biden ile yararlı ve samimi bir görüşme oldu | Video

"NATO KÜRESEL SINAMALAR KARŞISINDA DAHA ETKİN OLMALIDIR"

Akdeniz'den Karadeniz'e, Avrupa'dan Asya'ya kadar NATO'ya ihtiyaç duyulan her yerde ittifak sorumluluk üstlenmelidir. NATO'nun küresel sınamalar karşısında daha etkin olmalıdır.

Zirve vesilesiyle özellikle ABD Başkanı Joe Biden az evvel bir araya geldik. İttifakın önümüzdeki 10 yıllık yol haritasını teşkil edecek zirveyi tamamladık. Zirve toplantısında NATO'nun güvenliğine yönelik tehditler hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Temel ilkelerden taviz verilmemesi gerektiğini vurguladık.

Terörle mücadele başta olmak üzere Türkiye'nin beklentilerini müttefiklerimize bildirdik. Terör meselesinde örgütler arasında sınıflama yapan, çarpık anlayış ne yazık ki kendini koruyor.

DEAŞ tehdidinin yeni isimler altında varlığını sürdürmesi, terörle mücadelede teavzi verilmemesi gerektiğini göstermiştir. Sınır ötesi operasyonlarımız sayesinde 8 bin 200 kilometre alanı terörden temizledik.

"PKK'YA VERİLEN DESTEĞİ SONLANDIRIN"

Cumartesi günü İdlib'de Şifa Hastanesi'ne saldıran terör örgütü YPG/PKK 14 sivili öldürmüş, 32 kişiyi yaralamıştır. Bu kanlı örgütün yüzünü bir kez daha göstermiştir. Müttefiklerimize terör örgütü PKK/PYD'ye verilen desteğin sona erdirilmesi gerektiğini bir kez daha dile getirdik. Bugüne kadar 9 bine yakın Yabancı Terörist Savaşçı yakaladık ve ülkelerine geri gönderdik. Ayrıca 100 bini aşkın terör şüphelisine ülkemize giriş yasağı koyduk.

Mülteciler konusunda Türkiye'ye verilen taahhütlerin birçoğu yerine getirilmedi.

Dağlık Karabağ'da 30 yıl aradan sonra huzur tecelli etti. Kalıcı barışın yer aldığı yeni bir dönemin kapısı aralandı. Temennimiz, müttefiklerimizin Türkiye ile tam bir dayanışma sağlamasıdır.

Joe Biden: Erdoğan ile çok iyi bir görüşme yaptık

BAŞ BAŞA VE HEYETLER ARASI GÖRÜŞME
İki liderin saat 19.00'da başlayan basına kapalı görüşmesi, 45 dakika sürdü.

Baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Erdoğan ve Biden'ın, NATO Zirvesi kapsamında NATO Karargahı'nda başkanlık ettikleri heyetler arası görüşme 40 dakika sürdü.

Görüşmede Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan eşlik etti.

Görüşmeler sonrası ABD Başkanı Joe Biden "Erdoğan ile çok iyi bir görüşme yaptık." ifadelerini kullandı.

"YARARLI VE SAMİMİ BİR GÖRÜŞME OLDU"

ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldik. Biden'la kapsamlı görüş alışveririşinde bulunduk. Hem görüş ayrılığı yaşadığımız meseleleri hem de iş birliği imkanlarını yapıcı bir şekilde ele aldık. Türkiye, bu bölgelerde aldığı inisiyatiflerle DEAŞ'la mücadeleye destek vermenin yanı sıra, müşterek çıkarlarımızın savunucusu olmuştur.

Salgın sonrası ortaya çıkacak yeni fırsatları da ele alarak ekonomik ilişkileri değerlendirdik. Doğrudan diyalog kanallarını doğru ve düzgün bir şekilde kullanma konusunda mutabık kaldık.

Neticede son derece yararlı ve samimi bir görüşme oldu. Her alanda karşılıklı saygı ve verimli bir iş birliği dönemi olması konusunda önemli bir adım atıldı. Türkiye ile ABD ilişkileri arasında çözülemeyecek hiçbir konununun olmadığını düşünüyoruz. İş birliğimizi artıracağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden görüşmesi"AFGANİSTAN İLE İLGİLİ BİR MUTABAKAT SÖZ KONUSU"

Afganistan konusundaki düşüncülerimizi Biden'a ilettim. Türkiye eğer Afganistan'dan çıkmamız istenmiyorsa, özellikle orada belli bir desteğin verilmesi isteniyorsa, diplomatik ve mali konularda ABD'nin vereceği destek büyük önem teşkil ediyor.

Afganistan'da, biz Pakistan'ı ve Macaristan'ı da yanımıza alma düşüncelerini kendilerine söyledik. Bütün bunlarla birlikte Afganistan'ın halkının herhangi bir sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Şu an için burada bir sıkıntı söz konusu değil. Afganistan ile ilgili bir mutabakat söz konusu.

S-400 VE F-35 KRİZİ

S-400 konusunda bizim düşüncemiz daha önce ne ise Sayın Başkana ilettim. F-35 konusundaki düşüncülerimizi de Biden'a ilettik. Savunma sanayiyle ilgili olarak müşterek yapabileceğimiz nelerdir, bunları ifade ettim. Bundan sonraki süreçte de Dışişleri, Savunma bakanlarımız muhataplarıyla görüşmek suretiyle bu süreci inşallah sağlama bağlayacaklardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a ilişkin: Üçüncü ülke ve kişileri işe karıştırmayalım

"MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞME GÜZEL GEÇTİ"

Yunanistan ile görüşmelerimizi gerekirse özel hattan yapmak suretiyle, 'Araya birilerini sokmamızın anlamı yok' kararına vardık. Miçotakis ile güzel bir görüşme geçti. "Gerek Ege gerek diğer bölgelerde olsun, üçüncü ülke veya kişileri bu işe karıştırmayalım" dedim.

FRANSA İLE İLİŞKİLER

Fransa ile ikili ilişkilerimizin devamı konusunda mutabık kaldık. İslam karşıtı açıklamaların, kendisi açısından yanlış olduğunu, kendisinin İslam'a karşı olmadığını bana ısrarla söyledi. Bunu bir dost olarak size söylüyorum dedi. Vatandaş olan olmayan, Fransa'da bugün 750 bin Müslüman var.

Kıymetli basın mensupları, saygıdeğer misafirler, hanımefendiler, beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla, saygıyla selamlıyorum.

NATO zirvesi vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Yaptığınız görüşmelerin ülkelerimiz başta olmak üzere tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

"BÖLGESEL AKTÖRLERİN ETKİSİ ARTIYOR"
Küresel ekonomik ve güvenlik mimarisinde köklü değişimlerin yaşandığı dönemden geçiyoruz. Bölgesel aktörlerin etkisi ve ağırlığı günden güne artıyor. Son 1,5 yıldır koronavirüs salgını bu değişimi hızlandırmıştır.

Ekonomiden, ticarete, toplumsal hareketlerden, kamu güvenliğine kadar salgının artçı sarsıntılarına şahit oluyoruz. Salgınla beraber İslam karşıtlığı ve ırkçı akımların dünyanın çeşitli yerlerinde yaygınlaştığını görüyoruz.

Sorun çözme mekanizmaları işlerliklerini kaybediyor. Salgınla beraber ekonomileri kötüleşen az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere yönelik yardımların şarta bağlanması adalete, hakkaniyete bağlı olan inancı aşındırıyor.

Dünyanın içinde bulunduğu manzara bize NATO'nun da üzerine inşa edildiği ittifak, dayanışma ruhunun önemini göstermiştir.

"İTTİFAK GÜÇLENDİRİLMELİ"
NATO'nun hem belirleyiciliği ve sorumlulukları artmıştır. Üye devletler kurucu ilkelere sahip çıkmalı, ittifakı güçlendirmelidir. NATO'nun sağladığı güvenlik şemsiyesinde ittifak her yerde aktif rol üstlenmelidir. Dönem sorumluluktan kaçma değil elini taşın altına koyma dönemidir.

Zirve vesilesi ile özellikle ABD Başkanı Joe Biden'la az evvel bir araya geldik. İttifakın önümüzdeki 10 yıl haritasını teşkil edecek 2030'a ilişkin önemli kararlar alındığı zirvemizi tamamladık.

NATO Zirvesi kapsamındaki görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da hazır bulundu.

NATO'nun güvenliğine yönelik tehdit, meydan okumalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk. NATO'yu askeri bakımdan muhkem hale getirirken siyasi bakımdan tahkim edilecek kararlar aldık. Stratejik konseptin günümüz şartlarla güncelleme sürecini başlatan kararlar aldık.

TERÖRE KARŞI İKİRCİKLİ TAVIR
Terör meselesinde terör örgütleri arasında ayrım yapan bir anlayış var. Bu ikircikli tavır teröre cesaret vermektedir.

Müttefiklerimize görüşmelerimizde terör örgütü PKK/YPG'ye verilen desteğin artık sonlandırılması gerektiğini vurguladık.

Biden ile yararlı ve samimi bir görüşme gerçekleştirdik.

F-35 VE S-400 MESELESİNDE BİZİM DÜŞÜNCEMİZ AYNI
S-400 konusunu tabii ki burada yapılacak olan böyle bir görüşmede S-400'ün gündeme gelmemesi mümkün değil. Bizim düşüncemiz daha önce ne ise aynı düşünceyi sayın Başkan'a ifade ettim. F-35 konusunu aynı şekilde ifade ettim. Savunma sanayiyle ilgili olarak müşterek yapabileceğimiz nelerdir, bunları ifade ettim. Bundan sonraki süreçte de Dışişleri, Savunma bakanlarımız muhataplarıyla görüşmek suretiyle bu süreci inşallah sağlama bağlayacaklardır.

Biden'ı Türkiye'ye davet ettim.

"SURİYE VE LİBYA'DA MÜŞTEREK ÇALIŞMA YAPABİLİRİZ"

TRTWORLD mensubu gazetecinin Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la yapılan görüşmelerle ilgili sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Fransa'yla da bugünkü görüşmemizde özellikle ikili görüşmelerimizin ciddi bir dayanışma içerisinde, devamında mutabık kaldık. İslam karşıtı anlaşılmaların kendisi açısından yanlış olduğunu, benim İslama karşı olmamın mümkün olmadığını bunu bana ısrarla söyledi. Bu süreç içerisinde ne yazık ki bazı mahfiller bu tür şeyleri uydurdular, benim İslama karşı olmam sözkonusu değildir, bunu bir dost olarak size söylüyorum dedi. Dedim ki, böyle olduğuna göre bundan sonraki süreçte de bunları tavzih edecek açıklamalar olursa çok çok isabetli olur. Çünkü vatandaş olarak söylemiyorum ama vatandaş olan, olmayan Fransa'da bugün 750 bin müslüman var. Bunu Türkler'in dışında Fas, Cezayir, Tunus'u katarsak rakam daha da ileri gidebilir. Bu konuyla ilgili olarak da kendisi hassasiyetini ifade etti.

Suriye ve Libya konusunda müşterek bir çalışmayı yapabilir miyiz, yapamaz mıyız bu konu üzerinde durdu. Biz bu işlerde daha rahatız, yapabiliriz dedik. Görüşmelerimizi devam ettireceğiz.

"YUNANİSTAN BAŞBAKANI İLE GÜZEL BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ"

Sayın Miçotakis'in ifadelerine katılıyorum. Sessiz sakin bir yıl oldu, olacak düşüncesini paylaşıyorum. Aramızda güzel bir görüşme geçti ve gerek Ege gerek diğer bölgelerde olsun bundan böyle kendisine şunu söyledim; üçüncü ülke veya kişileri bu işe karıştırmayalım. Bu tür sıkıntılı anlar olduğunda siz beni özel hattan arayın ben de sizi özel hattan arayayım. Herhangi bir sıkıntı yaşamadan Türkiye-Yunanistan olarak adımlarımızı atalım. Sıkıntılı konular nelerse masaya koyalım, görevlendirdiğimiz arkadaşlar çalışıp, bize getirsinler. Nihai kararda adımlarımızı atalım.

Biz kararımızı verdiğimizde neticeyi bildirip, o sorunu kaldıralım. Aynı şekilde bizim sizden istediğimiz konu varsa siz de masadan kaldırınca bu masa çözüm masası haline gelmiş olacak. Bunu da iki lider kendi arasında yapmış olacak.

RUTTE'Yİ KABUL ETTİ
Görüşme trafiği devam eden Başkan Erdoğan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi kabul etti.



JOE BIDEN İLE GÖRÜŞME
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, saat 19.00'da ABD Başkanı Joe Biden ile ilk yüz yüze toplantısını da gerçekleştirdi.

"Şu anda bütün olay bu Kovid meselesi. Hepsinde de sıkıntı. Bu aşılama sürecinin getirip götüreceği şeyler. Örneğin Almanya gibi bazı ülkeler olumlu yaklaşmaya başladı. Rusya heyet gönderdi. Rusya heyetinin Türkiye'de yapacağı görüşmelerden sonra ne gibi tavır takınacağını göreceğiz. Fakat ben umutluyum. Bazı ülkeler şu anda Kovid belası sebebiyle kapıyı açamıyor. Ama sürekli kapalı kalmaz. Çünkü biz de onlara göndereceğiz. İspanya'ya niye turist göndermeyelim? İngiltere'yle kapılar açıldığı anda biz de göndereceğiz. Boris Johnson'la yaptığım görüşmede ben umutluyum, oradan kapıların açılacağına ihtimal veriyorum.

ABD'ye neden gitmeyeyim? Önümüzde malum bir genel kurul var. Bir de bizim New York'ta Türk Evi şu anda bitmek üzere. İnşallah onun da açılışını yapacağız, tam BM'nin karşısında. Biz kucaklaşma sürecini aşmış ve açmış olacağız.

Hepinize teşekkür ediyorum. Buradan Azerbaycan'a yolculuk var."

 

"BİDEN'I TÜRKİYE'YE DAVET ETTİM"

ABD Başkanı Joe Biden'ı Türkiye'ye davet ettim. Yoğunlukları aşınca gelebileceğini söyledi.

"TÜRKİYE İÇİN..."

Türkiye için güvenlik tedbirlerine katkılarımızı artırdık. Bunun tam olarak uygulanmasına bağlılığımız sürmektedir.

"TÜRKİYE KİLİT ROL OYNUYOR"

NATO ittifakı olarak nasıl sürekli bir uluslararası havalimanın işletilmesi için görüşüyoruz. Türkiye tabii ki kilit rol oynuyor. Burada tam nasıl yapacağız karar vermedik. Bu NATO için çok önemli. Türkiye için güvenlik tedbirlerine katkımız arttı..

 

Başkan Erdoğan ile Biden NATO görüşmesi!BAŞKAN ERDOĞAN İLE BİDEN NATO GÖRÜŞMESİ!

 

Erdoğan ile Biden görüştüERDOĞAN İLE BİDEN GÖRÜŞTÜ

 

Erdoğan – Biden zirvesinden ilk karelerERDOĞAN – BİDEN ZİRVESİNDEN İLK KARELER

NATO karargahından flaş görüntüler! Liderler böyle karşılandı!NATO KARARGAHINDAN FLAŞ GÖRÜNTÜLER! LİDERLER BÖYLE KARŞILANDI!

NATO Zirvesi sonrası Türkiye-ABD ilişkileri..."NATO ZİRVESİ SONRASI TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ..."

Son dakika: Başkan Erdoğan-Biden görüşmesi sona erdi! Biden'dan ilk değerlendirme SON DAKİKA: NATO Zirvesinde baş döndüren diplomasi trafiği! Başkan Erdoğan'dan peş peşe kritik temaslar... SON DAKİKA HABERİ: NATO zirvesi bildirisinde 'Türkiye detayı! “Güvenlik tedbirlerine katkılarımızı artırdık”

Bu haber 903447 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi! Yarın branş dağılımı yapılacak
Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi! Yarın branş...
Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi! Yarın branş dağılımı yapılacak
Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi! Yarın branş...