Başkan Erdoğan’dan öğretmenlere atama müjdesi! Yarın branş...

Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi! Yarın branş dağılımı yapılacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalrda bulundu. Başkan Erdoğan merakla beklenen öğretmen atamaları ile ilgili de müjdeyi paylaştı. Öğretmen adaylarının durumunu görüştüklerini ve yarın branş dağılımının paylaşılacağını söyleyen Erdoğan, kısa zamanda atamaların Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından duyurulacağını söyledi.

06 Mayıs 2024 - 21:10

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu 
Giriş Tarihi: 05.05.2024 12:18 Güncelleme Tarihi: 06.05.2024 21:19.
Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi! Yarın branş dağılımı yapılacak
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu
 Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalrda bulundu. Başkan Erdoğan merakla beklenen öğretmen atamaları ile ilgili de müjdeyi paylaştı. Öğretmen adaylarının durumunu görüştüklerini ve yarın branş dağılımının paylaşılacağını söyleyen Erdoğan, kısa zamanda atamaların Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından duyurulacağını söyledi.
SON DAKİKA: Başkan Erdoğan’dan öğretmenlere atama müjdesi! Yarın branş dağılımı yapılacak
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Hamas'ın ateşkese onay vermesine ilişkin ilk açıklamada bulunan Başkan Erdoğan, "Bizim telkinlerimizle Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır. Tüm Batılı aktörleri İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırıyorum. Biz dostlarımızın sayısını artırmanın peşindeyiz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Başkan Erdoğan öğretmenler için beklenen atama müjdesini de verdi. Atama takviminin yarın açıklanacağını söyleyen Başkan Erdoğan, "Atama bekleyen öğretmen adaylarının durumunu da mütaala ettik. Son bir kez daha görüşecek ardından öğretmen adaylarını bilgilendirecek bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını paylaşacaktır" dedi.
Başkan Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirme azmiyle yurt içinde ve yurt dışında canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Bu sabah millî savaş uçağımız Kaan ikinci defa gökyüzüyle buluştu. Yılbaşından beri iki kez milletimizin göğsünü kabartan TUSAŞ'ı ve Savunma Sanayii Başkanlığımızı tebrik ediyorum. Gaziantep'te meydana gelen minibüs kazasında vefat eden 9 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğandan Hamasın ateşkes kararına ilk yorum: Aynı adımı İsrail de atmalıÖzellikle dış politikada seçimler nedeniyle ertelediğimiz ziyaretlere ve kabullere ağırlık verdik. Savunma sanayi ve güvenlik iş birliği alanlarında farklı bir ivme yakaladık. Türkiye, Afrika'daki kardeşlerine en güçlü destek veren ülkedir. Eğitim ve kültür alanında da kıtayla iş birliğimizi geliştiriyoruz. Bugün dünyanın 198 farklı ülkesinden yaklaşık 340 bin öğrenci Türkiye'de yükseköğrenim görüyor. İyi yönetilirse Türk ekonomisi, diplomasisi ve üniversiteleri adına büyük bir kazanım olacaktır. Hukuku çiğneyen, genel ahlaka aykırı davranan varsa devletin ilgili kurumları gereğini yapar. Bazı beşinci kol elemanları tarafından medyada ve sosyal medyada körüklenen ırkçılığın iyi niyetli olmadığı açıktır.

Son dönemde tekrar ayyuka çıkan arapça alerjisinin gerisinde aynı hastalıklı zihniyet vardır. Bunların derdi ne Türkiye'dir ne Türkçedir. Bunlar içlerindeki nefreti sürekli birilerine yönelten zavallılardır.Nefret suçu işleyen bu faşist çapulculara asla müsaade edemeyiz. Nefret suçlarıyla mücadele noktasında bundan sonra daha kararlı cezai açıdan daha caydırıcı adımlar atacağız.
Son dakika! Kabine toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
IRAK ZİYARETİ
13 yıllık aradan sonra gerçekleştirdiğimiz Irak ziyareti tarihi öneme sahipti. Irak cumhurbaşkanı ve başbakanıyla ortak gündemimizdeki konuları detaylıca ele aldık. Farklı alanlarda imzaladığımız 27 anlaşmayla ziyaretimizi taçlandırdık. Halihazırda 20 milyar dolar seviyesinde seyreden ticaret hacmimizi daha üst seviyelere taşımak istiyoruz. Irak Türkmeni kardeşlerimizle bir araya gelerek yanlarında olduğumuzu dile getirdik. Erbil'de de son derece verimli istişareler gerçekleştirdik. Burada şu noktayı belirtmek durumundayım DEAŞ ve PKK fark etmeksizin Türkiye için olduğu kadar Irak için de büyük bir tehdit kaynağıdır. Kuzey Irak'taki terör bataklığını tamamen kurutana kadar mücadelemizi sabırla sürdüreceğiz. Suriye'de yarım kalan işimizi vakti ve saati geldiğinde mutlaka tamamlaycağız. PKK ırak ve Suriye'de hayat alanı bulduğu müddetçe kendimizi güvende hissetmemiz mümkün değildir. Kandil ve Suriye'deki terör baronları her fırsatta ülkemizi karıştırmaya, vatandaşlarımız üzerinde baskı kurmaya devam edeceklerdir. Hiçbir devlet böyle bir tehdidi görmezden gelemez. Irak ve Suriye operasyonlarımız neticesinde manevra alanı daralan bölücü örgüte neşteri önümüzdeki süreçte vuracağız.

Almanya Cumhurbaşkanı resmi ziyareti Avrupa Birliği, ekonomik ilişkiler ve artan yabancı düşmanlığı konularını tekrar gözden geçirmemiz için fırsat teşkil etti. İki müttefike yakışmayan savunma kısıtlamalarının kaldırılması gerektiğini açıkça söyledik. Irkçı saldırıların engellenmesi ve faillerinin cezalandırılması konusunda da beklentilerimizi ifade ettik. 50 milyar doları bulan ikili ticaretimizi 60 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz. Türkiye, AB ve birlik üyesi ülkelerle ilişkilerini geliştrmeye isteklidir. Avrupa Birliği'nin stratejik körlükten kurtulması ve Türkiye'yi dışlamaktan vazgeçmesi gerekiyor. Avrupa liderler bu gerçeği ne kadar erken görür ve kabullenirse kendileri için o kadar iyi olacaktır. Biz ortak coğrafyamızın daha kötüye gitmemesi, savaşların yayılmaması için çalışmayı sürdüreceğiz.


HAMAS KARARI SONRASI AÇIKLAMA

Bizim telkinlerimizle Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır. Tüm Batılı aktörleri İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırıyorum. Biz dostlarımızın sayısını artırmanın peşindeyiz.

Beşiktaş'ta 29 işçi kardeşimiz göz göre göre hayatını kaybetti. İstanbul Küçükçekmece'de belediyenin bıraktığı 5 yaşındaki evladımız can verdi. Engellenebilecek insani dramları tekrar tekrar yaşamak istemiyoruz. Hepimize sorumluluk düşüyor. İlgili bakanlıklarımız denetimlerini bundan sonra yoğunlaştıracak. Milletin yüreğine ateş düşürenler hukuk önünde hesap verecek. 1 Mayıs emek ve dayanışma gününün iş cinayetlerinin gündeme taşındığı gün olmasını beklerdim. Birkaç vicdan sahibi kuruluş dışında bu konuları konuşan olmadı. Türkiye Yüzyılı'nın inşasına alın terleriyle destek olan tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs emek ve dayanışma gününü tebrik ediyorum. Soğukkanlı duruşlarını koruyan polislerimizi kutluyorum.


ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜRMEKTE KARARLIYIZ

Bölgemizdeki savaşlar ve krizler bizi zorlasa da ekonomi programımızı kararlılıkla uyguluyoruz. Şubat ayında işsizlik oranımız yüzde 8,7 olarak gerçekleşti. Ancak işgücü piyasamızda bir dengesizlik oluştuğunu görüyoruz. Bundan sonra işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan beceri ve yetkinlikleri geliştirmeye odaklanacağız. 13. Çalışma Meclisi sorunların tespiti bakımından gayet faydalı oldu. Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısını çözmek için gerekli adımları atıyoruz. Enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız. Bunu daha önce yaptık yine başaracağız. Bizim amacımız geçici rahatlamalarla sorunu ötelemek değil 85 milyonun tamamı için kalıcı refah artışını sağlamaktır. Verimliği artırmak ve ekonomizi daha rekabetçi kılmak için yapısal reformlara hız kazandıracağız. Yılık enflasyon yaz aylarından itibaren düşüşe geçecektir. Konut ve araç piyasasında oluşan fiyat balonu sönmeye başlamıştır. Dış ticaret dengesi önemli ölçüde iyileşti.

GABAR'DA PETROL ÜRETİMİMİZ 40 BİN VARİLİ GEÇTİ

Kredi derecelendirme kuruluşları da not artırımına gidiyor. Burada kritik bir hususu ifade etmek istiyorum. Türkiye ekonomide belirlediği hedeflerine daha çok üreterek daha çok ihracat yaparak varabilir. Biz zengin yeraltı kaynaklarına sahip değiliz. Petrolümüzü yeni yeni keşfetmeye ülkemiz ekonomisine kazandırmaya başladık. Gabar'da petrol üretimimiz 40 bin varili geçti.


KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ

Tasarruf kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Buna kamu olarak inşallah biz öncülük ve rehberlik edeceğiz. Kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, yurt dışı seyahatler gibi pek çok alanda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız. Ülkemizin kaynaklarının katma değeri yüksek alanlara yönlendirilmesidir.
Başkan Erdoğan'dan Kabine'nin ardından önemli açıklamalar! Öğretmen adaylarına müjde: Takvim yarın açıklanacak

Başkan Erdoğan’dan Kabine’nin ardından önemli açıklamalar! Öğretmen adaylarına müjde: Takvim yarın açıklanacakBaşkan Recep Tayyip Erdoğan kritik Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, Hamas’ın ateşkesi kabul etmesine ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Başkan Erdoğan, “Hamas’ın ateşkesi açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalı. Tüm batılı aktörleri, İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırıyorum.” dedi. Öte yandan Başkan Erdoğan öğretmenler için beklenen atama müjdesini de verdi. Atama takviminin yarın açıklanacağını söyleyen Başkan Erdoğan, "Atama bekleyen öğretmen adaylarının durumunu da mütaala ettik. Son bir kez daha görüşecek ardından öğretmen adaylarını bilgilendirecek bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını paylaşacaktır" dedi.

İşte sıcak görüntü! Milli Muharip Uçak KAAN, ikinci uçuşunu başarı ile tamamladı

MİLLİ MUHARİP UÇAK KAAN İKİNCİ KEZ GÖKYÜZÜ İLE BULUŞTU

Bu sabah milli savaş uçağımız Kaan ikinci defa gökyüzüyle buluştu. Yılbaşından beri iki kez milletimizin gönlünü kabartan Tusaş'ı ve Savunma Sanayi Başkanlığını tebrik ediyorum.

"AFRİKA KITASI İLE İLİŞKİLERİMİZİ YOĞUNLAŞTIRDIK"

Son toplantımızdan bu yana ziyaretlere ve kabullere ağırlık verdi. Tanzanya Cumhurbaşkanı'nın ziyareti 14 yıl sonra devlet başkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaretti. Türk firmaları Tanzanya'da bugüne kadar 14 proje yüklendi. Tanzanya'yı baştan başa saracak demir yolu projesinin büyük bir kısmı Türk şirketi tarafından yapılıyor. Ticaret hacmimizi 1 milyar dolar seviyesine çıkarmayı planladık. Bizden önce ihmal edilen Afrika kıtası ile ilişkilerimizi 2005'ten itibaren yoğunlaştırdık. Diplomatik temsilcilik sayımızı 12'den 44'e çıkardık. Ticaret hacmimiz 5,4 milyar dolardan, 2023 yılında 37 milyar dolara ulaştı. Müteahhitlik firmalarımız kıta genelinde 87 milyar dolarlık proje üstlendi. Eğitim ve kültür alanında da kıta ile işbirliğimizi güçlendiriyoruz. Bu tablo emperyalist güçleri rahatsız ediyor. Uluslararası basında Türkiye karşıtı yayınların arkasında yatan sebep de budur. Kim ne derse desin, kıta ile ilişkilerimizin kısa sürede bu kadar hızlı ilerlemesinde Türkiye mezunlarının çok büyük rolü vardır. Resmi kanalların tıkandığı yerde gönül elçilerimiz devreye giriyor, düğümü çözüyor. Dünyanın 198 farklı ülkesinden 340 bin öğrenci Türkiye'de yükseköğrenim görüyor. Uluslararası öğrenci hareketliliğinde aldığımızın payın artması korkulacak değil iyi yönetilirse gurur duyulacak durumdur. Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, Kanada, Avustralya gibi ülkeler tabiri caizse bu işin kaymağını yiyordu. Uluslararası öğrencilerin yüzde 70'e yakını halen bu ülkelerde eğitim alıyor. Türkiye ekonomisi için bu rakam yıllık 3 milyar dolardır. Türkiye'ye yabancı öğrenci gelmesin demek, devletimizin nüfuz alanı büyümesin, ülkemiz kabuğunu kırmasın demektir. Kanun, nizam ve genel ahlaka aykırı davranan varsa devletin ilgili kurumları gereğini yapar ve yapacaktır. Bazı 5. kol elemanları tarafından medya ve sosyal medyada körüklenen lümpen ırkçılığın asla iyi olmadığı açıktır.



"YURTSEVERLİK, ÜLKEMİZE SIĞINAN MAZLUMLARA ZULMETMEK DEĞİLDİR"

Muhalefet çevrelerinin de bazı söylem ve eylemleriyle radikal faşizme meyletmesi Türkiye adına üzücü verici durumdur. Son dönemde ortaya çıkan Arapça alerjisinin gerisinde de aynı hastalıklı zihniyet vardır. Bunların derdi ne Türkiye'dir ne Türkçe'dir. Bunlar içindeki marazı birilerine yönelterek egolarını tatmin etmeye çalışan zavallılardır. Yurtseverlik, ülkemize sığınan mazlumlara zulmetmek değildir. Vatanına sahip çıkmak, ayrımcılık yapmak, yabancı turistleri, öğrencileri, sığınmacıları nefret objesi haline getirmek demek değildir. Yıllık 54.3 milyarlık gelirle turizmi baltalayan bu faşist çapulculara asla müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz. Nefret suçlarıyla mücadele noktasında daha kararlı, cezai açıdan daha caydırıcı adımlar atacağız.



"IRAK, PKK'YI YASAKLI ÖRGÜT İLAN ETTİ"

13 yıllık aradan sonra geniş bir heyetle gerçekleştirdiğimiz Irak ziyaretimiz sonuç ve içerdiği mesajlar açısından tarihi öneme sahipti. Irak Cumhurbaşkanı ve başbakanı ile güvenlik, enerji, su başta olmak üzere konuları detaylıca ele aldık. 27 anlaşma ile ziyaretimizi taçlandırdık. Bölgemizin geleceğini belirleyecek Kalkınma Yolu Projesi'nde 4'lü mutabakatla kritik bir eşik de aşılmış oldu. Ticaret hacmimizi daha üst seviyelere taşımak istiyoruz. Irak hükümetinin PKK'yı yasaklı örgüt ilan etmesi mühim bir adımdır. PKK'nın terör örgütü olarak ilan edilmesini beklediğimizi de ifade ettik. Hiçbir devlet böyle bir tehdidi görmezden gelemez. Bölücü örgüte neşteri önümüzdeki süreçte vuracağız. Ne gerekiyorsa onu yapmaktan çekinmeyeceğiz.



ÖĞRETMEN ATAMALARI

Türkiye Yüzyılı Maarif modeli, evlatlarımızın geleceğe çok daha donanımlı, erdemli, başarılı ve şuurlu bir şekilde hazırlanmasını sağlayacaktır. Atama bekleyen öğretmen adaylarının durumunu da mütaala ettik. Son bir kez daha görüşecek ardından öğretmen adaylarını bilgilendirecek bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını paylaşacaktır. Kısa zamanda atamayı da bilhassa bakanımız açıklayacaktır.

Bu haber 157309 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan 19 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı'nın gençlerine çağrı:
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan 19 Mayıs'ta Türkiye...
Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum
Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a...