Mostafa Mohamed Antalya’da döndü! 3 puanı Galatasaray’a...

Mostafa Mohamed Antalya’da döndü! 3 puanı Galatasaray’a getirdi…

Zirve yarışındaki kritik haftada Galatasaray deplasmanda Antalyaspor'u 1-0 mağlup etti. İkinci yarıda Podolski'nin atılmasıyla 10 kişi kalan Akdeniz ekibi karşısında Mostafa Mohamed'in tek golüyle kazanan sarı kırmızılılar lider Beşiktaş'ın ardından amansız takibini sürdürdü.

24 Nisan 2021 - 22:11

Son dakika:  son dakikalarda güldü! Zirve takibi sürüyor…

Giriş Tarihi: 24.4.2021  21:45 Son Güncelleme: 24.4.2021  23:09

’in 37. haftasında , zorlu  deplasmanına konuk oldu. Şampiyonluk yarışında iddiasını sürdürmek için mutlak galibiyet parolası ile sahaya çıkan sarı-kırmızılılar, Akdeniz ekibine karşı maçın başından sonuna kadar üstün oynadı. Birçok gol pozisyonunda Antalyaspor kalecisi Ruud Boffin’i geçemeyen sarı-kırmızılılar, koronavirüs karantinasından dönen Mostafa Mohamed’in 77’inci dakikada gelen golüyle galibiyete koştu.

Son dakika: Galatasaray son dakikalarda güldü! Zirve takibi sürüyor…

Süper Lig'de zirve yarışı adeta alev almış durumda. 37. haftada Beşiktaş ve Galatasaray'ın maçları aynı saatte başladı. Akdeniz ekibi Antalyaspor'a konuk olan Galatasaray, başından sonuna kadar üstün oynadığı maçta kaleci Ruud Boffin'i geçmekte zorlandı.

Bu sezon deplasmanda en çok şut çektiği maçlardan birini oynayan Galatasaray, Halil Dervişoğlu ve Emre Akbabayla girdiği birçok gol pozisyonundan yararlanamamıştı. Maçın ikinci yarısında da üstün oyununu sürdüren sarı-kırmızılılar, koronavirüs karantinasının sona ermesinden sonra son anda Antalyaspor maçının kadrosuna dahil edilen Mostafa Mohamed'in 77'inci dakikada attığı golle zirve takibini sürdürdü.

Mostafa Mohamed Antalya’da döndü! 3 puanı Galatasaray’a getirdi…

Zirve yarışındaki kritik haftada Galatasaray deplasmanda Antalyaspor'u 1-0 mağlup etti. İkinci yarıda Podolski'nin atılmasıyla 10 kişi kalan Akdeniz ekibi karşısında Mostafa Mohamed'in tek golüyle kazanan sarı kırmızılılar lider Beşiktaş'ın ardından amansız takibini sürdürdü.

Mostafa Mohamed Antalya’da döndü! 3 puanı Galatasaray’a getirdi…Süper Lig’in 37’nci haftasında Galatasaray deplasmanda Antalyaspor’u 1-0 mağlup etti. Sarı kırmızılılar eksik geldiği Antalya’da istediğini ikinci yarıda aldı. Şampiyonluk yarışındaki rakibi Beşiktaş’ın Kayserispor ile oynadığı hafta aynı saatte sahaya çıkan sarı kırmızılılar sürprize izin vermedi.

İlk yarıda etkisiz bir görüntü sergileyen Galatasaray ikinci yarıda rakibinin 10 kişi kalmasının ardından golü buldu.

2020/2021 Sezonu - Spor Toto Süper Lig - 37. Hafta

Fraport TAV Antalyaspor

0

MS

1

Galatasaray
  • İY:0-0
Lukas Podolski 59'
Fedor Kudryashov 90'
77' Mostafa Mohamed

59’uncu dakikada Şener’e yaptığı hareket sonrası ikinci sarı kartla oyundan atılan Podolski takımı Antalyaspor’u 10 kişi bıraktı. 64’te Emre Akbaba’nın yerine oyuna dahil olan Mostafa Mohamed 77’de takımını 1-0 öne geçirdi. Covid-19 testi negatife dönen ve 5 maç sonra kadroya dahil edilen Mısırlı oyuna sonradan girerek kilidi açtı.

Spor Toto Süper Lig

#

-

Takım

O

G

B

M

AG

YG

AV

P

1 

Beşiktaş

35236675363975
2 

Galatasaray

35216867333469
3 

Fenerbahçe

34216761342769
4 

Trabzonspor

361712744331163
5 

Ayt. Alanyaspor

351671255391655

UEFA Şampiyonlar LigiUEFA Şampiyonlar Ligi Ön ElemeUEFA Konferans Ligi Ön ElemeAlt Lig

#:SıralamaTakım:TakımO:Oynadığı MaçG:GalibiyetB:BeraberlikM:MağlubiyetAG:Attığı GolYG:Yediği GolAV:AverajP:Puan

Bu sonuçla puanını 69'a yükselterek maç fazlasıyla 2'inciliğe yükselen Galatasaray, şampiyonluk yolunda Beşiktaş'ın arkasına yerleşti. Antalyaspor ise 42 puanla 13'üncü sırada yer aldı.

MAÇ SONUCU

ANTALYASPOR 0-1 GALATASARAY

59' KIRMIZI KART | Lukas Podolski

77' Mostafa Mohamed

MAÇTAN DAKİKALAR

6' Maçta ilk isabetli şut Antalyaspor'dan geldi. Fredy'nin uzaktan şutunu Fernando Muslera kurtardı.

9' Galatasaray, Emre Akbaba ile gole çok yaklaştı. Ömer Bayram'ın pasıyla kale ağzında topla buluşan Emre'nin kafa vuruşu auta çıktı.

14' Halil Dervişoğlu uzaktan kaleyi düşündü. Ayak içiyle yaptığı vuruş az farkla dışarı gitti.

34' Galatasaray Emre Kılınç ile gole yaklaştı. Emre'nin şutu direkten döndü.

41' Serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşünen Ömer Bayram, Boffin'i geçemedi.

43' Ömer Bayram'ın ortasına kafayla dokunan Halil Dervişoğlu, kaleyi bulamadı.

57' Galatasaray'ın kaleyi karşıdan gören serbest vuruşunda Ömer Bayram etkili vurdu ancak Ruud Boffin gole izin vermedi.

59' Antalyaspor'da Lukas Podolski, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

68' Mostafa Mohamed'in yakın mesafeden şutu direğe takıldı.

70' Mostafa Mohamed uzaktan çok sert vurdu. Boffin, güçlükle çıkardı.

71. dakikada Halil Dervişoğlu, ceza alanı sağ çaprazında kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda top yandan auta gitti.

77. dakikada sağ kanattan ceza alanına giren Şener, son çizgiye inerek içeri çevirdiği topa kale önünde Mostafa Mohamed vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1

Maç bitiminde Kudriashov, hakeme itirazlarından ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart gördü.

İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Şener, Donk, Marcao, Ömer, Etebo, Emre Kılınç, Gedson Fernandes, Emre Akbaba, Kerem, Halil

Yedekler: Okan, Taylan, Babel, Oğulcan, Emre Taşdemir, Luyindama, Mostafa, Saracchi, Arda, Feghouli

Antalyaspor: Boffin, Mert, Naldo, Bahadır, Kudryashov, Ufuk, Amilton, Bünyamin, Fredy, Serdar, Podolski.

Yedekler: Doğukan Özkan, Ferhat, Ersan, Nuri, Orgill, Drole, Imeri, Ali Eren.

GALATASARAY ANTALYASPOR'A KARŞI ÜSTÜN

Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak. Ligde geride kalan haftalarda sarı-kırmızılılar, 20 galibiyet, 6 berberlik ve 8 mağlubiyet sonucunda aldığı 66 puanla 3. sırada bulunuyor. Kırmızı-beyazlılar ise 9 galibiyet, 15 beraberlik ve 11 mağlubiyetin ardından topladığı 42 puanla 12. sırada yer alıyor.

Zirve takibini sürdüren Galatasaray, lider Beşiktaş'ın 6, ikinci Fenerbahçe'nin 3 puan gerisinde bulunuyor. Sarı-kırmızılılar Antalya karşısında 3 puan alıp, rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

Antalyaspor ile Galatasaray, ligde bugüne kadar 49 kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında geride kalan 49 müsabakada sarı-kırmızılılar 29 kez sahadan galip ayrılırken, kırmızı-beyazlılar ise 7 kez kazandı. 13 mücadele de berabere sona erdi. Aslan'ın 97 golüne, Akdeniz ekibi 46 golle karşılık verdi.

Ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşma ise 0-0 berabere bitmişti.

SON 8 MAÇTA 2 GALİBİYET

Galatasaray, Süper Lig'de 8 maçlık galibiyet serisinden sonra oynadığı 8 karşılaşmada 2 kez galip gelebildi. Bu süreçte Kayserispor ve Göztepe'yi mağlup eden Cimbom, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Hatayaspor'a yenilirken, Sivasspor, Fatih Karagümrük ve Trabzonspor ile de berabere kaldı.

DEPLASMAN KARNESİ

Galatasaray bu sezon ligde deplasmanda 17 karşılaşmaya çıktı. Sarı-kırmızılılar 11 galibiyet elde ederken, 6 da mağlubiyet aldı. Aslan bu maçlarda 28 gol kaydederken, 18 gol yedi. Galatasaray dış sahada son olarak Göztepe ile karşı karşıya geldi ve sahadan 3-1 galip ayrıldı.

4 EKSİK

Galatasaray'da 4 futbolcu Antalyaspor maçının kadrosunda yer almadı. Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları bulunan Radamel Falcao, Henry Onyekuru ve DeAndre Yedlin ile korona virüs testi pozitif çıktığı için karantinada olan Mustafa Muhammed mücadelede görev alamayacak.

Galatasaray'da Antalyaspor maçı öncesinde Oghenekaro Etebo sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Etebo, sarı kart görmesi halinde Konyaspor maçında cezalı duruma düşecek.

Galatasaray, Antalya deplasmanında tek golle güldü. Sarı-kırmızılı ekibin iki topu direkten dönerken Antalyaspor'da Lukas Podolski 58. dakikada kırmızı kart gördü. Sarı-kırmızılı ekipte karantinadan dönen Mostafa Mohamed sonradan oyuna girip üç puanı getiren golü kaydetti. Fedor Kudryashov ise maç bittikten sonra kırmızı kart gören isim oldu.

 

Bu haber 902751 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)