Fenerbahçe, Galatasaray’la oynanan Süper Kupa maçından çekildi

Fenerbahçe, Galatasaray'la oynanan Süper Kupa maçından çekildi

Turkcell Süper Kupa finalinde Şanlıurfa'da Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Sarı lacivertli ekipte U-19 oyuncuların sahaya çıktığı mücadelenin 50. saniyesinde Icardi attığı golle Galatasaray'ı 1-0 öne geçirirken, sarı lacivertli ekip santra yapmadan sahadan çekildi. Final maçında yaşananlar Avrupa basınında da gündem oldu. İşte Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa finaliyle ilgili Avrupa medyasının attığı manşetler...

08 Nisan 2024 - 01:52

Yine Koç yine provokasyon

Giriş Tarihi: 07.04.2024 Güncelleme Tarihi: 08.04.2024 

Dursun Özbek ve Erden Timur'dan flaş açıklamalar! Süper Kupa finalinin ardından açıklamalar: Çok üzüldüm! Bu final yakışmadı

Fenerbahçe, Galatasaray'la oynanan Süper Kupa maçından çekildi

TFF Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe, Şanlıurfa’da karşılaştı. Sarı-kırmızılılar 1. dakikada gol attıktan sonra sarı-lacivertli futbolcular sahadan çekildi. Maçla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

Sezon başında oynanması gerekirken ertelenen ve daha sonra Suudi Arabistan’da oynanması planlanan, ancak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin süreci skandal bir şekilde yürütmesi nedeniyle ertelenen Süper Kupa maçı, Şanlıurfa’da da oynanamadı. Göreve geldikleri günden beri Türk futbolunda kaosa neden olan Koç ve Büyükekşi, Süper Kupa sürecini de eline yüzüne bulaştırdı.

Dursun Özbek ve Erden Timur’dan flaş açıklamalar! Süper Kupa finalinin ardından açıklamalar: Çok üzüldüm! Bu final yakışmadıGalatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Fenerbahçe'nin sahadan çekildiği Süper Kupa finalinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Özbek, "Bugünkü senaryo kimsenin aklına gelmedi. Çok üzüldüm. Bu gerginliği gidermemiz gerekiyor. Bu final yakışmadı." ifadelerini kullanırken, Timur, "Bu gerginliğin ve kaosun kimseye faydası yok." dedi.

Ali Koç - Mehmet Büyükekşi

Ali Koç - Mehmet Büyükekşi

Göreve geldikleri günden beri Türk futbolunda kaosa neden olan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin Türk futboluna verdiği zarar, bugün Şanlıurfa’da tekrar gözler önüne serildi.

Fenerbahçe, Galatasaray'la oynanan Süper Kupa maçından çekildi

2022-2023 sezonunun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası kazananı Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçı ilk olarak 29 Aralık 2023'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacaktı.

Ancak daha sonra iptal edilen kupanın yeni tarihini Türkiye Futbol Federasyonu 7 Nisan olarak belirlemişti.

Bu sezon adeta yılan hikayesine dönen Süper Kupa maçı yine oynanamadı. Geçen sezonun Süper şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi Fenerbahçe arasında oynanması gereken Süper Kupa maçı, hem Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hem de TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin skandal kararları sonucunda bir türlü oynanamadı.

Önce bu sezonun başında oynanması planlanan Süper Kupa maçı, kulüplerin talepleri doğrultusunda, Avrupa maçları da gerekçe gösterilerek ertelendi. Daha sonra TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yarım bıraktığı ve kesin protokollerle bağlamadığı anlaşmalarla Suudi Arabistan’da oynanmasına karar verildi. Ancak 29 Aralık’ta oynanması gereken karşılaşma “Atatürk” bahanesi edilerek bir kriz ortamına çevrildi. Süper Kupa maçı, Ali Koç’un provokatif tutumu ve Mehmet Büyükekşi’nin basiretsizliği nedeniyle oynanamadı.

Maça çıkmama kararı

TFF, Suudi Arabistan’da da oynanamayan maçın, 7 Nisan’da Şanlıurfa’da oynamasına karar verdi. Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi’nde oynayacağı maçlar gerekçesiyle erteleme iterken karar kabul görmedi. Bu arada Süper Lig’in 30. haftasında oynanan Trabzonspor–Fenerbahçe maçında çıkan saha olayları sonrası, kendi hatalarını görmeyen Ali Koç, takımı lig yarışından çekme tehdidinde bulundu.

Koç ve kurmayları, 2 Nisan Salı günü için Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. Ülker Stadyumu kongre üyeleri ile doldu. Burada da konge üyelerine verdiği sözün aksine farklı bir tutum sergileyen Ali Koç, Şanlıurfa’daki maça A Takımı yerine U-19 Takımı ile çıkma konusunda yetki aldı. Maç günü Şanlıurfa’ya U-19 takımı giden sarı-lacivertliler, daha sonraki senelerde ceza almamak adına Süper Kupa'yı adeta sabote etti ve yine oynanmadı. 1. dakikada golü yiyen Fenerbahçe, 2. dakikada sahadan çekildi.

Skandallar bitmedi

Süper Kupa krizinin yaşandığı gün, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi 18 Temmuz’da yapılmak üzere, kongre kararı aldıklarını açıkladı. Türk futbolu adına çok geç kalmış bu karar alınana kadar, kısa sürede çok büyük skandallar yaşanmıştı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi döneminde skandallar bitmedi. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahaya inerek hakem Halil Umut Meler’i yumrukladı. İstanbulspor sahayı terk etti. Riyad’daki Süper Kupa maçı iptal edildi. Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra skandal kararlar alındı ve TFF kurulları adaletsiz cezalarla yine süreci yönetemedi. Son olarak ise Şanlıurfa’da Süper Kupa maçı yine oynanamadı. Bu yaşananlar, Ali Koç ve Mehmet Büyükekşi’nin Türk futboluna verdiği zararı da gözler önüne serdi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi

Dursun Özbek ve Erden Timur'dan flaş açıklamalar! Süper Kupa finalinin ardından açıklamalar: Çok üzüldüm! Bu final yakışmadı

Dursun Özbek ve Erden Timur'dan flaş açıklamalar! Süper Kupa finalinin ardından açıklamalar: Çok üzüldüm! Bu final yakışmadı

Giriş Tarihi: 07.04.2024 Güncelleme Tarihi: 08.04.2024 

ABONE OL 

Dursun Özbek ve Erden Timur’dan flaş açıklamalar! Süper Kupa finalinin ardından açıklamalar: Çok üzüldüm! Bu final yakışmadıGalatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Fenerbahçe'nin sahadan çekildiği Süper Kupa finalinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Özbek, "Bugünkü senaryo kimsenin aklına gelmedi. Çok üzüldüm. Bu gerginliği gidermemiz gerekiyor. Bu final yakışmadı." ifadelerini kullanırken, Timur, "Bu gerginliğin ve kaosun kimseye faydası yok." dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun ÖzbekFenerbahçe'nin sahadan çekildiği Süper Kupa finalinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

"SAÇMA SAPAN BİR DURUMLA KARŞILAŞTIK"

Böyle bir durum beklemiyorduk. 2023 Süper Kupası finali oynadık. İki takım sahaya çıktı. Fakat, üzülerek söylüyorum böyle bir pozisyonu, durumu beklemiyorduk. Güzel Urfa'ya geldik, Urfa'nın güzel insanlarına bu önemli Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin keyfini yaşamaktansa acayip, saçma sapan, aklımıza gelmeyecek bir durumla karşılaştık. Bir sürü şeyler söylediler, U19'la çıkacağız, 9 kişi çıkacağız falan. Bu bir akıl tutulması. Bu bir maç, bir final. Çok önemli 100. yıl kupası. Daha önemlisi Urfa gibi bir şehre bu maçı seyrettirmenin keyfi varken hiç ummadığımız bir şeyle karşılaştık.

Hem maçın ambiyansını bozuyorsunuz hem şenlik havasında geçmesi beklenen bir derbiyi 1 dakikada biten şekle getiriyorsunuz. Çok üzüldüm. Dünyaya mahçup olduk. Beklenmedik olaylar bizi üzüyor.

Galatasaray ve F.Bahçe'nin misyonu futbolu insanlara sevdirmek. U19 takımını çıkarıyorsunuz. Onlara yazık değil mi? Onlar bizim gençlerimiz, geleceğimiz. Bu çocukları niye kendi amaçlarınıza alet ediyorsunuz!

Gerçekten kötü bir hafta sonu. Tarihe kötü geçecek bir Süper Kupa finali. Cumhuriyet'in 100. yılına yakışmayan bir Süper Kupa finali oldu. Aklıselimi davet ediyorum. Bunun kime ne faydası oldu, kim bu işten sevindi, üzüldü. Belli değil... Önümüzdeki günler daha da gerginleşecek.

"HİÇ GÜZEL OLMADI"

Bu gerginliğin gitmesi gerektiği taraftarıyım. Gidermemiz lazım. Herkese her seviyede biraz daha Türk futboluna yakışacak hareketler içinde olunmasını diliyorum. Üzgün bir akşam. Ne onlara ne bize bu final yakışmadı. Böyle bir final olmaması gerekirdi. İnsanların bir sefer daha düşünmesini, akşam eve gidince 'Ulan biz ne yaptık' diye iç muhasebe yapmasında fayda var. Hiç güzel olmadı.

"BUGÜNDEN YARINA SEÇİM YAPALIM OLMAZ"

Tarihi TFF açıkladı. Bence Kulüpler Birliği Vakfı'nda yapılan görüşmelerde TFF'nin seçime gitmesini istiyordu tüm kulüpler aşağı yukarı. Federasyon gerekeni yaptı. 18 Temmuz. Hayırlı olsun. Yeni yönetimin seçilmesi için hazırlığa ihtiyaç var. Bugünden yarına seçim yapalım olmaz, hazırlık olması lazım. Türk futbolunu yönetecek insanı iyi seçmek lazım. Aradaki zaman makuldur. Hayırlı olsun. Seçim yapılacak.

Herkes şunu anlasın. Akıl tutulmasının içinde bunlar da var. Erken seçim kararını kim alabilir, TFF. TFF bu kararı almış ve açıklamış. Haziranda yapılsa deniyor. 18-20 gün. 20 gün mü çok önemli TFF için. TFF kararına saygı duymak lazım. Epeyi bir zamanları varken bu erken seçimi, Kulüpler Birliği'nden gelen söylemle gündemlerine aldılar. Kulaklarını kapamadılar. Erken seçim kararını aldılar. Nedir yani, 20 gün. Altında başka maksat var. Niye 20-25 gün öne çekilsin. Milli Takım maçı var, Avrupa Şampiyonası'nda oynayacak. Orada da başarıyı kovalamak için TFF'nin kararına herkesin saygı duyması lazım.

FENERBAHÇE İLE BİRLİKTE 'İTİDAL' ÇAĞRISI YAPMAK İSTER MİSİNİZ?

Ben hep bundan yanayım. Kendimizi kontrol etmeliyiz. Bu tip hareketleri, söylemleri engelleyelim. Galatasaray Başkanı olarak tüm spor paydaşlarını aklıselim davranmaya çalışıyorum. Türk sporuna hizmet etmek istiyorsanız samimiyet ve iyi niyetli olmanız lazım. Kendilerini samimiyet ve iyi niyete davet ediyorum.

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Turkcell Süper Kupa'da karşılaştıkları Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle tatil edilen maçla ilgili "Böyle bir maç olmasını kimse istemezdi. Keşke normal şekilde oynanıp tamamlansaydı." dedi.

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Timur, "Bu gerginliğin bir an önce bitmesi lazım. Münferit de olsa belli olaylar yaşanıyor. Gerginlik artarsa daha farklı durumlar olmasından endişe ediliyor. Hepimiz haksızlıklar olduğunu iddia ediyoruz. Ne yaşanırsa yaşansın haksızlığın vuku bulduğu yer saha. Yarından tezi yok yabancı hakemleri seçip, önce bu sene sonra da geçmiş senelere bakılıp ne haksızlık yapıldığına bakılması gerekiyor." diye konuştu.

Kaosun kimseye faydasının dokunmadığını dile getiren Timur, şunları kaydetti:

"Bize göre bize çok büyük haksızlık yapılıyor, başkasına göre onlara büyük haksızlık yapılıyor. Ne varsa ortaya çıksın. Geçenlerde hakem semineri sızdırıldı, sonra federasyon her şeyi yayınladı. Kendisinden emin olan kimsenin şeffaflıktan çekinmemesi lazım. Toplumun her şeyi görme hakkı var. Kendi yanlışlarımızı, kendi eksikliklerimizi, bilgiyi gizleyerek manipüle edebiliriz. İnşallah bu maç da böyle bir şeye vesile olur."

"ŞAHSIMA 20'YE YAKIN KEZ HAKARET EDİLDİ AMA BEN KİMSEYE HAKARET ETMEDİM"

Erden Timur, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un olağanüstü genel kurulda söylediği "Her gece yatarken bizi düşün." sözleri hatırlatarak yöneltilen "Rahat uyuyor musunuz?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

"Çok rahat uyuyorum. Onda hiçbir zaman sorun yok. İnsanın rahat uyuması iç huzuruna bağlı. Karşıtlık olması toplumu gerecek. Çok söyleyecek laf var. Şahsıma 20'ye yakın kez hakaret edildi ama ben kimseye hakaret etmedim. Herhalde en genç yöneticilerden birisiyim. Böyle şeylere tecrübesizlikle karşılık verecek yaştayım. Karşılık versem taraftardan çok daha olumlu şeyler alabilirim. Ama toplumun gerilmemesi için gerekeni yapmamız lazım."

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin 18 Temmuz'da seçime gidileceğini açıklamasıyla ilgili de konuşan Timur, "Federasyonu birçok kez istifaya davet ettik. Kulüpler Birliği Vakfı, federasyonun seçime gitmesi için imza toplamaya başlıyordu. Sonrasında da federasyon böyle bir açıklama yaptı. Zaten kulüplerin gösterdiği tavırda da amaç hasıl oldu. Doğru federasyon, doğru kurullar olsun istiyoruz. Rekabet edecek insanlar şimdiden çalışmaya başlayacak. Ama listeler 100'e yakın insandan oluşuyormuş. Bir kişinin bir haftada buna hazırlanması mümkün değil. Federasyon da 18 Temmuz kararını vermiş. Kulüplerin de tavrı gerçekleşti. Bizim kulübümüz imzayla seçime götürme taraftarıydı. İmzaya gerek kalmadan seçim açıklandı." ifadelerini kullandı.

Futboldaki gerginliğin azaltılması için her şeyin yapılması gerektiğini anlatan Timur, "Bu konuda herkesin bir adım atması lazım. Ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Biz bunlar için federasyona yazı da verdik, adımları aylar öncesinden attık. Karşılığında 'evet' denilsin yeter." değerlendirmesinde bulundu.

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde!

Turkcell Süper Kupa finalinde Şanlıurfa'da Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Sarı lacivertli ekipte U-19 oyuncuların sahaya çıktığı mücadelenin 50. saniyesinde Icardi attığı golle Galatasaray'ı 1-0 öne geçirirken, sarı lacivertli ekip santra yapmadan sahadan çekildi. Final maçında yaşananlar Avrupa basınında da gündem oldu. İşte Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa finaliyle ilgili Avrupa medyasının attığı manşetler...

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...

Şanlıurfa'da oynanan Süper Kupa finalinde Galatasaray 50. saniyede 1-0 öne geçti, U-19 takımıyla maça çıkan Fenerbahçe maçın 1. dakikasında sahadan çekildi.

Bu gelişme Türkiye'de olduğu kadar Avrupa'da da gündem oldu.

İşte Avrupa basınında Turkcell Süper Kupa finaliyle ilgili atılan manşetler...

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...

Galatasaray, bir dakikanın ardından belki de tarihin en hızlı kupa zaferini kutladı. U-19 takımıyla maça çıkan Fenerbahçe, Icardi'nin attığı golle skor Galatasaray lehine 1-0 iken 1. dakikada sahadan çekildi. (Yahoo Sports)

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...

U-19 takımıyla maça çıkan Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi sonrası Galatasaray, Süper Kupa'nın sahibi oldu. (Mirror)

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında Süper Kupa finalinde 2 dakika sonra sahadan çekildi. Şaşırtıcı anlar, Galatasaray'ın yedek kadrosuyla maç yapma kararı sonrası devam etti. (The Sun)

 

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...

Süper Kupa kaosu! Avrupa devi genç takımla sahaya çıktı, bir dakika sonra maçı terk etti! (Daily Star)

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...

Fenerbahçe U-19 takımı, Galatasaray karşısındaki Süper Kupa finalinde, adaletsiz kararları gerekçe göstererek bir dakika sora sahadan çekildi. (BBC Sport)

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında Süper Kupa finaline U-19 takımıyla çıktı, bir dakika sonra sahayı terk etti. Final için bilet alan taraftarlar, Galatasaray'ın yedeklere karşı yaptığı antrenman maçını izlemekle yetindi. (The Independent)

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...

Bonucci'li Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde sahadan çekildi! Sahaya U-19 takımıyla çıkarak federasyonu boykot eden Fenerbahçe, 1 dakikanın ardından maçı terk etti. (Football Italia)

 

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...

Fenerbahçe'den sıra dışı protesto! Galatasaray karşısındaki Süper Kupa finaline U-19 takımıyla çıkan Fenerbahçe bir dakika sonra sahayı terk ederek alışılmadık bir protestoya imza attı. (Express)

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...

Türkiye'de kaos! Fenerbahçe, Galatasaray karşısına U-19 takımıyla çıktı, 1 dakika sonra gol yedi ve sahayı terk etti. (La Gazzetta dello Sport)

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...

Türkiye Futbol Federasyonu'yla ters düşen Fenerbahçe, Süper Kupa finalini oynamayı reddetti. Galatasaray karşısında U-19 takımını sahaya süren Fenerbahçe maç 1-0 iken 1. dakikada sahadan çekildi. (L'equipe)

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...

Fenerbahçe 1. dakikada sahadan çekildi, Türkiye Süper Kupa'sında final maçı yarıda kaldı. (Bild)

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...

Türkiye Süper Kupa'sı 1 dakika sürdü, Fenerbahçe tehdidinin arkasında durdu. (Votebal)

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...

Türkiye'de skandal! Fenerbahçe, Süper Kupa finalini terk etti, Galatasaray maçı oynamadan Süper Kupa'nın sahibi oldu. (Marca)

 

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...
Galatasaray karşısında genç takımla Süper Kupa finaline çıkan Fenerbahçe, Türkiye Futbol Feerasyonu'nu protesto amacıyla bir dakika sonra sahadan çekildi. (O Jogo)
Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...

Türkiye Süper Kupası'nda ilginç görüntüler... Fenerbahçe'nin U-19 takımıyla sahaya çıktığı ve 1 dakika sınra maçı terk ettiği finalde Galatasaray şampiyon oldu. (AS)

Süper Kupa finali Avrupa'da manşetlerde! İşte yazılanlar...

Fenerbahçe, Süper Kupa finalini federasyonun adil olmadığını gerekçe göstererek protesto amacıyla terk etti. (The Daily Star)

Bu haber 101605 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
FETÖ'nün dev emniyet arşivi çözüldü! 'Garson' soruları tek tek yanıtladı: Gülen'i sürekli bilgilendirmişler
FETÖ'nün dev emniyet arşivi çözüldü! 'Garson' soruları tek...
FETÖ'nün dev emniyet arşivi çözüldü! 'Garson' soruları tek tek yanıtladı: Gülen'i sürekli bilgilendirmişler
FETÖ'nün dev emniyet arşivi çözüldü! 'Garson' soruları tek...