15-Temmuz net Haberleri - Türkiye’nin desteği Libya’daki...

15-Temmuz net Haberleri - Türkiye'nin desteği Libya'daki dengeleri değiştirdi. Türkiye'nin desteklediği Libya askeri ordusunun ilerleyişi sürüyor..

Dünya Türk İHA ve SİHA'ların başarısını konuşuyor. Washington Post gazetesinde Türk İHA ve SİHA'ları ile ilgili dikkat çeken bir haber yer aldı. Libya’nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin, darbeci Hafter'e karşı yürüttüğü operasyonlardaki başarısının arkasında Türk İHA ve SİHA'larının olduğunu belirtti. Gazetede yer alan haberde, Türk İHA ve SİHA'larının darbeci Hafter'i destekleyen ülkeleri utandırdığı yazıldı.

25 Mayıs 2020 - 19:49 - Güncelleme: 25 Mayıs 2020 - 20:09

'tan dikkat çeken haber: 'da Türk droneları Hafter’i destekleyenleri utandırdı

Giriş Tarihi: 25.5.2020  12:13 Son Güncelleme: 25.5.2020  13:10

Son dakika haberi... Türk İHA ve 'ların 'daki başarısı dünya basınındaki yerini korurken, ABD medyasından , Libya’nın Birleşmiş Milletler () nezdinde meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin () ülkenin batısındaki başarılı operasyonlarının arkasında Türk dronelarının olduğunu belirtti. Gazetenin haberinde, "Türk droneları ’yı ve Hafter’e askeri destek sağlayanları utandırdı" ifadelerine yer verildi.

Türk droneları Hafter’i destekleyenleri utandırdı

Türk İHA ve 'ların 'daki başarısı dünya basınındaki yerini korurken, ABD medyasından 'tan dikkat çeken bir habere yer verildi. Libya'nın  nezdindeki meşru temsilcisi 'nin, başkent Trablus'un güneyindeki Hafter'in stratejik öneme sahip olan Vatiyye Askeri Üssü'nü geri almak için başlattığı 'Öfke Volkanı' operasyonu devam ederken, ülkenin batısındaki Tunus sınırının UMH tarafından güvence altına alınmasıyla Hafter'in geri çekilişi hızlandı.

'HAFTER MİLİSLERİ BASKI ALTINDA'
ABD medyasının önde gelen gazetelerinden The Washington Post, gayrimeşru silahlı güçlerin lideri 'in kritik kent ve kasabaları kaybettiğini, buna bağlı olarak da Hafter'e bağlı milislerin baskı altına olduğunu yazdı. UMH'nin operasyonlarında Türkiye'nin hava gücü desteğini de vurgulayan gazete, "Türk insansız hava araçları ve hava savunma sistemleri, BM destekli hükümetin (UMH) batı Libya'nın neredeyse tamamını, Rusya tarafından desteklenen ve geçen yıldan bu yana başkent Trablus'u aşmaya çalışan Halife Hafter güçlerinden geri almasına yardımcı oldu" ifadelerine yer verdi.

'TÜRK İHA VE SİHA'LARI HAFTER'İ DESTEKLEYENLERİ UTANDIRDI'
Yaklaşık 5 ay önce, 'nın gönderdiği paralı askerler ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin gönderdiği insansız hava araçlarıyla Hafter'in güçlendiği belirtilen haberde, Türkiye ile Libya arasında varılan mutabakatın ardından, Türkiye'nin UMH'ye askeri desteğinin arttığını ve buna bağlı olarak UMH'nin operasyonlarında başarının geldiği belirtildi. Ülkenin batısındaki stratejik kentlerin ve kasabaların ardından Tunus sınırının güvence altına alması sonucu, UMH ordusunun moralinin arttığı belirtildi. Gazete, Hafter'e bağlı güçlerin Trablus sokaklarında kullandığı Rus yapımı Pantsir hava savunma sistemlerinin imha edilmesi ya da ele geçirilmesine ilişkin, "Türk İHA ve SİHA'ları Rusya ve Hafter'in diğer askeri ortaklarını utandırdı" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi... 'da BAE,  ve Rusya'nın desteklediği darbeci 'e bağlı birliklerin, 'nın 'ları ile vurulması ve Libya ordusuna Türkiye'nin verdiği destek ile bölgenin kaderi değişiyor. Libya Beni Velid şehrinin Belediye Başkanı , Hafter saflarında savaşan Rus güvenlik şirketi Wagner'e mensup paralı askerlerin üç uçakla ülkeden ayrıldığını söyledi.

Washington Post'tan dikkat çeken haber: Libya'da Türk droneları Hafter’i destekleyenleri utandırdı

Dünya Türk İHA ve SİHA'ların başarılarını konuşuyor! : Libya'da Türk droneları Hafter’i destekleyenleri utandırdı

Dünya Türk İHA ve SİHA'ların başarısını konuşuyor.  gazetesinde Türk İHA ve SİHA'ları ile ilgili dikkat çeken bir haber yer aldı. Libya’nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru temsilcisi ’nin, darbeci Hafter'e karşı yürüttüğü operasyonlardaki başarısının arkasında Türk İHA ve SİHA'larının olduğunu belirtti. Gazetede yer alan haberde, Türk İHA ve SİHA'larının darbeci Hafter'i destekleyen ülkeleri utandırdığı yazıldı.

Dünya Türk İHA ve SİHA'ların başarılarını konuşuyor! Washington Post: Libya'da Türk droneları Hafter’i destekleyenleri utandırdı

Türk İHA ve SİHA'ların Libya'daki başarısı dünya basınındaki yerini korurken, ABD medyasından Washington Post, Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) ülkenin batısındaki başarılı operasyonlarının arkasında Türk dronelarının olduğunu belirtti. Gazetenin haberinde, "Türk droneları Rusya'yı ve Hafter'e askeri destek sağlayanları utandırdı" ifadelerine yer verildi.

Türk İHA ve SİHA'ların Libya'daki başarısı dünya basınındaki yerini korurken, ABD medyasından Washington Post'tan dikkat çeken bir habere yer verildi. Libya'nın BM nezdindeki meşru temsilcisi UMH'nin, başkent Trablus'un güneyindeki Hafter'in stratejik öneme sahip olan Vatiyye Askeri Üssü'nü geri almak için başlattığı 'Öfke Volkanı' operasyonu devam ederken, ülkenin batısındaki Tunus sınırının UMH tarafından güvence altına alınmasıyla Hafter'in geri çekilişi hızlandı.

'HAFTER MİLİSLERİ BASKI ALTINDA'

ABD medyasının önde gelen gazetelerinden The Washington Post, gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in kritik kent ve kasabaları kaybettiğini, buna bağlı olarak da Hafter'e bağlı milislerin baskı altına olduğunu yazdı. UMH'nin operasyonlarında Türkiye'nin hava gücü desteğini de vurgulayan gazete, "Türk insansız hava araçları ve hava savunma sistemleri, BM destekli hükümetin (UMH) batı Libya'nın neredeyse tamamını, Rusya tarafından desteklenen ve geçen yıldan bu yana başkent Trablus'u aşmaya çalışan Halife Hafter güçlerinden geri almasına yardımcı oldu" ifadelerine yer verdi.

'TÜRK İHA VE SİHA'LARI HAFTER'İ DESTEKLEYENLERİ UTANDIRDI'

Yaklaşık 5 ay önce, Rusya'nın gönderdiği paralı askerler ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin gönderdiği insansız hava araçlarıyla Hafter'in güçlendiği belirtilen haberde, Türkiye ile Libya arasında varılan mutabakatın ardından, Türkiye'nin UMH'ye askeri desteğinin arttığını ve buna bağlı olarak UMH'nin operasyonlarında başarının geldiği belirtildi. Ülkenin batısındaki stratejik kentlerin ve kasabaların ardından Tunus sınırının güvence altına alması sonucu, UMH ordusunun moralinin arttığı belirtildi. Gazete, Hafter'e bağlı güçlerin Trablus sokaklarında kullandığı Rus yapımı Pantsir hava savunma sistemlerinin imha edilmesi ya da ele geçirilmesine ilişkin, "Türk İHA ve SİHA'ları Rusya ve Hafter'in diğer askeri ortaklarını utandırdı" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Türkiye Libya'daki dengeleri değiştirdi! Yüzlerce Rus paralı askerleri kaçıyor

Son dakika haberi; Türkiye'nin desteği Libya'daki dengeleri değiştirdi. Türkiye'nin desteklediği Libya askeri ordusunun ilerleyişi sürüyor. Darbeci Hafter lehine mücadele etmek için Libya'ya gelen sayıları 1-500-1.600 arasında bulunan Rus paralı askerleri Türkiye'nin desteğini alan Libya ordusu karşısında çaresiz kaldığı ve bölgeden kaçtığı iddia edildi. A Haber muhabiri bölgedeki sıcak gelişmebib detaylarını anlattıö

Son dakika haberi; Türkiye'nin desteği Libya'daki dengeleri değiştirdi. Türkiye'nin desteklediği Libya askeri ordusunun ilerleyişi sürüyor.

Son bir haftada sıcak çatışmaların yaşandığı bölgelerde darbeci Hafter milislerinin ellerinden kurtarılan belde sayısı her geçen gün artıyor. Hafter lehine mücadele etmek için Libya'ya gelen sayıları 1-500-1.600 arasında bulunan Rus paralı askerleri Türkiye'nin desteğini alan Libya ordusu karşısında çaresiz kaldı.

Bölgeden alınan son bilgilere göre Rus paralı askerlerinin kaçtığını iddia edildi. Sıcak bölgedeki son dakika gelişmelerinin detaylarını A Haber muhabiri canlı yayında anlattı.

 

Son dakika: Libya müftüsünden Türkiye çağrısı |VideoLİBYA MÜFTÜSÜNDEN TÜRKİYE ÇAĞRISI |VİDEO

'tan dikkat çeken haber: 'da Türk droneları Hafter’i destekleyenleri utandırdı

Son dakika haberi... Türk İHA ve 'ların 'daki başarısı dünya basınındaki yerini korurken, ABD medyasından , Libya’nın Birleşmiş Milletler () nezdinde meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin () ülkenin batısındaki başarılı operasyonlarının arkasında Türk dronelarının olduğunu belirtti. Gazetenin haberinde, "Türk droneları ’yı ve Hafter’e askeri destek sağlayanları utandırdı" ifadelerine yer verildi.

Türk 'ları destan yazıyor! 'in paralı Rus askerleri 'dan kaçtı

Son dakika haberi... 'da BAE,  ve Rusya'nın desteklediği darbeci 'e bağlı birliklerin, 'nın 'ları ile vurulması ve Libya ordusuna Türkiye'nin verdiği destek ile bölgenin kaderi değişiyor. Libya Beni Velid şehrinin Belediye Başkanı , Hafter saflarında savaşan Rus güvenlik şirketi Wagner'e mensup paralı askerlerin üç uçakla ülkeden ayrıldığını söyledi.

Türk SİHA'ları destan yazıyor!

'da yerel bir televizyona konuşan Beni Velid şehrinin Belediye Başkanı , Rus paralı asker grubu olan "Wagner"le ilgili açıklamalarda bulundu.

Şehrin ihtiyar heyetinin,  milislerine paralı askerlerin yerel saatle 15.00'e kadar ayrılmaları için süre verdiğini aktaran Nevir, "Wagner unsurlarını çıkarmak için üç uçak kalktı" dedi.

Ayrıca Nevir, Beni Velid'e ulaşan hava savunma sistemlerinin, Terhune kentinden çekilen Wagner unsurlarının korunması için getirildiğini de sözlerine ekledi.

ÇEKİLME GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYAYA DÜŞTÜ
Öte yandan, Libya içinde birçok sosyal medya kullanıcısı, Wagner'e bağlı paralı askerlerin, başkentin güneyindeki Terhune kentinden çekilerek Bin Velid kentine doğru hareket ederken görüntülerini paylaştı.

Görüntülerde, Wagner unsurlarını taşıyan askeri ve sivil araçlara, top bataryalarının ve hava savunma sistemlerinin eşlik ettiği dikkati çekti.

Libya ordusu, Hafter'e bağlı milislerin karşısında son dönemde pek çok askeri başarıya imza attı.

Hafter milislerini 18 Mayıs'ta ülkenin batısındaki stratejik Vatiyye Üssü'nden çıkaran Libya hükümeti, batı bölgelerindeki farklı beldeleri de milislerden arındırmaya devam ediyor.

Hafter milislerinin başkente saldırılarında harekat ve ikmal merkezi olarak kullandıkları Terhune kentini kuşatan ordu birlikleri, bazı silahlı grupları bu hamlesiyle başkentin güneyindeki cephelerden Terhune kentini savunmaya çekilmeye zorladı. Ordu birlikleri, bugün başkentin güneyinde aralarında Hamza, Yermuk, es-Savarih askeri kamplarının da yer aldığı geniş bir bölgeyi milislerden arındırdı.

Ordu birlikleri, başkentin güneyindeki Selahaddin ve El-Meşru ekseninde ilerlerken bölgedeki kritik noktaları Hafter milislerinden geri almış ve El-Tekbali Kampı'nda kontrolü sağlamıştı.

Hafter milislerinin başkentin güneyindeki geri çekildiği cephelerde yerleşim bölgelerine çok sayıda patlayıcı tuzakladığı ortaya çıkmıştı.

RUS WAGNER GRUBU, HAFTER İÇİN SAVAŞIYOR
Kremlin Sarayı'nın yemek işini yönettiği için "Şef" lakabıyla anılan Yevgeny Prigozhin'e ait güvenlik şirketi Wagner grubu, Suriye, Ukrayna, Libya ve Afrika ülkelerinde paralı askerleri ve siyasi faaliyetleriyle tanınıyor.

Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı ilhakı ve Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı gruplara Moskova'nın desteği sırasında ismi sıkça duyulan Wagner, BM raporlarına göre yaklaşık binden fazla paralı askeriyle Trablus'un sıcak cephe hatlarında Hafter için savaşıyor.

HAFTER GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMİŞTİ
, Libya'da darbeci Hafter'in Türk kuvvetlerine karşı "Libya tarihinin en büyük hava harekatını göreceksiniz" tehdidine "Türk çıkarları hedef alınırsa Hafter unsurları meşru hedefimiz olur" yanıtını vermişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın da "En sert şekilde karşılık veririz" ifadelerini kullanmıştı.

Bu haber 201325 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Komşuda Türkiye heyecanı! Yunanistan Miçotakis'in Ankara ziyaretini bekliyor! Başkan Erdoğan'ın o sözlerine flaş değerlendirme
Komşuda Türkiye heyecanı! Yunanistan Miçotakis'in Ankara...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet...