Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in babası 70’li yıllarda...

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in babası 70'li yıllarda cuntadan kaçarak Türkiye'ye sığınmış..

Yunanistan'ın kapısına gelen göçmenlere uyguladığı şiddet büyük tepki çekmiş, önceki gün birçok gazete manşetinden 2’nci Dünya Savaşı’nda Suriye’ye sığınan Yunan mültecileri hatırlatmıştı. Son gelişmeler üzerine Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in babası Konstantinos Miçotakis’in de 70’li yıllarda Türkiye’ye sığındığı tekrar gündeme geldi.

05 Mart 2020 - 10:47 - Güncelleme: 05 Mart 2020 - 11:05

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in babası 70'li yıllarda cuntadan kaçarak Türkiye'ye sığınmış

Giriş Tarihi: 5.3.2020  09:58 Güncelleme Tarihi: 5.3.2020  10:10

Avrupa'ya gitmek isteyen 'li mültecileri öldüren ve her türlü insanlık dışı muameleya maruz bırakan  tepkiler dinmiyor. Ülkelerine sığınan Suriyeli mültecileri orantısız güç kullanımını savunan  Kiryakos Miçotakis 1. Dünya Savaşı'nda Yunanların Suriye'ye sığındığını unutmuşa benziyor. Ayrıca Yunan Başbakanı Miçotakis'in babası  70'li yıllarda 'ye sığınmıştı. Konstantinos Miçotakis Türkiye'de çok iyi ağırlandığını hatıralarında anlatıyordu.

Yunanistan'ın kapısına gelen göçmenlere uyguladığı şiddet büyük tepki çekmiş, önceki gün birçok gazete manşetinden 2’nci Dünya Savaşı’nda Suriye’ye sığınan Yunan mültecileri hatırlatmıştı. Son gelişmeler üzerine Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in babası Konstantinos Miçotakis’in de 70’li yıllarda Türkiye’ye sığındığı tekrar gündeme geldi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in babası 70'li yıllarda cuntadan kaçarak Türkiye'ye sığınmış ile ilgili görsel sonucuCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Meclis grubu toplantısında, Yunanistan'ın mülteciler konusundaki tavrını eleştirmişti.

Nazi saldırılarından kaçarak Suriye'ye sığınan Yunanlara yapılan yardımın fotoğraflarını gösteren Erdoğan, “Yemek dağıtılanlardan birisi de belki Miçotakis’in (Yunanistan Başbakanı) büyükbabası, büyükannesidir” demişti.

İkinci Dünya Savaşı'nda Suriye'ye sığınan Yunan mültecileri ait fotoğraf, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in babası Konstantinos Miçotakis'in de 70'li yıllarda Türkiye'ye sığındığını tekrar gündeme getirdi.

Konstantinos Miçotakis (1918-2017), Albaylar Cuntası (1967-1974) iktidara geldiğinde oğlu Kiriakos henüz 6 aylıkken Türkiye'ye kaçmıştı. 1990-1993 arasında başbakan olan Konstantinos Miçotakis hatıralarını anlatırken, Türkiye'de kendisinin çok iyi ağırlandığını vurgular ve dönemin Dişişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil ile yaptığı sohbetleri anlatırdı. Yunan Başbakanı'nın babası, Türkiye'de bir süre kaldıktan sonra Paris'e gitmişti.

Miçotakis'in babası 70'li yıllarda 'ye sığınmış

200503-miçotakis.jpgAvrupa'ya gitmek isteyen 'li mültecileri öldüren ve her türlü insanlık dışı muameleya maruz bırakan  tepkiler dinmiyor. Ülkelerine sığınan Suriyeli mültecileri orantısız güç kullanımını savunan  Kiryakos Miçotakis 1. Dünya Savaşı'nda Yunanların Suriye'ye sığındığını unutmuşa benziyor. Ayrıca Yunan Başbakanı Miçotakis'in babası  70'li yıllarda 'ye sığınmıştı. Konstantinos Miçotakis Türkiye'de çok iyi ağırlandığını hatıralarında anlatıyordu.

Miçotakis'in babası 70'li yıllarda Türkiye'ye sığınmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Meclis grubu toplantısında, Yunanistan'ın mülteciler konusundaki tavrını eleştirmişti.

"BELKİ BÜYÜKBABASI, BÜYÜKANNESİDİR"

Nazi saldırılarından kaçarak Suriye'ye sığınan Yunanlara yapılan yardımın fotoğraflarını gösteren Erdoğan, "Yemek dağıtılanlardan birisi de belki Miçotakis'in (Yunanistan Başbakanı) büyükbabası, büyükannesidir" demişti.

İkinci Dünya Savaşı'nda Suriye'ye sığınan Yunan mültecileri ait fotoğraf, Hürriyet gazetesinin haberine göre, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in babası Konstantinos Miçotakis'in de 70'li yıllarda Türkiye'ye sığındığını tekrar gündeme getirdi.

 ı Miçotakis’in babası ’ye sığınmıştı

'ın kapısına gelen göçmenlere uyguladığı şiddet büyük tepki çekmiş, önceki gün birçok gazete manşetinden 2’nci Dünya Savaşı’nda ’ye sığınan Yunan mültecileri hatırlatmıştı. Son gelişmeler üzerine Yunanistan ı Kiriakos Miçotakis’in babası ’in de 70’li yıllarda ’ye sığındığı tekrar gündeme geldi.

Babası Türkiye’ye sığınmıştı
 (1918-2017), Albaylar Cuntası (1967-1974) iktidara geldiğinde oğlu Kiriakos henüz 6 aylıkken 'ye kaçmıştı. Hürriyet'in haberine göre 1990-1993 arasında  olan Konstantinos Miçotakis hatıralarını anlatırken, Türkiye'de kendisinin çok iyi ağırlandığını vurgular ve dönemin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil ile yaptığı sohbetleri anlatırdı.



Yunan Başbakanı'nın babası, Türkiye'de bir süre kaldıktan sonra Paris'e gitmişti.



YUNAN IRKÇILAR GÖÇMEN AVINDA
Göçmene gaddarca şiddet uygulayan yalnız güvenlik güçleri değil. Bölgede devriye gezen bazı silahlı siviller de sınırı geçen göçmenleri feci şekilde dövüp polise teslim ediyor. Yunan çiftçiler, olaya tanık olan CNN Greece'in muhabiri Kostas Pliakos'u hastanelik etti. Bazı haber sitelerinde, piyade ve av tüfekleri taşıyan 4-5 kişinin, 10 göçmeni durdurdukları ve yere yatırdıkları görüntüler yayınlandı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in babası Türkiye’ye sığınmıştı

IRKÇILAR GÖÇMEN AVINDA

Göçmene gaddarca şiddet uygulayan yalnız güvenlik güçleri değil. Bölgede devriye gezen bazı silahlı siviller de sınırı geçen göçmenleri feci şekilde dövüp polise teslim ediyor. Yunan çiftçiler, olaya tanık olan CNN Greece'in muhabiri Kostas Pliakos'u hastanelik etti. Bazı haber sitelerinde, piyade ve av tüfekleri taşıyan 4-5 kişinin, 10 göçmeni durdurduklan ve yere yatırdıkları görüntüler yayınlandı. 

Bu haber 201501 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MHP lideri Devlet Bahçeli'den FETÖvari yapılara net mesaj: Kumpasçılarla işimiz olmaz! 
MHP lideri Devlet Bahçeli'den FETÖvari yapılara net mesaj:...
Milyonlarca emekliye dev destek! Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: Fatura, eczane ve marketlerde indirim, KYK'da bedava konaklama...
Milyonlarca emekliye dev destek! Bakan Vedat Işıkhan duyurdu:...