Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu! Karar Resmi...

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı | Dr. Fatih Karahan kimdir?

Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınması sonrası Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Merkez Bankası Başkanlığı görevine, Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı. Karara göre, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 35. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2. maddesi gereğince görevden alındı. Bu suretle boşalan TCMB Başkanlığı'na 1211 sayılı Kanun'un 25. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7. maddeler

03 Şubat 2024 - 02:39

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı | Dr. Fatih Karahan kimdir?
Giriş Tarihi: 03.02.2024 00:47 Güncelleme Tarihi: 03.02.2024 02:48
Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu
Son dakika... Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden affını istemesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak Fatih Karahan atandı. 
Karar Resmi Gazete’de! İşte yeni Merkez Bankası Başkanı
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınması sonrası Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, TCMB Başkanlığı görevine, Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Merkez Bankası Başkanlığına atanan Karahan'ı tebrik etti ve yeni görevinde başarılar diledi. Peki Dr. Fatih Karahan kimdir? İşte detaylar...
Son dakika... Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu
Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu
SON DAKİKA HABERLERİ | Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınması sonrası Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Merkez Bankası Başkanlığı görevine, Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı. Karara göre, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 35. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2. maddesi gereğince görevden alındı. Bu suretle boşalan TCMB Başkanlığı'na 1211 sayılı Kanun'un 25. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7. maddeleri gereğince Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı. Peki Dr. Fatih Karahan kimdir? İşte detaylar...

SON DAKİKA HABERLERİ | Karar Resmi Gazete’de yayımlandı! Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, tüm olumlu gelişmelere rağmen son dönemde şahsına yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyası düzenlendiğini belirterek, "Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için Sayın Cumhurbaşkanımızdan, ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum." ifadesini kullanaraj görevden affını istemişti.
Son dakika... Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan olduSon dakika... Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden affını istemesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak Fatih Karahan atandı.  

Hafize Gaye Erkan'ın görevden affını istemesinin ardından Merkez Bankası Başkanlığı görevine Fatih Karahan getirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nda (TCMB) görevinden affını isteyen Hafize Gaye Erkan'ın yerine gelen isim belli oldu.

Merkez Bankası Başkanı olarak Fatih Karahan görevlendirildi.

Atama kararı Resmi Gazete'de yer aldı.

Image
DR. FATİH KARAHAN KİMDİR?

1982 yılında Eskişehir'de doğan Fatih Karahan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi matematik ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun oldu.

2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi'nde ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

NEW YORK MERKEZ BANKASI'NDA ÖNEMLİ GÖREVLER YAPTI

Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar anılan kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve Para Politikası Danışmanı olarak görev yaptı.

ImageAMAZON'DA BAŞEKONOMİST OLARAK GÖREV ALDI

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan, 2022'de ABD'nin teknoloji devi Amazon'da Kıdemli Ekonomist olarak çalışmaya başlayan Karahan, Kasım 2022'de Amazon'da Başekonomist görevine atandı.
SON DAKİKA HABERLERİ | Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevden affını istedi! Bakan Şimşekten ilk açıklama
Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde TCMB Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.
Erkan, 8 Haziran 2023'te göreve gelmişti. Erkan'ın yerine Temmuz ayından bu yana Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Fatih Karahan getirildi.

CEVDET YILMAZ: KARAHAN'A BAŞARILAR DİLİYORUM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanan Fatih Karahan'ı tebrik etti.

Yılmaz paylaşımında "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Sayın Fatih Karahan'ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

FATİH KARAHAN KİMDİR?

1982 yılında Eskişehir'de doğan Fatih Karahan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar anılan kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı.

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022'de Amazon'da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022'de Amazon'da Başekonomist görevine atandı.

Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanmıştı.

Karahan, Hafize Gaye Erkan'dan görevi devralarak 3 Şubat 2024'te yeni Merkez Bankası Başkanı oldu.

SEÇİMDEN SONRA TÜRKİYE'YE DAVET EDİLDİ

Hafize Gaye Erkan'ın 9 Haziran 2023'te Merkez Bankası Başkanı olarak atanmasının ardından, üst yönetimde de değişiklik olmuştu.

Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine getirilen isimlerden biri olan ekonomist Fatih Karahan ABD'de yaşıyordu.

Temmuz 2023'te sosyal medya hesabından uçağın içinde ailesiyle birlikte göründüğü bir fotoğraf paylaşan Karahan, takipçilerinin nereye seyahat ettiğini sorması üzerine Türkiye yanıtını vermişti.

BAKAN IŞIKHAN'DAN MERKEZ BANKASI BAŞKANI KARAHAN'A TEBRİK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, görevden alınan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a teşekkür etti ve yerine atanan Fatih Karahan'ı tebrik etti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nda başkan değişikliği sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Işıkhan, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak bugüne kadar yapmış olduğu önemli hizmetler için Sayın Hafize Gaye Erkan'a teşekkür ediyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Sayın Fatih Karahan'a görevinde muvaffakiyetler diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve ekonomi yönetimimizin atacağı adımlar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Bu haber 214591 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)