Giriş Tarihi: 13.10.2016 05:46 Güncelleme Tarihi: 13.10.2016 07:34
"Tümgeneral, Akıncı’ya gitmemi istedi, Org. Akar engelledi"
15 Temmuz gecesi rehin alınan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı, kurtarıldıktan sonra Tümgeneral Mehmet Dişli ile Akıncı Üssü’nden Çankaya Köşkü’ne götüren Pilot Albay Uğur Kapan, Akar’ı götürürken helikoptere F-16’nın eşlik ettiğini söyledi. Kapan, kendisinin de Akıncı Üssü’nde koordinasyonu sağlamakla görevli olduğunu ifade etti


Helikopter ve uçak pilotuyum. Kara Havacılık Okul Komutanımız Tuğgeneral Ünsal Coşkun, 14 Temmuz’da mesai sonrası bizi yanına çağırdı, “Yarın sabotaj ihtimali var, ekibini oluştur. Helikopterlerin kaçırılması gerekiyor.


Fakat buluşma saati erkene çekildi. Saat 20.30 sularında apronda buluştuk. Aprona geldiğimde 10 tane Sikorsky helikopter vardı.


Akıncı Üssü’nde ben dahil 16 pilot buluştuk. Kara Havacılık Komutanımız Tümgeneral Hakan Atınç’tır. Kara Havacılık Okul Komutanımız ise Tuğgeneral Ünsal Coşkun’dur. Bu harekâtı Kara Havacılık adına organize eden okul komutanımız Ünsal Coşkun’dur.


Helikopterler saat 23.00 sularında uçmaya başladı. 2’şerli gruplar halinde uçuş yapılıyordu. Hangi helikopterin ve hangi pilotun nerede ve kime, nasıl ateş ettiğini bilmiyorum. Jetler havalanmaya başladı, bombalama olunca durumun farkına vardım.


Çankaya Köşkü’ne Genelkurmay Başkanı’nı bıraktıktan sonra, yanında bir tümgeneralimiz vardı. Kendisine “Burada mı kalalım?” diye sordum, “Hayır gidin, Akıncı’ya döneceksiniz” dedi.


Harekât sırasında Akıncı’ya gelen arkadaşlar arasında ‘ATAKANLAR’ isimli WhatsApp grubu kuruldu. Haberleşmeler bu grup üzerinden yapıldı. Ben helikopterle uçuş yapmadım, lojistik faaliyetlerde bulundum. Daha doğrusu hava üssünde koordinasyonu sağladım. Gece saat 03.00’te harekâtın başarıyla sonuçlanmayacağı anlaşılınca Akıncılar’da panik başladı.

“Sabah 07.00 civarında Genelkurmay’ın aracı çok hızlı biçimde geldi. Ben de koşarak yanına gittim. Uğur Amiral ‘Helikopterle hızlıca çıkar beni buradan’ dedi. Ben de ikinci pilotum ve başçavuşumla helikopteri hazırladım. Akıncı Üssü’nde rehin bulunan Genelkurmay Başkanı’nı ekibimle birlikte kurtarıp Çankaya Köşkü’ne bıraktım.


Gülen’i medyadan tanırım ancak talebesi değilim. Cemaatçi ağabeyim yoktur. FETÖ’cü değilim. Gülen’in kitaplarını okumadım ancak Said Nursi’nin kitaplarını okudum. Okuyucular grubu olarak bilinen grupla birkaç kez Malatya’da görev yaparken sohbetlerine katılmışlığım vardır.”
Kaynak: FEVZİ ÇAKIR/GAZETE HABERTÜRK

YORUMLAR