Son dakika: Viyana’da 6 farklı noktaya terör saldırısı..

Son dakika: Viyana'da 6 farklı noktaya terör saldırısı..

Son dakika: Avusturya'da silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Son dakika: Avusturya’nın başkenti Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti çok sayıda yaralının olduğu bildirildi. Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız." ifadesini kullandı. Ayrıca Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, yaptığı paylaşımda Viyana'da yaşayan Türk vatandaşlarını evlerinde kalmaları konusunda uyardı.

03 Kasım 2020 - 07:07 - Güncelleme: 03 Kasım 2020 - 09:09

Son dakika: ’nın başkenti ’da  yakınlarında silahlı saldırı!

Giriş Tarihi: 02.11.2020 Güncelleme Tarihi: 03.11.2020 

Son dakika haberi... ’nın başkenti ’da Schwedenplatz bölgesinde bulunan bir  yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü.

Son dakika: Avusturya'da silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haberi... Avusturya'nın başkenti Viyana'da Schwedenplatz bölgesinde bulunan bir sinagog yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi.

Avusturya medyası, polisin açılan ateşe karşılık verdiği ve saldırganın kaçtığını duyurdu.

7 KİŞİ ÖLDÜ
İlk belirlemelere göre 7 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin yaralandığı silahlı saldırıda ikiden fazla saldırgan olduğu duyuruldu.

Polisten yapılan açıklamada, saldırganlardan birinin gözaltına alındığı, diğerinin ise etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Son dakika: Avusturya'da silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika: Avusturya’nın başkenti Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti çok sayıda yaralının olduğu bildirildi. Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız." ifadesini kullandı. Ayrıca Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, yaptığı paylaşımda Viyana'da yaşayan Türk vatandaşlarını evlerinde kalmaları konusunda uyardı.

Video Player

00:40 | 06:25

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Online Video Platform

 Polis, olayda ölü ve yaralılar olduğunu bildirdi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Harald Sörös, Avusturya Haber Ajansına (APA) yaptığı açıklamada, saldırıda iki kişinin öldüğünü söyledi. Türkiye, AB ve Fransa'dan terör saldırısına karşı Avusturya'ya destek açıklamaları geldi.

AVUSTURYA BAŞBAKANI KURZ'DAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kurz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin zor saatler yaşadığını belirterek, bu zaman zarfında emniyet güçlerinin gösterdiği çaba için teşekkür etti. Başbakan Kurz, saldırıya ilişkin "Polisimiz bu iğrenç terör saldırısının faillerine karşı kararlı bir mücadele yürütüyor." görüşünü paylaştı.

Polisin saldırganlardan birini etkisiz hale getirdiğini vurgulayan Kurz, teröre karşı mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürüleceğini ifade etti. Kurz, uluslararası toplumdan gelen dayanışma mesajlarına teşekkür ederek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.



Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, çatışmanın ortasında kalan bir Türk vatandaşına "Çıkma çıkma oradan" diye bağırıldığı duyuldu.


VİYANA BÜYÜKELÇİSİ CEYHUN'DAN UYARI
Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, ülkedeki Türk vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ceyhun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Viyana'daki vatandaşlarımız, lütfen can güvenliğiniz için evinizde kalınız! Ya da şimdilik bulunduğunuz yeri terk etmeyiniz! Yola çıkmadan polisin açıklamalarını takip ediniz" dedi.

İletişim Başkanı Altun'dan Viyana'daki saldırılara kınama

AVUSTURYA İÇİŞLERİ BAKANI NEHAMMER: "AÇIK BİR TERÖR SALDIRISI ALTINDAYIZ"
Avusturya İçişleri Bakanı Nehammer, şehrin turistik bölgesi birinci Viyana'da polis ve saldırganlar arasında çıkan çatışmaya ilişkin yaptığı açıklamada detay paylaşmazken, "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız." şeklinde konuştu.

Öte yandan kamu yayıncı kuruluşu ORF'in İçişleri Bakanlığına dayandırdığı haberinde, olayda ilk belirlemelere göre bir polisin ağır yaralandığı, saldırganlardan birinin öldürüldüğü bir diğerinin ise yakalandığı bildirildi.

Bu arada Viyana Ambulans Birimi Sözcüsü Daniel Melcher, Avusturya Haber Ajansı APA'ya yaptığı açıklamada, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu, henüz bir net bir tespitin yapılamadığını duyurdu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, metro gibi toplu taşıma araçları hizmet vermiyor.

Yerel basında yer alan bilgilere göre, henüz durum polis tarafından kontrol altına alınamadı, kaçan saldırganların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Son dakika: Viyana’da 6 farklı noktaya terör saldırısı

Son dakika haberi... 'nın başkenti Viyana'da terör saldırısı düzenlendi. Kentin 6 bölgesinde gerçekleşen saldırıda en az bir şüphelinin öldürüldüğü, 7'si ağır 15 kişinin de yaralandığı bildirildi. Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, Viyana’da düzenlenen silahlı saldırının terör eylemi olduğunu açıkladı.

Son dakika: Viyana’da 6 farklı noktaya terör saldırısı

'nın başkenti Viyana'da meydana gelen terör saldırısında iki kişinin öldüğü duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Harald Sörös, Avusturya Haber Ajansına (APA) yaptığı açıklamada, saldırıda iki kişinin öldüğünü söyledi.

Sörös, çatışma esnasında bir sivilin yanı sıra saldırganlardan birinin öldüğünü ifade etti.

Öte yandan Viyana Sağlık Kurumu Sözcüsü Christoph Mierau da 15 kişinin yaralandığını bunlardan 7'sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Son dakika: Avusturya’nın başkenti Viyana’da kabus gecesi | Schwedenplatz'ta sinagog yakınlarında silahlı saldırıSON DAKİKA: AVUSTURYA’NIN BAŞKENTİ VİYANA’DA KABUS GECESİ | SCHWEDENPLATZ'TA SİNAGOG YAKINLARINDA SİLAHLI SALDIRI

"ÇOK SAYIDA YARALI VE ÖLÜMÜZ VAR"

İçişleri Bakanı Karl Nehammer, düzenlendiği basın toplantısında terör saldırısına ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

Nehammer, Avusturya tarihinin zor günlerinden birinin yaşandığını vurgulayarak, "Ne yazık ki çok sayıda yaralı ve ölümüz var. Özel birimlerimizin özverili mücadelesi sonucunda bir saldırgan etkisiz hale getirildi. Şu anki son bilgilere göre bir saldırgan da kaçak durumunda." şeklinde konuştu.

Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırıVİYANA’DA SİNAGOG YAKINLARINDA SİLAHLI SALDIRI

Vatandaşların çok zorunlu olmadığı müddetçe evlerinden çıkmaması uyarısını yineleyen Nehammer, saldırının yaşandığı birinci Viyana'dan uzak durulması gerektiğini belirterek, çocukların okullara gönderilmemesi çağrısında bulundu.

Öte Yandan Avusturya Yahudi Cemaati Başkanı Oskar Deutsch,  hesabından yaptığı açıklamada, saldırının yaşandığı bölgedeki sinagogun kapalı olduğunu ancak söz konusu sinagogun hedef olup olmadığının henüz bilinmediğini kaydetti.

Saldırıda Recep Tayyip Gültekin isimli bir Türk genci de hafif yaralandı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, çatışmanın ortasında kalan bir Türk vatandaşına "Çıkma çıkma oradan" diye bağırıldığı duyuldu.

Avusturya medyası, bazı restoranlardaki vatandaşların rehin alındığını duyurdu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, metro gibi toplu taşıma araçları hizmet vermiyor.

Yerel basında yer alan bilgilere göre, henüz durum polis tarafından kontrol altına alınamadı, kaçan saldırganların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bölgede yaşayanlara halka açık yerlerden uzak durmaları çağrısı yapıldı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, metro gibi toplu taşıma araçları hizmet vermiyor.

VİYANA BÜYÜKELÇİSİ CEYHUN'DAN UYARI

'nin Viyana Büyükelçisi Ozan , ülkedeki Türk vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Ceyhun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Viyana'daki vatandaşlarımız, lütfen can güvenliğiniz için evinizde kalınız! Ya da şimdilik bulunduğunuz yeri terk etmeyiniz! Yola çıkmadan polisin açıklamalarını takip ediniz" dedi.

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ''Viyana'da gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye, terörizmin karşısında ve Avusturya halkının yanındadır. Acınızı paylaşıyoruz.'' ifadelerinde bulundu.

İBRAHİM KALIN: TERÖRÜN HER TÜRÜNE KARŞI AVUSTURYA'NIN YANINDAYIZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Viyana'da yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere taziyelerimizi sunuyor, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Terörün her türüne karşı Avusturya'nın yanındayız. Terör belasına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.

Son dakika! Viyana'da terör saldırısı! Ölü ve çok sayıda yaralı var...

Viyana’da 6 farklı noktaya terör saldırısı

Avusturya'nın başkent Viyana'nın merkezinde bir sinagogun bulunduğu sokakta terör saldırısı gerçekleştirildi. Polis, olayda ölü ve yaralılar olduğunu bildirdi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Harald Sörös, Avusturya Haber Ajansına (APA) yaptığı açıklamada, saldırıda iki kişinin öldüğünü söyledi. Türkiye, AB ve Fransa'dan terör saldırısına karşı Avusturya'ya destek açıklamaları geldi.

Türkiye'den Viyana'daki terör saldırısına şiddetli kınamaAvusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen silahlı saldırıda 15 kişinin yaralandığı ve can kayıpları olduğu bildirildi.2Avusturya Haber Ajansı (APA), İçişleri Bakanlığı'na dayandırdığı haberinde bir polis memurunun yaralandığını, bir kişinin de tutuklandığını duyurdu.3Avusturya Yahudi cemaatinin lideri Oskar Deutsch Twitter'dan yaptığı açıklamada saldırının sinagogu mu yoksa yanındaki dükkanları mı hedef aldığını bilmediklerini, sinagogun o saatte kapalı olduğunu söyledi.

Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı!Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer olayın bir terör saldırısı olduğunu ve birden fazla saldırgan olduğuna inandıklarını açıkladı.5Çatışmada yaralı ve can kayıplarının olduğunu kaydeden Bakan Nehamer, şehir merkezine toplu taşımanın durdurulduğunu duyurdu.6Bakan ayrıca saldırganlardan birisinin üstünde patlayıcı kemer olma ihtimalini ne doğruladıklarını ne de çürütebildiklerini ifade etti.7ORF kanalına konuşan İçişleri Bakanlığı sözcüsü ise saldırının altı noktadan gerçekleştirildiğini ve hepsinin de sinagogun bulunduğu caddenin etrafında bulunduğunu söyledi.Viyana Sağlık Kurumu Sözcüsü Christoph Mierau 7'si ağır 15 kişinin yaralandığını açıkladı.9Avusturya medyası, bazı restoranlardaki vatandaşların rehin alındığını duyurdu.10Bir ambulans şoförü de bir kişinin öldürüldüğünü söyledi. APA haber ajansı bir şüpheli saldırganla bir üçüncü kişinin öldürüldüğünü açıkladı.11Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, yaşananları "iğrenç bir terör saldırısı" olarak niteledi.12İçişleri Bakanı Nehammer faillerin peşinde olduklarını söyledi.13Bakan Nehamer birkaç şüphelinin kaçtığını, "silahlı ve tehlikeli" olduklarını ve arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.14İçişleri Bakanı, "Birkaç özel kuvvet ekibini bir araya getirdik ve şu anda terörist olduğunu düşündüğümüz saldırganları arıyorlar" dedi.

 
 
 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıdan dolayı Avusturyalıların şokunu ve kederini paylaştıklarını belirtti.16Türkiye'den de destek mesajı geldi. Dışişleri Bakanlığı, Viyana'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak, "On yıllardır terörün her türlüsüyle mücadele eden Türkiye bu zor zamanda Avusturya halkı ile dayanışma içindedir." açıklamasında bulundu.

17Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi. Altun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Viyana'da gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye, terörizmin karşısında ve Avusturya halkının yanındadır. Acınızı paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.18Avrupa Birliği (AB) de saldırıyı kınadı. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medyadaki paylaşımında, "Avrupa, yaşam hakkını ve insani değerleri ihlal eden bu korkakça saldırıyı güçlü şekilde kınamaktadır." ifadesini kullandı.

Son dakika: Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir sinagog yakınlarında düzenlenen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti 15 kişi yaralandı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 15 KİŞİ YARALANDI

Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir sinagog yakınlarında silahlı saldırı gerçekleşti. Avusturya İçişleri Bakanlığı, olayda 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sinagog yakınlarında çok sayıda silah sesi duyulurken, saldırganın olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Kronen Zeitung'un haberine göre polis, açılan ateşe karşılık verirken saldırgan kaçtı. Viyana polisi, yaptığı açıklamada saldırı sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisini vererek, saldırganı yakalamak için 'büyük bir operasyon' başlatıldığını kaydetti.

6 FARKLI NOKTADA SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Başkent Viyana'da 6 ayrı noktada silahlı saldırı düzenlendi. Avusturya medyasına göre, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerle polis arasında çatışma çıktı. Kaçan şüphelileri yakalamak üzere güvenlik güçleri kent merkezinde büyük çaplı bir operasyon düzenliyor.

VİYANA BÜYÜKELÇİSİ OZAN CEYHUN'DAN KRİTİK UYARI

Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Viyana'da yaşayan Türk vatandaşlarını uyararak, ''Viyana’daki vatandaşlarımız, lütfen can güvenliğiniz için evinizde kalınız! Ya da şimdilik bulunduğunuz yeri terketmeyiniz! Yola çıkmadan polisin açıklamalarını takip ediniz! Lütfen Viyana Polisi’nin açıklamalarını takip edin. Tehlike geçmedi! Hala teröristlerin masum insanlara saldırısı devam etmekte! Evde ya da bulunduğunuz mekanda kalın sokaklara çıkmayın! Polis “tehlike geçti” açıklaması yapmadan yaşamınızı tehlikeye atmayın.'' açıklamalarında bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SALDIRIYI ŞİDDETLE KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Viyana'da meydana gelen terör saldırısı sonucunda ölü ve yaralıların olduğunun üzüntüyle öğrenildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. On yıllardır terörün her türlüsüyle mücadele eden Türkiye bu zor zamanda Avusturya halkı ile dayanışma içindedir." ifadelerine yer verildi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 2 Kasım tarihinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetmiş, 15 kişi yaralanmıştı.

''AVUSTURYA'NIN YANINDAYIZ''

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın paylaşımında "Viyana'da yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere taziyelerimizi sunuyor, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Terörün her türüne karşı Avusturya'nın yanındayız. Terör belasına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ''Viyana’da gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye, terörizmin karşısında ve Avusturya halkının yanındadır. Acınızı paylaşıyoruz.'' ifadelerinde bulundu.

AVUSTURYA İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN 'TERÖR SALDIRISI' AÇIKLAMASI

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki çatışmalara ilişkin İçişleri Bakanı Karl Nehammer, "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız." ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Nehammer, şehrin turistik bölgesi birinci Viyana’da polis ve saldırganlar arasında çıkan çatışmaya ilişkin yaptığı açıklamada detay paylaşmazken, "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız." şeklinde konuştu.

Öte yandan kamu yayıncı kuruluşu ORF’in İçişleri Bakanlığına dayandırdığı haberinde, olayda ilk belirlemelere göre bir polisin ağır yaralandığı, saldırganlardan birinin öldürüldüğü bir diğerinin ise yakalandığı bildirildi. 

Bu arada Viyana Ambulans Birimi Sözcüsü Daniel Melcher, Avusturya Haber Ajansı APA'ya yaptığı açıklamada, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu, henüz bir net bir tespitin yapılamadığını duyurdu. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, metro gibi toplu taşıma araçları hizmet vermiyor. Yerel basında yer alan bilgilere göre, henüz durum polis tarafından kontrol altına alınamadı, kaçan saldırganların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bu haber 491234 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...