Silahlı saldırıda iki kişi öldü! Futbolcular ikinci yarıya...

Silahlı saldırıda iki kişi öldü! Futbolcular ikinci yarıya çıkmadı: Milli maç iptal edildi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir kişinin açtığı ateş sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi. Yerel basından alınan bilgiye göre, yerel saatle 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı. Görüntülerde, zanlının birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği ve gözden kaybolduğu görüldü.

17 Ekim 2023 - 01:46

SON DAKİKA | Brüksel'de silahlı saldırı! Ölüler var... | EURO 2024 Belçika-İsveç maçı iptal

Giriş Tarihi: 16.10.2023 Güncelleme Tarihi: 16.10.2023 

Silahlı saldırıda iki kişi öldü! Futbolcular ikinci yarıya çıkmadı: Milli maç iptal edildi

Belçika-İsveç EURO 2024 eleme maçı, Brüksel'de iki İsveçli taraftarın öldürüldüğü silahlı saldırının ardından oyuncuların ikinci yarıya çıkmama kararı alması üzerine tatil edildi.

SON DAKİKA | Brüksel’de silahlı saldırı! Ölüler var... | EURO 2024 Belçika-İsveç maçı iptalSon dakika haberi... Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir kişinin açtığı ateş sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi. Olay sonrası ülkede terör alarmı verildi. Diğer yandan EURO 2024 Belçika-İsveç maçı, İsveçli oyuncuların 2. yarıya çıkmak istememesi nedeniyle iptal edildi.

Video Player

00:01 | 00:25

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir kişinin açtığı ateş sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi.

Yerel basından alınan bilgiye göre, yerel saatle 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı.

Görüntülerde, zanlının birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği ve gözden kaybolduğu görüldü.

Saldırı sonucu ölen 2 kişinin EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımlarının karşılaştığı müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi.

Kral Baudouin Stadyumu'na 5 kilometre mesafede gerçekleştirilen saldırıda, kaç kişinin yaralandığına ilişkin bilgiye ise henüz ulaşılamadı.



Yaşanan bu olayın ardından Belçika - İsveç maçının devre arasında haberi öğrenen İsveçli futbolcular, ikinci yarıya çıkmama kararı aldı. Belçikalı futbolcular da bu kararı destekledi.

Daha sonra ise UEFA, Belçika-İsveç maçının tatil edildiğini açıkladı. Güvenlik güçleri, statta bulunan taraftarlara güvenlik için statta kalmalarını tavsiye etti.

UEFA'dan yapılan açıklamada, ilk devresi tamamlanan maçın "terör saldırısı olasılığı" gerekçesiyle askıya alındığı belirtildi. Kararın, iki takımın onayı ve güvenlik güçleriyle yapılan görüşmenin ardından verildiği de vurgulandı.

İsveç basınında yer alan haberlerde, İsveçli milli oyuncuların maçın ikinci yarısına çıkmama yönündeki taleplerini hakeme ilettiği, Belçikalı oyuncuların da bu duruma onay verdiği bildirildi.

Belçika basınında ise saldırganın henüz yakalanamaması nedeniyle hoparlörden taraftara tribünlerde kalmaları yönünde çağrıda bulunulduğu ifade edildi.

Maçın oynandığı Kral Baudouin Stadyumu'na 5 kilometre mesafede gerçekleştirilen saldırıda, kaç kişinin yaralandığına ilişkin bilgiye de henüz ulaşılamadı.

İsveç'in 15. dakikada Gyökeres'in golüyle öne geçtiği mücadelede, Belçika 31. dakikada Lukaku'nun penaltıdan ağları sarsmasıyla skoru eşitlemiş ve ilk yarı, 1-1 eşitlikle sona ermişti.

Yerel basından alınan bilgiye göre, yerel saatle 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı.

Görüntülerde, zanlının birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği ve gözden kaybolduğu görüldü.

Saldırı sonucu ölen 2 kişinin EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımlarının karşılaştığı müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi.

Kral Baudouin Stadyumu'na 5 kilometre mesafede gerçekleştirilen saldırıda, kaç kişinin yaralandığına ilişkin bilgiye ise henüz ulaşılamadı.

EURO 2024 ELEME MAÇI SALDIRI SONRASI İPTAL EDİLDİ

Belçika-İsveç maçı, İsveçli oyuncuların ikinci yarıya çıkmak istememesi sebebiyle iptal edildi.

1-1'lik skorlarla ilk yarısı sonuçlanan maç ardından Belçikalı oyuncular da kararı destekledi.

TERÖR ALARMI

Aktif olarak aranan saldırganın maçın oynandığı Kral Baudouin Stadyumu'na doğru ilerlediği söylendi.

Stadyum anonsunda seyircilerin güvenlikleri için stadyumda kalmaya devam etmeleri tavsiyesi yapıldı.

Olay sonrası ülkede terör alarmı verildi.

Brüksel’de saldırı! Ölüler varBRÜKSEL'DE SALDIRI! ÖLÜLER VAR

Bu haber 236696 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)