Son dakika: Pakistan eski Başbakanı İmran Han’a suikast...

Son dakika: Pakistan eski Başbakanı İmran Han'a suikast girişimi: Bacağından vuruldu! Saldırgan yakalandı

Son dakika... Eski başbakan İmran Han'a suikast girişiminde bulunuldu. Seçim konvoyuna ateş açılan Han'ın bacağından vurulduğu belirtildi. Yerel basında yer alan iddialara göre; Han'a 4 kurşun isabet etti. Sağlık durumuna ilişkin detaylar paylaşıldı. Öte yandan üşkenin Başbakanı Şahbaz Şerif'ten ilk açıklamalar geldi.

03 Kasım 2022 - 17:29

Son dakika: Pakistan eski Başbakanı İmran Han'a suikast girişimi: Bacağından vuruldu! Saldırgan yakalandı | İşte ilk görüntüler

Giriş Tarihi: 03.11.2022 Güncelleme Tarihi: 03.11.2022  

İmran Han'a suikast girişimi! Bacağından vuruldu! İşte ilk görüntüler...

Son dakika: Eski Pakistan Başbakanı Han'a suikast girişimi!

Son dakika: Pakistan eski Başbakanı İmran Hana suikast girişimiEski Pakistan Başbakanı İmran Han'ın seçim konvoyuna silahlı saldırı düzenlendi. Yerel basına göre olay bir suikast girişimiydi ve İmran Han bacağından yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen bir kişinin öldürüldüğü bir kişinin de gözaltına alındığı açıklanırken olayda partinin üst düzey isimlerinin de aralarında bulunduğu 6 kişi yaralandı. Az önce yapılan açıklamada İmran Han'ın sağlık durumunun stabil olduğu duyuruldu.

Son dakika haberine göre, eski Pakistan Başbakanı Imran Han, konvoyuna açılan ateş sonucu yaralandı. 70 yaşındaki Han, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılırken, zanlı yakalandı.

Son dakika: Pakistan eski Başbakanı İmran Han’a suikast girişimi: Bacağından vuruldu! Saldırgan yakalandı | İşte ilk görüntülerSon dakika haberine göre Pakistan medyası eski başbakan İmran Khan'ın konvoyuna ateş edildiğini ve siyasetçinin bacağından yaralandığını duyurdu. İmran Han'a 4 kurşun isabet ettiği ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Ateş açan saldırgan olay yerinde yakalandı. Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'ten saldırıya ilişkin ilk açıklama geldi. Gazeteci Fakhar Er Rehman, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili son gelişmeleri anlattı.Suikast girişiminin arkasında kim var? Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Semin, değerlendirmelerde bulundu. İşte suikast girişimden ilk görüntüler...

Son dakika: Eski Pakistan Başbakanı Han'a suikast girişimi!Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Han'a suikast girişiminde bulunuldu. Pakistan Adalet Hareketi'nden (PTI) Farrukh Habib, Han'ın yaralı olduğunu duyurdu.

TÜFEKLE ATEŞ AÇTI

Olay, Pakistan'ın Pencap eyaletindeki Wazirabad kentinde meydana geldi. Henüz kimliği açıklanmayan saldırganın tüfekle ateş açtığı ifade edildi.

4 KURŞUN İSABET ETTİ

Genel Başkanlığı'nı İmran Han'ın yaptığı PTI'dan Farrukh Habib, Han'ın yaralı olduğunu duyurdu.

Pakistan'da yayın yapan Dawn gazetesi, saldırganın AK-47 tipi tüfekle ateş açtığını, Han'ın 3 ya da 4 kez bacağından vurulduğunu bildirdi.

KONTEYNERİNE ATEŞ EDİLDİ
Pakistan medyası İmran Han'a yapılan saldırıya ilişkin detayları açıkladı. İmran Han'ın konteynerine ateş edildiği ifade edilirken, saldırıda İmran Han'la birlikte beraberindeki kişilerden de yaralananlar oldu. Bölge kaynakları yaralılar arasında bir de çocuk olduğu bildirdi.

Polis kaynakları saldırının Sindh bölgesinde olduğunu belirtti. Saldırı sonrası polisin ateş açan saldırganı yakaladığı ve bilinmeyen bir yere götürdüğü öğrenildi.

SALDIRGAN YAKALANDI
PTI'nin üst düzey yetkililerinden Azhar Mashwani, saldırganın olay yerinde yakalandığını bildirdi.

PAKİSTAN CUMHURBAŞKANI ALVİ: HAN'IN BACAĞINA BİRKAÇ KURŞUN İSABET ETTİ
Sosyal medya hesabından Han'ın durumuna ilişkin açıklama yapan Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, "Cesur İmran Han'a hain suikast girişimi. Allah'a şükrediyorum ki kendisi güvende ama bacağına birkaç kurşun isabet etmiş ve umarım durumu kritik değildir. Bu saldırı şok edici, endişe verici, utanç verici, aldatıcı ve korkakça. Allah ona ve tüm yaralılara sağlık versin" dedi.

ŞAHBAZ ŞERİF'TEN İLK AÇIKLAMA

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif konuya ilişkin ilk açıklamasında saldırıyı kınadığını belirtti, saldırı ile ilgili soruşturma talimatı verdi.

Gazeteci Fakhar Er Rehman, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili son gelişmeleri anlattı.

Rehman, "2 mermi isabet almış ikisi de ayağından isabet almış. Durumunun iyi olduğu söyleniyor." ifadelerini kullandı.

SUİKAST GİRİŞİMİNİN ARKASINDA KİM VAR?

Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Semin: İmran Han için bir mesajdı bu. Çünkü sürekli ABD'yi suçluyor ve yeni bir Pakistan kuracağını tamamen 1947'de bağımsızlığını kazandıktan sonraki süreçleri yeni bir Pakistan'a dönüştüreceğini hiçbir şekilde dış müdahaleye edilen bir Pakistan olmayacağını bunu başından beri bu sözler vermişti.

Pakistan içerisinde ekonomik reformlar yaparak Pakistan'ı ekonomik krizden kurtaracak IMF'e Çin'e Suudi Arabistan gibi ülkelere de ciddi bir borçlanma söz konusu. Bunları temizleyecek şekilde bir adım atacağı şeklinde iç politikayı dizayn edici ve yeni bir Pakistan oluşturmaya çalışıyor.

Ama suikast planını yapanlar aslında İmran Han'ı daha çok kahraman ettiklerini de söylemek gerekiyor bugünden sonraki süreç için.

İMRAN HAN HÜKÜMETİ NİSANDA DÜŞMÜŞTÜ

Han, koalisyon hükümetinin erken seçim ilan etmediği gerekçesiyle 28 Ekim'de Lahor'dan İslamabad'a yürüyüş başlatmıştı.

Pakistan'da parlamentoda 10 Nisan'da yapılan güven oylamasında 174 "hayır" oyuyla İmran Han hükümeti düşmüştü.

Ülkede, 3 dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan'da Mecliste düzenlenen seçimde 174 oyla salt çoğunluğun desteğini alarak başbakan seçilmişti.

İMRAN HAN KİMDİR?

İmran Han 5 Ekim 1952 tarihinde Pakistan'da dünyaya geldi. Han 20. yüzyılın son yirmi yılında ulusal kriket oyuncusuydu. Spor kariyerinden sonra politikayla ilgilenmeye başladı.

1996 yılında Pakistan Adalet Hareketi'ni kurdu ve ilk başkanı oldu. Kasım 2002 yılından Ekim 2007'ye kadar Pakistan Ulusal Meclisinde Mianvali seçim bölgesinden milletvekili seçildi. 2013 yılındaki Pakistan parlamento seçimlerinde partisi ulusal mecliste 35 sandalye kazandı. GlobalPost gazetesi onu 2012'nin dokuz lideri sıralamasında üçüncü olarak gösterdi. Bir hayır işleri örgütü olan Asia Society tarafından İmran Han 2012 yılında Asya'da Yılın Adamı olarak seçildi.

Pakistan'da 25 Temmuz 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde liderliğini yaptığı Pakistan Adalet Hareketi kazandı. 18 Ağustos 2018 tarihinde Pakistan Başbakanı olarak göreve başladı.

9 Nisan 2022'de mecliste yapılan güvensizlik oylamasında çoğunluk sınırı olan 172 oyun altında kalarak hükümet düştü ve başbakanlık görevinden alındı.

Pakistan medyasında yer alan haberlere göre; eski başbakan İmran Han'a suikast girişimi gerçekleşti. Konvoyuna ateş açılan Han'ın bacağından vurulduğu belirtildi.

SON DAKİKA! İmran Han'a suikast girişimi! Bacağından yaralandı! İşte ilk görüntüler | Video

Çok sayıda yerel haber kanalı, Pakistan'ın doğusunda eski Pakistan Başbakanı Imran Han'ın konvoyuna ateş edildiğini duyurdu. İmran Han'ın bacağından vurulduğu bilgisi gelirken saldırgan olay yerinde etkisiz hale getirildi.

Pakistan medyası çok sayıda silahın ateşlendiğini dile getirirken sosyal medyada yapılan paylaşımlarda dört kişinin yaralandığı iddiaları yer aldı. Han'ın ayağından vurulduğu açıklandı.

Han'ın , ülkede erken seçim için başlatılan eylemin yüzü olarak öne çıktığı belirtildi. Yerel medyada yer alan haberlerde Han'ın sağ bacağından hafif yaralandığı açıklandı.

İmran Khan'a suikast! İşte İmran Khan suikast görüntüleri | Video

Eski başbakanın hastanede tedavi altına alındığı da duyuruldu.

Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Han'a suikast girişiminde bulunuldu. Pakistan Adalet Hareketi'nden (PTI) Farrukh Habib, Han'ın yaralı olduğunu duyurdu.

TÜFEKLE ATEŞ AÇILDI

Olay, Pakistan'ın Pencap eyaletindeki Wazirabad kentinde meydana geldi. Henüz kimliği açıklanmayan saldırganın tüfekle ateş açtığı ifade edildi. Genel Başkanlığı'nı İmran Han'ın yaptığı PTI'dan Farrukh Habib, Han'ın yaralı olduğunu duyurdu. Pakistan'da yayın yapan Dawn gazetesi, saldırganın AK-47 tipi tüfekle ateş açtığını, Han'ın 3 ya da 4 kez bacağından vurulduğunu bildirdi.

Son Dakika: Pakistan eski Başbakanı İmran Han'a silahlı saldırı! Bacağından vuruldu! Dehşet anları kamerada | Video

SON DAKİKA| ŞAHBAZ ŞERİF'TEN İLK AÇIKLAMA

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif konuya ilişkin ilk açıklamasında saldırıyı kınadığını belirtti, saldırı ile ilgili soruşturma talimatı verdi.

İmran Han'a suikast girişimi sonrası Pakistanlı gazeteci canlı yayında anlattı: Şahbaz Şerif'in sözleri bir hiç! İç savaş çıkacak

SON DAKİKA: İmran Han’a suikast girişimi sonrası Pakistanlı gazeteci canlı yayında anlattı: Şahbaz Şerif’in sözleri bir hiç! İç savaş çıkacak

Pakistan eski Başbakanı İmran Han'a yönelik suikast girişimi ülkeyi savaş alanına döndürdü. İmran Han taraftarları merkez hükümeti suçlayarak harekete geçti. Pakistanlı gazeteci Fakhar Ur Rehman, "Şahbaz Şerif'in sözleri ve soruşturma başlatması artık bir hiç! Ülkede iç savaş çıkacak gibi görünüyor." dedi.

Pakistanlı gazeteci canlı yayında anlattı: Şahbaz Şerif’in sözleri bir hiç! İç savaş çıkacakPakistan'da İmran Han 'a yönelik suikast girişimi sonrası ortalık karıştı. İmran Han taraftarları sokağa dökülürken, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif olayı kınadı ve soruşturma başlattı. Ancak bu öfkeyi dindirmedi. A Haber canlı yayınında konuşan gazeteci Fakhar Ur Rehman, "Şahbaz Şerif'in sözleri ve soruşturma kararı alması artık bir hiç. İç savaş çıkacak." dedi.

"İMRAN HAN GENELKURMAY BAŞKANINI KAST ETMİŞTİ"

İmran Han'a suikast girişimi ve sonrasını değerlendiren Fakhar Ur Rehman şu ifadeleri kullandı:

Bu Pakistan'ın ABD Büyükelçisi tarafından bir şifre mektubu gönderildi. Pakistan ABD Büyükelçisi'ne yapılan sözlü bir talimat vardı. Pakistan ABD Büyükelçisi şifreli bir mektup ile hükümete göndermişti. İmran Han bu mitingde şifreli mektubun içindeki önemli kısımları halka açıklamıştı. İmran Han Meclis'te yapılan güven oylamasında, İmran Han hükümetinin düşürülmesi sonrası sıkı yönetimler kaldırılacaktır gibi şeyler vardı. Başbakan bendim, ABD kimi bu işi yapmak için mektubu yazmıştı? İmran Han dün de miting de bunu söyledi. Kendisinin kast ettiği kişi Genelkurmay Başkanı idi.

"İMRAN HAN İÇİN 'SİYASETTE ÖLÜME KADAR İNTİKAM VAR' ŞEKLİNDE KONUŞMALAR VARDI"

'Niye ülkeyi yolsuzluktan suçlanan kişilere teslim ettiniz, bunun cevabını istiyorum Pakistan iflas durumuna geldi. Buğday kıtlığı önümüzdeki günlerde yaşanabilir.' İmran Han orduyu bu sorularla suçlayarak cevapları almak istedi. Orduyu sert eleştirmişti. İmran Han'a yönelik bu iktidar koridorlarında konuşuluyordu. Dolayısıyla merkezdeki 13 partili koalisyon hükümeti tarafından İmran Han'a 'Fitne ve Fesat' ifadeleri kullanılmıştı. İmran Han'ı siyasetten uzaklaştırmak için bazı davalar açılmıştı. Bu siyasette ölüme kadar intikam var konuşmaları her zaman yapıldı burada. Biz şimdi bu noktaya gelmiş durumdayız.

İmran Han'ın seçim konvoyuna silahlı saldırı

Pakistan'da eski başbakan İmran Han'ın seçim konvoyuna silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda Han, 3-4 yerinden vurularak yaralandı.

Pakistan'ın eski başbakanı İmran Han, suikaste uğradı.

Lahor kentinden erken seçim çağrısıyla destekçileri ile birlikte İslamabad'a doğru yola çıkan Han'ın, oturma eylemi yapması bekleniyordu.

İmran Han'ın seçim konvoyuna silahlı saldırı

OLAY YERİNDEN HEMEN UZAKLAŞTIRILDI

Yerel medya olayın bir suikast girişimi olduğunu yazdı. İmran Han saldırı sonrası hemen bir araca alınarak bölgeden uzaklaştırıldı. Saldırıya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Son dakika: Pakistan eski Başbakanı İmran Hana suikast girişimi

İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ
Olay yerinden ilk görüntüler geldi.İmran Han'ın vurulduğu ana dair görüntüler uluslararası ajanslar tarafından servis edildi.

Son dakika: Pakistan eski Başbakanı İmran Hana suikast girişimi


SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ, PARTİNİN ÜST DÜZEY İSİMLERİ DE YARALANDI

Elde edilen bilgilere göre saldırı eski Başbakan'ın konvoyunun yakınında gerçekleşti. AFP az önce geçtiği Son Dakika bilgisi ile saldırı ile bağlantılı bir kişinin öldürüldüğünü bir kişinin de gözaltına alındığını duyurdu.

SALDIRGAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Gözaltına alınan saldırgan, suçunu itiraf ederek, "Imran Han insanları yanlış yönlendiriyordu. İzlemeye dayanamadım ve bu yüzden onu öldürmek istedim. Onu öldürmek için elimden geleni yaptım. Sadece İmran Han'ı öldürmek istedim, başkasını değil" dedi.

Saldırgan suç ortağının olmadığını söyleyerek, "Yanımda başka kimse yoktu. Yalnızım" dedi.

6 KİŞİ YARALANDI, HAN'IN SAĞLIK DURUMU STABİL

Olayda İmran Han ile beraber partinin üst düzey isimlerinin de aralarında bulunduğu 6 kişinin yaralandığı öğrenildi.

İmran Han'ın sağlık durumu ile ilgili yapılan açıklamada eski başbakanın durumunun stabil olduğu belirtildi.

Son dakika: Pakistan eski Başbakanı İmran Hana suikast girişimi

BACAĞINA BİRKAÇ KURŞUN İSABET ETTİ

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, suikast girişiminde bulunulan eski Pakistan Başbakanı İmran Han’ın bacağına birkaç kurşun isabet ettiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından Han’ın durumuna ilişkin açıklama yapan Alvi, “Cesur İmran Han'a hain Suikast Girişimi. Allah'a şükrediyorum ki kendisi güvende ama bacağına birkaç kurşun isabet etmiş ve umarım durumu kritik değildir. Bu saldırı şok edici, endişe verici, utanç verici, aldatıcı ve korkakça. Allah ona ve tüm yaralılara sağlık versin” dedi.

ERKEN SEÇİM İÇİN YOLA ÇIKMIŞLARDI

Pakistan Adalet Hareketi (PTI) lideri Han ve destekçileri 28 Ekim’de Lahor kentinden erken seçim çağrısıyla başkent İslamabad’a doğru yola çıkmıştı. 

Son dakika: Pakistan eski Başbakanı İmran Hana suikast girişimi

Konvoy nedeniyle 260 kilometrelik yol boyunca çok sayıda güvenlik gücünün konuşlandırılırken, konvoyun 4 Kasım’da İslamabad’a ulaşması ve oturma eylemi yapılması bekleniyor.

5 YIL SİYASİ YASAK

Pakistan’da 10 Nisan'da Ulusal Meclis’te Khan ve hükümeti için güven oylaması yapılmış, hükümetinin güvenoyu alamaması üzerine Khan başbakanlık görevinden alınmıştı. 11 Nisan'da ise başbakanlık görevine Şahbaz Şerif seçilmişti.

Son dakika: Pakistan eski Başbakanı İmran Hana suikast girişimi

Amir Han'ın konvoyundan bir görüntü

Pakistan Yüksek Seçim Komisyonu ise 21 Ekim’de Khan’a yabancı ülkelerin liderlerinden ve temsilcilerinden aldığı resmi hediyeleri yasa dışı bir şekilde sattığı gerekçesiyle 5 yıl siyasi yasak getirmişti. Pakistan’da seçimlerin gelecek yıl Ekim ayında yapılması planlanıyor.

Son dakika: Pakistan eski Başbakanı İmran Hana suikast girişimi

Pakistan eski başbakanı İmran Han

Suikast girişiminin arkasında kim var?SUİKAST GİRİŞİMİNİN ARKASINDA KİM VAR?

İmran Han’ın sağlık durumu nasıl?İMRAN HAN'IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Pakistan’da eski Başbakan Khan’a büyük şok!PAKİSTAN'DA ESKİ BAŞBAKAN KHAN'A BÜYÜK ŞOK!

Pakistan’da neler oluyor?PAKİSTAN'DA NELER OLUYOR?

Bu haber 321470 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
1 Mayıs provokatörleri polise saldırmıştı: 52 kişiye tutuklanma talebi
1 Mayıs provokatörleri polise saldırmıştı: 52 kişiye...