Son dakika: Kadıköy’de eğlence rezaleti... Kilisenin üzerine...

Son dakika: Kadıköy'de eğlence rezaleti... Kilisenin üzerine çıkıp oynadılar! 3 kişi gözaltında

Kadıköy'de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nde gece saatleri kilisenin kapısının üzerine çıkarak çalan müzik eşliğinde karşılıklı oynadıkları iddia edilen şahıslar hakkında soruşturma başlatıldı.

12 Temmuz 2021 - 12:23

Son dakika: Kadıköy'de eğlence rezaleti... Kilisenin üzerine çıkıp oynadılar! 3 kişi gözaltında

Giriş Tarihi: 12.7.2021  10:11 Son Güncelleme: 12.7.2021  12:31

SEDA NUR GÜNAYDINSEDA NUR GÜNAYDIN

Son dakika: Kadıköy'de eğlence rezaleti... Kilisenin üzerine çıkıp oynadılar! 3 kişi gözaltında

Son dakika haberi... İstanbul'da ortaya çıkan bu manzara büyük tepki topladı. Kadıköy’de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin kapısının üzerine çıkan kişiler çalan müzik eşliğinde karşılıklı oynadı. Bu skandal olay nedeniyle 3 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyet işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik görüntülerle ilgili "Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Son dakika... Gece saatlerinde yaşanan ve sosyal medyaya düşen bu görüntüler büyük tepkiye neden oldu. Manzara tam anlamıyla 'Bu kadarına da pes!' dedirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kadıköy'de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nde gece saatleri kilisenin kapısının üzerine çıkarak çalan müzik eşliğinde karşılıklı oynadıkları iddia edilen şahıslar hakkında soruşturma başlatıldı.

Başlatılan soruşturma kapsamında kilisenin tepesine çıkarak çalan müzikle dans eden 3 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyet işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Gece saatleri meydana gelen olay sosyal medyada büyük tepki çekerken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik görüntülerle ilgili 'Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz.' açıklamasında bulunmuştu.

İstanbul'da kilise duvarı üstünde oyuna tepki

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin önündeki meydanda toplanan grup çalan müzikle eğlenmeye başlarken 3 kişi kilisenin kapı duvarının üstüne çıktı. Bir kişi kapının üstünde otururken diğer iki kişi ise burada oynamaya devam etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki topladı.

SON DAKİKA: 3 KİŞİ GÖZALTINDA

Son dakika bilgisine göre sosyal medyada 'pes' dedirten bu görüntülerden sonra konuyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında 3 kişinin gözaltına alındığı ve şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

'BU SAYGISIZLIĞI KINIYORUZ'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise konuyla ilgili sosyal medyada yaptığı açıklamada 'Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'nin duvarının üstüne çıkan bir grup, bu dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur. Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabedlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır.' ifadelerini kullandı.

SOYLU: 5.30'DA GÖZALTINA ALINDILAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da çirkin hadise hakkında "Kadıköy'de Ermeni Kilisesi'ne yapılan saygısızlıkla ilgili Kilise Vakfı YK Başkanı Arman Bükücüyan Beyefendi ile görüşerek üzüntülerimi dile getirdim. Kiliseye saygısızlığı yapan zanlılar, sabah 5.30'da İstanbul Emniyeti tarafından gözaltına alındı, hukuk süreci devam ediyor." açıklamasında bulundu.

ALTUN: MABEDLER KUTSALDIR, DOKUNULMAZDIR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Din ve vicdan hürriyeti asıldır. Mabedler kutsaldır, dokunulmazdır. Bu saygısızlığı yapanlar hukuk önünde hesap vereceklerdir. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bu tür kışkırtmalara prim vermeyecektir." ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Surp Takavor Kilisesi'ne giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergiledikleri tespit edilen 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "11.07.2021 Pazar günü saat: 00.55 sıralarında Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanında, Surp Takavor Kilisesi'ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergiledikleri tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö. F.A ile aracın sahibi O.Y adlı şahıslar 12.07.2021 günü ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz" denildi.

 

 

Bu haber 990630 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa ve yeni iletişim stratejisi...
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa...
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...