Son dakika: Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Başkan Erdoğan...

Son dakika: Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Başkan Erdoğan kabine sonrası açıkladı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan kabine sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirleme karararı aldık. Fiili olarak 16 Temmuz-26 Temmuz'a kadar tatil etmiş oluyorlar. 16'sında mesai olacak." dedi.

13 Temmuz 2021 - 07:26

SON DAKİKA | Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar! Kurban Bayramı tatili süresi belli oldu

Giriş Tarihi: 13.7.2021  07:15 Son Güncelleme: 13.7.2021  07:27

Cumhurbaşkanı ErdoğanKurban Bayramı tatilinin arife gününü de kapsayacak şekilde uzatıldığını açıklayarak, “Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyor” dedi. Erdoğan, köprü ve otoyolların da ücretsiz olacağını duyurdu

Başkan Erdoğan'dan peş peşe müjdeler! Yüzde 40 indirim...

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından açıklama yaptı. Başkan Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı. 

BAYRAMA KADAR AŞILANIN: Türkiye’nin salgın sonrası kontrollü normalleşme süreci başarıyla yürüyor. Yapılan toplam aşı sayımız 59 milyona yaklaştı.  Buradan bir kez daha tüm vatandaşlarımı kendilerinin ve sevdiklerinin sağlığı için bayrama kadar aşılarını yaptırmaya davet ediyorum. Aşılamanın nispeten düşük olduğu yerler önümüzdeki günlerde tehdit altına girebilir.

Video Player

00:33 | 06:54

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından millete sesleniş konuşması yaptı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrasında canlı yayında son dakika açıklamaları! Bayram arifesi olan pazartesi günü yarım gün, bayramın ilk gününden son gününe kadar olan salıdan cumaya kadar ise tam gün tatildir. Kabine toplantımızda yaptığımız istişarede, pazartesi günkü yarım günü, idari tatil olarak belirleme kararı aldık. Böylece vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyor. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrasında canlı yayında son dakika açıklamaları! Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? Kurban Bayramı tatili 11 güne uzatıldı mı?Kritik Kabine toplantısı Başkan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde toplandı. Kritik toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan "Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?" sorusuna yanıt verirken, Bayram öncesinde aşılama konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu. Otoyol ve köprülerin cuma gece yarısı itibarıyla ücretsiz olacağını açıklayan Başkan Erdoğan, Niğde-Ankara otoyolunu kullanacak sürücülere de indirim yapılacağını ifade etti. Kadıköy'deki Ermeni Kilisesi'ne yapılan saldırıya da değinen Erdoğan " Bu ahlaksızlığı ve edepsizliği kabul etmemiz mümkün değil." ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA | Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar! Kurban Bayramı tatili süresi belli oldu Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını belirterek, "Kurban Bayramı dolayısıyla köprü ve otoyollardan geçiş ücretsiz olacak. Cuma gece yarısı uygulama başlayacak." ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA | Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar! Kurban Bayramı tatili süresi belli oldu

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte milyonların merak ettiği "Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?" sorusu da yanıt buldu. Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını belirterek, "Kurban Bayramı dolayısıyla köprü ve otoyollardan geçiş ücretsiz olacak. Cuma gece yarısı uygulama başlayacak." ifadelerini kullandı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Son dakika haberleri: Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca vatandaş "Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?" sorusunun cevabını merakla bekliyordu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. Kritik Kabine Toplantısı'nda, Kurban Bayramı tatili süresinin yanı sıra, koronavirüs salgını ile mücadele, terörle mücadele, dış politika ve ekonomi gibi konular ele alındı.

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Başkan Erdoğan, kritik toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"AŞILAMADA İYİ BİR ORANDAYIZ"

"Aşılama çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Yapılan toplam aşılama sayımız 59 milyona yaklaştı. En yaygın korunma biçimi aşılamadır. Virüsün yeni varyantları insanlığı tehdit ediyor. Aşılamada iyi bir orandayız.

SON DAKİKA | Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar! Kurban Bayramı tatili süresi belli oldu

SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı kararları açıklaması! Kurban Bayramı tatili 9 gün

Ülkemizin normalleşme adımlarını süratle atmasında aşılamanın büyük bir payı var. Ciddi gayretler ve fedakarlıklar sayesinde elde ettiğimiz bu avantaja sahip çıkmak zorundayız. Toplumsal bağışıklık sağlanana kadar temizlik, maske ve mesafeden taviz vermemeliyiz. İnsanların kalabalık olduğu her organizasyonda bu kurallara uymalıyız. Bayramda da bu tedbirlere uymalıyız.

"TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRACAĞIZ"

Turizm sektörümüz son süratle çalışıyor. Üretim ve ihracatta da bir sıkıntımız yoktu. 2021'de ihracatı 200 milyar doların üzerine çıkararak tüm zamanların rekorunu kıracağız.

Pek çok şehrimizde OSB'ler yetersiz kaldığı için yenilerinin kuruluş hazırlıkları yapılıyor. Gaziantep'te 5 OSB bulunuyor. Yetersiz olduğu için altıncısı kuruluyor. Yetişmiş eleman istihdamı konusunda sıkıntı arttığı için mesleki eğitimde yeni bir plan üzerine çalışıyoruz. Meslek okullarını sanayi bölgelerine yakın yerlerde açarak okul eğitimi ile pratik eğitimi birleştiriyoruz.

Tüm bu olumlu gelişmelerin istihdama sağladığı katkıların neticelerini birlikte takip edeceğiz.

"EKONOMİDE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ"

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz Kabine Toplantısı'nda ekonomi ile ilgili yaptığımız kapsamlı bir değerlendirmeyi sizlerle paylaşmıştım. Sıkıntılarımız, sorunlarımız elbette var. Ama elimizdeki imkanlar ve yakaladığımız fırsatlar bu sıkıntıların katbekat üzerindedir. 2021 yılında ulaşacağımız büyüme oranı ile dünyanın yükselen ekonomisi olduğumuzu ispatlayacağız. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolunda ekonomide de emin adımlarla ilerliyoruz.

Vatandaşlarımızın salgın döneminde yaşadığı kayıpları telafi etmek için pek çok teşvik programını devreye aldık. Türkiye'yi hak ettiği yere getirmek için son iki asrın en önemli fırsatını yakalamış durumdayız. 2023 ve 2053 vizyonu, Türkiye için sıradan siyasi söylemler değildir. Türkiye için tarihi bir kavşak noktasının ifadesidir.

Ülkemizi istikrar ve güvenle hedeflerine yaklaştırdığımızda önümüzü daha rahat görebileceğiz.

Uzunca bir süredir Türkiye'yi diz çöktürmek için kurulan her tuzak, oynanan her oyun milletimizle birliğimizi, beraberliğimizi daha da pekiştirmiştir. Artık Türkiye siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en üst ligine adım atmak üzeredir. Gündemimizdeki projeleri hayata geçirdiğimizde büyük ve güçlü Türkiye'yi tamamen inşa etmiş olacağız.

NİĞDE-ANKARA OTOYOLUNU KULLANAN SÜRÜCÜLERE MÜJDE

Ulaşım ülkemizde en önemli yatırımları yaptığımız alanların başında geliyor. Hamdolsun geldiğimiz noktada hedeflerimizin önemli bir kısmına ulaştık. 1 trilyon 104 milyar lirayı aşan bir yatırım gerçekleşmiştir bu alanda. Geldiğimiz noktada hedeflerimizin önemli kısmına ulaştık. 364 yeni tünel, 567 yeni köprü ve viyadük inşa ettik. Demir yolu, hava yolu, deniz yollarında benzer atılımları hayata geçirdik.

SON DAKİKA: Kurban Bayramı tatili 9 gün! Başkan Erdoğan bayram tatilinin başlayacağı günü açıkladı

Niğde-Ankara otoyolunu kullanan sürücülerimize bir müjde vermek istiyorum. Araçlarıyla bu yolu kullananlara yüzde 20, otobüs, kamyon ve TIR'larıyla kullananlara ise yüzde 40 indirimli olacak. İndirim cuma gece yarısı devreye girecek.

BAYRAMDA KÖPRÜLERDEN ÜCRETSİZ GEÇİŞ

Kurban Bayramı dolayısıyla köprü ve otoyollardan geçiş ücretsiz olacak. Cuma gece yarısı uygulama başlayacak.

DİYARBAKIR ZİYARETİ

Diyarbakır ziyaretimizde çözüm sürecinin bölücü örgüt tarafından nasıl bitirildiğini hatırlattık. Türkiye'yi Suriye yapmak isteyenlerin yaptığı alçak ihanete dikkati çektik.

"15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ, DERSLER ÇIKARILACAK TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR"

Önümüzdeki perşembe günü 15 Temmuz kanlı darbe girşiminin yıl dönümü. Bu vesileyle 15 Temmuz şehtilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz destanı, dersler çıkarılacak tarihi bir dönüm noktasıdır. İnşallah 15 Temmuz günü bizzat iştirak edeceğimiz programlarda milletimize şükranlarımızı tekrar ifade edeceğiz. Diğer yandan önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz mübarek Kurban Bayramı'nızı şimdiden tebrik ediyorum. Kurban Bayramı'nda Kuzey Kıbrıs'ta olacağız. 20 Temmuz törenlerine katılacağız.

KADIKÖY'DEKİ KİLİSEYE SAYGISIZLIK

Kadıköy'de bir kilise duvarına çıkarak yapılan saygısızlığı, birliğimize ve beraberliğimize yapılan saygısızlık ve provokasyon olarak görüyoruz. Bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacağız. Böyle bir ahlaksızlığı ve edepsizliği kabul etmemiz mümkün değil. Hangi dinden ve inançtan olursa olsun, onların mabedlerine bu tür saldırıları kabul etmemiz mümkün değildir.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Vatandaşlarımız 16 Temmuz Cuma akşamından, 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar tatil olacaklar.

Bu haber 986719 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz