Son Dakika! İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti

Son Dakika! İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, doktorların Kraliçe'nin sağlığından endişe duyduğu belirtilmişti. Kraliyet ailesi üyeleri ise, İskoçya'daki Balmoral Kalesi'ne gitmişti. Buckingham Sarayı, 96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth’in hayatını kaybettiğini açıkladı. Buckingham'da bayraklar yarıya indirildi. Kraliçe'nin ölümü 'Londra Köprüsü Yıkıldı' parolası ile duyuruldu. Prens Charles Kraliçe'nin ölümü ile İngiltere Kralı oldu.

08 Eylül 2022 - 22:11

Bugünü beklerken tarihe geçti! İngiltere'nin yeni kralı: Charles Philip 

Giriş Tarihi: 08.09.2022 Güncelleme Tarihi: 08.09.2022 

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth öldü! 96 yaşındaki Kraliçe hayatını kaybetti

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth öldü! 96 yaşındaki Kraliçe hayatını kaybettiUluslararası haber ajansları İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in hayatını kaybettiğini açıkladı. Kraliyet ailesinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kraliçe Elizabeth'in, İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde yaşamını yitirdi." ifadesi kullanıldı. İşte Elizabeth'in ölümüne ilişkin detaylar...

Sağlık sorunları nedeniyle doktorları tarafından acil olarak gözetim altına alınan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliçenin ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu.

Bugünü beklerken tarihe geçti! İngiltere’nin yeni kralı: Charles Philipİngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti. Elizabeth'in en büyük oğlu Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor, önümüzdeki günlerde kral olarak tahta çıkacak. Kraliçe, hayatını kaybetmeden önce yayımladığı vasiyet niteliğindeki açıklamasında, ölümünden sonra veliaht Prens Charles'ın kral olmasını, eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın ise "kraliçe" olmasını istemişti. Yeni kral Charles, "İngiltere'de en uzun süredir tahtı bekleyen varis" olarak tarihe geçmişti. Peki yeni kral Charles Philip kimdir? Tahta geçtikten sonra neler yaşanacak? İşte detaylar...

Prens Charles İngiltere Kralı olduİngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in hayatını kaybettiği açıklandı. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde öldü. Kral ve Kraliçe Eşi bu akşam Balmoral'da kalacak ve yarın Londra'ya dönecek. Perşembe, 8 Eylül 2022" denildi.

İngilterenin yeni kralı Prens Charles oldu

Elizabeth'in ölümü kadar, kimin yerine geçeceği ve ne gibi değişiklikler yaşanacağı da merak konusu oldu.

ELIZABETH VASİYET ETMİŞTİ

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, geçtiğimiz aylarda, vasiyet niteliğinde bir mesaj yayımlamış,ölümünden sonra veliaht Prens Charles'ın kral olmasını, eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın ise "kraliçe" olmasını istemişti.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Prens Charles için "Kral", eşi Camilla için ise "Kraliçe" unvanı kullanıldı.

YENİ KRAL CHARLES PHILIP

İngiliz basınının aktardığına göre; yas dönemi sona erince muhtemelen bir yıl sonra Prens Charles, Kraliçe'nin yerine resmen tahta çıkacak. Bunun için görkemli bir tören düzenlecek.

PARALAR DEĞİŞECEK, ASKER KIYAFETLERİ YENİLECEK

Prens Charles kral olduğunda farklı bir isim kullanacak. Ülkede paraların üzerindeki kraliçe resimleri de Prens Charles'inkilerle değiştirilecek. İngiliz marşı da değişecek. Ülkede kraliçenin simgelerinin yer aldığı polis ve asker kıyafetlerinin yanısıra pasaportlar da yenilenecek.

CHARLES PHILIP KİMDİR?

"İngiltere'de en uzun süredir tahtı bekleyen varis" Prens Charles, 1948'de, o zamanki Prenses Elizabeth ve Edinburgh Dükü Prens Philip'in en büyük oğlu olarak doğdu. Annesi 1952'de Kraliçe II. Elizabeth olduğunda, tahtın varisi için geleneksel unvanlar olan Cornwall Dükü ve Rothesay Dükü oldu. Taç giyme törenine katıldı.

8 yaşına kadar bir mürebbiye tarafından eğitildi, Berkshire'daki Cheam hazırlık okuluna ve ardından babasının okulda olduğu İskoçya'daki Gordonstoun Okulu'na gitti. Okulda geçirdiği zamandan hoşlanmadığını söylemesine rağmen okul müdürü oldu. 1966'da Avustralya'daki Geelong Okulu'nda iki dönem geçirdi ve Papua Yeni Gine'yi ziyaret etti.

Okuldan ayrıldıktan sonra Cambridge Üniversitesi'ndeki Trinity College'da antropoloji ve arkeoloji okudu ve lisans derecesi aldı. Ayrıca Galler'deki Aberystwyth Üniversitesi'nde bir dönem katıldı ve burada Galce okudu ve 1 Temmuz 1969'da Caernarfon Kalesi'nde Galler Prensi ve Chester Kontu olarak göreve başladığı sırada Galce konuşmasını yapacak kadar öğrendi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybettiGeorge 1'den bu yana Kraliyet Ailesi, bir İngiliz Hükümeti kabine toplantısına katılmak için ve bundan hiçbir şey çıkmamasına rağmen, Avustralya Genel Valisi olmakla ilgilendiklerini ifade etti. Askeri kariyeri, RAF Cranwell'de jet pilotu olarak eğitim ve Royal Naval College Dartmouth'da deniz eğitimi içeriyordu. Komando gemisi HMS Hermes'ten faaliyet gösteren 845 Deniz Filosu'na katılan bir helikopter pilotu olarak kalifiye oldu ve bir kıyı mayın avcısı olan HMS Bronington'un komutasını aldı.

PRENSES DIANA İLE YAŞANAN KAOS

Prens Charles ile Prenses Diana 1981 yılında, Londra'daki St Paul's Katedrali'nde evlenmişti. Üç çocuğu olan Charles-Diana çifti 1992'de ayrı yaşamaya başladı ve 1996'da resmen boşandılar.

Diana'nın 1997 yılında Paris'te bir otomobil kazasında ölümü ardından monarşi sarsılmış, bizzat Kraliçe alışılmadık şekilde eleştiri oklarına hedef olmuştu. Büyük kalabalıklar Londra'daki Kraliyet saraylarının çevresine Prenses'in anısına çiçekler bırakmak üzere toplanırken Kraliçe, ulusu yönlendirmek için mühim anlarda her zaman gösterdiği duruşu gerçekleştirmekte isteksiz görünmüştü.

PRENSES DİANA NASIL ÖLDÜ?

Prenses Diana 1997 yılında Fransa'nın başkenti Paris'te Pont de l'Alma tünelinde, bulunduğu aracın kaza yapması sonucu öldü.

Birlikte tatil yaptığı Dodi Al Fayed ile aracın sürücüsü Henri Paul da kazada yaşamlarını yitirdiler.

Al Fayed'in özel koruması Trevor Rees-Jones kazadan kurtuldu.

Yapılan soruşturmada sürücü Henri Paul'un kanında Fransa kanunlarında belirtilen 100 mililitre kanda 50 miligram ölçüsünün çok üzerinde alkol bulunduğu tespit edildi. Paul'ün 100 mililitre kanında çıkan 175 miligram alkol, sürücünün bir şişeden fazla şaraba denk bir alkollü içki içtiğine işaret ediyordu.

Sürücü, Prenses Diana ve Dodi Al Fayed'in aracını izleyen fotoğrafçılardan uzaklaşmak için sürat yaparken kontrolü kaybetmiş ve tüneldeki beton bir kolona çarpmıştı.

PRENSES DİANA, PANORAMA PROGRAMINDA NELER SÖYLEMİŞTİ?

1995 yılında yapılan Panorama mülakatı, İngiltere Kraliyet Ailesi'nin önde gelen bir mensubunun Kraliyet Ailesi ve kendi özel hayatı hakkındaki itiraflarıyla dünya kamuoyunu sarsmıştı.

Prenses Diana mülakatta meşhur "Bu evlilikte üç kişiyiz" cümlesini söylemiş ve

- Eşi Prens Charles'ın -şu an eşi olan Cornwall Düşesi- Camilla Parker-Bowles ile ilişki sürdürmesinin kendisine olan inancını ve güvenini sarstığını

- Kendisinin de bir ilişkisi olduğunu

- Bulimia ve kendine zarar verme gibi psikolojik sorunlar yaşadığını

- Prens Charles'ın kral olması halinde bu görevine uyum sağlayamayabileceğini

- Prens Charles'ın yanında çalışanların kendisine karşı bir savaş yürüttüğünü söylemişti.

- Panorama programını 20 milyon kişi izledi ve İngiltere gündeminde fırtınalar koptu.

Kısa süre sonra Kraliçe İkinci Elizabeth, oğlu Prens Charles ile Prenses Diana'ya birer mektup yollayarak boşanmalarını istedi.

Giriş Tarihi: 8.9.2022  20:33Son Güncelleme: 8.9.2022  21:36

Son dakika haberi | Kraliçe 2. Elizabeth hayatını kaybetti: Yeni İngiltere Kralı Prens Charles olacak!

Son dakika haberi | Kraliçe 2. Elizabeth hayatını kaybetti: Yeni İngiltere Kralı Prens Charles olacak!

Son dakika haberi... İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliçenin naaşının yarın başkent Londra'ya götürüleceği belirtildi. Kraliyet ailesinden yapılan açıklamada, "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde yaşamını yitirdi." ifadesi kullanıldı. Kraliçe Elizabeth'in vefatının ardından tahta oğlu 73 yaşındaki Prens Charles geçecek. Ülkede 12 gün yas ilan edilecek.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti

Son dakika haberi... İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliyet ailesinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kraliçe Elizabeth'in, İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde yaşamını yitirdi." ifadesi kullanıldı. Kraliçenin naaşının yarın başkent Londra'ya götürüleceği belirtildi.

YENİ KRAL 'CHARLES'TAN İLK AÇIKLAMA!

"Kraliyet Ailesi resmi sitesi yeni kral Prens Charles adına bir açıklama yayınlandı.

Sevgili Annem Majesteleri Kraliçe'nin ölümü, benim ve ailemin tüm üyeleri için en büyük üzüntü anıdır. Sevilen bir hükümdarın ve çok sevilen bir annenin vefatının derin yasını tutuyoruz.

Onun kaybının tüm ülkede, diyarlarda ve İngiliz Milletler Topluluğu'nda ve dünyadaki sayısız insan tarafından derinden hissedileceğini biliyorum. Bu yas ve değişim döneminde, ailem ve ben, Kraliçe'nin bu kadar geniş çapta gördüğü saygı ve derin sevgi hakkındaki bilgimiz sayesinde teselli ve destek bulacağız."

Son dakika haberi: Kraliçe 2. Elizabeth hayatını kaybetti | Video

KRALİÇE, KOVİD-19'A YAKALANMIŞTI

İngiltere Kraliçesi'nin, 20 Şubat'ta Kovid-19 testi pozitif çıkmış, soğuk algınlığına benzer hafif belirtiler gösterdiği açıklanmıştı.

Geçen sonbahardan bu yana hareket sorunları yaşayan Kraliçe Elizabeth, o tarihten bu yana düzenli olarak baston kullanıyordu.

Kraliçe 2. Elizabeth, sağlık problemleri nedeniyle son dönemde parlamentonun açılışı ve tahta çıkışının 70'inci yılı kutlamaları gibi çeşitli etkinliklere katılamamıştı.

Son dakika haberi | Kraliçe 2. Elizabeth hayatını kaybetti: İngiltere Başbakanı Liz Truss'tan ilk açıklama | Video

KRALİÇE ELİZABETH, CAMİLLA'NIN "KRALİÇE" OLMASINI İSTEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tahttaki 70'inci yıl dönümüne ilişkin paylaştığı mesajında, veliaht Prens Charles kral olduğunda, eşi Camilla'nın "kraliçe" olmasını istediğini belirtmişti.

Prens Charles kral olduğunda, halkın kendisine verdiği desteğin aynısını Charles'a ve eşi Camilla'ya vereceklerini bildiğini dile getiren Kraliçe, tahttaki 70 yılı boyunca kendisine verdiği destek için de halka teşekkür etmişti.

21 Nisan 1926'da Londra'nın Mayfair semtinde Bruton Sokağı'ndaki 17 numaralı dairede dünyaya gelen Elizabeth, 6 Şubat 1952'de babasının ölümü üzerine kraliçe olmuş, 2 Haziran 1953'te resmi törenle taç giymişti.

Kraliçe, İngiltere tarihinin "en uzun süre tahta kalan hükümdarı" unvanını elde etmişti.

İngiltere'nin yeni kralı Prens Charles oldu

Güncelleme Tarihi: 

#İngiltere#Kral#Prens Charles

İngilterenin yeni kralı Prens Charles oldu

Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2022 21:213dk okuma

Sağlık sorunları nedeniyle doktorları tarafından acil olarak gözetim altına alınan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliçenin ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth İskoçya'daki yazlık ikametgah Balmoral Kalesi'nde yaşamını yitirdi. BBC Türkçe'de yer alan habere göre; İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth öldüğü anda, tahtın yeni sahibi veliahtı Galler Prensi Charles oldu. Bunun için bir törene gerek yok. Ancak Charles’ın Kral tacını takabilmesi için bazı aşamaların geçilmesi gerekiyor.

Gözden Kaçmasın

Son dakika... İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybettiSon dakika... İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybettiHaberi görüntüle

CHARLES NASIL ANILACAK?

Prens Charles öncelikle hangi isimle anılmak istediğine karar verecek. Kral 3. Charles olarak mı anılacak yoksa bambaşka bir isim mi alacak bunu kendisi belirleyecek.

Örneğin, büyükbabası 6. George’un ismi Albert’ti ancak tahta ortanca isimlerinden biriyle geçti. Charles dört isminden herhangi birini seçebilir ki bunlar; Charles, Philip, Arthur, George. Yalnızca onun değil oğlunun ünvanı da değişecek.

 

Kraliçe 2. Elizabeth için dünya liderlerinden taziye mesajlarıKraliçe 2. Elizabeth için dünya liderlerinden taziye mesajlarıHaberi görüntüle

Veliaht Prens haline gelecek olan William, babasına ait olan Galler Prensi ünvanını otomatik olarak almıyor. Ancak yine babasına ait olan Cornwall Dükü ünvanını hemen alacak. Eşi Catherine de Cornwall Düşesi ünvanını...

Gözden Kaçmasın

Hayatının en acı günüydü, ağzından tek sözcük bile çıkmadı: Kendini odaya kapatmışHayatının en acı günüydü, ağzından tek sözcük bile çıkmadı: Kendini odaya kapatmış!Haberi görüntüle

RESMİ TÖRENLER

İlk 24 saat içinde Charles kral ilan edilecek. Bu ilk tören St James's Sarayı’nda Katılım Konseyi önünde gerçekleşecek. Bu konseyin üyeleri arasında kıdemli milletvekilleri, bazı üst düzey kamu görevlileri ile Londra Belediye Başkanı da yer alıyor. Bu törene 700’den fazla kişi katılabilir ancak süre darlığı nedeniyle toplanacak konseyin sayıca bunun altında kalması bekleniyor. 1952 yılındaki son konsey yaklaşık 200 kişi ile toplanmıştı.

Kral geleneksel olarak bu törene katılmıyor. Bu toplantıda Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümü açıklanacak ve yeni hükümdarın ilanı sesli olarak okunacak. Bu ilanda kullanılan ifadelerde değişiklikler olabiliyor ama geleneksel olarak dualar ve bağlılık ifadelerinden oluşuyor. Giden hükümdar anılırken, yerini alana bağlılık dile getiriliyor. Bu ilan daha sonra Başbakan ve Canterbury Başpiskoposusunun da bulunduğu bazı üst düzey kişiler tarafından imzalanıyor.

KRAL’IN İLK BEYANNAMESİ

Katılım Konseyi geleneksel olarak bir gün içinde yeniden, bu kez Kral’ın da katılımı ile toplanıyor. İngiltere’de Kral ya da Kraliçe devletin de başı konumunda bulunuyor. Ancak örneğin ABD'de Başkanlığın değişiminde olduğu gibi bir yemin töreni ile göreve başlamıyor. Bunun yerine yeni Kral tarafından, geçmişi 18. yüzyıla giden bir beyanname okunacak. Trompetçilerin seremonisi sonrası Charles’ın Kral olduğu halka ilan edilecek. Bu anons St James's Sarayı’ndaki balkondan, bu iş için görevli kişi tarafından yapılacak. 

Kraliçe 2. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti Tarih kitaplarını dolduracak bir yaşamKraliçe 2. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti! Tarih kitaplarını dolduracak bir yaşamHaberi görüntüle

TAÇ GİYME TÖRENİ

Sürecin sembolik olarak en önemli aşaması Charles’ın tacı giydiği tören olacak. Gerekli olan hazırlık nedeniyle bunun Charles’ın kral olarak ilan edilmesinin hemen sonrasında olması beklenmiyor. Kraliçe Elizabeth Şubat 1952’de tahta çıktı ama Haziran 1953’te taç giydi.

Son 900 yıldır taç giyme törenleri Westminster Kilisesi’nde yapılıyor. 1. William orada taç giyen ilk hükümdardı, Charles ise 40. olacak. Kraliyet düğünlerinin aksine taç giyme töreni bir devlet etkinliği ve bu nedenle de maliyeti hükümet tarafından karşılanıyor. Bu nedenle de davetli listesine de son noktada hükümeti onay veriyor.

Kraliçe 2. Elizabeth için dünya liderlerinden taziye mesajları

Güncelleme Tarihi: 

Kraliçe 2. Elizabeth için dünya liderlerinden taziye mesajları

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölüm haberinin ardından dünya liderleri ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinden taziye mesajları ardı ardına geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümü üzerine tüm programlarını iptal etti. Biden'ın adına Beyaz Saray Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, "Kalplerimiz ve düşüncelerimiz Kraliçenin ailesi ve Birleşik Krallık halkıyla" denildi.

Gözden Kaçmasın

Son dakika... İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybettiSon dakika... İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybettiHaberi görüntüle

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Taziye mesajında "Ukrayna halkı adına en içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

İngiltere'nin eski Başbakanı Boris Johnson, "Herkes çok derin, kişisel bir kayıp hissi yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, "Kanada'nın en uzun süre hüküm süren hükümdarı majesteleri Kraliçe 2. Elizabeth’in vefatını üzüntüyle öğrendik. II. Elizabeth, Kanada tarihinin büyük bir kısmını temsil etmiştir" mesajını paylaştı.

"KALPLERİN KRALİÇESİNİ ANIYORUM"

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise yayınladığı taziye mesajında, “Kraliçe II. Elizabeth, İngiliz ulusunun devamlılığını ve birliğini 70 yıldan uzun bir süre boyunca sağladı. Fransa'nın bir dostu, ülkesinde ve asrında kalıcı bir iz bırakan, kalplerin Kraliçesini anıyorum" dedi.

Gözden Kaçmasın

Kraliçe 2. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti Tarih kitaplarını dolduracak bir yaşamKraliçe 2. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti! Tarih kitaplarını dolduracak bir yaşamHaberi görüntüle

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından yapılan açıklamada, "Liderliği ve bağlılığı nedeniyle dünya çapında takdir edilen Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth'in vefatından dolayı derinden üzüldüm. Benim için iyi bir arkadaştı. BM'nin onlarca yıllık değişimi boyunca güven verici bir varlık gösterdi. Onun ömrü boyunca sarsılmaz bağlılığı hep hatırlanacak" ifadeleri kullanıldı.

Gözden Kaçmasın

İngilterenin yeni kralı Prens Charles olduİngiltere'nin yeni kralı Prens Charles olduHaberi görüntüle

"ÖZVERİLİ LİDERLİĞİN VE KAMU HİZMETİNİN ÖRNEKLERİNİ OLUŞTURDU"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, “Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünden derinden üzüldüm. 70 yılı aşkın bir süredir özverili liderliğin ve kamu hizmetinin örneklerini oluşturdu. Kraliyet Ailesine, NATO Müttefiklerimiz Birleşik Krallık, Kanada ve İngiliz Milletler Topluluğu halkına en derin taziyelerimi sunuyorum” açıklamasında bulundu.

Gözden Kaçmasın

Hayatının en acı günüydü, ağzından tek sözcük bile çıkmadı: Kendini odaya kapatmışHayatının en acı günüydü, ağzından tek sözcük bile çıkmadı: Kendini odaya kapatmış!Haberi görüntüleHaberle ilgili daha fazlası:

#İngiltere 

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth öldü

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth öldü

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti.

Dünya gündeminin ilk sırasında İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth var.

96 yaşındaki Kraliçe, gün içinde sağlık sorunları nedeniyle doktor gözetimine alınmıştı.

Konuya ilişkin İngiltereden beklenen son dakika geldi.

İngiltere Kraliçesi, 2 Elizabeth, hayatını kaybetti! - 61saat - TRABZON HABER SAYFASI2. Elizabeth öldü

Yıllara meydan okuyan, onlarca başbakan eskiten Kraliçe 2. Elizabeth yaşama gözlerini yumdu.

Kraliyet ailesinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kraliçe Elizabeth'in, İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybettiği belirtildi.

"Huzur içinde yaşamını yitirdi"

Açıklamada, "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde yaşamını yitirdi." ifadesi kullanıldı.

Kraliçenin naaşının yarın başkent Londra'ya götürüleceği belirtildi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth öldü! 96 yaşındaki Kraliçe hayatını kaybetti

Giriş Tarihi: 08.09.2022 Güncelleme Tarihi: 08.09.2022 

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth öldü! 96 yaşındaki Kraliçe hayatını kaybettiUluslararası haber ajansları İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in hayatını kaybettiğini açıkladı. Kraliyet ailesinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kraliçe Elizabeth'in, İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde yaşamını yitirdi." ifadesi kullanıldı. İşte Elizabeth'in ölümüne ilişkin detaylar...

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 96 yaşında vefat etti. Kraliyet ailesinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kraliçe Elizabeth'in, İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybettiği belirtildi.

"HUZUR İÇİNDE YAŞAMINI YİTİRDİ"

Açıklamada, "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde yaşamını yitirdi." ifadesi kullanıldı. Kraliçenin naaşının yarın başkent Londra'ya götürüleceği belirtildi.

KRALİÇE, KOVİD-19'A YAKALANMIŞTI

İngiltere Kraliçesi'nin, 20 Şubat'ta Kovid-19 testi pozitif çıkmış, soğuk algınlığına benzer hafif belirtiler gösterdiği açıklanmıştı.

Geçen sonbahardan bu yana hareket sorunları yaşayan Kraliçe Elizabeth, o tarihten bu yana düzenli olarak baston kullanıyordu.

Kraliçe 2. Elizabeth, sağlık problemleri nedeniyle son dönemde parlamentonun açılışı ve tahta çıkışının 70'inci yılı kutlamaları gibi çeşitli etkinliklere katılamamıştı.

VEFAT HABERİ RESMEN AÇIKLANDI

İŞTE GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR

Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in sağlığıyla ilgili endişeler nedeniyle "tıbbi gözetim" altında olduğu duyuruldu.

TIBBI GÖZETİM ALTINDA TUTULUYOR

Saraydan yapılan açıklamada, "Bu sabah yapılan ayrıntılı değerlendirmenin ardından, Kraliçe'nin doktorları Majestelerinin sağlığı için endişeli ve tıbbi gözetim altında kalmasını tavsiye ettiler." dedi.

BAŞBAKAN TRUSS: ENDİŞE VEREN HABERLER

Başbakan Liz Truss, "Bütün ülke bu öğle yemeğinde Buckingham Sarayı'ndan gelen haberlerle derinden endişe duyacak." dedi.

HAZIRLIKLAR İÇİN ÖLDÜĞÜ GİZLENİYOR İDDİASI

Diğer yandan özellikle yabancı basında Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını kaybettiği ancak devlet erkanının hazırlanması için haberin gizli tutulduğu iddia edildi.

BBC DUYURDU: ELIZABETH ÖLDÜ

BBC muhabiri Yalda Hakim sosyal medya hesabından II.Elizabeth'in hayatını kaybettiğini duyurmasının ardından paylaşımını kısa süre içinde silerek özür diledi.

BBC YAYINI SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC, normal yayın akışını saat 18:00'e kadar iptal etti. BBC spikerlerinin siyah kravatla yayına çıkmaları sosyal medyada Kraliçe'nin 'öldüğü' söylentisini çıkardı. Kraliçe'nin durumuna ilişkin henüz ayrıntılı bir açıklama yapılmış değil.

KRALİÇE'NİN HASTALIĞINDA BİR YIL

Son aylarda gözle görülür şekilde daha kırılgan olan Elizabeth, vatandaşlarla olan çoğu görüşmeye de katılamama başlamıştı.

Bir baston yardımıyla yürümeye başlayan Kraliçe bu yılın başlarında Chelsea Flower Show'da siteyi motorlu bir arabada gezerken görüldü. Resmi olarak, saray sadece kraliçenin "periyodik hareketlilik sorunlarından" muzdarip olduğunu söyledi, ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Ekim 2021'de Londra'nın merkezindeki hastanede planlanmamış bir gece geçirdi ve gündemini yavaşlatması tavsiye edildi.

Resmi doğum gününü kutlamak için Parlamentonun Eyalet Açılışı ve Renkli Askerlik askeri geçit töreni de dahil olmak üzere programlarını Charles'a devretti.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in sağlık durumunun kötüleştiği haberini alan sevenleri, Buckingham Sarayı'nın önünde toplandı.

İngilizlerin yanı sıra Buckingham Sarayı'nı ziyaret etmek için gelen turistler, Kraliçe Elizabeth'in sağlık durumunun kötüleştiği gerekçesiyle tıbbı gözetim altında tutulduğu haberlerinin ardından sarayın önünde endişeyle beklemeye başladı.

Kraliçe Elizabeth'in doktorlarından gelecek güzel haberi dört gözle beklediğini söyleyen ziyaretçiler, İngiltere Kraliçesi için dua etti.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

ELİNDEKİ MORLUK DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Kraliçe 2. Elizabeth ile yeni Başbakan Liz Truss'un görüşmesine, Kraliçe'nin elindeki morluklar damga vurdu. 1926 doğumlu 96 yaşındaki Kraliçe'nin ellerinin morarmış olması İngiltere'de gündem oldu. İngiliz basını görüşmeden çok Kraliçe 2. Elizabeth'in elindeki morluğu manşetlere taşıdı. İngilizler Kraliçe'nin ilerleyen yaşı nedeniyle morlukların oluşmuş olabileceğine dikkat çekti.

İngilizler sosyal medyada da Kraliçe'nin elindeki morlukla ilgili birçok paylaşımda bulundu. Bazı İngilizler, "Kraliçe'nin eline ne oldu?" sorusunu sorarken, bazı paylaşımlarda ise "Kraliçe'nin elindeki kötü bir çürük" yorumu yapıldı.

"VEFAT ETTİĞİ GÜN ÇOK ÜZÜNTÜLÜ BİR GÜN OLACAK"

Kraliçe'nin sevenlerinden Janet, onun gençler için ilham olduğunu dile getirerek, Kraliçe'nin, her zaman kendisi ve ailesinden önce ülkesini ve halkını öncelediğini belirtti.

Konuşması sırasında duygulu anlar yaşayan Janet, "Onun vefat ettiği gün, çok üzüntülü bir gün olacak. Onunla ilgili tek söyleyebileceğim şey o bir ilham." ifadesini kullandı.

Sarayın önünde bekleyenlerden Michelle de "Kraliçe harika bir kadın" değerlendirmesinde bulunarak, sağlık durumuyla ilgili haberleri aldıktan sonra şaşkınlık yaşadığını ve onun için dua ettiğini söyledi.

Arkadaşlarıyla sarayın önüne gelerek beklediğini aktaran Adore da "Çok zor. O harika birisiydi. Harika bir iş yaptı. Onun yaptığı işi yapacak bir sonraki kişi de memnuniyetle karşılanacak." diye konuştu.

Dubai'den Londra'ya turist olarak gelen ve Buckingham Sarayı önünde hatıra fotoğrafı çektiren Brendon da şu an İskoçya'da bulunan Kraliçe Elizabeth'in bir önce sağlığına kavuşması dileğinde bulundu ve onun için en iyisini dilediğini kaydetti.

KRALİÇE'NİN DOKTORLARI SAĞLIĞI KONUSUNDA ENDİŞELİ

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Bu sabah yapılan ayrıntılı değerlendirmenin ardından, Kraliçe'nin doktorları, majestelerinin sağlığı konusunda endişeli ve tıbbi gözetim altında kalmasını tavsiye etti." bilgisi paylaşılmıştı.

96 yaşındaki İngiltere Kraliçesi Elizabeth, geçen sonbahardan bu yana hareketlilik sorunları yaşıyor ve düzenli olarak baston kullanıyor.

Kraliçe 2. Elizabeth, sağlık sorunları nedeniyle son dönemlerde parlamentonun açılışı ve tahta çıkışının 70'inci yılı (Platin Yıl Dönümü) kutlamaları gibi çeşitli etkinliklere de katılamamıştı.

ÇOCUKLARI VE TORUNLARI GİDİYOR

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in sağlık durumundan endişe edildiği gerekçesiyle tıbbı gözetim altında tutulması nedeniyle Kraliçe'nin çocukları ve torunları İskoçya'ya gidiyor.

BBC'nin haberine göre, İngiltere Veliaht Prensi Charles ile eşi Camilla, 2. Elizabeth'in bulunduğu Balmoral Malikanesi'ne gitti.

Öte yandan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in torunu Cambridge Dükü Prens William da Balmoral'a gidiyor.

İngiliz kraliyet ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle'ın sözcüsü de çiftin İskoçya'ya seyahat edeceği bildirdi.

Kraliçe'nin diğer çocukları Prenses Anne, Prens Andrew ve Prens Edward'ın da Balmoral'a gitmesi bekleniyor.

TIBBİ GÖZETİM ALTINDA TUTULUYOR

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in sağlık durumundan endişe edildiği gerekçesiyle tıbbı gözetim altında tutulduğu bildirildi.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Bu sabah yapılan ayrıntılı değerlendirmenin ardından, Kraliçe'nin doktorları majestelerinin sağlığı konusunda endişeli ve tıbbi gözetim altında kalmasını tavsiye etti. Kraliçe rahat ve Balmoral'da kalıyor." ifadeleri kullanıldı.

Kraliçe'nin sağlık durumuyla ilgili ailesinin bilgilendirildiği kaydedildi.

Kraliçe Elizabeth’ten kötü haber!

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in öldüğünün açıklandığı an!İNGİLTERE KRALİÇESİ 2. ELİZABETH'İN ÖLDÜĞÜNÜN AÇIKLANDIĞI AN!

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth öldüİNGİLTERE KRALİÇESİ 2. ELİZABETH ÖLDÜ

İşte İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in vasiyeti!İŞTE İNGİLTERE KRALİÇESİ 2. ELİZABETH'İN VASİYETİ!

Kraliçe Elizabeth ölünce ne olacak?KRALİÇE ELİZABETH ÖLÜNCE NE OLACAK?

Truss’tan 2. Elizabeth açıklamasıTRUSS'TAN 2. ELİZABETH AÇIKLAMASI

Bu haber 200706 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)