Son dakika: Devlet sözünü tuttu: İzmir’de evler bir yılda...

Son dakika: Devlet sözünü tuttu: İzmir'de evler bir yılda teslim! Başkan Erdoğan'dan "Deprem Konutları Teslim Töreni"nde önemli açıklamalar

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan binaların yerine 741 ev ve iş yeri inşa edildi. İnşa edilen yeni konut ve iş yerleri Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle sahiplerine teslim ediliyor. Törende Başkan Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

26 Kasım 2021 - 14:48 - Güncelleme: 26 Kasım 2021 - 14:59

Son dakika: Devlet sözünü tuttu: İzmir'de evler bir yılda teslim! Başkan Erdoğan'dan "Deprem Konutları Teslim Töreni"nde önemli açıklamalar

Giriş Tarihi: 26.11.2021 Güncelleme Tarihi: 26.11.2021 

Başkan Erdoğan'dan Deprem Konutları Teslim Töreni'nde önemli açıklamalar

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan binaların yerine 741 ev ve iş yeri inşa edildi. İnşa edilen yeni konut ve iş yerleri Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle sahiplerine teslim ediliyor. Törende Başkan Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl İzmir'de meydana gelen ve 117 vatandaşın hayatını kaybettiği 6,6 büyüklüğündeki deprem sebebiyle, evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için, TOKİ (Toplu Konut İdaresi) Başkanlığı tarafından yapılan konutlar, bugün düzenlenen törenle sahiplerine teslim ediliyor.

Son dakika: Devlet sözünü tuttu: İzmir’de evler bir yılda teslim! Başkan Erdoğan’dan Deprem Konutları Teslim Töreninde önemli açıklamalarSon dakika haberine göre İzmir'de 30 Ekim 2020'de yaşanan depremde evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için yapılan konutlar Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hak sahiplerine veriliyor. "Sözümüzü tutuyor ve ilk etap konut ve dükkanları teslim ediyoruz" diyen Başkan Erdoğan, "Alsancak'taki 14 bin kişilik tribüne sahip yeni stadımızı da hizmete açıyoruz." diyerek müjdeyi verdi. Erdoğan, "Vatandaşlar rsikli yapılarını süratle dönüşüme sokmalı" çağrısında bulundu.

 

 

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Sözlerimin hemen başında İzmir depreminde hayatını kaybeden 117 vatandaşımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Depremin ilk anından itibaren sadece İzmir'in acısını paylaşmakla kalmadık, dertlerini çözecek adımları da attık. Ülkemiz en etkin, en hızlı afet müdahale planına sahiptir. Dakikalar içinde arama kurtarma, saatler içinde yardım faaliyetini başlatabiliyoruz. İzmir'de de bu mekanizmayı başlattık. Depremzedelerin yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştık, çabaladık. Kimseyi açıkta, çaresiz bırakmadık.

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK
İzmir depreminin ardından Bayraklı'da yerinde 1391 konut ve 302 dükkan, rezerv alanda ise 3649 konut inşa etmek için hemen jarekete geçtik. İzmir depreminin ardından toplam 5 bin 74 konut, 353 dükkan yapma kararı aldık. Bir yıl içinde teslim etmeye başlama sözü verdik. Bugün sözümüzü tutuyor, ilk etap konut ve dükkanları depremzedelere teslim ediyoruz. Bu bölgedeki inşaatlardan kalan 741 konut ve dükkanı da çok yakında hak sahiplerine teslim edeceğiz. Yatırım tutarı 750 milyon liradır. Deprem konutlarının ödeme tutarı ve vadeleri ile ilgili bilgileri paylaşmıştık. 2+1 konutları 160 bin ile 180 bin lira, 3+1 konutları ise 220 bin ile 260 bin TL arasında bir bedelle sahiplerine veriyoruz. İlk 2 yılı ödemesiz, toplam 20 yıl ödemeli plana göre 2+1 konutların taksidi aylık 750 liradan, 3+1 konutların taksidi 1050 TL'den başlayacak. Kira bedellerinden düşük ödeme tutarları ile vatandaşlarımız konforlu, güvenli evlerine kavuşacak.

3 MİLYON KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNÜ TAMAMLADIK
Depremina ardından İzmir'de sürmekte olan kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdık. 9 yılda 20 bine yakın binayı yıkmıştık. Kentsel dönüşüm projelerini rıza ve yerinde çalışmaya göre yürütüyoruz. Her yıl 20-25 kere büyüklüğü 5'ten fazla deprem yaşıyoruz. Büyük kısmı eskiden beri bilinen fay hatları üzerinde gerçekleşiyor. Deprem öldürmez bina öldürür gerçeğine uygun şekilde riskli binaları belirliyor ve dönüşüme tabi tutuyoruz. Bugüne kadar 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Afetlerin ne zaman yaşanacağı bilinmediği için tüm vatandaşlarımıza riskli yapılarını süratle dönüşüme sokmalarını çağrısında bulunuyorum.

SİZLERE BİR MÜJDE VERMEK İSTİYORUM
İzmir'e son 19 yılda 85 milyar tutarında yatırım yaptık. İzmir'e 4 yeni üniversite kurduk. Gençlik ve sporda 7 bin 100 kişi kapasiteli yükseköğrenim kursları açtık. Sizlere bir de müjde vermek istiyorum. İnşallah bugün Alsancak'taki 14 bin kişilik tribüne sahip yeni stadımızı da hizmete açıyoruz. Adını Alsancak Mustafa Denizli Stadı belirlediğimiz tesisin şehrimize hayırlı olmasını temennie diyorum.

Sosyal yardımlarda İzmirli kardeşlerimize 8.5 milyar tutarında kaynak aktardık. 122 sağlık tesisi kazandırdık. İzmir'in bölünmüş yol uzunluğu 952 km'ye ulaştırdık. İstanbul - İzmir otoyollarını, Konak tünelini tamamlayarak trafiğe açtık. Dört adet içme suyu tesisimizin inşası devam ediyor. İzmir'in en önemli problemlerinden biri olan sellere karşı 100 adet taşkın koruma tesisi inşa ettik.

DEVLET SÖZÜNÜ TUTTU
İzmir'de, 117 kişinin ölümüne neden olan 6.6 büyüklüğündeki depremin üzerinden bir yıl geçti. Devlet bir yıl gibi kısa bir süre içinde depremin yaralarını sardı. Yıkılan evlerin yerine yenileri yapıldı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı enkazların kaldırılmasının ardından depremde en çok etkilenen Bayraklı'da 7 proje alanı, ayrıca Bayraklı Şehir Hastanesi yakınlarında da rezerv alanı belirledi.

TOKİ proje ve rezerv alanındaki çalışmalar kapsamında 1391 konut ve 298 işyerinin inşasına hemen başlandı.

145'i işyeri, 596'sı konut olmak üzüre toplam 741 konut tamamlandı. 2+1 daireler 90-94 metrekare, 3+1 daireler ise 102, 106, 118 ve 138 metrekare olarak yapıldı.

Deprem sonrası enkaza dönen Rıza Bey, Doğanlar, Yağcıoğlu ve Yılmaz Erbek apartmanları ile Emrah ve Barış Sitesi'nin bloklarının yerinde de yeni binalar yükseldi. Yapımı tamamlanan konut ve dükkânlar Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü İzmir programı kapsamında Bayraklı'da katılacağı törenle hak sahiplerine verilecek.

3 milyon 800 bin metrekare büyüklüğündeki rezerv alanda depremzedeler için yapılan 3 bin 649 konuttan, 397'sinin ise yılbaşında tamamlanması bekleniyor. Proje alanlarında toplam 795 konut ve 153 işyerinin inşası ise sürüyor.





ÇOK MEMNUNUZ
İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, "Sayın Cumhurbaşkanımız sözünü tuttu. Deprem konutlarının ilk etabı bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. Çok memnunuz ve çok teşekkür ederiz. Proje alanındaki fiyatlandırmalardan çok memnunuz. Taksitlendirmeler de çok iyi oldu. Proje dışındaki mağdurlar için de iki yıl ödemesiz 20 yıllık 400 bin liralık faizsiz kredi oluşturulursa çok mutlu olacağız" dedi. Depremzede gayrimenkul danışmanı bir çocuk annesi Türkan Değirmencioğlu (47) ise "Gerçekten hızlı hareket edildi. Bir yılda ilk etap tamamlandı. Mimari çizimler ve konutların iç tasarımı güzel yapılmış. Minimalist yaşama çok uygun ve kullanışlı daireler. Sadece biraz küçük olması dezavantaj. Biz daha büyük dairelerde yaşamaya alışkınız " diye konuştu.





İZMİRLİLERİN ELİNİ HİÇ BIRAKMADIK
ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tüm İzmirlileri anahtar teslim törenine davet etti. Kurum, "Yitirdiğimiz canların acısı yüreğimizde hâlâ taze. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, depremin yaşandığı ilk andan itibaren devletimizin tüm imkânlarını seferber ettik. İzmirli kardeşlerimizin elini hiçbir zaman bırakmadık. Yaralarını sarmak için var gücümüzle çalıştık. Tıpkı Kartal'da, Kâğıthane'de, Elazığ'da, Malatya'da, Giresun Dereli'de ve tüm afet bölgelerinde olduğu gibi İzmir'de de inşaatları hızlı bir şekilde başlattık. Bugün, İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm, deprem dönüşüm çalışmalarını yürütüyoruz" dedi.




ELAZIĞ'DA 178 KONUT İÇİN KURA ÇEKILDİ
Elazığ'da 41 kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrası depremzedeler için yaptırılan konutların inşası sürüyor. Karakoçan ilçesinde 174, Hicret Mahallesi'nde 4 konut için kura çekimi yapıldı.

Başkan Erdoğan'dan Deprem Konutları Teslim Töreni'nde önemli açıklamalar

Başkan Erdoğan’dan Deprem Konutları Teslim Töreni’nde önemli açıklamalar

Geçtiğimiz yıl İzmir'de meydana gelen ve 117 vatandaşın hayatını kaybettiği 6,6 büyüklüğündeki deprem sebebiyle, evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için, TOKİ (Toplu Konut İdaresi) Başkanlığı tarafından yapılan konutlar, bugün düzenlenen törenle sahiplerine teslim ediliyor.

"BİZ AK PARTİ'YİZ SÖZ VERİR VE SÖZÜMÜZÜ TUTARIZ"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Hamdolsun ülkemiz dünyanın en hızlı, en etkin, en pratik afet müdahale sistemine sahiptir. Biz dakikalar içinde yardım, günler içinde enkaz kaldırma çalışmalarını başlatabiliyoruz.

Hiç kimseyi aç bırakmadık, açıkta bırakmadık. Sahipsiz, çaresiz bırakmadık. Daha önce nasıl Elazığ ve Malatya'da 1 yıl gibi kısa sürede daha iyisini yaptıysak, İzmir'de de aynısını yaptık.

İzmir depreminin ardından Bayraklı'da 1391 konut, 392 dükkan için harekete geçtik. İzmir depreminin 5071 konut, 354 konut yapma kararı aldık. Bugün sözümüzü tutuyor, ilk etap evleri ve dükkanları depremzedelere teslim ediyoruz. Bizler AK Parti'yiz. Bizler söz verir, sözümüzü tutarız.

Bu bölgedeki inşaatlardan kalan 741 konut ve dükkanı da yakın zamanda hak sahiplerine teslim edeceğiz. Son kabine toplantımızın ardından İzmir'de yaptığımız deprem konutlarının ödemeleri ve vade durumlarını kamuoyu ile paylaşmıştık.

2+1 konutların aylık taksitleri 750 liradan, 3+1'lerin taksitleri ise 1020 TL'den başlayacak. Kiradan bile daha düşük bedel ödeyerek vatandaşlarımız evlerine kavuşacak.

"KENTSEL DÖNÜŞÜ RIZA VE YERİNDELİK ESSI İLE YAPIYORUZ"

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kurumlarımızı, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum. Depremin ardından felaketin yaralarını sarmakla kalmadık, kentsel dönüşüm çalışmalarını da hızlandırdık. Riskli yapı olarak belirlediğimiz 20 bin binayı yıkmış dönüşümü zaten başlatmıştık. Rıza ve yerindelik esası ile çalışmalarımızı yürütüyoruz.

"DEPREME KARŞI EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ"

2023 projelerimiz arasında Bergama ve Bayraklı'ya 2 millet bahçesi kazandırma sözümüz var. Depreme hazırlık için gerçekten çok önemli adımlar atıyoruz. Son 20 yılda 80 bin insanımızı depremlerde kaybettik. Depremlerin çok büyük kısmı bilindik fay hatları üzerinde meydana geliyor. Deprem değil bina öldürür. 81 ilimizin tamamında riskli binaları belirliyor, dönüşüme tabi tutuyoruz. 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. 330 bin dönüşüm projesinin inşası sürüyor. Planlı kentleşme ve konut üretim seferberliği ile ülkemize kazandırdığımız konutlar en önemli gücümüzdür. Vatandaşlarımıza sadece ev yapmıyoruz, depreme dayanıklı konutlara kavuşturuyoruz. Son 2 yılda 38 bin 600 konutun yapım çalışmalarını başlattık.

VATANDAŞLARA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Afetin ne zaman olacağını bilemediğimiz için vatandaşlarımıza buradan çağrı yapıyorum: Riskli yapılarınızı dönüşüme tabi tutun.

"ALSANCAK MUSTAFA DENİZLİ STADYUMU'NU BUGÜN AÇIYORUZ"

Sizlere buradan bir müjde de vermek istiyorum. Alsancak'taki yeni stadımızı da inşallah bugün açıyoruz. Adını Alsancak Mustafa Denizli Stadı olarak belirledik. Bu tesisin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

İzmir-Ankara YHT hattının ilk etabını 2023 yılında hizmete sunacağız.

Depremzedelerin yeni evleriDEPREMZEDELERİN YENİ EVLERİ

 

İzmir depreminin yaraları sarılıyor!İZMİR DEPREMİNİN YARALARI SARILIYOR!

Devlet İzmir’i yeniden ayağa kaldırdı!DEVLET İZMİR'İ YENİDEN AYAĞA KALDIRDI!

İzmirli depremzedeler yeni evlerine kavuşuyorİZMİRLİ DEPREMZEDELER YENİ EVLERİNE KAVUŞUYOR

Devlet İzmir’i yeniden ayağa kaldırdı!DEVLET İZMİR'İ YENİDEN AYAĞA KALDIRDI!

İzmir’de depremin yaraları sarılıyorİZMİR'DE DEPREMİN YARALARI SARILIYOR

 

Bu haber 975787 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...