Başkan Erdoğan: Yüksek faize halkımızı ezdirmeyeceğiz!

Başkan Erdoğan: Yüksek faize halkımızı ezdirmeyeceğiz!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Deprem Konutları Teslim Töreni'nde konuştu. Bugün ilk etap konut ve dükkanları depremzedelere teslim edeceklerini belirten Erdoğan, "İnşallah bugün Alsancak'taki 14 bin kişilik tribüne sahip yeni stadımızı da hizmete açıyoruz. Adını Alsancak Mustafa Denizli Stadı belirlediğimiz tesisin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İzmir-Ankara YHT hattının ilk etabını 2023 yılında hizmete sunacağız." dedi.

26 Kasım 2021 - 19:05

Başkan Erdoğan: Yüksek faize halkımızı ezdirmeyeceğiz!

Giriş Tarihi: 26.11.2021  16:57 Son Güncelleme: 26.11.2021  18:57

Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar! Müjdeleri peş peşe sıraladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alsancak Stadı ile yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde konuşuyor. Erdoğan, " Merkez Bankasının döviz rezervi neydi biliyor musunuz? 27,5 milyar dolar. Şimdi 127 milyar dolar. Nereden, nereye. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı bu ekonomi programımızdan geri döndüremeyecekler. Ülkemizdeki mandacı iktisatçılar ve mandacı siyasetçiler, Türkiye'nin en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesini tam tersi göstermeye çalışıyorlar. Bu faizler düşecek. Biz, yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alsancak Stadı ile yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Merkez Bankasının döviz rezervi neydi biliyor musunuz? 27,5 milyar dolar. Şimdi 127 milyar dolar. Nereden, nereye. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı bu ekonomi programımızdan geri döndüremeyecekler. Ülkemizdeki mandacı iktisatçılar ve mandacı siyasetçiler, Türkiye'nin en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesini tam tersi göstermeye çalışıyorlar. Bu faizler düşecek. Biz, yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz" dedi. 19 yıldır bu ekonomi politikasının hazırlıklarının yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık ülkemiz ekonomisinin kronik hastalıklarını azaltma değil tedavi etme aşamasına geçtik." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan: Yüksek faize halkımızı ezdirmeyeceğiz!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Yüksek faize halkımızı ve çiftçimizi ezdirmeyeceğiz diyen Erdoğan: "Mandacılar var güçleriyle üzerimize geliyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi üretim istihdam ve cari denge odaklı ekonomi programımızdan geri döndüremeyecekler." ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de 99 tesisin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi eleştirilerine cevap verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi eleştirilerine cevap verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisi ile ilgili "Ne yaparlarsa yapsınlar, bu ekonomi programımızdan geri döndüremeyecekler." ifadelerini kullandı

Bizde laf ola beri gele yok. Biz söz verdik mi verdik. Zamanında da deprem konutlarını teslim ettik.

Başkan Erdoğan'dan faiz ve döviz açıklaması... "Halkımızı, çiftçimizi ezdirmeyeceğiz"

Başkan Erdoğan'dan faiz ve döviz açıklaması... "Halkımızı, çiftçimizi ezdirmeyeceğiz"

Başkan Erdoğan, İzmir'de "Alsancak Stadı ile 96 Tesisin Toplu Açılış Töreni"nde konuştu.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nı Altay ve Altınordu takımları birlikte kullanacak.

Afetlerin önüne geçemeyiz ama devlet olarak vatandaşımızın mağduriyetlerini ortadan kaldırma imkanına sahibiz.

Düşman İzmir'den denize döktüğümüzde milletçe bayram yaptık.

İzmir vatan topraklarına uzanan elleri kırma ve istikbalimizin önünü açmada tarihi öneme sahiptir.

CHP DÖNEMİNDE YÜZDE 7500 FAİZİ GÖRDÜK
CHP'nin iktidarda olduğu dönemde gecelik yüzde 7500 faizleri gördük. Bu ülke onların döneminde işsizliğin can yaktığı günleri yaşadı. Bu ülke onların döneminde, elinde avucunda ne varsa tefecilere kaptırdı. Biz onlardan işte böyle bir ülke devraldık.

Cumhuriyetimizin değerlerini çatıştırmaya çalışanların oyunlarını biz bozduk. Türkiye'nin her ferdini kucaklayan bu atılımımızın rahatsız ettiği bazı çevreler durmadı. Partimizi kapattırmaya çalışmaktan darbe girişimlerine her şeyi yaptılar. Şayet demokraside özgürlüklerde, sanayide gerçekleştirdiğimiz reformları ekonomide de göstermezsek, kalıcı olamazdık.

Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar! Müjdeleri peş peşe sıraladı

Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar! Müjdeleri peş peşe sıraladı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Deprem Konutları Teslim Töreni'nde konuştu. Bugün ilk etap konut ve dükkanları depremzedelere teslim edeceklerini belirten Erdoğan, "İnşallah bugün Alsancak'taki 14 bin kişilik tribüne sahip yeni stadımızı da hizmete açıyoruz. Adını Alsancak Mustafa Denizli Stadı belirlediğimiz tesisin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İzmir-Ankara YHT hattının ilk etabını 2023 yılında hizmete sunacağız." dedi. Erdoğan ayrıca, Tarihi Tekel Fabrikasını müze ve kütüphanesi de olan bir kültür merkezine dönüştürüleceğinin müjdesini verdi.

Başkan Erdoğan: "CHP'nin parti sözcüsü hala IMF ile el ele, kol kola geziyor, çünkü onlar IMF'nin dilinden anlar" | Video

MERKEZ BANKASI REZERVİNİ 27.5 MİLYAR DOLARDAN 127 MİLYAR DOLARA ÇIKARDIK
Gelişmekte olan ülkelere karşı kullanılan IMF reçetelerini devre dışı bıraktık. IMF'yi bu ülkeden biz çıkardık. CHP'nin parti sözcüsü IMF'le hala kol kola geziyor. 23 milyar Dolar IMF borcunu 2013'te ödedik ve gönderdik. Merkez Bankası'ndaki rezervi 27.5 milyar dolardan 127 milyar dolara çıkardık.

YÜKSEK FAİZE VATANDAŞIMIZA EZDİRMEYECEĞİZ
Biz yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz.

Mandacılar var güçleriyle üzerimize geliyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi üretim istihdam ve cari denge odaklı ekonomi programımızdan geri döndüremeyecekler.

2008 ve 2019 küresel ekonomi krizleri dışında hep büyüttük. Nüfusumuz 2002'ye göre arttığı halde istihdamı yüzde 36 arttırarak vatandaşlarımıza iş ve aş olduk. Çifçilerimize desteğimizi artırdık. Yer yüzünün her yerine tarım ürünü ihraç ettik.

Türkiye en büyük ekonomik kurtuluş savaşını veriyor.

Yüksek faizmiş, düşük kurmuş, IMF reçeteleriymiş; bunların hiçbiri bizim insanımızın işinden, aşından, geleceğinden daha önemli değildir. Bizim tek hedefimiz insanımızın işine aşına geleceğine sahip çıkmaktır. Dünyada gelişmekte olan ülkeler üzerinde oynanan enflasyon oyununun önünü kesecek adımları attık.

Türkiye artık 1970'lerin Türkiye'si değil. Önümüzü kesmek için atılan her adımın bir bedeli var. Ellerindeki tüm silahları devreye soktular. Birileri bu bedeli bir süre öder ama sonra kendi işine bakar. Bizim mandacı iktisatçılar ve siyasetçiler kabak gibi ortada kalır.

Bunlara verilen görev emperyalistlerin 1923'te bozulan oyununu 2023'te tekrar devreye almaktır. 1923'te başaramadıkları gibi 2023'te de başaramayacaklar.

Biz bu ekonomi politikasını akşam düşünüp sabah hayata geçirmedik. Tam 19 senedir bunun üzerinde çalışıyoruz.

Bay Kemal terör yandaşlarıyla birlikte yürüyor.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

Şimdiden gece gündüz demeden 2023'e hazırlanıp ben sandıkları patlatacağınıza inanıyorum. Bizde laf ola beri gele yok. Sözümüzü verdik mi verdik. Konutları sahiplerine teslim edeceğiz dedik mi dedik. Toplam yatırım tutarı 2 milyar 250 milyon lirayı bulan bu konut ve dükkanların İzmirimize hayırlı olmasını diliyorum. Afetlerin önüne geçemeyiz ama devlet olarak vatandaşımızın mağduriyetini ortadan kaldırma imkanına sahibiz.

"YALANDAN BAŞKA SERMAYESİ YOK"

Bay Kemal'in vurulacak yeri kalmadı. Bitti bitti. Yalandan başka sermayesi yok. Dürüstlük hak getire yok. Rabbimden ülkemizi her türlü afetten ve musibetten muhafaza eylemesini niyaz ediyorum. Ödemiş, Menderes, Torbalı, Ayrancı gençlik merkezlerimizi Tire ve Ege öğrenci yurtlarımızı hizmete açıyoruz. Yeni çok sayıda restorasyon projesinin resmi açılışlarını da burada gerçekleştiriyoruz. Tüm bu hizmetlerin İzmirimize, Menemenimize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

"CHP İKTİDARDA OLDUĞU DÖNEMDE GECELİK YÜZDE 7 BİN 500'LERİ BULAN FAİZLERİ GÖRDÜK"

İzmir, vatan topraklarına uzanan elleri kırma ve istikbalimize sahip çıkmanın sembolü olmuştur. 1960'tan bu yana ülkemize musallat olan her darbe ekonomimizin bağımsızlığını da örseledi. Dikkat ederseniz bu günlerde CHP ekibi "ülke yandı, bitti" diye ortalığı birbirine katıyor. CHP iktidarda olduğu dönemde gecelik yüzde 7 bin 500'leri bulan faizleri gördük. Hatırlayın bu ülke onların döneminde işsizliğin baş yaptığı Başbakanlığın önüne yazar kasa fırlatıldığı günleri yaşadı mı? Bu ülke onların bankaların içlerinin boşaltılarak milletin cebinde yüz milyarca lira çalındığı ihanetler gördü. Biz işte onlardan böyle bir Türkiye devraldık. Hem 1920'de Meclis açıldığında hem 1923'te ortaya konan ruhu yeniden dirilttik.

"CHP EKİBİ ÜLKE YANDI BİTTİ DİYE ORTALIĞI BİRBİRİNE KATIYOR"

Kardeşlerim bugün burada şehrimize kazandırdığımız toplam yatırım bedeli 668 milyon lirayı bulan 100 eser ve hizmetin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Tüm bu eser ve hizmetlerin ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen bakanlıklarımızı kurumlarımızı mimarından işçisine herkesi tebrik ediyorum. CHP ekibi ülke yandı bitti diye ortalığı birbirine katıyor. Bu ülke onların yönetimde sorumluluk üstlendiği dönemde gecelik yüzde 7500'leri bulan faizleri gördü mü? Bu ülke onların döneminde başbakanlığın önüne yazar kasa fırlatıldığı zamanları yaşadı mı? Bunları 18 yaş altı grup bilmez. Bu ülke onların döneminde bankaların içleri boşaltılarak milletin cebinden 100 milyarca doların çalındığı ihanetler gördü. Biz onlardan böyle bir ülke devraldık.

Geçmişte yıllarca çok ciddi çileler çekti milletimiz. Büyük atılımızın rahatsız ettiği malum çevreler rahat durmadı. Partimiz kapatmaya çalışmaktan sokakları karıştırmaya ekonomik sabotajlara kadar ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Bu süreçte çalıştık çabaladık bir şeyi hiç aklımızdan çıkarmadık.

"MERKEZ BANKASI REZERVLERİ 127 MİLYAR DOLAR"

İktidara gelir gelmez IMF reçetelerini bir kenara bıraktık. IMF'yi bu ülkeden kim çıkardı. CHP'nin parti sözcü IMF ile el ele kol kola geziyor. Çünkü onlar IMF'nin dilinden anlar. Biz 23.5 milyar Dolar borcu Mayıs 2013'te ödedik ve gönderdik. Merkez Bankası'nın Döviz rezervi 27.5 milyar dolardı şimdi 127 milyar dolar. Nereden nereye…

Attığımız her adımın ülkemize kazandırdığımız her eser ve hizmetin gerisinde Türkiye'yi kendi imkan ve gayretleriyle yoluna devam edebilecek bir ülke olma gayreti vardı. Dünya 5'ten büyüktür diyoruz ya işte ekonomide de aynısını söylüyoruz. IMF ve Dünya Bankası üzerinden küresel ekonomiyi haraca bağlayanlara dünya ekonomisi 5'ten büyüktür diyerek karşı çıkıyoruz.

Başkan Erdoğan: Faizler düşecek!BAŞKAN ERDOĞAN: FAİZLER DÜŞECEK!

"FAİZ DÜŞECEK"

Ülkemizdeki mandacı siyasetçiler ise bu kurtuluş mücadelesini tam tersi gibi göstermeye çalışıyorlar. Var güçleriyle üzerimize geliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı politikamızdan geri döndüremeyecekler. Biz yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz. Bu faizler düşecek. Ülkemizin ihracatını 36 milyar dolardan aldık 216 milyar dolara çıkardık. Ülkemizi 2008 ve 2019 krizi yılları dışında hep büyüttük.

"SAVUNMA SANAYİSİNDE YÜZDE 20'LERDEYDİK ŞİMDİ YÜZDE 80'E ÇIKTIK"

Şimdi gelirken traktörleri gördüm çiftçilerimizi gördüm Allah'ıma hamdettim. Türkiye dimdik ayakta ve istikrarla yoluna devam ediyor. Her alanda ülkemizi Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine çıkardık. Savunma sanayisinde yüzde 20'lerdeydik şimdi yüzde 80'e çıktık. Gelişmiş büyümüş zenginleşmiş ülkeler ne yapıyorsa onu kendi şartlarımıza uyarlayarak yeni bir yol haritası çizmektir. Ülkemizdeki mandacı iktisatçılar ve mandacı siyasetçiler, Türkiye'nin en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesini tam tersi göstermeye çalışıyorlar. Bu mandacıların kendilerine sunulan hazır reçeteler dışında milletin hayrına bir eser üretme gayretleri de olduğu görüşmemiştir.

"EKONOMİ PROGRAMIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Yüksek faizmiş, düşük kurmuş, küresel siyaset ve para baronlarının şantajıymış… Bunların hiçbiri insanımızın aşından geleceğinden daha önemli değildir. Bu mandacılar var güçleriyle üzerimize geliyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar ekonomi programımızdan vazgeçmeyeceğiz. Döviz Kuru üzerinden karanlık senaryolar üretmeye çalışıyorlar, bu mandacıların ülke ve milletin hayrına bir eser üretme gayretleri olduğu da görülmemiştir.

"BİZ BUNU TERÖRLE, DARBECİLERLE MÜCADELEMİZDE GÖRDÜK"

Türkiye 1970'lerin 90'ların Türkiye'si değil. Mandacı iktisatçılar ve siyasetiler de kabak gibi ortada kalır. Biz bunu terörle, darbecilerle mücadelemizde gördük. Onların yanında kimler vardı kimler. Bugün faiz, kur, enflasyon üzerinden ahkâm kesenlerin yarın havaya bakarak, ıslık çalarak başka mecralara yelken açacaklarından hiç kuşkunuz olmasın.

"TÜRKİYE BÜYÜYECEK, GELİŞECEK, ZENGİNLEŞECEK. BUNUN İÇİN 2023 ÇOK ÖNEMLİ"

Değerli kardeşlerim buradan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Menemenden ekran başından bizi izleyen milletime sesleniyorum. Bunlara verilen görev emperyalistlerin 1923'te bozulan oyununu 2023'te tekrar devreye almaktır. Yine başaramayacaklar. Bu ekonomi politikasını akşamdan sabah düşünüp hata geçirmedik. 19 yıldır hazırlık yapıyoruz. Biraz önce 19 yılda bu gaye ile nasıl bir altyapı kurduğumuzu sadece başlıkları ile anlattım. Şimdi şirketlerimiz hiç endişe etmeyin daha çok kazanacak. Çalışanlarımız daha iyi ücret alacak. Esnafımız daha iyi kazanacak. Ülkemizdeki bireylerin bundan sonraki süreçte eli bolluk içerisinde olacak. Hiç endişeniz olmasın. Halkıma inanıyorum, güveniyorum. Türkiye büyüyecek, gelişecek, zenginleşecek. İşte bunun için 2023 çok önemli. Bay Kemal mandacı siyasetçi. Bay Kemal terör örgütünün yandaşları ile yürüyor. Benim genç kardeşlerim bunlara prim vermez. Çünkü bir milliyiz, yerliyiz. Çünkü biz Türkiye'yiz.

Başkan Erdoğan: CHP’den İzmir’e hayır gelmezBAŞKAN ERDOĞAN: CHP'DEN İZMİR'E HAYIR GELMEZ

Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nın açılışında renkli görüntüler! Başkan Erdoğan sahaya indiALSANCAK MUSTAFA DENİZLİ STADI'NIN AÇILIŞINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER! BAŞKAN ERDOĞAN SAHAYA İNDİ

Bu haber 990717 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...