Son dakika: Başkan Erdoğan’dan HDP’li Semra Güzel için...

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan HDP’li Semra Güzel için talimat: Hızlıca çözün! Ne gerekiyorsa yapın

Son dakika haberine göre PKK’lı teröristle fotoğrafları çıktıktan sonra hakkında fezleke hazırlanan HDP’li Semra Güzel için Başkan Recep Tayyip Tayyip Erdoğan, “Hızlıca çözün” talimatı verdi. Karma Komisyon’un bu hafta toplanarak süreci hızlandırması bekleniyor.

12 Ocak 2022 - 10:33

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan HDP’li Semra Güzel için talimat: Hızlıca çözün! Ne gerekiyorsa yapın

Giriş Tarihi: 12.01.2022 Güncelleme Tarihi: 12.01.2022 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MYK toplantısında HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel’in fezlekesi gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına, “Bu işi hızlıca çözün, bir an önce bitirin. Ne gerekiyorsa yapın” talimatı verdi.

Meclis Karma Komisyonu’nun HDP’li Semra Güzel ile ilgili dosyaları öne alacağı ve bir an önce dokunulmazlığının kaldırılması için süreci hızlıca tamamlayacağı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun canlı yayını için ise Erdoğan "Muhatap alınmak istiyor, ben seni muhatap alır mıyım?" dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan HDP’li Semra Güzel için talimat: Hızlıca çözün! Ne gerekiyorsa yapınSon dakika haberine göre PKK’lı teröristle fotoğrafları çıktıktan sonra hakkında fezleke hazırlanan HDP’li Semra Güzel için Başkan Recep Tayyip Tayyip Erdoğan, “Hızlıca çözün” talimatı verdi. Karma Komisyon’un bu hafta toplanarak süreci hızlandırması bekleniyor.

SON DAKİKA HABERİ: HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlık fezlekesi Meclis'e geldi

Son dakika: HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in fezlekesi Meclis'te

Son dakika: HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in fezlekesi Meclis’teSon dakika haberine göre HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı fezlekesi Meclis'e ulaştı. Güzel hakkındaki dokunulmazlık dosyası Adalet Anayasa Karma Komisyonu'na havale edildi.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında merkeze bağlı Akçalı köyü kırsalında 29 Nisan 2017'de etkisiz hale getirilen 4 teröristten Volkan Bora'nın cep telefonunda yapılan incelemede çeşitli fotoğraflara ulaşıldı.

Fotoğraflarda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora'nın HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile terör kampında çekilmiş çeşitli kareleri yer aldığı ortaya çıktı.

"DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILDI"
TBMM Başkanı Mustafa Şentop konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Belgenin içinde bulunduğu dosya var mı diye bakacağız. Şahsi kanaatim bilhassa anayasal düzene karşı işlenen suçlar bakımından ve ağır bir suçlama içeren dosyalarla ilgili dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılamanın önünün açılması gerekir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

FEZLEKE MECLİS'TE
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı fezlekesi Meclis'e ulaştı. Güzel hakkındaki dokunulmazlık dosyası Adalet Anayasa Karma Komisyonu'na havale edildi.

SON DAKİKA HABERİ: HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlık fezlekesi Meclis’e geldi

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı fezlekesi Meclis'e ulaştı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı fezlekesi Meclis'e ulaştı. Güzel hakkındaki dokunulmazlık dosyası Adalet Anayasa Karma Komisyonu'na havale edildi.

HDP'Lİ TERÖRİSTLE FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce etkisiz hale getirilen 'Koçero Meleti' kod adlı terörist Volkan Bora ile sevgili olduğu ortaya çıktı. Vekilin terörist kıyafetlerini giydiği fotoğrafların yanı sıra, sevgilisi terörist Volkan Bora ile de görüntüleri ortaya çıktı.

HDP Milletvekili Semra Güzel'in PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıktı

TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ
HDP'li Semra Güzel'in PKK'lı teröristle çıkan fotoğraflarının ardından AK Parti ve MHP'den sert tepkiler gelmiş ve Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması gerektiği vurgulanmıştı.

MUSTAFA ŞENTOP: DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILSIN

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, terör kamplarında teröristle fotoğrafı olan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile ilgili, "Şahsi kanaatim bilhassa anayasal düzene karşı işlenen suçlar bakımından ve ağır bir suçlama içeren dosyalarla ilgili dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılamanın önünün açılması gerekir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ: MECLİS'TE TERÖRİST İSTEMİYORUZ
Teröristle fotoğrafı ortaya çıkan, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında sert açıklamalarda bulunan Bahçeli, "Meclis'te terörist istemiyoruz" dedi ve ekledi, "Semra Güzel'in dokunulmazlığı derhal kaldırılmalıdır."

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ CAHİT ÖZKAN: MECLİS ÇATISI ALTINDA HESAPLAŞACAĞIZ
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TSK tarafından öldürülen PKK'lı terörist Volkan Bora ile sevgili olduğu ortaya çıkan ve birlikte fotoğrafları paylaşılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'e tepki gösterdi. Özkan, "Yeri ve zamanı gelince Meclis çatısı altında milletimizin istediği doğrultuda hesaplaşacağız." dedi.

Başkan Recep Tayyip ErdoğanAK Parti MYK toplantısında HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in fezlekesiyle ilgili partisinin grup başkanvekillerine, "Bu işi hızlıca çözün, bir an önce bitirin. Ne gerekiyorsa yapın" talimatı verdi. Talimatın ardından Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon'un bu hafta toplanması için planlama yapıldığı öğrenildi.

Hürriyet'in haberine göre Başkan Erdoğan'ın, önceki gün düzenlenen MYK toplantısında Güzel'in fezlekesiyle ilgili grup başkanvekillerinin bilgi verdiği belirtildi.

 

Buna göre, Erdoğan'ın imzasının ardından Fezleke Meclis'e sunulacak. Karma Komisyon'un HDP'li Güzel ile ilgili dosyaları öne alarak, dokunulmazlığın kaldırılması için süreci hızlandırması planlanıyor.

SÜREÇ 2 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK
Komisyon toplanınca Güzel ile ilgili aynı kapsamdaki dosyaların birleştirilerek ele alınacağı belirtiliyor. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, Karma Komisyon'un milletvekilinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına dair raporu, Meclis Genel Kurulu'nda oylamaya sunulacak. Kurmaylar, "Bunu öne alacağız. Sürecin 2 ay içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz" dedi. Fezleke, Adalet Bakanlığı tarafından TBMM'ye sunulmak üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.

İKİ ASKER VE BİR KORUCUYU ŞEHİT ETMİŞ
HDP'li Milletvekili Semra Güzel'in "Sözlüydük" dediği PKK'lı terörist Volkan Bora'nın, 2 asker ile 1 güvenlik koruyucusunun şehit olduğu saldırının faillerinden olduğu belirtildi. 29 Nisan 2017 tarihinde, Adıyaman kırsalında TSK'nın hava unsurlarınca PKK'lı teröristlerin kullanıldığı tespit edilen sığınak ve mağaralar vuruldu. Operasyonda, aralarında Volkan Bora'nın da bulunduğu 'yeşil' ve 'gri' kategoride aranan 8 terörist etkisiz hale getirildi.

TELEFONDAN ÇIKTI
Cep telefonundan Güzel ile fotoğrafları çıkan Bora'nın da aralarında olduğu 8 teröristin, 20 Temmuz 2015'te Adıyaman'da Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'ın şehit edilip, 2 askerin de yaralandığı, 24 Haziran 2016'da Boğazözü köyü kırsalında Jandarma Er Mücahit Şimşek'in şehit edildiği ve 9 Eylül 2016'da Bahçe mezrasında güvenlik korucusu Yusuf Sönmez'in şehit edildiği saldırıların failleri oldukları saptandı.

HDP’li vekil, PKK’lı hain ile aynı karedeHDP’li vekil, PKK’lı hain ile aynı karedeAdıyaman’da etkisiz hâle getirilen PKK’lı terörist Volkan Bora’nın cep telefonunda HDP’li Semra Güzel ile terör kamplarında çekilmiş fotoğrafları bulundu.

'SÖZLÜM' DEDİĞİ TERÖRİST İKİ ASKERİ ŞEHİT ETMİŞ
HDP'li vekil Semra Güzel'in sözlüsü olarak tanıttığı terörist Volkan Bora'nın 2015- 2016 yıllarında Adıyaman'da PKK’nın düzenlediği saldırılara katıldığı ortaya çıktı. Hava bombardımanı ile etkisiz hâle getirilen Volkan Bora'nın da aralarında olduğu 8 teröristin, 20 Temmuz 2015'te Adıyaman'da Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'ın şehit edilip, 2 askerin de yaralandığı, 24 Haziran 2016'da Boğazözü köyü kırsalında Jandarma Er Mücahit Şimşek'in şehit edildiği ve 9 Eylül 2016'da Bahçe mezrasında güvenlik korucusu Yusuf Sönmez’in şehit edildiği saldırıların failleri oldukları ortaya çıktı. Bu arada Adalet Bakanlığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkındaki fezlekeyle ilgili prosedürü tamamladı. Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle düzenlenen fezleke, TBMM’ye sunmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderildi.
HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliği böyle düşecekHDP'li Semra Güzel'in milletvekilliği böyle düşecekÖldürülen PKK’lı teröristle fotoğrafı ortaya çıkan HDP Milletvekili Güzel hakkında hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığına gönderildi. HDP’li vekilin önce dokunulmazlığı kaldırılacak, sonra yargılanacak ve milletvekilliği düşürülecek.

PKK'lı teröristle fotoğrafı çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında fezlekePKK'lı teröristle fotoğrafı çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında fezlekeÖldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafı basına yansıyan HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığına gönderildi.

Teröristin sevgilisi benim vekilim olamazTERÖRİSTİN SEVGİLİSİ BENİM VEKİLİM OLAMAZ

AK Parti’den HDP’li Güzel’e tepki: HesaplaşacağızAK PARTİ'DEN HDP'Lİ GÜZEL'E TEPKİ: HESAPLAŞACAĞIZ

HDP’li Güzel ’sözlüm’ diyerek kendisini savundu!HDP'Lİ GÜZEL 'SÖZLÜM' DİYEREK KENDİSİNİ SAVUNDU!

Muhalefetin Semra Güzel sessizliği!MUHALEFETİN SEMRA GÜZEL SESSİZLİĞİ!

Şehit ailelerinden sert tepki!ŞEHİT AİLELERİNDEN SERT TEPKİ!

Bu haber 990767 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...