En düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar...

En düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz zammı ve ikramiye...

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi Temmuz zammını bekliyor. Temmuz zammı için yüzde 7.67 oranında artış bekleniyor. Bu oranla birlikte 2000 yılından evvel emekli olanların maaşı 2.605 TL olacak. Peki, en düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşı ne kadar olacak? İşte emeklinin Temmuz zammıyla ilgili bütün detaylar....

13 Haziran 2021 - 07:15 - Güncelleme: 13 Haziran 2021 - 13:23

Temmuz zammı netleşiyor: Emekliye 2.605 TL!

Giriş Tarihi: 13.06.2021 Güncelleme Tarihi: 13.06.2021 

En düşük  emekli maaşı ne kadar olacak?  zammı ve ikramiye...

 emeklilerinin  zammı, yüzde 7.67 bekleniyor. 2000 yılından önce emekli olan ’lıların maaşı 2 bin 605 lira olabilecek. Peki, en düşük SSK ve  emeklisi maaşı ne kadar olacak? İşte emeklilerin merak ettiği tüm detaylar...

SSK emeklisine 2.605 TL maaş

Emekliler Temmuz'da hem zam hem bayram ikramiyesi almaya hazırlanıyor.

5 Temmuz'da belli olacak zam oranı merakla beklenirken, ipuçları da geliyor. Merkez Bankası'nın yaptığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde Haziran enflasyonuyüzde 1.21 olarak tahmin edildi.

Bu tahmin gerçekleşirse, ilk 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.67 olacak.

Milyonlarca  ve  emeklisi  zammını bekliyor. Temmuz zammı için yüzde 7.67 oranında artış bekleniyor. Bu oranla birlikte 2000 yılından evvel emekli olanların maaşı 2.605 TL olacak. Peki, en düşük  emeklisi maaşı ne kadar olacak?

Temmuz zammı netleşiyor: Emekliye 2.605 TL!Milyonlarca emeklinin beklediği  ayı yaklaşıyor. Emekliler Temmuz'da hem zam hem bayram ikramiyesi almaya hazırlanıyor.

5 Temmuz'da belli olacak zam oranı merakla beklenirken, ipuçları da geliyor. 'nın yaptığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde  enflasyonuyüzde 1.21 olarak tahmin edildi.

Bu tahmin gerçekleşirse, ilk 6 aylık enflasyon yani  ve  emeklilerinin zam oranı yüzde 7.67 olacak.


Bu tahmin gerçekleşirse en düşük Bağ-Kur esnaf emeklisi aylığı 2 bin 167 liradan 2 bin 333 liraya yükselecek.

2000'den önce emekli olan SSK'lılarda en düşük maaş ise 2 bin 419 lira 77 kuruştan 2 bin 605 lira 37 kuruşa ulaşacak.


Bu yılın ilk 5 aylık enflasyonu yüzde 6.39 olarak gerçekleşmişti. Zam oranlarının belli olması için geriye sadece Haziran ayı verisi kaldı.

İKRAMİYE DE VAR
Emekliler, Temmuz ayında hem zam oranını öğrenecek hem de yeni maaşlarını cebine koyacak.



Ayrıca Kurban Bayramı'ndan önce de bin 100 lira ikramiye hesaplara yatırılacak.

Bayram 20-23 Temmuz tarihlerine denk geliyor. Büyük ihtimalle ikramiye 12-19 Temmuz tarihleri arasında yatırılacak. Tam tarihi  duyuracak.

İKRAMİYE DE VAR
Emekliler, Temmuz ayında hem zam oranını öğrenecek hem de yeni maaşlarını cebine koyacak.

 

Manşet Fotoğrafı

En düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz zammı ve ikramiye...

Ayrıca Kurban Bayramı'ndan önce de bin 100 lira ikramiye hesaplara yatırılacak.


Bayram 20-23 Temmuz tarihlerine denk geliyor. Büyük ihtimalle ikramiye 12-19 Temmuz tarihleri arasında yatırılacak.


Tam tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duyuracak.

Emekliye çifte müjde! Temmuz'da ödenecekEMEKLİYE ÇİFTE MÜJDE! TEMMUZ'DA ÖDENECEK

SON DAKİKA: Abdullah Gül'ün danışmanı Reşit Aydın istifa etti! Babacan ve Gül'ün Erdoğan'a kurduğu pusuyu anlattı

Giriş: 11.06.2021 23:20 Son Güncelleme:12.06.2021 09:43 

İstifa etti! Abdullah Gül'ü yaylım ateşine tuttu "HDP'ye verilen destek bardağı taşırdı".

Son dakika haberleri... 'ın 'ye üyeyken Başkan 'a karşı diğer cumhurbaşkanı adayları için çalışması ve Abdullah Gül'ün esine "evet" dediği halde 'te "hayır" denmesi için kulis yapması skandallarının ardından dikkat çeken bir istifa haberi geldi. Uzun yıllardır Gül'ün danışmanlığını yapan Reşit Aydın istifa etti. Aydın, istifa metninde Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kurduğu pusudan da bahsetti.

Gül ve Babacan'ın Erdoğan'a kurduğu pusu anlatıldı

Ankara kulisleri üst üste gelen son dakika haberleriyle çalkalanıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı CHP, İYİ Parti ve HDP'yle gizliden gizliye görüşmeler yapan ve ve tüm bu yaptıkları geçtiğimiz günlerde birer birer ifşa olan Abdullah Gül ile Ali Babacan'ı yakından ilgilendiren bir istifa daha geldi. İstifa açıklamasında da Gül ve Babacan'a adeta verdi veriştirdi.

REŞİT AYDIN KİMDİR?
İstifanın altında imzası olan isim ise Abdullah Gül'ün uzun süredir danışmanlığını yapan Reşit Aydın. Aydın iseminin bir diğer önemi ise Milli Görüş geleneğinden olması ve uzun yıllar sırasıyla Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AK Parti'de görev yapmış bir isim olması.

İSTİFA MEKTUBUNDA ÖNE ÇIKAN KISIMLAR
15 Temmuz sonrası döneme dikkat çeken Aydın "Aramızdaki görüş ayrılıkları, kendilerinin önderlik ettiği yeni siyasi oluşum sürecinde arttı. Özellikle 15 Temmuz sonrası FETÖ ve işbirlikçilerinin Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırılarının siyasi partiler iltisaklıyla olduğunu müşahade ettim. Bu çirkinlikler ve hukuksuzluklara da her seferinde karşı çıktım." ifadelerini kullandı.

"BOĞAZİÇİ OLAYLARINDAN YENİ BİR GEZİ DENEMSİ BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU"
Gül ve Babacan'ın Boğaziçi Üniversitesi olaylarına destek vererek yeni bir Gezi denesi yaptıklarını belirten Reşit Aydın "Son olarak yeni bir "GEZİ" denemesi olarak sunulan , örgütlenen ve de ne yazık ki Abdullah Gül, Ali Babacan tarafından da desteklenen Boğaziçi Üniversitesi kalkışma eylemleri, bizim açımızdan bu ilişkiyi ürütülemez ve çekilmez hale getirdi." dedi.

"BASKILARA RAĞMEN TWEETLERİMİ SİLMEDİM SİLMEYECEĞİM"
Kendisine baskı yapıldığını belirten Gül'ün eski danışmanı "Şartsız ve koşulsuz Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanında emrinde olduğumu, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik her türlü saldırının ve iftiranın karşısında açıkça duracağımı bil vesile belirtiyorum. Baskılara rağmen de tweetlerimi silmedim. Silemezdim. Silmeyeceğim..." ifadelerini kullandı.

Reşit Aydın'ın istifa metninin tamamı şu şekilde:

"Kamuoyuna Zaruri Açıklama

Milli Görüş geleneğinin içinde, Refah Partisi, Fazilet Partisi'nde görev aldıktan sonra AK Parti içerisinde İstanbul teşkilatlarında ve yerel yönetimlerde birdava adamı olarak vazifeler yaptım.

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talebi üzerine, 2014 yılından başlayarak, bilabedel yaptığım danışmanlık görevini, bir süre önce 'fiilen' bitirmişti. Bu süre zarfında, Türkiye'nin yaşadığı bir çok siyasi, ekonomik ve sosyal kültürel vakalara 'hususi' manada da şahitlik ettim.

Ancak aramızdaki görüş ayrılıkları, kendilerinin önderlik ettiği yeni siyasi oluşum sürecinde arttı. Özellikle 15 Temmuz sonrası, FETÖ ve işbirlikçilerinin Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırılarının siyasi partiler iltisaklığıyla olduğunu müşahade ettim. Bu çirkinlikler ve hukuksuzluklara da her seferinde karşı çıktı.

Son olarak Türkiye'ye karşı yeni bir 'GEZİ' denemesi olarak sunulan, örgütlenen ve de ne yazık ki Abdullah Gül, Ali Babacan tarafından da desteklenen Boğaziçi Üniversitesi kalkışma eylemleri bizim açımızdan bu ilişkiyi yürütülemez ve çekilemez hale getirdi.

HDP'nin kapatılmasına ilişkin davaya karşı geliştirilen ve ısrar edilen 'siyasi dil' ve HDP'ye destek açıklamaları da bardağı taşıran son damla olmuştur.

Kendi isteğimle ve kararımlaa bu nedenlerle; 11. Cumhurbakanı Abdullah Gül'ün danışmanlığı görevinden istifa ettiğimi ve de herhangi bir ilişiğim kalmadığı gereği hasıl olmuştur.

Şartsız ve koşulsuz Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanında ve emrinde olduğumu, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik her türlü saldırının ve iftiranın karşısında açıkça duracağımı bil vesile belirtiyorum. Baskılara rağmen de tweetlerimi silmedim. Silemezdim. Silmeyeceğim...

Benim kararıma karşı yapılacak her türlü açıklamaya karşı hukuki haklarım saklı kalmak kaydıyla,

Kamuoyuna saygıyla bildiririm."

İstifa etti! Abdullah Gül'ü yaylım ateşine tuttu "HDP'ye verilen destek bardağı taşırdı"

 

Giriş: 11.06.2021 23:20 Güncelleme:12.06.2021 09:43 

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanlığından istifa ettiğini duyuran Raşit Aydın, "HDP'nin kapatılmasına ilişkin davaya karşı geliştirilen ve ısrar edilen 'siyasi dil' ve HDP'ye destek açıklamalarının bardağı taşıran son damla oldu" dedi. Gül'ün talebi üzerine, 2014 yılından başlayarak, bilabedel danışmanlık görevinde bulunduğunu söyleyen Aydın, "Türkiye'ye karşı yeni bir "Gezi" denemesi olarak sunulan, örgütlenen ve de ne yazık ki Abdullah Gül, Ali Babacan tarafından da desteklenen Boğaziçi Üniversitesi kalkışma eylemleri, bizim açımızdan bu ilişkiyi yürütülemez ve çekilemez hale getirdi. HDP'ye destek açıklamaları da bardağı taşıran son damla olmuştur. Kendi isteğimle ve kararımla, bu nedenle 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanlığı görevinden istifa ettiğimi ve herhangi bir ilişiğim kalmadığını açıklama gereği hasıl olmuştur." açıklamasında bulundu. Prof. Dr. Yasin Aktay, Raşit Aydın'ın bu açıklamalarını A Haber'de yayınlanan Memleket Meselesi programında yorumladı. Aydın'ın bu açıklamaları ne anlama geliyor? İşte gündeme bomba gibi düşecek o sözler...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanlığından istifa eden Raşit Aydın, sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Aydın, HDP'nin kapatılmasına ilişkin davaya karşı geliştirilen ve ısrar edilen 'siyasi dil' ve HDP'ye destek açıklamalarının bardağı taşıran son damla olduğunu vurgulayarak, "Kendi isteğimle ve kararımla, bu nedenle; 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanlığı görevinden istifa ettiğimi ve herhangi bir ilişiğim kalmadığını açıklama gereği hasıl olmuştur" dedi.

Raşit Aydın'ın açıklamaları şöyle:

Milli Görüş geleneğinin içinde, Refah Partisi, Fazilet Partisi'nde görev aldıktan sonra AK Parti içerisinde İstanbul teşkilatlarında ve yerel yönetimlerde bir dava adamı olarak vazife aldım. 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talebi üzerine, 2014 yılından başlayarak, bilabedel yaptığım danışmanlık görevini, bir süre önce "fiilen" bitirmiştim. Bu süre zarfında, Türkiye'nin yaşadığı birçok siyasi, ekonomik ve sosyal kültürel vakalara "hususi" manada da şahitlik ettim.

Ancak aramızdaki görüş ayrılıkları, kendilerinin önderlik ettiği yeni siyasi oluşum sürecinde arttı. Özellikle 15 Temmuz sonrası, FETÖ ve işbirlikçilerinin Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırılarının siyasi partiler iltisağıyla oluğunu müşahede ettim. Bu çirkinlikler ve hukuksuzluklara da her seferinde karşı çıktım.

"BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU"

Son olarak Türkiye'ye karşı yeni bir "Gezi" denemesi olarak sunulan, örgütlenen ve de ne yazık ki Abdullah Gül, Ali Babacan tarafından da desteklenen Boğaziçi Üniversitesi kalkışma eylemleri, bizim açımızdan bu ilişkiyi yürütülemez ve çekilemez hale getirdi.

HDP'nin kapatılmasına ilişkin davaya karşı geliştirilen ve ısrar edilen siyasi dil ve HDP'ye destek açıklamaları da bardağı taşıran son damla olmuştur.

Kendi isteğimle ve kararımla, bu nedenle 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanlığı görevinden istifa ettiğimi ve herhangi bir ilişiğim kalmadığını açıklama gereği hasıl olmuştur.

Şartsız ve koşulsuz Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanında ve emrinde olduğumu, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik her türlü saldırının ve iftiranın karşısında açıkça duracağımı bil vesile belirtiyorum. Baskılara rağmen de tweetlerimi silmedim. Silemezdim. Silmeyeceğim...
Benim kararıma karşı yapılacak her türlü açıklamaya karşı hukuki haklarım saklı kalmak kaydıyla, Kamuoyuna saygıyla bildiririm."

"HDP ŞİMDİYE KADAR 50 KEZ KAPATILMIŞTI"

A Haber'de yayınlanan Memleket Meselesi programına konuk olan Prof. Dr. Yasin Aktay, yaşanan bu gelişmesi yorumladı. Aktay, "Prensip olarak AK Parti'de partilerin kapatılmasına karşı. AK Parti'nin değiştirdiği eski siyasi partiler mevzuatı geçerli olsaydı HDP şimdiye kadar 50 kez kapatılmıştı. HDP kapatılmadıysa AK Parti'nin getirdiği düzenlemeler sayesinde olmuştur. Çok sayıda insan bile olsa yasa dışı işler yapıyorlarsa o kişiler cezalandırılmalı, siyasi parti cezalandırılmamalı." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'Yİ TESLİM ALMAK İSTEDİLER"

Aktay, Gezi Parkı olaylarında vekalet savaşları verildiğini söyleyerek, "O dönem Başbakanımız önüne bir müterake listesi konuldu. Bu listeye göre 3.Havalimanı, 3. Köprü (Yavuz Sultan Selim), Kanal İstanbul ve Taksim Camii yapımında vazgeçilmesi şartı konulmuştu. Bu şartlarla resmen Türkiye'yi teslim almak istediler. Abdullah Gül, tüm bunlara rağmen bu hareketle empati içerisinde oldu. Boğaziçi eylemlerinde de aynı tutum sergilendi." dedi.

"MİLLET İTTİFAKI'NI BİR ARADA TUTAN BİR AKIL VAR"

Millet İttifakı (CHP, HDP, İYİ Parti) arasındaki tartışmalara dikkat çeken Aktay, "Bir akıl ve irade var, bunları bir arada tutmaya çalışıyor. Bu kadar uyuşmazlığa rağmen, birbirlerine hakaret ediyorlar, aşağılıyorlar, boşanmaları için tüm sebepler var ama onları bir arada tutan bir emir var. Trump'tan sonra göreve gelen Biden'ın muhalefet partilerine verdiği sinyale özellikle CHP atlıyor." dedi.

Bu haber 903495 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...