Rusya’nın Ukrayna işgalinde son durum! Bölgede tansiyon çok...

Rusya'nın Ukrayna işgalinde son durum! Bölgede tansiyon çok yüksek! İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...

RUSYA Devlet Başkanı Putin'in orduya verdiği emir ile başlayan Rusya - Ukrayna savaşının 3'üncü gününde de bölgeden çatışma haberleri geliyor. Kiev'de Ukrayna güçleri büyük direniş gösterirken, ABD, Zelensky'e ülkeden çıkarmayı teklif etti ancak Ukrayna lideri reddetti. Ukrayna lideri, sosyal medyadan "Ülkeden ayrılmadım, Kiev'deyim, silah bıakmayacağız" videosu paylaştı. Ukrayna, 3 Rus uçağı ile bir helikopterinin vurulduğunu duyurdu...

26 Şubat 2022 - 12:04

SON DAKİKARusya Ukrayna savaşında dengeleri değiştirebilecek tek bir şey var! 'Burada bir oyun var' diyerek 4 boyuta dikkat çekti

Giriş Tarihi: 26.02.2022  11:14 Güncelleme Tarihi: 26.02.2022  11:45

Rusya'nın Ukrayna işgalinde son durum! Bölgede tansiyon çok yüksek! İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...

Rusya Ukrayna savaşı ile ilgili sabah.com.tr'ye çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, 'Burada bir oyun var' diyerek 4 boyuta dikkat çekti. Ağar, Rus ordusunun Kiev yakınlarına kadar hiçbir engel olmadan hızla gelmesine dikkat çekti, "Bu hiç hayra alamet değil." dedi. Ağar, dengeleri değiştirebilecek tek bir şey olduğunu söyledi.

Rusya’nın Ukrayna işgalinde son durum! Bölgede tansiyon çok yüksek! İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...Son dakika Rusya - Ukrayna savaşı haberleri... Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi her geçen dakika yeni bir boyut kazanırken bölgeden ve dünyadan olaya ilişkin haberler üst üste geliyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev başta olmak üzere çok sayıda şehrinde patlama yaşanırken,Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna'da askeri darbe çağrısında bulundu. Peki Rusya - Ukrayna savaşında son durum ne? Rusya'nın Ukrayna işgali...

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik her geçen dakika yeni bir boyut kazanırken bölgeden sıcak haberler gelmeye devam ediyor. İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna savaşında yaşanan gelişmeler...

İŞTE RUSYA - UKRAYNA SAVAŞINDA YAŞANAN SON GELİŞMELER

12.35 UKRAYNA: 198 VATANDAŞ ÖLDÜ

Ukrayna, Rusya saldırılarında aralarında üç çocuğun da bulunduğu 198 vatandaşının öldüğünü açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşında 3. gün! Kiev'de büyük direniş sürüyor, ABD Zelensky'e 'kaçmayı' teklif etti

RUSYA Devlet Başkanı Putin'in orduya verdiği emir ile başlayan Rusya - Ukrayna savaşının 3'üncü gününde de bölgeden çatışma haberleri geliyor. Kiev'de Ukrayna güçleri büyük direniş gösterirken, ABD, Zelensky'e ülkeden çıkarmayı teklif etti ancak Ukrayna lideri reddetti. Ukrayna lideri, sosyal medyadan "Ülkeden ayrılmadım, Kiev'deyim, silah bıakmayacağız" videosu paylaştı. Ukrayna, 3 Rus uçağı ile bir helikopterinin vurulduğunu duyurdu...

Ukrayna'dan yürek yakan görüntüler! Bomba ve siren sesleri altında sığınakta bir bebek doğdu

RUSYA'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi sırasında başkent Kiev dahil birçok kent vuruldu, art arda patlamalar yaşandı. Savaşın en büyük etkisini masum halk, masum çocuklar hissediyor. Kiev‘de bombalar ve siren sesleri altında sığınakta bir bebek dünyaya geldi. Bebeğin ve annesinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ediyor. Ülkede gece gündüz patlama ve siren sesleri yükselirken Başkent Kiev’de bombardımandan sığınağa kaçanlar arasında olan hamile bir kadının doğum sancıları başladı.  Etraftakilerin hemen yardıma koşmasıyla gerekli koşullar oluşturuldu ve kadın doğum yaptı.

Kiev Metrosu Başkan Yardımcısı Natalya Makagon tarafından yapılan açıklamada, "Bebek sığınak olarak kullanılan metrolarda değil başka bir sığınakta doğdu. Bu her koşulda aile için bir mutluluk anıdır" ifadeleri kullanıldı. Bebeğin ve annesinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

 Mariupol'de yaşayan Vlada gibi  gözyaşları içinde anlattı ve 'ölmek istemiyorum' dedi.

Ukrayna'nın doğusundaki Dnipro'daki bir çocuk hastanesindeki yenidoğan yoğun bakım ünitesinden yeni doğan bebekler, Perşembe günü binanın alt katındaki derme çatma bir bomba sığınağına taşındı.

'Bayraktar SİHA'larımızı beğendiniz mi?' diyen Ukraynalı komutan Ruslara seslendi: Şimdilik...

Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'da farklı noktalarından gelen patlama ve silah sesleri sonrası halk sığınaklara yerleşti. Rus ordusuna karşı savaşan Ukrayna ordusundan bir komutanın Rus askerlerine seslenerek "Bayraktarları beğendiniz mi?" demesi gündem oldu.

Rusya lideri Putin'in emriyle Rus kuvvetleri 3 gün önce Ukrayna topraklarını işgal etti. Ukrayna'nın başkenti Kiev dahil birçok şehri ağır saldırılara maruz kaldı. Onlarca sivil hayatını kaybetti. Ukrayna ordusu ise Cumhurbaşkanı Zelenski önderliğinde Ruslara karşı koyuyor, bazı noktalarda ağır çatışmalar yaşanıyor. Zaman zaman Ruslara ait savaş uçakları düşürülüyor.

Tüm dünya bölgedeki gelişmeleri dikkatle takip ederken sosyal medyada paylaşılan bir video gündem oldu. Paylaşımda Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden bir saha komutanın Rus askerlerine "Bayraktarları beğendiniz mi? Sizce başınızın tepesinde uçuşan nedir? Sizinle savaşmak için her şeyimiz var. En iyisi teslim olun. Şimdilik esir alıyoruz. Şansınız varken kaçın." ifadelerini kullandı.  Önceki gün Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi hesabından paylaşılan videoda, Ukrayna'nın Türkiye'den satın aldığı Bayraktar SİHA'ların, Rusya'nın saldırılarına karşı aktif olarak kullanıldığı duyurulmuştu.

Kendi imkanlarıyla Ukrayna'dan çıkan Türk aile anlattı: Filmlerde görürdük biz de yaşadık

UKRAYNA'dan kendi imkanları ile yola çıkan Türk aile, Polonya'ya ulaştı. Ailesiyle sınıra gelen Anıl Şahin, "Yıkıntı döküntü bir bodrumda tozlar içinde bir sığınakta 9 aylık kızım ve eşimle gerçekten savaşı yaşadık" deyip ekledi: "Filmlerde görürdük toprağı öpmek mi derler şu an o süreçteyiz. Gerçekten çok sıkıntılı bir dönem geçti. 2 günde olsa bize 10-20 yıl gibi geldi..."

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından kendi imkanlarıyla ailesiyle Polonya sınırına gelen Anıl Şahin, "Yıkıntı döküntü bir bodrumda tozlar içinde bir sığınakta 9 aylık kızım ve eşimle gerçekten savaşı yaşadık. Herhangi bir çatışma sesi duymasak da bu süreci iliklerimize kadar hissettik." dedi. Şahin ailesini, Korczowa Sınır Kapısı'nda Polonya'daki büyükelçilik görevlileri karşıladı.

Taksiyle anlaştı, Polonya sınırına kadar geldi
Anıl Şahin, Ukrayna'nın Lviv kentine saldırıdan birkaç gün önce tatile gittiklerini anlattı. Ukrayna'daki saldırının ardından Lviv'de ailesi ve arkadaşları ile bir taksiyle anlaştıklarını, Polonya sınırına kadar bu araçla geldiklerini söyledi. Lviv'den ayrılana kadar herhangi bir çatışma duymadıklarını aktaran Şahin, "Perşembe günüydü sanırım savaşın başladığı ilk anlarda bir karmaşa oldu. İnsanlar ATM'lere, petrol ofislerine ve alışveriş merkezlerine akın etti. Bu sabah ise insanlar evlerine çekilmişti daha sakin ama gergin bir bekleyiş vardı" diye konuştu.

Herhangi bir çatıma sesi duymadık ama sürekli sirenler çalıyordu
Saldırıların gerçekleştiği sırada sirenle uyandırıldıklarını ardından konakladıkları otelin sığınağına indiklerini belirten Şahin, "Hem perşembe sabahı hem bu sabah hatta bugün öğleden sonra da siren çaldı. Sürekli sirenler çalıyordu ama orada bir çatışma yoktu yani biz duymadık. Etrafta asker poliste yoktu. İnsanlar olağan dışı bir şekilde sakindi." diye konuştu.  Otel personelinin kendilerini dışarıya çıkmamaları konusunda sıkça uyardığını dile getiren Şahin, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Taksici 20 kilometre yolu ters şeritten gitti
"Oteldekiler, odalarınızın ışıklarını kapatın, perdelerini kapatın otelden çıkmayın dediler. Gelirken asker kontrol noktaları vardı. Geldiğimiz taksici neredeyse bütün yolu ters şeritten geldi. Çünkü yolda 20 kilometrelik bir kuyruk vardı. Herkes kontak kapatmış ve zaman geçirmeye çalışıyordu. Bu tatil hayatımın en büyük pişmanlığıydı. Bir daha uzun bir süre gümrük veya pasaportla ilgili bir şey görmek istemiyoruz. Çok kötü bir şey. Yıkıntı döküntü bir bodrumda çok kötü bir şartta, tozlar içerisinde 9 aylık kızım ve eşimle gerçekten savaşı yaşadık gibi. Herhangi bir çatışma sesi duymasak da bu süreci iliklerimize kadar hissettik."

Yerinizde kalın demişlerdi ama bizim psikolojimiz çok bozulduğu için...
Türkiye'nin Kiev ve Varşova'daki büyükelçiliklerin yetkililerinin sürekli kendilerini aradığını ve durumlarını sorduğunu kaydeden Şahin, "Güvenli bir bölgede olduğumuz söylendi. Mümkün olduğunca dışarıya çıkmayın dediler. Lviv'in nispeten daha güvenli olduğu söylendi. Sürekli arayarak destek oldular. Lviv'deki yetkililerle olsun Polonya Büyükelçiliğiyle olsun sürekli irtibat halindeydik. Sağ olsunlar yardımcı oldular. Zaten buraya gelmemize en çok onların girişimleri yardımcı oldu. Aslında yerinizde kalın demişlerdi ama bizim psikolojimiz çok bozulduğu için bir şekilde bir imkan bulunca yola çıktık. Çok şükür buradayız şimdi." diye konuştu.

Filmlerde görürdük biz de yaşadık
En kısa sürede evlerine dönmek istediklerini de belirten Şahin, "Filmlerde görürdük toprağı öpmek mi derler şu an o süreçteyiz. Gerçekten çok sıkıntılı bir dönem geçti. 2 gün de olsa bize 10-20 yıl gibi geldi. Gerçekten çok kötü bir deneyim oldu bizim için inşallah biz dahil hiç kimse bir daha böyle bir şey görmesin yaşamasın."

11. 30 SİVİL ARAÇ BOMBALAR ALTINDA KALDI

Harkov'da ilerleyen araç, havan topu saldırısının ortasına düştü.



ZELENSKİY: SİLAHLARI BIRAKMAYACAĞIZ

09.07 Zelenskiy, Kiev'deki ofisinin önünden paylaştığı mesajında, "Silahları bırakmayacağız" dedi.

08.48 Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerine ait helikopter ve 3 uçağın vurulduğunu bildirdi.

08.38 UKRAYNA İÇİŞLERİ: 3 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna İçişleri Bakanlığı bu sabah yerel saatle 06.00 itibariyle Ukrayna ordusunun ülke genelinde 3 bin Rus askerini öldürdüğü, 14 savaş uçağını ve 8 helikopteri düşürdüğü açıklandı. Bakanlık çatışmaların devam ettiğini belirterek 102 Rus tankı ve 536 zırhlı askeri aracı imha ettiklerini ifade etti. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı açıklamayı teyit ederek Rus ordusunun sınır bölgelerindeki birliklerinin yerini değiştirmeye başladığını vurguladı.

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında dengeleri değiştirebilecek tek bir şey var! ’Burada bir oyun var’ diyerek 4 boyuta dikkat çekti

İşgalin 3. gününde Rusya Ukrayna savaşı hız kesmeden devam ediyor. Gelen son dakika haberlerine göre Ukrayna'nın başkenti Kiev saldırı altında. Zelenski ise sonuna kadar direneceklerini söylüyor. Rusya Ukrayna haritası değişecek mi? Savaşın olası sonuçları ve Rusya'nın amacı nedir? Başka bir tehlike dünyanın farklı bir coğrafyasında pusuya yatmış durumda mı? Merak edilen tüm soruları Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, sabah.com.tr için değerlendirdi.

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında dengeleri değiştirebilecek tek bir şey var! ’Burada bir oyun var’ diyerek 4 boyuta dikkat çekti

"İŞGALİN EN ÖNEMLİ FOTOĞRAFI"

Savaşı genel olarak değerlendiren Ağar, "Savaşın çok şaşırtıcı bir yüzüyle karşılaştık dün. Ruslar klasik Rus doktrinini uygulayarak Ukrayna'ya girdiler. 45 dakikalık bir ateşten sonra girdiler ve bu şaşırtıcıydı. Bunun ardından işgale başladılar. Yaşanan durum zaiyata sebep verdi. Çok kısa tuttular. Ancak Ukrayna ordusunun ezilmediğini gördük. Bu işgalin en önemli fotoğrafı." sözlerine yer verdi.

 

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında dengeleri değiştirebilecek tek bir şey var! ’Burada bir oyun var’ diyerek 4 boyuta dikkat çekti

"BU HİÇ HAYRA ALAMET DEĞİL"

"Bu baskı ve dehşet füzelerle birlikte bu sabah da devam ediyor" diyen Ağar, "Rus tanklarını Kiev yakınlarında gördük. Bu durum oldukça muğlak. Rus tanklarının bu kadar rahat hareket etmesi Ukrayna açısında hayra alamet değil" dedi.

 

 

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında dengeleri değiştirebilecek tek bir şey var! ’Burada bir oyun var’ diyerek 4 boyuta dikkat çekti

"PUTİN'İ UKRAYNA'YA ÇEKTİLER"

Ukrayna'nın direnişini de değerlendiren Ağar, "Başkentlerini korumaları gerekiyor. Deyim yerindeyse Ukraynalılar 'sopa yese de sopa atıyor'. Danışıklı bir dövüş var ortada. Bu savaş, kurgusu önceden yapılmış bir sabah. Kurgu üzerine gidiyor her şey. Israrla Putin'i Ukrayna'ya çektiler. ABD ve İngiltere bunu engelleyebilirdi. Bu durumu caydırmanın yolu ekonomik yaptırımlardan geçmiyor. Ukrayna'yı resmen Rusya'nın kaderine bıraktılar. Bu jeopolitik ve ilgi çeken bir fotoğraf" analizi yaptı.

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında dengeleri değiştirebilecek tek bir şey var! ’Burada bir oyun var’ diyerek 4 boyuta dikkat çekti

4 FARKLI ALANDA 4 OYUN

"Jeopolitik oyunlarda kurallar vardır" diyen Ağar, "Bir hamle yaparken, hamlenin ortaya koyacağı etkiyi himaye altına alırsın. Ukrayna'nın karşı karşıya kalacağı riskleri hesap etmiyorsun. Bu doğru bir fotoğraf değil. Burada başka bir oyun var" diyerek 4 önemli boyuta dikkat çekti:
1. Avrupa Birliği, Almanya ve Fransa'yı ilgilendiren boyut
2. Rusya boyutu
3. Çin boyutu
4. Türkiye boyutu

 

 

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında dengeleri değiştirebilecek tek bir şey var! 'Burada bir oyun var' diyerek 4 boyuta dikkat çekti

Ağar, bu boyutların ABD ve İngilitere'yi ilgilendirdiğini söyleyerek, "ABD'den Avrupa'yı Rusya ile tehdit ediyor. Bir yerde 'seni yakarım' diyor. Sonrasında Avrupa'yı saracak bir göçmen dalgası da var. Milyonlarca insanın Avrupa'yı istila etmesi ve enerji krizi ile korkutuyor" dedi.

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında dengeleri değiştirebilecek tek bir şey var! 'Burada bir oyun var' diyerek 4 boyuta dikkat çekti

"TÜRKİYE'NİN POZİSYON ALMASI GEREKECEK"

Bu boyutlarda Türkiye'nin durumunu da değerlendiren Ağar, "Böylelikle Türkiye'yi de tehdit ediyorlar. Bağımsız savunma sanayi kuramazsın. Şu an büyük baskı Türkiye ile Ukrayna arasındaki sanayi anlaşması. Bu durum şu an tehdit altında. Ukrayna'da motor, uzay, nükleer sanayi, tank sanayi ve AR-GE var. Bu anlaşmalar tehdit altında. Türkiye böylece Rusya ile karşı karşıya gelecek. Bu aslında ABD-İngiltere-Rusya savaşı. NATO savaşı olursa pozisyon almamız gerekecek. Biz müttefik olsak da Türkiye, 'müttefikleri tarafından ihanete uğrayan bir ülkeyiz. O nedenle bizim çıkarlarımız ne olacak? Buna da dikkat etmeliyiz." ifadelerinde bulundu.

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında dengeleri değiştirebilecek tek bir şey var! 'Burada bir oyun var' diyerek 4 boyuta dikkat çekti

"ABD'NİN RUSYA ÜZERİNDEN ÇİN İLE BİR HESABI VAR"

Rusya ayağına da dikkat çeken uzman, "Rusya'yı bir olayın içine çektiler. Ekonomik yaptırımlar Rusya'nın belini büker mi? Ya da Çin ile mücadelesinde pozisyonunu netleştirmek mi istiyor? Rusya üzerinden ABD'nin Çin'le bir hesabı var" değerlendirmesinde bulundu.

 

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında dengeleri değiştirebilecek tek bir şey var! 'Burada bir oyun var' diyerek 4 boyuta dikkat çekti

"ABD BUNU DA KULLANACAK"

Çin'le Rusya ittifakına da dikkat çeken Ağar, "Bir ittifak yaşanabilir, ancak sonuçları ya da planı nasıl şu an için henüz bilinmiyor. Enerji krizi ya da jeopolitik pazarlıklar olabilir. Bunun yanı sıra Putin'e diktatör deniyor, ABD bunu da kullanacak" dedi.

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında dengeleri değiştirebilecek tek bir şey var! 'Burada bir oyun var' diyerek 4 boyuta dikkat çekti

"DENGELERİ DEĞİŞTİREBİLECEK TEK BİR ŞEY VAR"

Abdullah Ağar, aynı zamanda dengeleri değiştirecek bir şeyden de şöyle bahsetti:
"Ukrayna halkı bir sürpriz yapıp eğer direnişi sağlam bir şekilde gösterirse bütün dengeler değişir ve her şey farklılaşır. Çünkü yapılan bütün kurgu tamamen Rusya'nın işgalinin başarısı üzerine kuruldu"

 

 

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında dengeleri değiştirebilecek tek bir şey var! 'Burada bir oyun var' diyerek 4 boyuta dikkat çekti

MONTRÖ DEĞERLENDİRMESİ

Montrö durumunu değerlendiren Ağar, "Kuralları çok net olan bir anlaşma. Türkiye için çok önemli bir silah. Ancak bir istikrarsızlık durumu oluşabiliyor. Türkiye'yi Bayraktarla birlikte savaşa çekmek istiyorlar. Hem Montrö hem de Bayraktar çok köpürtülüyor. Rusya'yı tahrik etmeye çalışıyorlar Türkiye ile ilgili. Ancak örneğin, Ukrayna Rusların silahını Ruslara karşı kullanıyor. Montrö'yü Rusya'ya karşı kullanmamızı istiyorlar. Bu da bizi Rusya ile karşı karşıya getirir" dedi.

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında dengeleri değiştirebilecek tek bir şey var! 'Burada bir oyun var' diyerek 4 boyuta dikkat çekti

"KURALLARA UYMAMIZ ŞART"

Türkiye'nin Montrö ile ilgili alacağı kararları da değerlendiren Ağar durumu, "İlkelere uymak zorundayız. Bir tarafın lehine uygulayacak olursak, bu durum bizi istikrarsızlığın içine itebilir. Türkiye güvensiz bir ülke durumuna gelebilir ve Rusya konumuna düşebiliriz. O nedenle kurallarına uymamız şart. Savaşın içine çekebiliriz" diyerek yorumladı.

SON DAKİKA: Rusya Ukrayna savaşında dengeleri değiştirebilecek tek bir şey var! 'Burada bir oyun var' diyerek 4 boyuta dikkat çekti

3. DÜNYA SAVAŞI İHTİMALİ

Çin'in Tayvan'a girme ihtimaline karşı 3. Dünya Savaşı başlar mı sorusunu da değerlendiren Ağar, "Şu an için öyle bir şey sanmıyorum. Jeopolitik bir anlaşma varsa yalnızca ihtimal dahilinde. Bu savaş alanlar üzerinde yapılan bir güç mücadelesi. Çok sıkışmadıkça birbirlerine dolanmazlar" cevabıyla yanıtladı.

 

 

 

KARADENİZ KIYISINDA ÇATIŞMA
Bakanlık ayrıca Rus ordusunun Karadeniz ve Tuna Nehri kıyıları boyunca insansız hava araçlarıyla keşif yaptığını açıkladı. Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı Deniz Muhafızları gemisinin Odessa yakınlarındaki Çornomorsk kıyılarında devriye gezdiğini, zaman zaman sıcak çatışmanın yaşandığı ve Rus ordusuna ait insansız hava aracını düşürdüğü ifade edildi.

08.24 Reuters haber ajansı Kiev'de hüküemet binalarının yakınlarında silah seslerinin duyulduğu bilgisini geçti. Ukrayna ordusu ise Sumi Poltova ve Mariupol yakınlarının hava saldırısıyla vurulduğunu aktardı.

08.11 Ukrayna açıklarında Japon firmaya ait gemi füzeyle vuruldu

08.00 ABD'den Ukrayna'ya askeri yardım! Biden, 600 milyon dolarlık acil askeri yardıma onay verdi.

07.48 Ukrayna Ordusu: Gece boyunca Ruslar hiçbir şehri ele geçiremedi.

İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...
Ukrayna parlamento üyesi A Haber'de!
Kiev'de şiddetli çatışma
Türk öğrenci A Haber’e konuştu!
Başkan Erdoğan'ın 68'inci doğum günü

07.42 Harkov'un ardından çatışmaların en şiddetli olduğu Azak denizi kıyısındaki Melitopol kentinin Rus güçleri tarafından alındığını duyuran Rusya Savunma Bakanlığı, "25 Şubat akşamı, Azak (Ukrayna) yerleşim alanına amfibi bir saldırının ardından Rus birlikleri ilerledi ve direnişle karşılaşmadan Melitopol'e girdi" ifadelerini kullandı.

07.00 Ukrayna'daki ABD büyükelçiliği, ülkedeki ABD vatandaşlarının en yakın sığınakları bulmaları konusunda uyarıda bulundu.

06.00 ABD'nin Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e Rusya tarafından yakalanması ya da öldürülmesini önlemek için kendisini Kiev'den çıkarmayı teklif ettiği ancak Zelenskiy'nin bu teklife şu ana kadar olumsuz yanıt verdiği iddia edildi.

05.00 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda (BMGK) Rusya'nın Ukrayna operasyonunu kınayan taslağa "evet" oyu kullanan ülkelere teşekkür etti.

04.50 Washington Post'da yer alan habere göre, ABD'li yetkililerin Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'yi Kiev'den ayrılması için yardım etmeye hazırlıklı olduklarını belirtti.

03.40 Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ait Su-27 tipi savaş uçağının Rusya'ya ait IL-76 tipi askeri nakliye uçağını düşürdüğünü duyurdu.

03.20 ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, BMGK'da Rusya'nın veto kararından sonra "Bu meseleyi, Rusya'nın vetosunun uygulanmadığı Genel Kurul'a taşıyacağız ve Dünya Rusya'yı sorumlu tutacak" dedi.

03.05 Ukrayna Hava Kuvvetleri, Kiev'in 10 kilometre güneyindeki Vasylkiv kasabasında şiddetli çatışmaların yaşandığını duyurdu. Rus ordusunun buraya askerlerini indirmeye çalıştığı bildiriliyor. Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, gece yarısı Rusya'ya ait bir helikopter ile Su-25 uçağının S-300 Hava Savunma Sistemi tarafından düşürüldüğü belirtildi.

02.50 Ukrayna'nın İsrail Büyükelçisi Yevgen Korniyçuk, Zelenski'nin İsrail Başbakanı Naftali Benenett'ten arabulucuk yapmasını istediğini açıkladı. Korniyçuk, "Cumhurbaşkanımız İsrail'in hem Rusya hem de Ukrayna ile harika ilişkileri olan tek demokratik ülke olduğunu düşünüyor ve bu da görüşmelere olanak sağlamak için kullanılabilir" dedi. Korniçyuk görüşmeler için Minsk yerine Kudüs'ün daha tercih edilebilir olduğunu çünkü Belarus'un Rusya'nın müttefiki olduğunu ve Ukrayna'nın Belarus lideri Lukaşenko'nun meşruiyetine inanmadığını ifade etti.

02.30 Ukrayna Bakü Büyükelçisi Vladislav Kanevsky, Ukrayna'nın Herson kentinde Rus askerlerinin düzenlediği hava saldırısında Azerbaycanlı bir ailenin 3 ferdinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

01.50 BMGK'da Ukrayna işgalinin kınanmasını içeren tasarıyı Rusya veto etti

01.47 Rusya Federal Uzay Ajansı Direktörü: ABD yaptırımları nedeniyle uluslararası uzay istasyonu yörüngeden çıkıp Dünya'ya çarpabilir. Bu durumda sorumluluk kabul etmiyoruz.

01.30 Ukrayna: Rus Su- 25 uçağı düşürüldü.

01.19 ABD BM Daimi Temsilcisi: Taslak kararımız Rusya'yı kınamakta. Rusya Ukrayna'dan güçlerini çekmelidir.

BU GECE FIRTINA KOPARACAKLAR

01.12 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Zor bir gün oldu ancak bu gece daha zor olacak. Fırtına koparacaklar

Başkan Erdoğan'ın 68'inci doğum günü
Başkan Erdoğan'ın 68'inci doğum günü
Türk öğrenci A Haber’e konuştu!
Türk öğrenci A Haber’e konuştu!
Kiev'de şiddetli çatışma
Kiev'de şiddetli çatışma
Ukrayna parlamento üyesi A Haber'de!
Ukrayna parlamento üyesi A Haber'de!
İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...
İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...

Fırtına koparacaklar"FIRTINA KOPARACAKLAR"

 

ABD VE BATI İLE İLİŞKİLERDE GERİ DÖNÜLEMEZ DURUMDAYIZ

00.44 Rusya Dışişleri Bakanlığı: ABD ve Batı ile ilişkilerde dönüşü olmayan noktadayız.

00.29 Rus askeri Melitopel şehrine girdi.

ATEŞKES İÇİN HAZIRIZ

00.20 Zelenskiy: Ateşkes görüşmelerine hazırız. Rusya ile yer ve zamanı görüşüyoruz

KIEV'IN DÜŞME İHTİMALİ VAR

23.55 Beyaz Saray: Kiev'in düşme ihtimali var.

23.42 Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yeniden patlama sesleri duyulmaya başlandı ve sirenler çalıyor.

Başkan Erdoğan'ın 68'inci doğum günü
Başkan Erdoğan'ın 68'inci doğum günü
Türk öğrenci A Haber’e konuştu!
Türk öğrenci A Haber’e konuştu!
Kiev'de şiddetli çatışma
Kiev'de şiddetli çatışma
Ukrayna parlamento üyesi A Haber'de!
Ukrayna parlamento üyesi A Haber'de!
İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...
İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...

PUTIN BATI'YI BÖLEMEDİ

23.36 ABD Başkanı Joe Biden: Putin Batı'yı bölemedi. Avrupa'ya ek kuvvet göndereceğiz

23.20 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine başlandığını bildirdi.

Bozdağ, sosyal medya hesabından, "Ukrayna'daki vatandaşlarımızı kurtarmak için karadan tahliyeler başlatıldı. İnşallah her bir vatandaşımız, sağ salim ülkemize getirilecektir. Bugün nerede darda bir Türk vatandaşı varsa onun yardımına koşan güçlü bir Türkiye vardır. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin." açıklaması yaptı.

KIEV GÖRÜŞMEYİ REDDETTİ

23.06 Rusya: Kiev görüşmeyi reddetti.

22.47 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price "Bakan Blinken, Kremlin'in zalimce taktiklerinden duyduğu öfkeyi dile getirdi ve ABD'nin Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini sürdürdüğünü kaydetti." ifadesini kullandı.

KIEV'DE ÜST ÜSTE PATLAMA SESLERİ

22.19 Ukrayna'nın başkenti Kiev'de tekrar patlama sesleri duyuldu. Kiev'de yerel saatle 20.45'ten sonra patlama sesleri duyuldu.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Telegram'dan yaptığı açıklamada, şehirdeki 6 nolu termik santrali civarında 3-5 dakika aralığında 5 patlamanın gerçekleştiğini ifade etti.

Kiev'de 04.20'den sonra art arda patlamalar yaşanmıştı. Ayrıca 06.17'de ve 06.42'den sonra da patlamalar gerçekleşmişti. Rusya'nın askeri operasyonunda bazı konutların roket düşmesi sonucu hasar aldığı 8 sivilin yaralandığı açıklanmıştı.

TÜRKİYE'DEN MONTRÖ AÇIKLAMASI

21.32 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Putin'in darbe çağrısını yadırgadık. Doğru bir çağrı değil, kabul edilemez bir çağrıdır. Montrö Anlaşmasını tüm maddeleriyle birlikte uygulayacağız. Daha önce harfi harfine, çifte standarda düşmeden uyguladığımız gibi uygulayacağız"

Başkan Erdoğan'ın 68'inci doğum günü
Başkan Erdoğan'ın 68'inci doğum günü
Türk öğrenci A Haber’e konuştu!
Türk öğrenci A Haber’e konuştu!
Kiev'de şiddetli çatışma
Kiev'de şiddetli çatışma
Ukrayna parlamento üyesi A Haber'de!
Ukrayna parlamento üyesi A Haber'de!
İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...
İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...

KIEV'DE YOĞUN TOP ATIŞI

21.30 Kiev merkezinde yoğun top atışı sesleri duyuldu. Rus ordusunun Kiev'i ablukaya aldığı belirtildi.

21.07 Joe Biden, Zeleskiy ile görüştü. Görüşmede yaptırımların güçlendirilmesi ve savaş karşıtı koalisyon konuşuldu.

20.49 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Karada ve havada NATO'nun müdahale unsurlarını konuşlandırıyoruz. 30'dan fazla yerde faaliyet gösteren 100'den fazla jetimiz var. Her müttefiki korumak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

20.47 Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'ya düzenlenen askeri operasyonda Rus askeri birliklerinin toplam 211 askeri altyapı tesisini imha ettiğini duyurdu.

20.25 ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Rusya'nın halen Ukrayna'da hava üstünlüğünü elde edemediğini ve ilerleyişlerinin tahmin edildiği kadar hızlı olmadığını söyledi.

Başkan Erdoğan'ın 68'inci doğum günü
Başkan Erdoğan'ın 68'inci doğum günü
Türk öğrenci A Haber’e konuştu!
Türk öğrenci A Haber’e konuştu!
Kiev'de şiddetli çatışma
Kiev'de şiddetli çatışma
Ukrayna parlamento üyesi A Haber'de!
Ukrayna parlamento üyesi A Haber'de!
İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...
İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...

20.17 NATO Zirvesi bildirisinden: "Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'ya saldırma kararı, Rusya'nın uzun yıllar ekonomik ve siyasi bakımdan ağır bedel ödeyeceği korkunç bir hatadır."

19.41 Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Rusya'nın bir ambulansı vurduğu açıklandı.

18.55 Rusya Karadeniz'de gemilere ateş açtı. Ukrayna Alt Yapı Bakanlığı Odessa yakınlarındaki gemilerin hedef alındığını paylaştı.

18.51 Avrupa Konseyi Rusya'nın üyeliğini askıya aldığını duyurdu.

TÜRKİYE'DEN YARDIM ELİ

18.32 AFAD Başkanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Ukrayna'daki acil insani ihtiyaçların karşılanması amacıyla AFAD Başkanlığımız tarafından hazırlanan gıda, battaniye, yatak, hijyen malzemesi ve çadırdan oluşan 5 TIR yardım malzemesini, insani yardım ekibimiz ile birlikte bölgeye gönderiyoruz" denildi.

"ASKERİ HAREKAT DERHAL DURMALI"

18.18 NATO'nun olağanüstü sanal zirvesinin açılış konuşmasını yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Rusya'nın saldırılarını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor ve Rusya'yı askeri harekatını derhal durdurmaya çağırıyoruz" dedi.

PUTIN'DEN DARBE ÇAĞRISI

18.00 Vladimir Putin "Ukrayna ordusu kontrolü ele alırsa uzlaşmak daha kolay olur" diyerek Ukrayna'da darbe çağrısı yaptı

17.50 Vladimir Putin: Rus askeri birliklerinin ne kadar etkili olduğunu görüyoruz. Ukrayna sivilleri kalkan olarak kullanıyor. Rusya, 'sivillere saldırdı' diyorlar. Bu milliyetçilerin sizi kullanmasına izin vermeyin. Neo-Nazi pislikleriyle elbette anlaşmayacağız.

Başkan Erdoğan'ın 68'inci doğum günü
Başkan Erdoğan'ın 68'inci doğum günü
Türk öğrenci A Haber’e konuştu!
Türk öğrenci A Haber’e konuştu!
Kiev'de şiddetli çatışma
Kiev'de şiddetli çatışma
Ukrayna parlamento üyesi A Haber'de!
Ukrayna parlamento üyesi A Haber'de!
İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...
İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...

UKRAYNA: 10 RUS UÇAĞINI İMHA ETTİK

17.47 Ukrayna: Rusya'nın 80 tank, 7 helikopter, ve 10 uçağını imha ettik.

17.33 Rusya: Ukrayna ile görüşmeler için heyet göndermeye hazırız.

GÖRÜŞMELERE HAZIRDIK

17.20 Ukrayna Ankara Büyükelçisi Bodnar: "Biz müzakereye görüşmeye hazırdık. İlk günden itibaren Rus tarafının iradesinin kabul ettirilmesine ve Ukrayna'nın tavır ve tutumunun bir tarafa bırakılmasına karşıyız. Rus tankları Kiev önünde durdukça nasıl müzakere olabilir ki?"

"Birkaç füze anaokuluna isabet etti. Ölenler arasında çocuklar var. Savunmaya sivil insanlar da katılacak, onlara silah da dağıtıldı. Direnmeye devam edeceğiz. Rusya'nın panik yayma ve Ukrayna toplumunu bölme çabaları suya düştü. 10 Rus uçağı ve 7 helikopter düşürüldü. Rus tarafında 2 bin zaiyat 2 bin askeri aşabilir. Türkiye'den insanı yardım alma çalışmalarımız devam ediyor."

NOTA GÖNDERİLDİ

16.58: Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'nın dün Moskova'ya diplomatik ilişkilerin kesilmesiyle ilgili nota gönderdiğini söyledi.

Başkan Erdoğan'ın 68'inci doğum günü
Başkan Erdoğan'ın 68'inci doğum günü
Türk öğrenci A Haber’e konuştu!
Türk öğrenci A Haber’e konuştu!
Kiev'de şiddetli çatışma
Kiev'de şiddetli çatışma
Ukrayna parlamento üyesi A Haber'de!
Ukrayna parlamento üyesi A Haber'de!
İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...
İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...

EN SERT YAPTIRIMLARDAN BİR PAKET YAPACAĞIZ

16.56 İstanbul Almanya Başkonsolosluğu'nda Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz, "Rusya'ya yönelik en sert yaptırımlardan oluşan kapsamlı bir paketi yola koyacağız" dedi.

16.30: TBMM Başkanı Şentop, Montrö Antlaşması'ndaki hükümlerin açık ve net olduğunu, Türkiye'nin anlaşma hükümlerine harfiyen riayet edeceğini belirtti.

16:04 UKRAYNALI SİVİLLER ASKERLİK ŞUBELERİNE GİTMEYE BAŞLADI

Rusya'nın saldırdığı Ukrayna'da genel seferberlik ilan edilmesinin ardından Ukraynalı siviller, askerlik şubelerine giderek kaydolmaya başladı.

Başkan Erdoğan'ın 68'inci doğum günü
Başkan Erdoğan'ın 68'inci doğum günü
Türk öğrenci A Haber’e konuştu!
Türk öğrenci A Haber’e konuştu!
Kiev'de şiddetli çatışma
Kiev'de şiddetli çatışma
Ukrayna parlamento üyesi A Haber'de!
Ukrayna parlamento üyesi A Haber'de!
İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...
İşte dakika dakika Rusya - Ukrayna krizi...

15.58: Kremlin: Rusya, Ukrayna ile görüşmeler için Minsk'e heyet göndermeye hazır.

Donbas’a askeri harekat

 

A HA

.

 

Bu haber 976116 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ahmet Albayrak'ın annesi Gülbeyaz Albayrak son yolculuğuna dualarla uğurlandı
Ahmet Albayrak'ın annesi Gülbeyaz Albayrak son yolculuğuna...
1 Mayıs öncesi Çalışma Meclisi! Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Taksim miting yeri değildir
1 Mayıs öncesi Çalışma Meclisi! Başkan Erdoğan'dan önemli...