Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes! Başkan Erdoğan’ın Putin ve...

Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes! Başkan Erdoğan'ın Putin ve Zelenskiy ile görüşmesi sonrası karar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gün içerisinde Volodimir Zelenski ve Vladimir Putin ile görüşmüştü. Rusya ve Ukrayna liderleri ile görüşmesinin ardından Kremlin'den bir ateşkes açıklaması geldi. Açıklamada Rusya'nın Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihlerinde ateşkes ilan edeceği belirtildi.

05 Ocak 2023 - 19:44

Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes! Başkan Erdoğan'ın Putin ve Zelenskiy ile görüşmesi sonrası karar

Giriş Tarihi: 05.01.2023 Güncelleme Tarihi: 05.01.2023 

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan peş peşe kritik temaslar! Putin ve Zelenskiy ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'barış' için devrede! Rusya'dan Ukrayna'da ateşkes kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ve Zelenskiy ile görüşmesinden kısa bir süre sonra Kremlin'den dikkat çekici bir açıklama geldi. Rusya Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihleri arasında ateşkes ilan edeceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan barış için devrede Rusyadan Ukraynada ateşkes kararıCumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Lideri Zelenskiy ile görüşmesinin ardından flaş bir gelişme yaşandı. Kremlin Rusya'nın 6 Ocak saat 12.00'den 7 Ocak 00.00'a kadar Ukrayna'da ateşkes ilan edeceğini duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'in çağrısına uyarak, Ortodoks Noel Arifesi kapsamında 6-7 Ocak tarihlerinde Ukrayna’da ateşkes ilan etti. Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Putin’in Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya 6 Ocak 12.00'den 7 Ocak 00.00'a kadar iki ülke arasındaki tüm çatışma noktalarında ateşkes ilan etmesi talimatı verdiği belirtildi.

Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes! Başkan Erdoğan’ın Putin ve Zelenskiy ile görüşmesi sonrası kararKremlin’den yapılan açıklamada “6-7 Ocak tarihlerinde ateşkes ilan edilecek” denildi. Ateşkes 6 Ocak saat 12.00'dan 7 Ocak 00.00'a kadar sürecek. Ateşkesin Başkan Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesi ardından alınması da büyük bir önem arz ediyor. Peki, kalıcı bir ateşkes olur mu? Eski Hava Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı Gürsel Tokmakoğlu ateşkes kararını A Haber'de yorumladı. İşte detaylar...

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan peş peşe kritik temaslar! Putin ve Zelenskiy ile görüştü

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü. Başkan Erdoğan kalıcı barışın tesisi için arabuluculuğa vurgu yaptı. Diğer yandan geçtiğimiz saatlerde gerçekleşen Başkan Erdoğan-Putin görüşmesinde Suriye meselesi ve gaz merkezi konusu ele alındı.

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan peş peşe kritik temaslar! Putin ve Zelenskiy ile görüştü

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan ve Zelenskiy görüşmesinde, Türkiye'nin Ukrayna'ya insani yardım ve enerji konusunda sağladığı destek ile tahıl koridorundaki gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile telefonda görüşmüş, konuşmasında bölgedeki kalıcı barışın tesisi için arabuluculuğa vurgu yapmıştı. Öte yandan geçtiğimiz saatlerde gerçekleşen Erdoğan-Putin görüşmesinde ise Suriye meselesi ve gaz merkezi konusu ele alınmıştı. Görüşmelerin ardından gün içerisinde Rusya tarafının Ukrayna'da ateşkes yapacağı duyuruldu. 

Rusya ve Ukrayna arasında 1 yıla yakındır süren savaşta kritik bir adım atıldı.

Kremlin'den yapılan açıklamada "6-7 Ocak tarihlerinde ateşkes ilan edilecek" denildi.

PUTIN'DEN TALİMAT

Ateşkes 6 Ocak saat 12.00'dan 7 Ocak 00.00'a kadar sürecek.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya Savunma Bakanlığına Ukrayna'da yarın saat 12.00'den itibaren 36 saatliğine ateşkes uygulanması talimatı verdi.

Rus Ortodoks Kilisesi lideri Patrik Kirill, bugün yaptığı açıklamada, 6-7 Ocak tarihlerini kapsayan Ortodoks Noeli döneminde Ukrayna'da ateşkes yapılması çağrısında bulunmuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN DİPLOMASİ BAŞARISI

Ateşkesin Başkan Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesi ardından alınması da büyük bir önem arz ediyor.

KALICI BARIŞ MESAJI

Başkan Erdoğan, görüşmede, Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı barışın tesisi için Türkiye olarak kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk görevini üstlenmeye hazır olduklarını ifade etti.

Esir değişimi konusundaki çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Erdoğan, Zaporijya Nükleer Santrali konusunda yürütülen süreci hızlandırmak için de diplomatik katkı sağlayabileceklerini dile getirdi.

BAŞKAN ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan ile Putin arasındaki görüşmede enerji başta olmak üzere Türkiye-Rusya ilişkileri ile Rusya-Ukrayna savaşı ve Suriye dahil bölgesel konular ele alındı.

DOĞAL GAZ MERKEZİ

Başkan Erdoğan, görüşmede, Türkiye'de bir doğal gaz merkezi kurulması yönünde altyapıyı güçlendirdiklerini ve güçlendirmeye devam ettiklerini belirterek, bu konuda en kısa sürede yol haritasını tamamlayıp uygulamaya yönelik somut adımları atmayı hedeflediklerini ifade etti.

Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili müzakerelerin olumlu sonuç verdiğine tahıl koridoru, esir değişimi ve Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki güvenli bölge girişimlerinde şahit olduklarını hatırlatan Başkan Erdoğan, barış ve müzakere çağrılarının tek taraflı ateşkes ilanı ve adil çözüm vizyonuyla desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

SOMUT ADIM VURGUSU

Başkan Erdoğan, terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin Türkiye'nin sınır bölgelerinden, özellikle Tel Rifat ve Münbiç'ten temizlenmesi için artık somut adım atılması gerektiğini vurgulayarak, Suriye konusunda somut netice almak için rejimin yapıcı olması ve siyasi süreçte birtakım adımları hayata geçirmesi gerekli olduğunu ifade etti.

KALICI ATEŞKES OUR MU?

Eski Hava Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı Gürsel Tokmakoğlu ateşkes kararını A Haber'de yorumladı.

ABD ve Batı'nın Ukrayna'ya verdiği silahlara ve para yardımına dikkat çeken Tokmakoğlu, "Kalıcı bir ateşkese işaret etmez alınan karar" dedi.

İlk kez genel bir ateşkes olacağına da değinen Tokmakoğlu, "Alınan bu kararla getirileri ve götürüleri göreceğiz" şeklinde konuştu.

Tokmakoğlu, "Şimdi somut adımlardan bir tanesi ateşkesi kısa bir süre de olsa taraflara kolaylaştırıcı olmasının altı çizilecektir." ifadelerine yer verdi.

UKRAYNA'DAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Rusya'nın ateşkes kararına dair açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Podolyak, "Rusya işgal altındaki bölgeleri terk etmeli, ancak o zaman geçici ateşkes olur" dedi.

Başkan Erdoğan Zelenskiy ile görüştüBAŞKAN ERDOĞAN ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, Putin ile görüştüBAŞKAN ERDOĞAN, PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, Putin ile görüştüKremlin’den yapılan açıklamada “6-7 Ocak tarihlerinde ateşkes ilan edilecek” denildi. Ateşkes 6 Ocak saat 12.00'dan 7 Ocak 00.00'a kadar sürecek. Ateşkesin Başkan Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesi ardından alınması da büyük bir önem arz ediyor..

Bu haber 327316 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
1 Mayıs provokatörleri polise saldırmıştı: 52 kişiye tutuklanma talebi
1 Mayıs provokatörleri polise saldırmıştı: 52 kişiye...