Nikos Kocyas’tan, Mısır’la yapılan anlaşmaya eleştiri:...

Nikos Kocyas'tan, Mısır'la yapılan anlaşmaya eleştiri: "Gelecekte Arnavutluk ve Türkiye ile..."

07 Ağustos 2018 - 18:10

Nikos Kocyas'tan, Mısır'la yapılan anlaşmaya eleştiri: "Gelecekte Arnavutluk ve Türkiye ile..."

Giriş Tarihi: 07.08.2020 Güncelleme Tarihi: 07.08.2020 

 ile yaptığı sözde deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasıyla hukuku çiğnedi. 'den "bu anlaşma yok hükmündedir" açıklaması sonrası Eski Yunan bakandan ülkesine eleştiri geldi. Yunanistan'da ana muhalefette bulunan Syriza Partisi'nin iktidarı döneminde Dışişleri Bakanı olan , mevcut hükümetin Mısır ile imzaladığı sözde deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasıyla, "Mısır'ın tüm taleplerinin kabul edildiğini, Yunanistan'ın ise sadece taviz verdiğini" belirtti.

Nikos Kocyas'tan, Mısır'la yapılan anlaşmaya eleştiri: Gelecekte Arnavutluk ve Türkiye ile...

 eski Dışişleri Bakanı olan , sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla,  ile imzalanan sözde deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasını eleştirdi.

Mısır'ın,  Rum yönetimiyle imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge () anlaşmasını "orta sınır" prensibi üzerinden yaptığını ancak Yunanistan ile yaptığı anlaşmada sahil uzunluğunu dikkate aldığını vurgulayan Kocyas, ''Bu nedenle aradaki çizgi belirlenirken Mısır'a yüzde 55, Yunanistan'a yüzde 45 pay düştü. Bu da bir bakıma, Türkiye'nin talebine yakın bir yaklaşım." değerlendirmesini yaptı.

"YUNANİSTAN, MÜZAKERE GÜCÜNÜ ZAYIFLATTI"

Yunanistan'ın,  örneğinde olduğu gibi, bu anlaşmada da taviz verdiğine işaret eden Kocyas, Yunanistan'ın bu hamlesiyle "gelecekte Arnavutluk ve  ile müzakere yapma gücünü zayıflattığının" altını çizdi.

Kocyas, "Bu anlaşmada ne yazık ki sadece Yunanistan taviz verdi, Mısır ise hiçbir noktada geri adım atmadı." ifadesini kullandı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, dün Kahire'de deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasını imzalamıştı.

"TÜRKİYE İÇİN YOK HÜKMÜNDE"

, yaptığı açıklamada, "İmzalandığı açıklanan sözde deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması, Türkiye için yok hükmündedir. Bu anlayışımız, sahada ve masada ortaya konacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise Mısır ile yaptıkları anlaşmanın "uluslararası hukuka uygun" olduğunu savunarak, bunun "her iki ülkeyi de tam olarak tatmin eden meşru bir anlaşma" olduğunu iddia etmişti.

Libya Dışişleri'nden Mısır ve Yunanistan'a sert tepkiLİBYA DIŞİŞLERİ'NDEN MISIR VE YUNANİSTAN'A SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan ve Mısır arasında imzalanan anlaşmayla ilgili açıklamaDIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YUNANİSTAN VE MISIR ARASINDA İMZALANAN ANLAŞMAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Libya'dan net mesaj: Mısır Müdahale ederse Libya dahil olurLİBYA'DAN NET MESAJ: MISIR MÜDAHALE EDERSE LİBYA DAHİL OLUR

Mısır ordusundan skandal! Sahte fotoğrafla duyurduMISIR ORDUSUNDAN SKANDAL! SAHTE FOTOĞRAFLA DUYURDU

Bu haber 200697 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
FETÖ'nün dev emniyet arşivi çözüldü! 'Garson' soruları tek tek yanıtladı: Gülen'i sürekli bilgilendirmişler
FETÖ'nün dev emniyet arşivi çözüldü! 'Garson' soruları tek...
FETÖ'nün dev emniyet arşivi çözüldü! 'Garson' soruları tek tek yanıtladı: Gülen'i sürekli bilgilendirmişler
FETÖ'nün dev emniyet arşivi çözüldü! 'Garson' soruları tek...