Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber! SSK ve Bağ-Kur...

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber! SSK ve Bağ-Kur ödemelerinde yeni dönem

Son dakika haberi... SSK ve Bağ-Kur kapsamında yapılan aylık ödemelerde yeni bir düzenleme yapıldı. Buna göre aylık ödemeleri resmi tatil ya da hafta sonuna denk geldiği günler de zamanında ödenecek.

14 Ocak 2022 - 16:29

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber! SSK ve Bağ-Kur ödemelerinde yeni dönem

Giriş Tarihi: 14.01.2022 Güncelleme Tarihi: 14.01.2022 

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber! SSK ve Bağ-Kur ödemelerinde yeni dönemSon dakika haberi... SSK ve Bağ-Kur kapsamında yapılan aylık ödemelerde yeni bir düzenleme yapıldı. Buna göre aylık ödemeleri resmi tatil ya da hafta sonuna denk geldiği günler de zamanında ödenecek.

SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki aylık ödemelerinde yeni bir düzenlemeye gidildi. Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre aylık ödemeleri resmi tatil ya da hafta sonuna denk gelse bile zamanında ödenecek.

SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki aylık ödemeleri cumartesi gününe rastlaması halinde cuma günü, pazar gününe rastlaması halinde ise pazartesi günü ödenmekteydi.

Resmi tatil olan 23 Nisan ve 19 Mayıs günlerine rastlayan ödemeler de yine bir sonraki gün ya da bir önceki gün ödenmekteydi.

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 69. maddesinde yapılan değişiklik ile 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren hafta sonu ya da resmi tatil günlerine rastlayan aylık ödemelerinin aynı gün ödenmesi olanağı getirildi.

Bu haber 990788 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...