Giriş Tarihi: 29.10.2016 10:58 Güncelleme Tarihi: 29.10.2016 11:20
Kılıçdaroğlu'ndan 29 Ekim mesajı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin sahibi bir kişi değil, vatandaşların ta kendisidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajda, binbir emek ve fedakarlıkla kazanılan, halkın, halk tarafından halk için yönetildiği, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetin 93'üncü yılını kutladı.
Cumhuriyetin vatandaşlık ortak paydasında herkesin eşit haklara sahip olduğu rejim anlamına geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet sayesinde bu ülkede kimsenin doğumu veya soyu nedeniyle bir diğerinden üstün olmadığını ifade etti.
"BU ÜLKENİN SAHİPLERİ VATANDAŞLARIN TA KENDİSİDİR"
Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin sahibi bir kişi veya zümre değil, vatandaşların ta kendisidir. Halkımız, büyük güçlüklerle eline aldığı bu hakkını da kimseye bırakacak değildir. Bu ülkeyi Führerler, Başkanlar, tek adamlar değil 79 milyon vatandaşımız yönetir" değerlendirmesinde bulundu.
Cumhuriyetin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu, bu ülkenin bütün vatandaşlarının liyakat esasıyla her makama gelebileceğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"BU İLKELERDEN SAPILMASININ BEDELİ BÜYÜK OLUR, 15 TEMMUZ BU BEDELLERİN BİR ÖRNEĞİDİR"
"Hiç kimse dini, mezhebi, siyasi görüşü nedeniyle ayrımcılığa uğrayamaz. Hukuk dışında hareket eden herkes de bunun hesabını gene hukuk önünde verir. Bu ilkelerden sapılmasının bedeli büyük olur. 15 Temmuz bu bedellerin güncel bir örneğidir. Hukuk devleti ilkelerine sırtını dönerek, devlet yönetiminde liyakati değil partizanlığı esas alan anlayış Cumhuriyetimize, birliğimize ve bütünlüğümüze yönelen bir saldırının temelini atmıştır.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatansever üyeleriyle güvenlik güçlerimizin kahramanlığı, Gazi Meclisimizin şanına yakışır tutumu ve halkımızın direnme hakkını kullanmasıyla bu saldırı başarısız oldu. Bir daha böyle felaketlerle karşılaşmamanın yolu, Cumhuriyet ilkelerini tavizsiz uygulamaktır"
"CUMHURİYET, ÜLKENİN BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜNÜN TEMİNATIDIR"
Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin, ülkenin birlik ve bütünlüğünün teminatı olduğunu belirterek, "150 yıllık tarihe sahip, Osmanlı'nın en zor günlerinde pusula, Kurtuluş Savaşında rehber olan parlamenter sistemimiz, Cumhuriyet ile ülkemizi inşa etti, sınırlarımızı korudu, her türlü saldırıyı yok etti. Üniter devleti ve parlamenter sistemi korumak, ülkemizin bekasını korumak demektir. Çok partili sistemle özgürlükçü demokrasi ve parlamenter sistemle Türkiye, bir ve bütün olarak yeni çağda hak ettiği yere ulaşacaktır." ifadelerini kullandı.
"CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİ"
Cumhuriyeti "kimsesizlerin kimsesi" olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Cumhuriyet, yoksulluğu bitirme, bu ülkenin bütün vatandaşlarına insanlık onuruna yaraşır bir hayat sunma mücadelesidir. Cumhuriyet mağdurların beklediği hak, mazlumların beklediği adalet,kim olursa olsun haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanların umududur. Cumhuriyete sahip çıkmak, kimsesizlerin kimsesi, mağdurların sesi, adaletin simgesi olmak demektir. Bu duygu ve düşüncelerle bize bu güzel Cumhuriyeti armağan eden başta Büyük Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve gazilerimizi şükranla anıyor, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için en yüksek fedakarlığı yapan şehitlerimize rahmet diliyorum. Yaşasın Cumhuriyet."
Meydanlara inmeyen sözde cumhuriyetçiler
Millet Cumhuriyet'i korumak için tanklara karşı durup silahlı darbecilerin üzerine korkusuzca yürürken para çekip yiyecek stoklayanlar vardı

15 TEMMUZ GECESİ ATM'LERİ BOŞALTTILAR
15 Temmuz'da "Cumhuriyet'in seçimle gelmiş yönetimine" el koymak isteyen Fethullahçı Terör Örgütü, askeri darbe girişiminde bulunurken, bunun başarılı olacağını düşünenler haberi alır almaz soluğu ATM'lerin önünde aldı.
MARKETLERE AKIN ETTİLER
Darbe girişimi sırasında marketlerde de yoğunluk oluştu. Bazı insanlar, darbe girişiminin başarılı olacağına inanarak evlerine yiyecek ve içecek stoklamak için marketlere akın etti.
Darbe girişimi sırasında market ve ATM'lere akın ettiler VİDEO
Hasan Cemal Kemalist oldu
Kanlı saldırılarının talimatlarını veren terörist liderlerle el sıkışmaktan çekinmeyen gazeteci Hasan cemal, Atatürk'ü de radarına aldı.

"ERDOĞAN'A KARŞI ATATÜRK'ÜN YANINDAYIM"
Yakın zaman kadar Atatürkçüleri sadece darbeci olarak gören gazeteci Hasan Cemal, "Onca yıl Atatürk de benim gözümde ‘eleştiri üstü’ydü. 1970’li yıllarda Atatürk ve Cumhuriyet’e ilişkin kuşku bulutları dolaşmaya başladı kafamda" ifadelerini kullandı.
Cemal, "Erdoğan’a karşı Atatürk’ün yanındayım" diyerek yazısını noktaladı.
YORUMLAR