Manisa-Ankara arası 2 saat 50 dakika olacak

Manisa-Ankara arası 2 saat 50 dakika olacak

Manisa ziyaretinde İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Ulaşım ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Uraloğlu, Manisa’da Karayolları kapsamında devam eden 12 tane önemli proje olduğunu belirterek, projeler hakkında bilgi verdi.

09 Ocak 2024 - 18:34 - Güncelleme: 09 Ocak 2024 - 20:58

Manisa-Ankara arası 2 saat 50 dakika olacak

Giriş Tarihi: 05.01.2024 17:06 Güncelleme Tarihi: 05.01.2024 18:34 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "İmar plan uygulamalarını yaparak bütçeye ek yük olmadan inşaat sürecine hazır hale getirmek suretiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza teslim ettiğimiz Gediz Kavşağında Sayın Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ile incelemelerde bulunduk. En kısa zamanda çalışması başlayacak olan bu önemli projenin Manisa’mıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bir 6 kişi ve düğün görseli olabilirUlaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 22 yılda Manisa’ya 92 milyar liralık yatırım yaptıklarını açıkladı. Akhisar-Gördes yolunun 2025 yılında biteceğini belirten Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ile Manisa-Ankara arasının 2 saat 50 dakika olacağını söyledi

Manisa-Ankara arası 2 saat 50 dakika olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Manisa ziyaretinde Akhisar- Gördes yolundaki yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Şantiyede incelemelerde bulunan Bakan Uraloğlu'na Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Manisa Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve yetkililer eşlik etti.

Bir 8 kişi ve Oval Ofis görseli olabilir

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından açıklamada bulundu. Bakan Uraloğlu, “Manisa’ya 21 yıllık iktidarımız döneminde yaklaşık 92 milyar liralık ulaştırma yatırımı yaptık” açıklamasında bulundu.

Bir 3 kişi, haber odası ve yazı görseli olabilir

2025'TE TAMAMLANACAK

2024 yılının Türkiye yüzyılı ideallerini hayata geçirecekleri yıl olduğunu söyleyen Uraloğlu, "Akhisar- Gördes yolu projemizin bedeli 815 milyon lira, toplam uzunluğu 54,4 kilometre. 1,6 kilometrelik kesimini bitirdik. 2025 yılında hizmete açacağız inşallah. Projeyle ulaşım süresini 39 dakikaya düşüreceğiz. Böylece zamandan 75 milyon lira, akaryakıttan 30 milyon lira olmak üzere yıllık 105 milyon lira tasarruf sağlayacağız" dedi.

Manisa'da sürdürülen yol çalışmalarından da bahseden Bakan Uraloğlu, 22 yılda ulaşım ve iletişim altyapısına 92 milyar liralık yatırım yapıldığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, "Biz zaten ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Manisa'yı modern bir ulaşım altyapısı ile hayallerinin ötesinde bambaşka bir noktaya taşıdık. 82 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 625 kilometreye, 72 kilometre olan bütünlü sıcak kaplama yol uzunluğunu ise 574 kilometreye çıkardık. Manisa'yı İzmir'e, Uşak'a, Balıkesir'e ve Denizli'ye bölünmüş yollarla bağladık. İstanbul-İzmir otoyolu kapsamında Manisa'ya 125 kilometre otoyol kazandırdık" dedi.

Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir

Ankara- İzmir Hızlı Tren Hattı projesiyle ilgili bilgi veren Bakan Uraloğlu, "Proje 2026 yılı sonunda tamamlanacak. Ankara-İzmir Hızlı Demiryolu Projesi kapsamında Manisa'yı da hızlı tren ile tanıştıracağız. Tamamlandığında Ankara-İzmir mevcut demiryolu 824 kilometreden 624 kilometreye, seyahat süresi de 14 saatten 3,5 saate düşecek. Ankara-Manisa arası seyahat süresi de 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek" diye konuştu.

Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir

Gediz Köprülü Kavşağı hızlı ve güvenli ulaşım imkanı sağlayacak

GEDİZ KAVŞAĞI PROJESİNDE GERİ SAYIM BAŞLADIGediz Köprülü Kavşağı hızlı ve güvenli ulaşım imkanı sağlayacak. Bugün bir dizi ziyaret kapsamında Manisa’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şehrin kanayan yarası haline gelen Gediz kavşağında incelemelerde bulundu

Manisa Otogar Farklı Seviyeli Kavşağında da incelemelerde bulunan Uraloğlu, “Kısa adıyla Gediz Köprülü Kavşağımız; Manisa-Akhisar-Balıkesir-Bursa-İstanbul Yolu, Manisa Çevre Yolu, Manisa-İzmir Yolu ve Manisa-Turgutlu-Uşak Yollarının kesişim noktasında bulunuyor. Proje ile bölgede yaşanan trafik yoğunluğunu azaltacak ve söz konusu güzergâhlar arasında hızlı, güvenli ve kesintisiz ulaşım imkânı sağlayacağız. Aynı zamanda, kavşak bölgesinden otogara farklı noktalardan erişim imkânı da sunmuş olacağız.” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "İmar plan uygulamalarını yaparak bütçeye ek yük olmadan inşaat sürecine hazır hale getirmek suretiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza teslim ettiğimiz Gediz Kavşağında Sayın Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ile incelemelerde bulunduk. En kısa zamanda çalışması başlayacak olan bu önemli projenin Manisa’mıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu açıkladı: Manisa’daki yol projelerinde son durum ne?

Manisa ziyaretinde İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Ulaşım ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Uraloğlu, Manisa’da Karayolları kapsamında devam eden 12 tane önemli proje olduğunu belirterek, projeler hakkında bilgi verdi.

Manisa ziyaretinde İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Ulaşım ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Manisa Öğretmenevi’ndeki toplantıya Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Tamer Akkal, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve yetkililer katıldı. Bakan Uraloğlu, kentteki yetkililerle basına kapalı bir toplantı yaptı, ardından açıklamalarda bulundu. 

Bakan Uraloğlu, kentte ulaştırma ile ilgili devam eden çalışmaları anlattı. Bakan Uraloğlu, “İstanbul-İzmir Otoyolu’nun 125 kilometresi Manisa’dan geçiyor. Manisa’ya otoyol üzerinde seyahat imkanına kavuşturduk. Sıcak karışımlı bölünmüş yolların çalışmaları yaptık. Tek platformlu yolları ciddi şekilde iyileştirdik. Bugün Manisa’dan İstanbul’a gitmeye çalıştığınız zaman 3 saat gibi vakitte gidebiliyoruz. Eğer bu yolu yapmasaydık belki 10 saatin üzerinde İstanbul’a gitmiş olacaktık. Sabuncubeli Tüneli’ni yapıp hizmete açtık. Manisa-Akhisar-Balıkesir yolunu bölünmüş ve sıcak karışım olarak bitirdik. Manisa-Turgutlu yolunu bölünmüş yol haline getirdik, şimdi sıcak karışım çalışmaları devam ediyor. Salihli-Gölmarmara-Akhisar yolu, Manisa Çevre Yolu, Selendi yolu, Salihli-Köprübaşı yolu, Bergama-Soma-Akhisar yolu, Soma Çevre Yolu ve Akhisar Çevre Yolu Manisa’da bitirdiğimiz çalışmalar. Karayolları kapsamında 12 tane devam eden çalışma var, onları da yakından takip ediyoruz” dedi.

 Demiryolları ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgiler veren Bakan Uraloğlu, “349 kilometre bir demiryolu ağımız var. Biz şu an itibariyle demiryollarında yılda yaklaşık 3 milyon 100 bin vatandaşımıza hizmet ediyoruz. En önemli projemiz İzmir-Manisa-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattımızdır. 824 kilometre olan hattın 624 kilometreye düşüreceğiz ve Ankara’ya yaklaşık 3 saat gibi bir sürede gideceğiz. Yaklaşık yüzde 63’ler seviyesinde bir gerçekleşmemiz var. Hedefimiz 2026 yılının sonunda bitirerek hizmete açmaktır. Çalışmalar devam ediyor” diye konuştu. 

Haberleşme ve iletişim alanında da yatırımların sürdüğünü ifade eden Bakan Uraloğlu, 2002 yılında 1420 kilometre olan fiber ağ uzunluğunun 8 bin 101 kilometreye çıktığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, “Mobil hat abone sayımız an itibariyle 1 milyon 300 bin civarında. Geniş bant abone sayımız 2002’de yoktu, şimdi yaklaşık 1,5 milyon insanımıza abone hizmeti veriyoruz. Manisa dinamik bir şehir. Gelişen ve değişen ihtiyaçlara göre tespitlerimizi yapıyoruz. Trafiğin sıkıştığı Muradiye’de, Turgutlu’da, Salihli’de gerekli proje çalışmaları başlatıldı, bir kısmı ile ilgili yerinde tespitler yapılacak. Çözümlerini sağlamış olacağız. Önümüzde bir seçim süreci var. Biz cumhur ittifakı olarak Manisa’da güzel bir iş birliğimiz var. 31 Mart’ta da hizmetlerimizi güçlendirerek devam ettireceğiz” dedi. 
Gediz Kavşağı ile ilgili sorulan soruyu da yanıtlayan Bakan Uraloğlu, “Gediz Kavşağı proje çalışması aşağı yukarı bitti diyebiliriz. Projenin detayları çalışılıyor, bitme noktasında. Yatırım programında olan bir işimiz. Önümüzdeki aylarda ihalesini yapar başlarız inşallah” diye konuştu.

ResimVALİ ÜNLÜ’YE ZİYARET 

Bakan Uraloğlu koordinasyon kurulu toplantısı sonrası Manisa Valisi Enver Ünlü’yü makamında ziyaret etti. Burada Valilik Özel Defteri’ni imzalayan Bakan Uraloğlu Vali Ünlü ile basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

 

 

GEDİZ KAVŞAĞI PROJESİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI

 

GEDİZ KAVŞAĞI PROJESİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI


 

AK Parti ziyareti Bakan Uraloğlu'nun AK Parti Manisa İl Teşkilatı ziyareti

Resim

Resim

Resim

Resim

Bir 2 kişi görseli olabilir

 

Bir 2 kişi görseli olabilir

Bir 6 kişi, haber odası ve yazı görseli olabilirAK Parti ziyareti Bakan Uraloğlu'nun AK Parti Manisa İl Teşkilatı ziyaretine AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Tamer Akkal ve Mücahit Arınç, belediye başkanları, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile çok sayıda partili katıldı.  Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri

Bu haber 236787 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Komşuda Türkiye heyecanı! Yunanistan Miçotakis'in Ankara ziyaretini bekliyor! Başkan Erdoğan'ın o sözlerine flaş değerlendirme
Komşuda Türkiye heyecanı! Yunanistan Miçotakis'in Ankara...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet...