Libya’dan Türkiye’ye resmi talep geldi: Askeri destek...

Libya'dan Türkiye'ye resmi talep geldi: Askeri destek istiyoruz!.

Reuters haber ajansının duyurduğu habere göre Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türkiye'den kara, hava ve deniz olmak üzere üç alanda askeri destek talebinde bulunduğunu açıkladı..Libya hükümeti Türkiye'den deniz, kara ve hava askeri desteği talep etti. Libya'nın talebi dünya medyası tarafından 'acil' koduyla duyuruldu.

27 Aralık 2019 - 01:24

Son dakika: ’den askeri destek talep etti

Giriş Tarihi: 26.12.2019 Güncelleme Tarihi: 27.12.2019 

Sivillere yönelik saldırıların artması üzerine..

Son dakika haberine göre Reuters haber ajansının duyurduğu habere göre 'den kara, hava ve deniz olmak üzere üç alanda askeri destek talebinde bulunduğunu açıkladı.

Reuters haber ajansının duyurduğu habere göre 'den kara, hava ve deniz olmak üzere üç alanda askeri destek talebinde bulunduğunu açıkladı.
BAŞKAN ERDOĞAN: DAVETE İCABET EDERİZ

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki haklarının korunması için kritik bir hamleye imza atan Başkan  ile mutabakata varmıştı.

Başkan Erdoğan, Libya tarafından davet geldiğinde, davete icabet dileceğini dile getirmişti.

Son dakika: Libya, Türkiye’den askeri destek talep ettiSon dakika: ’den askeri destek talep etti

Reuters haber ajansının duyurduğu habere göre Ulusal Mutabakat Hükümeti, 'den kara, hava ve deniz olmak üzere üç alanda askeri destek talebinde bulunduğunu açıkladı.

Son dakika: Libya, Türkiye’den askeri destek talep etti

Reuters haber ajansının duyurduğu habere göre Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türkiye'den kara, hava ve deniz olmak üzere üç alanda askeri destek talebinde bulunduğunu açıkladı.

Libya'dan Türkiye'ye resmi talep geldi: Askeri destek istiyoruz!

BM'nin resmi olarak tanıdığı Libya hükümeti, Türkiye'den hava, kara ve deniz askeri desteği talep etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün katıldığı partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Libya'ya asker gönderme tezkeresine ilişkin, "Meclis açılır açılmaz ilk iş, asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız" demişti.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Reuters'ın haberine göre Libya hükümeti, Türkiye'den hava, kara ve deniz askeri desteği talep etti.

"Meclis açılır açılmaz asker gönderme tezkeresini sunacağız"

Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesi ile ilgili tezkere Meclis açıldıktan sonra gündeme gelecek. Açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

"Güvenlik ve askeri işbirliği muhtırasına dayalı olarak, inşallah, Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız.

Meclisimizin de onaylamasıyla, Libya’daki meşru yönetime çok daha etkin bir şekilde destek verme imkanına kavuşacağız. Darbeci generale savaş uçağından tanka ve paralı askere kadar her türlü desteği sağlayanlar, ülkemizin bu adımına karşı çıkıyor. Halbuki onlar bir savaş baronuna yardım ediyor, biz ülkenin meşru hükümetinin yanında yer alıyoruz.

Gerçi bunlar Mısır’da da ülkenin meşru hükümeti yerine darbeciyi desteklemişlerdi. İnşallah Libya’da aynı ilkesizliği, aynı demokrasi ve hukuk düşmanlığını tekrarlamalarına izin vermeyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis açılır açılmaz ilk iş Libya tezkeresini sunacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis açılır açılmaz ilk iş Libya tezkeresini sunacağız

"Türkiye de ihtiyaç duyduğumuzda bize cevap veriyor"

Libya'nın Ankara Büyükelçisi Abdurrezak Muhtar Ahmed Abdülkadir, Türkiye'nin ülkesine olası askeri desteğine ilişkin, "Libya'nın savaşçılara sahada destek olacak hava savunma, özel eğitim ve uzmanlığa ihtiyacı var" dedi. İki ülkenin sadece dost değil aynı zamanda kardeş olduğunu söyleyen Abdülkadir "Kıbrıs meselesinde ihtiyacı olduğunda Türkiye'yi destekleyenlerden biri de Libya'ydı, Türkiye de ihtiyaç duyduğumuzda bize cevap veriyor" ifadelerini kullandı.

Libya, Türkiye’den askeri destek talep etti

Libya, Türkiye’den askeri destek talep etti

LİBYA, TÜRKİYE’DEN ASKERİ DESTEK TALEP ETTİReuters haber ajansının duyurduğu habere göre  Ulusal Mutabakat Hükümeti, 'den kara, hava ve deniz olmak üzere üç alanda askeri destek talebinde bulunduğunu açıkladı.

'nin Doğu Akdeniz'deki haklarının korunması için kritik bir hamleye imza atan Başkan Recep Tayyip Erdoğan,  ile mutabakata varmıştı.

Başkan Erdoğan, Libya tarafından davet geldiğinde, davete icabet dileceğini dile getirmişti.

Reuters haber ajansının son dakika olarak duyurduğu habere göre; Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türkiye'den kara, hava ve deniz olmak üzere üç alanda askeri destek talebinde bulunduğunu açıkladı.

Bu haber 201350 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
Başkan Erdoğan Özgür Özel'i nerede kabul edecek? Yeni anayasa çalışmaları gündemde... AK Parti'den 'olumlu süreç' vurgusu
Başkan Erdoğan Özgür Özel'i nerede kabul edecek? Yeni anayasa...