Koronavirüs sonrası 3 aşamalı normalleşme planı! Gözler...

Koronavirüs sonrası 3 aşamalı normalleşme planı! Gözler Başkan Erdoğan'da.

Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla mücadelesi başarılı bir şekilde sürmeye devam ediyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak kabinede ana gündem bayramdan sonra ilk normalleşme adımları olacak. Kabinede ayrıca 65 yaş yasağına esneme ile cuma gününe denk gelen 1 Mayıs’la birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasağının 3 güne uzatılması da konuşulacak..

27 Nisan 2020 - 15:13 - Güncelleme: 27 Nisan 2020 - 15:56

Son dakika: Gözler Başkan Erdoğan'da! 3 günlük yeni kısıtlama geliyor

Giriş Tarihi: 27.4.2020  07:29 Güncelleme Tarihi: 27.4.2020  08:37

Son dakika: , bugün beşinci kez yine telekonferans yöntemiyle toplanacak. Toplantının gündemini bazı kısıtlamaların şartlı olarak esnetilmesi ve normalleşme sürecine dönüş çalışmaları oluşturacak.  İşçi Bayramı’nın cuma gününe denk gelmesi nedeniyle 1 Mayıs’ın da hafta sonuna eklenerek üç günlük bir sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Son dakika: Gözler Başkan Erdoğan'da! 3 günlük yeni kısıtlama geliyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında toplanacak. Daha önce dört kez telekonferans yöntemiyle gerçekleşen kabine toplantısı, bugün de aynı yöntemle yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıya, çalışmalarını sürdürdüğü İstanbul'daki Tarabya Huber Köşkü'nden katılacak ve toplantının ardından kamuoyuna açıklamalarda da bulunacak.

ANA GÜNDEM CORONAVİRÜS

Toplantının ana gündemini yine coronavirüs salgını oluşturacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sunum yapacağı kabine toplantısında koronavirüs ile mücadele için yürütülen çalışmalardaki son durum, salgında vaka sayısının iyileşen sayısının altında kalması, alınan tedbirlerin uygulamalara yansıması konuları değerlendirilecek. 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin uygulama ve bu yasağın önümüzdeki günlerde yaygınlaştırılıp yaygınlaştırılmayacağı konuları da toplantıda ele alınacak. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın cuma gününe denk gelmesi nedeniyle 1 Mayıs'ın da hafta sonuna eklenerek üç günlük bir sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmesi bekleniyor.

1 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı olacak mı?1 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı olacak mı? Gözler Başkan Erdoğan'da...

'nin  salgınıyla mücadelesi başarılı bir şekilde sürmeye devam ediyor. Başkan  başkanlığında bugün toplanacak kabinede ana gündem bayramdan sonra ilk normalleşme adımları olacak. Kabinede ayrıca 65 yaş yasağına esneme ile cuma gününe denk gelen ’la birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasağının 3 güne uzatılması da konuşulacak.

1 MAYIS'TA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Başkan  bugün bir süredir yakın kurmaylarıyla mesaisini sürdürdüğü Huber Köşkü'nden beşinci dijital kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda gündemi ağırlık olarak koronavirüse karşı alınan tedbirler ve salgının ardından normalleşme döneminde atılacak adımlar oluşturacak. Kabinede, okullarda 'da sona erecek olan uzaktan eğitime devam sürecinin uzatılması ve cuma gününe denk gelen  Emek ve Dayanışma Günü ile birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasağının 3 gün olarak uygulanması formülü ele alınacak.

YASAKLARDA ESNEME

Her bakanlık koronavirüs ile mücadelede yapılan çalışmalar ve önümüzdeki dönem hazırlıkları kapsamında bilgi verecek. Bu çerçevede "Normalleşmenin aşamaları" ve normalleşme sonrası atılacak adımlar da toplantıda ele alınacak. Özellikle tarım ve turizm sektöründe atılacak adımlar değerlendirilecek. Turizmde yaz aylarına yaklaşılması nedeniyle otellerde alınacak önlemler, uçuşların başlaması gibi tüm detaylar toplantıda değerlendirilecek. Özellikle bayram sonrasında restoran ve kafelerin gerekli önlemlerin alınarak belli şartlarda açılması konuları da toplantıda ele alınacak. 20 yaş altına ve 65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması da toplantıda değerlendirilecek. 21 Mart'tan bu yana sokağa çıkmaları yasak olan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlar için belli saat aralıklarında sokağa çıkma izin verilmesi talep ediliyor.

UZAKTAN EĞİTİM SÜRESİ

Toplantıda uzaktan eğitim kararı da tekrar değerlendirilecek. Okulların açılmasının bir süre daha ertelenebileceği beklentisi hakim. Ayrıca okulların açılışının ertelenmesi halinde mezuniyetlerin nasıl olacağı ve sınav takvimi de ele alınacak konular olacak. 

 sonrası 3 aşamalı normalleşme planı! Gözler Başkan Erdoğan'da

Başkan Erdoğan liderliğinde bugün kabine beşinci kez dijital olarak toplanacak. Video konferans yöntemiyle yapılacak olan kabine toplantısında e karşı alınacak yeni tedbirler ve üç aşamalı "normalleşme adımları" masaya yatırılacak. Ayrıca 1 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı olup olmaması konusu da gündeme gelecek.

Koronavirüs sonrası 3 aşamalı normalleşme planı

Cumhurbaşkanı  bugün bir süredir yakın kurmaylarıyla mesaisini sürdürdüğü Huber Köşkü'nden beşinci dijital kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda gündemi ağırlık olarak e karşı alınan tedbirler ve salgının ardından normalleşme döneminde atılacak adımlar oluşturacak. Kabinede, okullarda 30 Nisan'da sona erecek olan uzaktan eğitime devam sürecinin uzatılması ve cuma gününe denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasağının 3 gün olarak uygulanması formülü ele alınacak.

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ
Hürriyet'in haberine göre kabinede normalleşme döneminde kademe kademe hayata geçirilecek 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma yasağının esnetilmesinin yanı sıra 16 bakanlığın hazırladığı normalleşme eylem planları tüm yönleriyle değerlendirilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın salgındaki son durumla ilgili bilgileri paylaşacağı toplantıda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 4 günlük sokağa çıkma yasağının sokaktaki yansımaları ve tedbirlere uyum konusunda 31 şehirden gelen istatistiklerle ilgili brifing verecek.

UZAKTAN EĞİTİME DEVAM
Üç aşamalı uygulanması planlanan 'normalleşme adımları' ve alınması öngörülen yeni tedbirler de kabinenin bir diğer gündem maddesi olacak. Bu kapsamda başta turizm, tarım ve sanayi olmak üzere üç kritik sektörde uygulamaya konulacak normalleşme senaryoları kabinede ele alınacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sınav takvimi, sınıf geçme, mezuniyetler, uzaktan eğitimin sonuçları ve önümüzdeki dönemle ilgili hazırlıklar konusunda bilgi verecek. Tedbirler kapsamında 30 Nisan'a kadar uzaktan eğitim kararı alınan okullarda bu sürecin uzatılması da konuşulacak. İlk, orta ve liselerde uzaktan eğitime devama kesin gözüyle bakılıyor.

AVM'LER KADEMELİ AÇILACAK
Kabinede ele alınacak planlamaya göre vaka sayılarının az olduğu küçük şehirlerde AVM'lerin ve restoranların kademeli olarak açılması öngörülüyor. Kurban Bayramı'na kadar geçecek iki aylık dönemdeki sahadaki duruma göre normalleşmenin eğitim, ulaştırma, sağlık alanında kademeli olarak genişletilmesi ve virüs öncesindeki döneme dönülmesi planları da kabinenin gündemi arasında olacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da mayıs ayı sonundan başlayarak normalleşmesi planlanan turizm sezonunda otellerde uygulanacak kurallar, açık büfenin sonlandırılması, odaların belli süre boş bırakılması, tesislerdeki yeni hijyen kriterleri ve hazırlıkları süren sertifikasyon çalışmalarıyla ilgili Erdoğan'a brifing verecek.

Bu haber 200980 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
FETÖ vari kumpasta flaş! İşte gizli tanık Serdar Sertçelik'in kaçışını organize eden isim!
FETÖ vari kumpasta flaş! İşte gizli tanık Serdar Sertçelik'in...
FETÖ vari kumpasta flaş! İşte gizli tanık Serdar Sertçelik'in kaçışını organize eden isim!
FETÖ vari kumpasta flaş! İşte gizli tanık Serdar Sertçelik'in...