İsveç bu haberi konuşuyor: Burada tedavi edilmedi Türkiye’ye...

İsveç bu haberi konuşuyor: Burada tedavi edilmedi Türkiye'ye uçtu.

isvecgündemi haber sitesinin haberine göre, İsveç devlet televizyonu SVT ise haberinde, İsveç'te tedavi göremeyen Kovid-19 hastası bir babanın kızlarının sosyal medyadan yardım isteğine Bakan Koca'nın cevap verdiğini vurguladı. Haberde, Koca'nın Gülüşken'in kızına ''Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum.'' mesajı verdiği aktarıldı.

27 Nisan 2020 - 11:37

İsveç bu haberi konuşuyor: Burada tedavi edilmedi Türkiye'ye uçtu

Giriş Tarihi: 26.4.2020  10:41 Güncelleme Tarihi: 27.4.2020  10:50

İsveç'te tedavi edilmeyen koronavirüs hastası Emrullah Gülüşken'in Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirilmesi İsveç basınında büyük ilgi gördü. İsveç gazete ve televizyonları Gülüşken'in Türkiye'ye getirilmesini "İsveç'te tedavi görmedi, Türkiye'ye uçtu" başlığıyla duyurdu. İsveç basınında özellikle, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Gülüşken'in kızlarına
Twitter'dan verdiği yanıt geniş yer aldı.

Emrullah Gülüşken'in Ankara'ya getirilmesi İsveç basınında geniş yer aldı.

Emrullah Gülüşken'in Ankara'ya getirilmesi İsveç basınında geniş yer aldı.

İsveç'in Malmö kentinde Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken'in, Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirilmesi İsveç basınında büyük ilgi gördü.

İsveç'in önemli gazetelerinden Aftonbladet, "İsveç'te tedavi edilmedi, Türkiye'ye ambulans uçakla götürüldü" başlığıyla duyurduğu haberde, hastanın kızları Leyla ve Samira Gülüşken'in sosyal medyadan yardım çağrısı yaptığı hatırlatıldı. Bu çağrıya Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ''Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır.'' mesajıyla karşılık verdiği vurgulandı.

isvecgündemi haber sitesinin haberine göre, İsveç devlet televizyonu SVT ise haberinde, İsveç'te tedavi göremeyen Kovid-19 hastası bir babanın kızlarının sosyal medyadan yardım isteğine Bakan Koca'nın cevap verdiğini vurguladı. Haberde, Koca'nın Gülüşken'in kızına ''Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum.'' mesajı verdiği aktarıldı.

Expressen gazetesi ise ''Koronavirüs hastası tedavi olamayınca Türkiye'ye uçtu'' başlığıyla okuyucularına duyurduğu haberinde, Kovid-19 hastası bir babanın çocuklarının sosyal medyada yayımladığı videonun ses getirdiğini aktardı.

SVD gazetesi "Türkiye Strump Havalimanı'ndan hasta aldı'' başlığı ile haberi okurlarına duyururken, 47 yaşındaki Kovid-19 hastası bir babanın kızlarının sosyal medyada yardım isteklerinin Türkiye tarafından karşılandığı bildirildi.

Son dakika: İletişim Başkanı 'nin virüsle mücadelesi dünya için emsal

Son dakika haberi... İletişim Başkanı , "'nin virüsle mücadelesi dünya için emsal teşkil etmektedir. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız, bu konuda hükümetimize ne olursa olsun en insani şekilde hareket edilmesi yönünde talimat verdi" dedi.

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi dünya için emsal
İletişim Başkanı Altun, Twitter hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda, ramazan ayının ilk günlerinde çok güzel haberler aldıklarını bildirdi. Yeni vaka sayısında son 20 gündeki en düşük seviyenin gerçekleştiğini ve eğrinin düzleşip aşağı doğru yol almaya başladığını gördüklerini belirten Altun, ramazanın bereketini de beraberinde getirdiğini kaydetti.

Fahrettin Altun✔@fahrettinaltun

 · 

We are in receipt of some great news a few days into the holy month of Ramadan. Today, we saw the lowest number of new infections in the last 20 days. We are seeing a plateauing and downward trajectory of the curve. Ramadan has already started blessing us!

Fahrettin Altun✔@fahrettinaltun

We are continuing to help countries by delivering critical medical supplies. Just as we brought back home our citizens from many countries, we left behind supplies as much as we could. We care not only about our own citizens but all those affected around the world.

270

02:25 - 27 Nis 2020

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

'HİÇBİR VATANDAŞIMIZI YALNIZ BIRAKMIYORUZ'
İletişim Başkanı Altun, diğer ülkelere kritik tıbbi malzeme teslimatlarıyla yardım etmeye devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Vatandaşlarımızı yurtlarına getirmek üzere gittiğimiz ülkelere birçok tıbbi malzeme de götürüyoruz. Sadece kendi vatandaşlarımızı değil dünyada Covid-19'dan etkilenen herkesi umursuyoruz. Ramazan ayında vatanlarında olmak isteyen 25 bin vatandaşımızı ülkemize getirdik. Vatandaşlarımızın sağlık sistemimize duyduğu güven bizim için bir gurur kaynağıdır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, yıllardır sağlık sistemimize yatırım yapma çabası içinde oldu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda, hiçbir vatandaşımızı dünyanın hiçbir yerinde yalnız bırakmıyoruz. Bunun son örneğini, İsveç'te Covid-19 testi pozitif çıkan ancak tedavi edilmeyen Emrullah Gülüşken'i, kızının sosyal medyadan yaptığı çağrı üzerine, ambulans uçak gönderip Türkiye'ye getirmekle ortaya koyduk. Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi dünya için emsal teşkil etmektedir. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız, bu konuda hükümetimize ne olursa olsun en insani şekilde hareket edilmesi yönünde talimat verdi. Hem kendi vatandaşlarımız hem de dünyada zor durumdaki herkes bu konuda Türkiye'ye güvenebilir."

Sabah yazarı Melih Altınok yazdı: İsveç’ten kalkan o uçağın uzun hikâyesi

'te corona virüs testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyen 47 yaşındaki 'in kızı 'in bu durumu duyurması ile Türkiye anına harekete geçti. İsveç'e giden ambulans uçağımız Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatı üzerine Emrullah Gülüşken ve ailesini Türkiye'ye getirdi. Türkiye'nin gösterdiği irade büyük bir başarının hikâyesinin devamını oluşturdu. Dün akşam saatlerinde Başkan Erdoğan, Gülüşken'in kızı Leyla ile yaptığı görüşmede, tıbben üzerlerine ne düşerse yerine getireceklerini söyledi. Bu mükemmel tabloyu köşesine taşıyan Sabah yazarı , "Gülüşken'in kızı Leyla'nın sosyal medyada paylaştığı yardım çığlığı sonrası harekete geçen Türkiye'nin alkışlanan refleksi, elbette bugünden yarına bir hikâyenin sonu değil." dedi ve "İsveç’ten kalkan o uçağın uzun hikâyesi" başlığı ile durumu derinlemesine analiz etti.

İSVEÇ’TEN KALKAN O UÇAĞIN UZUN HİKÂYESİ

İşte Sabah yazarı Melih Altınok'un "İsveç'ten kalkan o uçağın uzun hikâyesi" başlığı ile köşesine taşıdığı o yazısı...



HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

"18 YILLIK BAŞKAN ERDOĞAN DÖNEMİ İSTİKRARININ BİR YANSIMASI"

Herkes, koronavirüse yakalandığı halde 'teki evinde ölüme terk edilen 'in özel uçakla Türkiye'ye getirilip tedavi altına alınmasını konuşuyor.
Yalnızca bizler değil, pandemi sürecinde yardım ulaştırdığımız İngiltere, Avrupa ve ABD basınında Türk sağlık sistemine övgüler düzülüyor.
Gülüşken'in kızı Leyla'nın sosyal medyada paylaştığı yardım çığlığı sonrası harekete geçen Türkiye'nin alkışlanan refleksi, elbette bugünden yarına bir hikâyenin sonu değil.
Cumhuriyet tarihimize damgasını vurmuş, son 18 yıllık Erdoğan döneminin istikrarının bir yansıması.

"İSTİKRARSIZ VE KARAR BİLE ALAMAYAN YÖNTEMLERLE HEBA ETTİK"

Cumhuriyet tarihi boyunca ortalama ömürleri bir buçuk yıla bile varmayan 66 hükümet kuruldu.
Modern Cumhuriyet'in ilan edildiği ancak serbest ve genel seçimlerin yapılmadığı 1923-1950'ye kadar 18 hükümet kuruldu. Seçimlere başka parti giremediği için tümünü 'nin kurduğunu söylememize gerek yok.
Türkiye, İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan yeni dünya düzeninde yerini demokrasiler arasında seçtiği için 1950'de çok partili hayata geçti. Geçer geçmez de ilk seçimde halk CHP'nin karşısındaki partiye yöneldi.  Başbakanlığındaki 10 yıl boyunca da 5 hükümet kuruldu.
27 Mayıs darbesiyle kesintiye uğrayan bu sürecin ardından sistem CHP dışındaki partilerin tek başlarına iktidara gelmesi tehlikesine karşı dizayn edildi.
On yılda bir sistematik şekilde başvurulan darbeler ve düzenlemeler 1960-2002 arasında meyvesini verecekti. Bu dönemde kurulan 35 hükümetin 17'si koalisyondu.
Almanya ve Japonya gibi yakılmış yıkılmış devletlerin bile hızla toparlanıp dünya liderliğine oynar hale geldiği bu süreci, istikrarsız ve karar bile alamayan yöntemlerle heba ettik.
Tüm enerjimizi, binlerce canımızı, kaynaklarımızı ekonomik krize, iç savaşı aratmayan teröre harcadık.
Kısacası yeni dünya düzeni efendilerinin bizim için biçtiği geri kalmış tarım toplumu modeline sadık kaldık.

18 YILLIK KOALİSYONSUZ DÖNEM

2002 yılında Tayyip Erdoğan'ın iş başına gelmesiyle birlikte içine girdiğimiz 18 yıllık koalisyonsuz dönemde ise karar alma mekanizmaları ve icraatlar hızlandı. Başta sağlık sistemi olmak üzere, ülkedeki karanlık delikler kapandı, üzerlerine beton atıldı.
Tıpkı şimdiki pandemi döneminde sağlık sitemimiz için söylediğimiz gibi, ileride kriz anlarında "iyi ki yapılmış" diyeceğimiz dev altyapı faailyetleri gerçekleştirildi.



"BU BAŞARI HEPİMİZİN"

İçinde bulunduğumuz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli'yle de iktidar, eskisine göre çok daha hızlı hareket edebiliyor. Bir gecede karar alıp sabahında İsveç'ten hastasını alıp ülkeye getirebiliyor.
Bu günleri, sağlık bakanının ayrı, hazinenin, dışişlerinin ayrı partide olduğu bir koalisyon hükümetinin yönetiminde yaşadığımızı düşünebiliyor musunuz?
Kaç kez hükümet düşmüş, salgını bırakıp kısır siyasi kavgalara düşmüştük acaba?
Kasmayın kendinizi, ülkenizle gurur duyun, övünün.
Bu başarı hepimizin.

Son dakika haberi... İsveç'ten getirilen koronavirüs hastasının kızı Leyla tüm süreci A Haber'e anlattı |VideoSON DAKİKA HABERİ... İSVEÇ'TEN GETİRİLEN KORONAVİRÜS HASTASININ KIZI LEYLA TÜM SÜRECİ A HABER'E ANLATTI |VİDEO

İsveç bu haberi konuşuyor: Burada tedavi edilmedi Türkiye'ye uçtu

Emrullah Gülüşken'in Ankara'ya getirilmesi İsveç basınında geniş yer aldı.

Emrullah Gülüşken'in Ankara'ya getirilmesi İsveç basınında geniş yer aldı.

İsveç'in Malmö kentinde Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken'in, Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirilmesi İsveç basınında büyük ilgi gördü.

Kızlarının sosyal medyadan yaptığı çağrı karşılık buldu

İsveç'in Malmö kentinde, yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek eve gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken'in kızları Samira ve Leyla Gülüşken, sosyal medyadan yardım çağrısı yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yardım çağrısı ve görüntüler üzerine devreye girerek hastaların Türkiye'ye getirilmesi için ambulans uçak gönderilmesi talimatı verdi.

 

Emrullah Gülüşken ve çocuklarını taşıyan ambulans uçak, saat 13.30'da Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Uçağın iniş yapmasının ardından koruyucu kıyafetli sağlık görevlileri uçak içerisine girdi. Emrullah Gülüşken ve çocukları, yapılan kontrollerin ardından havalimanında bekletilen ambulanslarla Ankara Şehir Hastanesine sevk edildi.

 

İsveç'teki Türk hastanın kızı: Tek bir devlet bunu yapabilirdi, o da Türkiye

İsveç'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan ancak tedavi edilmediği için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla Türkiye'ye getirilmesi için ambulans uçak gönderilen Emrullah Gülüşken'in kızı Leyla Gülüşken, "Hiçbir devletin bunu yapabileceğini düşünmüyorum. Tek bir devlet bunu yapabilirdi, o da kendini gösterdi, o devlet Türkiye" dedi.

İsveç'teki Türk hasta ambulans uçakla Türkiye'ye gönderildi.

İsveç'teki Türk hasta ambulans uçakla Türkiye'ye gönderildi.

İsveç'in Malmö kentinde Kovid-19 testi pozitif çıkan ancak tedavi edilmeyerek eve geri gönderilen Emrullah Gülüşken'in kızlarının sosyal medyadan sesini duyurması üzerine harekete geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsveç'e ambulans uçak gönderilmesi talimatı verdi.

Sabah saatlerinde hareket eden ambulans uçak Türkiye saatiyle 10.30 civarında İsveç'e vardı.

Açıklama yapan Gülüşken'in kızı Leyla Gülüşken, babasının uçağa bindirildiğini belirterek, kısa sürede Türkiye'de olacağı için mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Bu haber 201176 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu!
Başkan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu! "İsrail ile...
Adana'da korkutan fabrika yangını! Alevler gökyüzünü sardı
Adana'da korkutan fabrika yangını! Alevler gökyüzünü sardı