Kasım Süleymani’nin cenaze töreninde,Hamaney, gözyaşlarına...

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde,Hamaney, gözyaşlarına boğuldu..

Kasım Süleymani'nin cenaze namazı kılındı ABD'nin geçtiğimiz gün füzeli saldırıyla öldürdüğü Kasım Süleymani'nin cenaze namazını, İran'ın başkenti Tahran'da Hamaney kıldırdı. Hamaney, gözyaşlarını tutamadı. ABD'nin düzenlediği hava operasyon sonucu Irak'ta öldürülen Kasım Süleymani için Tahran'da düzenlenen cenaze töreninde İran'ın dini lideri Ali Hamaney gözyaşlarına boğuldu. Törene katılan milyonlar, "Katil Amerika" sloganları atıyor.

06 Ocak 2020 - 13:43

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...

Giriş Tarihi: 6.1.2020  13:19 Güncelleme Tarihi: 6.1.2020  13:52

Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani için bugün başkent Tahran'da büyük bir cenaze töreni gerçekleştiriliyor, cenaze namazını bizzat İran'ın dini lideri Hamaney kıldırdı. Hamaney, doğrudan kendisine bağlı komutanın cenazesinde gözyaşlarını tutamadı. Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen anma törenine ise Rus komutanlar da katıldı. İşte dünyanın izlediği cenazeden flaş detaylar.

Süleymani için Tahran'da tören düzenleniyor! Hamaney, gözyaşlarına boğuldu

MİLYONLAR AYNI SLOGANI ATTI! HAMANEY AĞLADI'nin düzenlediği hava operasyon sonucu 'ta öldürülen  için Tahran'da düzenlenen cenaze töreninde 'ın dini lideri  gözyaşlarına boğuldu. Törene katılan milyonlar, "" sloganları atıyor.

''ın 'daki gölgesi' olarak ifade edilen ve 'nin füzeli saldırısı sonucu hayatını kaybeden  için başkent Tahran'da büyük bir cenaze töreni düzenleniyor. Törene katılan milyonlar, "" sloganları atıyor. İran lideri  ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de törende yer aldı.

HAMANEY AĞLADI

Cenaze töreninde tabutun önünde duran İran'ın dini önderi ve Süleymani'nin 'manevi babası' olarak görülen Hamaney'in gözyaşlarına boğulduğu görüldü.

CUMA GÜNÜ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

ABD'nın  büyükelçiliğine yönelik saldırıların ardından İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile İran yanlısı  örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis'i cuma günü hayatlarını kaybetmişti. 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında dün Süleymani için İran'in Ahvaz kentinde cenaze töreni düzenlenmişti.

KİRMAN'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Bu sabah ise İran'ın başkenti Tahran'da, Kasım Süleymani için cenaze töreni düzenleniyor. Törene, İran lideri Ali Hamaney ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de katıldı. Törene katılanlar ABD aleyhine sloganlar atarken, yaşanan acı ve mateme dikkat çekmek için siyah giydikleri görüldü. Süleymani'nin Kirman kentinde toprağa verileceği belirtildi.

Kasım Süleymani'nin cenaze namazı kılındı

ABD'nin geçtiğimiz gün füzeli saldırıyla öldürdüğü Kasım Süleymani'nin cenaze namazını, İran'ın başkenti Tahran'da Hamaney kıldırdı. Hamaney, gözyaşlarını tutamadı.

Kasım Süleymani'nin cenaze namazı kılındı

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, geçtiğimiz perşembeyi cumaya bağlayan gece Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD'nin füzeli saldırısı sonucu öldü.

HAMANEY AĞLADI

Süleymani'nin cesedi, Irak'ta dolaştırıldıktan sonra dün İran'a getirildi. Cenaze namazı, bu sabah başkent Tahran'da kılındı.

Kasım Süleymani'nin cenaze namazını, İran'ın Dini Lideri Ayetullah Hamaney kıldırdı.

Hamaney'in, cenaze namazı sırasında ağladığı da görüldü.

Kasım Süleymani'nin cenaze namazı kılındı

Kasım Süleymani'nin cenaze namazı kılındı

 

Kasım Süleymani'nin cenaze namazı kılındı

 

Kasım Süleymani'nin cenaze namazı kılındı

BU GALERİYİ PAYLAŞ​​​​​

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...ABD'nin İran'ın en önemli komutanını füzeyle vurmasıyla Ortadoğu alev aldı. ABD-İran gerilimi doruğa çıkarken, Kasım Süleymani'nin cenazesi için bugün tüm gözler Tahran'da ancak bir başka başkentten çarpıcı fotoğraflar geldi.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...

İran'ın başkentinde toplanan kalabalıkların ucu bucağı yok, caddeler insan seliyle tamamen dolu.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...

Bugün İran'ın başkenti Tahran'da Süleymani için şimdiye kadar düzenlenen en büyük cenaze töreni gerçekleştiriliyor.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...

Tahran'dan fotoğraflar servis eden uluslararası haber ajansları, sabahın erken saatlerinden itibaren kalabalıkların İslam Devrimi Meydanı'nı doldurduğunu bildiriyor.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Reuters, İran dini lideri Ayetullah Hamaney'in Süleymani'nin cenazesini bizzat kıldıracağını 'son dakika' koduyla duyurdu.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Cenaze namazından ilk fotoğrafı, Ayetullah Hamaney'in resmi internet sitesi paylaştı. Ortadoğu'yu şekillendiren Süleymani, doğrudan Hamaney'e bağlı bir isimdi.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...İran televizyonlarının canlı yayınladığı cenaze namazında Hamaney'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Cenaze töreninde dikkat çeken detaylardan biri, Kasım Süleymani'nin tabutunun öpülmesiydi. Öpenler arasında, Kasım Süleymani'nin yerine Kudüs Gücü'nün komutanlığına geçen İsmail Kaani de vardı.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Kaani hakkında çok fazla ve kesin bilgiler bulunmuyor ancak Kasım Süleymani'ye en yakın isimlerden biri olduğu ve 1980'li yıllarda İran-Irak savaşına katılan askerler arasında yer aldığı biliniyor.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...ABD'li düşünce kuruluşu American Enterprise Institute'ın hazırladığı bir raporda, Kaani savaşın ardından Mashad kentinde bulunan Devrim Muhafızları birliğinin ikinci komutanı olarak atandı. Bu dönemde, Kaani'nin Afganistan'dan İran'a uyuşturucu taşıyan gruplara yönelik operasyonlarda aktif rol aldığı da belirtiliyor.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Kaani'nin daha sonra Devrim Muhafızları'nın Afganistan, Pakistan ve Orta Asya'da faaliyetlerini yöneten isim olduğu öne sürülüyor. Aynı raporda, Kaani de Süleymani gibi İran-Irak savaşı sırasında ülkenin dini lideri Hamaney ile temasta olan isimlerden biri olduğu ve bundan dolayı da dini lidere yakın bir asker olduğu ifade ediliyor.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Peki, Süleymani için neden birçok kentte cenaze töreni düzenlendi? BBC'nin Kıdemli Dış Politika Muhabiri Lyse Doucet, Süleymani'nin İran'ın en önemli askeri komutanı, en önemli istihbarat yetkilisi ve en önemli siyasi isimlerinden biri olduğunu belirtiyor:

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Doucet, "İran hükümeti Süleymani için İran'ın önemli kentlerinde çok büyük cenaze törenlerinin, gövde gösterilerinin düzenlenmesini istiyor. Buradaki amaç Süleymani'yi şehit olarak yüceltmek, kült bir isme dönüştürmek" diyor.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Törende Kasım Süleymani'nin kızı da kürsüye çıkıp bir konuşma yaptı. Zeynep Süleymani, ABD lideri Donald Trump ve mütetfiklerinden intikam alınacağını belirtip ABD'yi karanlık günlerin beklediğini söyledi.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Kasım Süleymani için dün Ahvaz'da gerçekleştirilen cenaze törenine de yüz binlerce kişi katılmıştı. Bir askeri uçaktan İran bayrağına sarılmış şekilde indirilen tabutla birlikte yüz binler yürüdü.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Ahvaz'daki Mollavi Meydanı'nda buluşan, siyahlar giyinen ve Süleymani'nin fotoğraflarını taşıyan kalabalığın görüntüsü, İran televizyonlarında canlı olarak yayınlandı.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Resmi İran televizyonları tarafından yayınlanan cenaze sırasında yüzü görünmeyen spiker, "İran'ın 80 milyon nüfusu var. İran nüfusunu göz önünde bulundurarak, 80 milyon dolar toplamak ve devrimimizin önemli ismini öldürme emrini veren Donald Trump'ın kellesini getirene ödül olarak bu parayı vermek istiyoruz." dedi.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...İran'ın tehditleri bununla da sınırlı kalmadı. Canlı yayında yapılan tüyler ürpertici anonsun yanı sıra, İranlı milletvekili Abolfazl Aboutorabi, ABD'yi "kalbinden vurmakla" tehdit etti.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Aboutorabi, "İran isterse Beyaz Saray'ı vurabilir. Bunu yapabilecek gücümüz var" dedi.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Abolfazl Aboutorabi, sözlerine şöyle devam etti: "Bu bir savaş ilanıdır. Eğer tereddüt ederseniz kaybedersiniz. Eğer biri size savaş ilan ederse, mermilere çiçekle karşılık verebilir misiniz? Sizi kafanızdan vururlar."

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ise yaptığı açıklamada, Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldüren ABD'ye "kesinlikle askeri karşılık vereceklerini" söylemişti.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...İran devlet medyasına göre Esed rejiminin Güvenlik Konseyi Başkanı Ali Memluk ile bir araya gelen Şemhani, burada yaptığı konuşmada, Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin, "İran'ın karşılığı kesinlikle askeri olacaktır. İran'ın cevabı, sadece askeri karşılıkla da sınırı kalmayacaktır." ifadesini kullanmıştı.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Kasım Süleymani için, iç savaşın gidişatını değiştirdiği Suriye'de de törenler var. Fotoğraflar, İran'ın Şam Büyükelçiliği binasından.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Beşar Esed rejiminin kaderini belirleyen Kasım Süleymani için gerçekleştirilen anma töreninde, rejim askerleri açılan anı defterine yazılar yazdı.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Törende en çarpıcı detay, Rus komutanların da İran Büyükelçiliği binasında yer almasıydı. Süleymani portresinin altında oturan Rus askerlerinin önünde ise Kuran-ı Kerim var.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...İran Bilgi ve Telekomünikasyon Bakanı Muhammed Cevad Azari-Jahromi, dün resmi hesabından attığı tweet'te Hitler'e benzettiği ABD Başkanı Trump'ı 'takım elbiseli terörist' olarak nitelendirmişti.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Öte yandan İran hükümetinden dün geç saatlerde yapılan yazılı açıklamada, Tahran yönetiminin nükleer anlaşmadaki tüm taahhütleri askıya aldığı belirtildi. Açıklamada, İran'ın bundan sonra uranyum zenginleştirme, depolama, araştırma ve geliştirmeyle ilgili hiçbir taahhüde uymayacağı ifade edildi.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...ABD Başkanı Trump ise, İran'ın bölgedeki Amerikan personeline veya hedeflerine saldırması durumunda hızlı ve "orantısız" şekilde karşılık verebileceklerini belirtmişti.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...ABD'nin İran'a yönelik adımlarıyla ilgili kendi yönetiminin açıklamalarının Kongre'ye yapılmış bildirimler olduğunu belirten Trump, "İran'ın herhangi bir ABD personeline veya hedefine saldırması halinde ABD hızlı ve bütünüyle karşılık verecektir, hatta belki orantısız bir ölçüde karşılık verecektir." ifadesini kullanmıştı.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Trump, Kongre'ye herhangi bir yasal bildirim yapmak zorunda olmadığını ancak yine de bu bildirimi yaptığını kaydetmişti.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da yaptığı açıklamada, İran liderliğinin mesajı açık bir biçimde aldığını belirtirken, ABD'nin Amerikan hedeflerine yönelik saldırıları organize edenlere dönük saldırılarının devam edeceğini söylemişti.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson imzalı yazılı açıklamada, Irak'taki saldırılar kınanarak, özellikle İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve İran'ın bölgede oynadıkları olumsuz rolden endişe edildiği vurgulandı.Açıklamada, "Gerilimin azaltılması şu an en önemlisi. Bölgedeki tüm aktörlere sorumluluk bilincinde hareket etmeleri çağrısında bulunuyoruz. Irak'taki artan şiddet bir an önce durdurulmalı. Özellikle İran'ı şiddet içeren eylemlerden veya onları desteklemekten kaçınmaya çağırıyoruz. İran'ı Nükleer Anlaşmaya (JCPoA) uygun olmayan her türlü tedbiri geri çekmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...İran ve Irak'la ilgili yeni bir haber, Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesi Filipinler'den geldi. Filipinler lideri Rodrigo Duterte, iki ülkedeki petrol rafinerilerinde çalışan binlerce işçinin tahliyesi için emir verdi.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Amerikan Associated Press (AP), binlerce Filipinli işçinin ordu birlikleri tarafından iki ülkeden çıkarılacağını bildiriyor. AP'ye göre, İran-ABD arasındaki gerilim diğer ülkelerin işçilerini de etkileyebilir.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...ABD ile İran arasındaki gerilim, geçen hafta İran destekli Ketaib Hizbullah örgütünün, ABD askerlerinin konuşlu olduğu Kerkük'teki K1 askeri üssüne roket saldırısı düzenlemesiyle tırmanmıştı.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Pentagon, 3 Ocak'ta, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD saldırısının intikamının alınacağını belirtmişti.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve dini lider Ayetullah Hamaney, önceki gün Süleymani'nin Tahran'daki evini ziyaret etmiş, Süleymani'nin kızı, Ruhani'nin "Allah size sabır versin, bunu telafi edeceğiz" sözü üzerine "Babamın intikamını kim alacak" diye sormuştu. Ruhani de cevap olarak "Alacağız, hepsinin intikamını alacağız, hiç endişe etmeyin" demişti.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Kasım Süleymani'nin öldürülmeden birkaç saat önce yazdığı bir metin ortaya çıkmış ve tek sayfalık metin önceki gece Süleymani'nin yüzüğüyle birlikte kızına teslim edilmişti.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...İran destekli Şii milisler, ABD askerlerinin konuşlu olduğu bazı üslere roket ve füzelerle saldırı düzenlemişti

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Trump ise İran'ın Amerikan üslerine saldırması durumunda vurmak üzere İran'a ait 52 hedefi belirlediklerini açıklamıştı.

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...

 

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde dikkat çeken detay! Rus komutanlar...Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani için bugün başkent Tahran'da büyük bir cenaze töreni gerçekleştiriliyor, cenaze namazını bizzat İran'ın dini lideri Hamaney kıldırdı. Hamaney, doğrudan kendisine bağlı komutanın cenazesinde gözyaşlarını tutamadı. Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen anma törenine ise Rus komutanlar da katıldı.

Bu haber 201118 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gözler Başkan Erdoğan - Özgür Özel görüşmesinde... Hangi konular gündeme gelecek? Özgür Özel kimlerle görüştü?
Gözler Başkan Erdoğan - Özgür Özel görüşmesinde... Hangi...
Gözler Başkan Erdoğan - Özgür Özel görüşmesinde... Hangi konular gündeme gelecek? Özgür Özel kimlerle görüştü?
Gözler Başkan Erdoğan - Özgür Özel görüşmesinde... Hangi...