Gülşen’in ev hapsi kaldırıldı

Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı

Son dakika: Nisan ayında verdiği konserde İmam hatiplilere yönelik "İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" sözleri nedeniyle hakkında 3 yıl hapis cezası istenen şarkıcı Gülşen'in ev hapsi cezası kaldırıldı. 3 gün hapis yatan şarkıcının 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

12 Eylül 2022 - 18:01

Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı

Giriş Tarihi: 12.09.2022 Güncelleme Tarihi: 12.09.2022 

Şarkıcı Gülşen’in ev hapsi kaldırıldı

İmam Hatiplilere yönelik hakaret içerikli sözleri nedeniyle hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Gülşen’in 'ev hapsi' şeklindeki adli kontrol tedbiri kaldırıldı.

Şarkıcı Gülşen’in ev hapsi kaldırıldı

İmam Hatiplilere yönelik hakaret içerikli sözleri nedeniyle hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen şarkıcı Gülşen’in ev hapsi kaldırıldı. Kararla birlikte ayrıca Gülşen’e yurtdışına çıkış yasağı ile evine en yakın karakola her Perşembe imza atma adli kontrol tedbiri uygulandı.

Şarkıcı Gülşen'in Ev Hapsi Kaldırıldı!

Şarkıcı Gülşen hakındaki ev hapsi adli kontrol şartının kaldırıldığı bildirildi.

Şarkıcı Gülşen'in Ev Hapsi Kaldırıldı! 30 Nisan 2022'de Ataşehir'de bir konser sırasındaki sözleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

Hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlatılan Gülşen, 25 Ağustos'ta gözaltına alınmış, 26 Ağustos'ta da tutuklanmıştı.

whatsapp-image-2022-09-12-at-12-17-49-1.jpeg

Yapılan itiraz üzerine mahkeme, 'dosya kapsamındaki tüm delillerin toplanmış, şüphelinin kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmayışı, bakmakla mükellef olduğu yaşı küçük çocuğu bulunması' gerekçeleriyle 29 Ağustos'ta Gülşen'in tahliyesine karar vermişti.

Gülşen hakkında konutu terk etmeme adli kontrol şartı uygulanmıştı. Karara yönelik yapılan itirazlar da reddedilmişti.Üst mahkeme ise ev hapsinin kaldırılmasına karar verdi.

Şarkıcı Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı

Şarkıcı Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı

4 günlük cezaevi sürecinin ardından 'konutu terk etmeme' şartıyla salıverilen şarkıcının ev hapsi kaldırıldı.

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu'nun, 30 Nisan 2022 tarihinde Ataşehir'de verdiği konser sırasındaki görüntüler Türkiye gündemini sarstı.

Şarkıcının, söz konusu konserde "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" ifadeleri, 24 Temmuz günü ortaya çıktı.

Görüntülerin ardından tepki yağmuruna tutulan şarkıcı, kısa süre içerisinde tutuklandı.

Ardından cezaevi süreci başlayan Gülşen, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde 4 gün geçirdikten sonra ev hapsi cezasıyla salıverildi.

 

Gülşen'in ev hapsi kaldırıldıİmam hatiplilere hakaret içeren sözleri nedeniyle ev hapsi adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı.

Konserinde imam hatip liselilere yönelik sözlerinden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan dava açılan Gülşen Bayraktar Çolakoğlu için "konutu terk etmeme" adli kontrol tedbirini kaldıran mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı ve ikametine yakın karakola haftada bir gün imza atma adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şarkıcı Gülşen'in avukatı, mahkemeye başvurarak söz konusu adli kontrol kararının kaldırılmasını istedi.

Son Dakika: Şarkıcı Gülşen'in ev hapsi cezası kaldırıldı

Gülşen, 21 Ekim'de İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Gülşen'in "Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

30 Nisan'da İstanbul'da verdiği konserde "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" diyen Gülşen, hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. 25 Ağustos'ta polis tarafından evinde gözaltına alınan Gülşen, basın Suçları Soruşturma Bürosu savcısına ifade verdi. Şarkıcı ifadesinde "Ben 25 yıllık sanatçıyım. Benim müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan Miraç isimli arkadaşımın lakabı imamdır. Ayrıca arkadaşlara kendi aramızda aptal, salak, sapık olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır. Grupta tüm arkadaşlarımın lakabı mevcuttur" dedi.

Son Dakika: Şarkıcı Gülşen'in ev hapsi cezası kaldırıldı

Gülşen bu ifadesi sonrası adli kontrolün yeterli kalmayacağı iddiasıyla tutuklandı. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği de Gülşen'in "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Gülşen kararın ardından Bakırköy'deki Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Şarkıcının avukatı Emek Emre, İstanbul Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmek üzere tutukluluğun kaldırılması talebiyle itiraz dilekçesi sunuldu. İtirazı üst mahkeme olan İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi değerlendirdi. Şarkıcı Gülşen'in itirazını değerlendiren mahkeme, 29 Ağustos'ta ev hapsi şartıyla tahliye kararı verdi.

Son Dakika: Şarkıcı Gülşen'in ev hapsi cezası kaldırıldı

Son Dakika: Şarkıcı Gülşen'in ev hapsi cezası kaldırıldı

Son Dakika: Şarkıcı Gülşen'in ev hapsi cezası kaldırıldıAvukatın talebini değerlendiren İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi, Çolakoğlu hakkındaki "konutu terk etmeme" şartını içeren adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca, Çolakoğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve her hafta perşembe günü ikametine en yakın karakola giderek imza atması şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.

Bu haber 391193 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...