Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi! Cumhurbaşkanı...

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı

Türkiye’de milyonlarca kişiyi ilgilendiren Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut yapılacağını ifade ederken; hangi ilde kaç konut yapılacağını, 2+1, 3+1 evlerin fiyatlarını ve ödeme planının detaylarını açıkladı. Projede başvuruların yarın başlayacağını söyleyen Erdoğan başvuru için son günün ekim sonu olduğunu belirtti.

25 Ekim 2022 - 05:17

TOKİ başvuru şartları son dakika! Daire fiyatları ve taksit ödemeleri belli oldu! 2022 TOKİ ucuz sosyal konut ve arsa satışı için Başkan Recep Tayyip Erdoğan detayları açıkladı
Giriş Tarihi: 13.9.2022  14:48 Son Güncelleme: 13.9.2022  15:03
TOKİ sosyal konut projesinde tarihi gün! Başkan Erdoğan ucuz konutun detaylarını açıklıyor | İşte başvuru şartları


TOKİ sosyal konut projesi ve arsa satışı için Başkan Recep Tayyip Erdoğan son dakika açıklamalarda bulundu. 2022 TOKİ başvuru şartları daire fiyatları ve taksit ödemeleri İstanbul dahil 81 il için belli oldu. 'TOKİ başvuru ne zaman, şartları neler' sorusu son dönemin en çok merak edilen konuları arasında yer alırken detaylar Başkan Erdoğan'ın TOKİ açıklaması sonrası tam anlamıyla netleşti. Erdoğan, başvuruların yarın itibarıyla başlayacağını ve Ekim ayının sonuna kadar süreceğini ifade etti. İşte merakla beklenen Başkan Erdoğan'ın açıklamaları, TOKİ başvuru şartları ve tüm detaylar..
TOKİ’den sosyal konut projesi kampanyası Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıklıyor
TOKİ sosyal konut projesinde tarihi gün! Başkan Erdoğan ucuz konutun detaylarını açıklıyor | İşte başvuru şartları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişiyi ilgilendiren cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Vatandaşlar toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlara 2280 liradan taksitlerle 240 ay vade ile sahip olacak. Toplam 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecektir” dedi. Erdoğan ayrıca “İlk etap konutlarımızdan 50 bini İstanbul, 18 bini Ankara, 12 bin 500'ü İzmir, 10 bini Gaziantep, 8 bin 650'si Bursa, 7 bin 500'ü Konya, 4 bin 500'ü Kayseri'de inşa edilecek” ifadelerini kullandı.

Son dakika: TOKİ sosyal konut projesinde tarihi gün! Başkan Erdoğan ucuz konutun detaylarını açıklıyor | İşte başvuru şartlarıTürkiye’de milyonlarca kişiyi ilgilendiren Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için geri sayım sona erdi. Başkan Recep Tayyip ErdoğanTOKİ’den sosyal konut projesi'nin detaylarını açıkladı. Başkan Erdoğan, "Başvurular yarın başlıyor. Ekim ayı sonuna kadar sürecek. Azami iki yıl içinde bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz'' açıklamasında bulundu. Öte yandan Başkan Erdoğan, "Vatandaşlarımız 608 bin liralık 2+1 liralık konutlara aylık 2280 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile sahip olacak. 850 bin liralık 3+1 konutlar ise aylık 3187 lira ve 240 ay vade ile satılacak." dedi.
Türkiye'de milyonlarca kişiyi ilgilendiren Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için geri sayım sona erdi. Başkan Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde dev projenin tanıtım törenine katıldı.

TOKİ başvuru şartları son dakika! Daire fiyatları ve taksit ödemeleri belli oldu! 2022 TOKİ ucuz sosyal konut ve arsa satışı için Başkan Recep Tayyip Erdoğan detayları açıkladı

TOKİ başvuru 2022 şartları belirlenirken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan 250 bin sosyal konut ve 100 bin arsa satışı için dar gelirlinin merakla beklediği açıklamayı yaptı. Böylece "TOKİ başvuru şartları, sosyal konut ve arsa satışı ne zaman başlayacak" sorusu yanıt bulmuş oldu.
Son dakika... TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları belli oldu Erdoğan, 2+1 ve 3+1 ev fiyatlarını açıkladı
Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi Tanıtım Töreni gerçekleşti. Başkan Erdoğan TOKİ sosyal konut projesi için uygulanacak daire fiyatları ve taksit ödemeleri hakkında detayları duyurdu.

Başkan Erdoğan, Yüzyılın Konut Projesi'nde önemli açıklamalarda bulunuyor.

Başkan Erdoğan'ın öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

Aziz milletim, değerli misafirler sizleri en kalbi duygularımla, hasretle muhabbetle selamlıyorum. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne milletin evine hoşgeldiniz.

Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal konut kampanyasının tanıtımı vesilesiyle bir aradayız. Vatandaşlara evlerin, arsaların iş yerlerinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Halen 45 ilimizde 80 tarihi meydanımızı kültürel değerlerine uygun olarak yeniden ülkemize kazandırıyoruz. Geçtiğimiz 20 yılda 1 milyon 170 bin konut inşa ettik.

Bilindiği gibi 2019 yılında önce 50 bin adetlik ardından 100 bin adetlik iki sosyal konut projesi başlatmıştık. Bu projelerle 81 ilimizin her köşesinden 2 milyonu aşkın vatandaşımzıın başvurması bizi daha büyük adımlara sevk etmiştir. Kampanyayı sürekli hale getirmeye karar verdik.
81 ile sosyal konut müjdesi! Fiyat ve başvuru şartları belli oldu

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

Birazdan ana hatlarını milletimizle paylaşacağımız projenin başvuruları yarın başlıyor ve ekim ayının sonuna kadar sürecek. Bu kampanya sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir. Sosyal konut projesini 2 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz.

5 YILDA 500 BİN SOSYAL KONUT

Hedefimiz 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır.

Böylece sosyal konut sayımızı 2 milyona çıkarmış olacağız. Projemizin ve bu kapsamda yapılacak konutlar ile iş yerlerinin isimlerini "İlk Evim ve "İlk İş yerim" olarak belirledik.

Bu kampanya özel sektör yatırımlarında yol açacağı hareketlilikle değerlendirildiğinde ülkemizdeki konut sahibi sayısını artıracaktır. 2 yılda bitirerek hak sahiplerinin kullanımına sunmayı planlıyoruz. Projemizin bu ilk etabı dahil Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı konut projesidir.

500 bin konut hedef sayısı hane sayısı bakımından İstanbul'un dörtte birine, Ankara'nın yarısına, Kocaeli'nin tamamına eşitken, birçok ilimizin tamamına elşittir. 900 milyar liralık yatırım değeri demek.

Şehit yakınları ve gazilere ilk etabın yüzde 5'e karşılık gelen 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlarımıza ise yüzde 20'ye denk gelen 50 bin konut ayırıyoruz.

Projemizdeki konutlarımızın yüzde 20'sine denk helen 50 bini ise gençlerimize tahsis ettik.

2+1 ve 3+1 KONUT FİYATLARI BELLİ OLDU

608 bin TL'ye sahip 2+1 fiyatlı konutlarımıza aylık 2 bin 280 TL taksitle 240 ay vadeyle sahip olunabilecek. 3+1 konut fiyatı 850 bin lira. 3 bin 187 TL taksitle 240 ay vadeyle sahip olunabilecek.

Belirlenen toplam bedelin yüzde 10'u peşin alınacak.

192 bin 500 liradan başlayan toplam fiyat ve bin 604 liradan başlayan taksitlerin 120 ay vadeyle, faizsiz şekilde ödeneceği bir yöntemle vatandaşlarımıza satılacak.

İşyerlerini, 350 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 2 bin 633 TL'den başlayan taksitlerle, 120 ay vadeyle emekçi kardeşlerimize, genç girişimcilerimize sunacağız.

"TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK BİR ÜLKE HALİNE GETİRMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ"

Türkiye'yi örnek bir ülke haline getirmenin gayreti içerisindeyiz. Depremden sonra hemen o bölgeyi nasıl değiştirdiğimizi konut teslim töreninde tüm İzmirlilere gösterdik. Malatya, Elazığ'da da gösterdik. Yangınlarda, Antalya, Muğla'da da gösterdik.

MUHALEFETE TEPKİ

Ey muhalefet biz göreve geldiğimizde sizin verdiğiniz burs neydi. Şimdi bu rakam 650-850 liralarda. Biz gençlerimizi sokakta bırakmadık. Biz gençlerimize hep güvendik, hep inandık ve güvendik.

BAKAN KURUM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi Tanıtım Töreni, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un konuşmasıyla başladı.
Bakan Kurum: TOKİ dünyaya model oldu

Bakan Kurum'un açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Bugün Elazığ, Malatya'da İzmir'de önce yaralaırnı saran, ardından da tarihin en büyük dönüşümlerine imza atan bir Türkiye var. Milletine sevdalı liderimizin önderliğinde 85 milyon vatandaşının her birini sarıp sarmalayan güçlü bir Türkiye var. Bu başarıları maalesef hazmedemeyenler var.

Onlar şerde biz hayırda yarışmaya devam ettik. 15 Temmuz'da onlar bu milletin bağımsızlığına kast etmiş, tankların önünden kaçarken biz bu millete 750 bininci yuvayı sunuyorduk.

Son nefesimize kadar kökleri 1000 yıl gerilere uzanan bir geleceğin inşası için her türlü seferberliği yapmaya, bu milletin hizmetkarı olmaya aşkla, kararlılıkla devam edeceğiz. Bu dev hamlenin hayata geçmesinde destekleriyle her zaman yanımızda olan Hazine ve Maliye Bakanlığımıza, TOKİ, tüm mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Yeni yuvalarımızın, bereketli dükkanlarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Büyük Türkiye'nin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.



TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER? UCUZ ARSA SATIŞI VE SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞLIYOR

TOKİ sosyal konut başvuru ve şartları belli oldu. Buna göre TOKİ aracılığıyla inşa edilecek konutlara;

  • Proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden veya proje il nüfusuna kayıtlı,
  • Kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan,
  • Daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek.
  • TOKİ sosyal konut projesine başvurular için bir haneden tek başvuru alınabilecek.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ'NDE GENÇLER, EMEKLİLER, ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ÖNCELİKLİ OLACAK

Yeni sosyal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Genç kategorisine 1991 Eylül ayından sonra doğanlar müracaat edebilecek.

İSTANBUL İÇİN AYLIK 16 BİN LİRA YURT GENELİNDE İSE EN FAZLA 14 BİN LİRA ŞARTI

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç başvuruda bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 16 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 14 bin lira olması şartı aranacak.

TOKİ Sosyal konut projesi başvuru şartları belli oldu! 100 bin arsa 250 bin konut uygun fiyata satışa çıkacak | Video

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNDE TAKSİTLER NE KADAR OLACAK?

Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması planlanıyor. Buna göre İstanbul'da ödenecek en yüksek aylık taksit 4.800 TL, diğer illerde ise 4.200 TL olacak.

240 AYA KADAR TAKSİT İMKANI

Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak. Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek.

YEREL VE YATAY MİMARİ TERCİH EDİLECEK

TOKİ eliyle yürütülecek konut projesi 81 ilde hayata geçirilecek, en fazla konut, olası depremin en çok etkileyeceği İstanbul'da yapılacak.

Proje kapsamındaki konutlarda yerel ve yatay mimari tercih edilecek, konutlar beş katı geçmeyecek şekilde yapılacak. Çevre dostu yapı malzemelerinin kullanılacağı evler sıfır atığa, enerji verimliliğine ve yenilenebilir enerji sistemlerine uyumlu inşa edilecek.

ARSA KAMPANYASINA ARSASI OLAN BAŞVURAMAYACAK

Proje kapsamında satışa sunulacak 100 bin arsa, elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış, imar planları bulunan ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek. Başvuru bedeli 500 lira olarak belirlenen kampanyadan faydalanmaya hak kazananlar bu arsalar üzerine kendi evlerini yapabilecek.

Başvuru şartlarını taşıyanlar arasında kura çekilecek.

Arsa satışı başvurularında şu şartlar aranacak:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Yoksul ve dar gelirli olmak,
  • Kendisinin, eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesinin karşılığı olan arsa payına sahip olmamak,
  • Daha önce 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine tabi uygulamalardan faydalanmamış olmak.

İŞ YERLERİ İÇİN BAŞVURU BEDELİ 2 BİN LİRA OLACAK

TOKİ'nin yürüteceği proje kapsamında ilk olma özelliği taşıyan, "Küçük ve orta ölçekli sanayiciye yönelik 28 ilde oluşturulacak sanayi sitelerindeki 10 bin iş yeri" için başvuru bedeli 2 bin lira olarak belirlendi.

Projenin bu ayağına başvuruda bulunacaklardan, projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyette bulunan 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşı olması şartı aranacak.

Başvuru yapacaklardan ayrıca ustalık, iş yeri açma, ilgili oda kayıt veya vergi mükellefi belgesi ile e-Ticaret yapıldığına dair belgeler istenecek.

Sanayi sitelerindeki iş yerleri için başvuru yapacakların, kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması da gerekecek.

OFİSLERİN DE DAİREYE DÖNÜŞMESİ GÜNDEMDE

İkinci adımda, Emlak Konut öncülüğünde, gayrimenkul firmalarıyla konut kampanyası yapılacak. İstanbul'da yaklaşık 1.5 milyon, ülke genelinde 4 milyon metrekare arz fazlası nedeniyle kiralanamayan ya da satılamayan ofis, konuta dönüştürülecek.

 

ARSA SATIŞINDAKİ KURALLAR

Arsa tapusu olan kişiler başvuru yapamayacak. Arsa kampanyasına başvurmak isteyenler arsası olduğu için başvuru yapamayacak.

Yoksul ve dar gelirli olunması gerekiyor.

Kendisinin, eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesinin karşılığı olan arsa payına sahip olmamak ve daha önce 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine tabi uygulamalardan faydalanmamış olmak şartları bulunuyor.

10 BİN İŞ YERİ İNŞA EDİLECEK

TOKİ projesi kapsamında "Küçük ve orta ölçekli sanayiciye yönelik 28 ilde oluşturulacak sanayi sitelerindeki 10 bin iş yeri" yapılacak. İşyerleri için başvuru bedeli 2 bin lira olacak.

Projeye başvurmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekecek ve projenin bulunduğu yerin nüfusuna kayıtlı olunması gerekiyor.

Başvuru yapacaklardan ayrıca ustalık, iş yeri açma, ilgili oda kayıt veya vergi mükellefi belgesi ile e-Ticaret yapıldığına dair belgeler istenecek.

Sanayi sitelerindeki iş yerleri için başvuru yapacakların, kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması da gerekecek.

TOKİ’den dar gelirliye 81 ilde konut! TOKİ 2+1, 3+1 ödeme planı...TOKİ'DEN DAR GELİRLİYE 81 İLDE KONUT! TOKİ 2+1, 3+1 ÖDEME PLANI...
Son dakika... TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları belli oldu Erdoğan, 2+1 ve 3+1 ev fiyatlarını açıkladı

Sosyal konut projesinin başvuru noktaları ve şartları belli oldu

TOKİ, tarihin en büyük sosyal konut projesinin başvuru bedelini açıkladı. Sosyal konut projesinin başvuruları Ziraat Bankası, Halkbank şubelerinden ve E-Devlet üzerinden yapılacak.

Sosyal konut projesinin başvuru noktaları ve şartları belli oldu

GİRİŞ 13.09.2022 16:23GÜNCELLEME 13.09.2022 16:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin başvurularının yarın başlayacağını ve Ekim ayına kadar devam edeceğini duyurdu. Sosyal Konut projesinin içinde konut, konut arsaları ve sanayi siteleri olacak.

Gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engelli vatandaşlara özel kontenjan ayrılacak.

Gençler %20 , Emekliler %20 , Şehit Yakınları - Gaziler %5, Engelliler %5, Diğer Vatandaşlarımız %50 olarak açıklandı.

KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

- T.C. vatandaşı olması,
- Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,
- Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama,
- İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç),
- Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması,
- Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir,
- Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

-Başvuru bedeli: 500 TL

KONUT ARSASI BAŞVURU ŞARTLARI

- T.C. vatandaşı olması,
- 18 yaşını doldurmuş olmak,
- O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek. Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.
- Yoksul ve dar gelirli olmak.
- Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şarttır.
- 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.
- Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması
- Başvuru tarihleri daha sonra duyurulacaktır.
(Noter kurası sonucu kendilerine asıl ve yedek olarak arsa isabet etmeyenler ile arsa tahsisinden yararlanmaktan vazgeçen ve yedek listede sırası gelmeyenlerin başvuru bedeli iade edilecektir. Kendilerine arsa tahsis edilenlerin ödemiş oldukları başvuru bedeli peşinat bedeline dahil edilecektir.)

SANAYİ SİTESİ BAŞVURU ŞARTLARI

- T.C. vatandaşı olması,
- Projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak veya o il sınırlarında faaliyette bulunuyor olmak,
- 18 yaşını doldurmuş olmak,
- Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi veya Vergi Mükellefi olmak, e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu v.b. bilgileri gösterir belgeler,
- Kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocukları mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması,
- Başvuru Bedeli: 2.000 TL
- Başvuru tarihleri daha sonra duyurulacaktır.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIYOR

Başvurular Ziraat Bankası, Halkbank şubelerinden ve E-Devlet üzerinden yapılacak.

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR, İLK TEMEL YILBAŞINDA ATILACAK

Tüm bu çalışmalarla TOKİ sadece bina yapan bir kurum olmanın ötesine geçerek en önemli sosyal hizmet yapıları arasına girmiştir. 2012 yılında 6.5 milyon yapıyı içeren tarihimizin en büyük kentsel dönüşümünü başlattık. Bugün de sizlerin huzurunda sosyal konut odaklı şehircilik adımlarımıza yeni bir halka eklemenin mutluluğu içindeyiz. 2019 yılında önce 50 bin adetlik, ardından 100 bin adetlik 2 Konut Projesi başlatmıştık. Bizim kuvvetimiz millettir. Bu projelerle 81 ilimizden her köşesinden 2 milyonu aşkın vatandaşımızın başvurması bizi daha büyük projelere yöneltmiştir. Yüz binlerce yeni konutun ve iş yerinin inşa sürecini başlıyoruz. Başvuruları yarın itibarıyla başlayacak ve ekim sonuna kadar sürecek sosyal konut projesinin ilk temelini yılbaşında atıyoruz. Yatay mimari esasıyla, zemin artı 5, depreme dayanaklı şekilde inşa edeceğimiz bu projeler ülkemizin her yerinde devam edecektir.  Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri

Bu haber 400718 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...