Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan Kemal...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na: Millet öyle bir hareket çeker ki...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay TBMM'de yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun kürsüde yaptığı ahlak dışı harekete değinen Oktay, ''Milletin kürsüsünden hareket çekenlere, millet öyle bir hareket çeker ki ömür boyu kendinize gelemezsiniz.'' diye konuştu.

07 Aralık 2021 - 20:13 - Güncelleme: 07 Aralık 2021 - 20:38

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na: Millet öyle bir hareket çeker ki...

Giriş Tarihi: 06.12.2021 Güncelleme Tarihi: 07.12.2021 

Fuat Oktay'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Millet öyle bir hareket çeker ki..

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM’de CHP'li Kılıçdaroğlu'na çok sert sözlerle yüklendi. Oktay, “Milletin kürsüsünden hareket çekenlere millet öyle bir hareket çeker ki ömür boyu kendinize gelemezsiniz.” dedi.

Video Player

00:32 | 01:06

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TBMM'de gerçekleşen bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı el hareketi büyük tepki çekti. Bu ahlaksız olaya sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Milletin kürsüsünden hareket çekenlere millet öyle bir hareket çeker ki ömür boyu kendinize gelemezsiniz." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluTBMM Genel Kurulunda 2022 yılı Bütçe Kanunu teklifi üzerine CHP Grubu adına bir konuşma gerçekleştirdiği sırada yaptığı el hareketi tepki çekti. Bu ahlaksız olaya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM’de çok sert sözlerle yüklendi. Oktay, “Milletin kürsüsünden hareket çekenlere millet öyle bir hareket çeker ki ömür boyu kendinize gelemezsiniz.” dedi.

Kemal KılıçdaroğluTBMM Genel Kurulunda 2022 yılı Bütçe Kanunu teklifi üzerine CHP Grubu adına bir konuşma gerçekleştirdiği sırada utanç verici bir el hareketi yaptı.

FUAT OKTAY: MİLLET ÖYLE BİR HAREKET ÇEKER Kİ...

TBMM 2022 bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da bir konuşma gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun bu ahlaksız hareketine Fuat Oktay, TBMM'de çok sert bir yanıt verdi.

Fuat Oktay, "Milletin kürsüsünden hareket çekenlere millet öyle bir hareket çeker ki ömür boyu kendinize gelemezsiniz." dedi.

"SAVAŞ BÜTÇESİ" İDDİALARINA KAPAK GİBİ YANIT

Oktay, konuşmasında 2022 bütçesinin savaş bütçesi olduğuna dair iddialar hakkında da açıklamada bulundu.

2022 Bütçesinin savaş bütçesi olduğu iddialarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "PKK, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleriyle mücadelemiz sizi rahatsız mı ediyor? Sizi rahatsız etse de biz mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

Oktay’dan Kılıçdaroğlu’naOKTAY'DAN KILIÇDAROĞLU'NA

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ ÇEKEN HAREKET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulunda 2022 yılı Bütçe Kanunu teklifi üzerine CHP Grubu adına bir konuşma gerçekleştirdiği sırada yaptığı el hareketi tepki çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulunda 2022 yılı Bütçe Kanunu teklifi üzerine CHP Grubu adına bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşma sırasında bir el hareketi yapan Kılıçdaroğlu'na milletvekilleri tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Dolarla ihaleyi anladık, gelir garantisini de anladık. Bir şey daha yaptınız ama onu bilmiyorsunuz. Çünkü araştırmıyorsunuz. Göreviniz el kaldırmak ve indirmek. Bakın aynı zamanda ne yaptılar biliyor musunuz? Dolarla borçlandıysalar Amerika'da ki enflasyonu, Euro ile borçlandıysalar Avrupa Birliği'nde ki enflasyonu da sırtımıza yıkıyorlar" dediği sırada bir el hareketi yaptı.

Bu hareketin üzerine mecliste bulunan milletvekilleri "bayanlar var burada" diyerek Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şirazeyi kaydırdı: Gazi Meclis’te ahlak dışı el hareketi!CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ŞİRAZEYİ KAYDIRDI: GAZİ MECLİS'TE AHLAK DIŞI EL HAREKETİ!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun el hareketi Meclis'i karıştırdı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun el hareketi Meclis'i karıştırdı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun el hareketi Meclis'i karıştırdı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis kürsüsünden kapak hareketi yapması üzerine genel kurulda sert tartışmalar yaşandı. CHP Lideri, aldırış etmeden konuşmasını sürdürdü.

SON DAKİKA | Kılıçdaroğlu'ndan Gazi Meclis'te ahlaksız el hareketi! "Bir tek bunu yapmadığın kalmıştı"

Giriş Tarihi: 6.12.2021  18:48Son Güncelleme: 6.12.2021  21:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şirazeyi kaydırdı: Gazi Meclis'te ahlak dışı el hareketi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Bütçe Görüşmeleri için söz aldığı kürsüde, AK Parti sıralarına el hareketi yaptı. Ahlak dışı hareket sonrası, AK Parti'li vekillerden tepki gecikmedi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, görüntülerin incelenmesi için oturuma ara verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şirazeyi kaydırdı: Gazi Meclis’te ahlak dışı el hareketi!Son dakika haberleri... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gazi Meclis'te skandal bir harekette bulundu. TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında partisinin adına konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı el hareketi büyük tepki çekti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gazi Meclis’te, 85 milyonun huzurunda bir tek küfürlü el hareketi yapmadığın kalmıştı. Ayıptır!" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluTürkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı ahlaksız el hareketi büyük tepki çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şirazeyi kaydırdı: Gazi Meclis’te ahlak dışı el hareketi!CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ŞİRAZEYİ KAYDIRDI: GAZİ MECLİS'TE AHLAK DIŞI EL HAREKETİ!

"BİR TEK KÜFÜRLÜ EL HAREKETİ YAPMADIĞIN KALMIŞTI"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Bakan Varank, "Gazi Meclis'te, 85 milyonun huzurunda bir tek küfürlü el hareketi yapmadığın kalmıştı. Ayıptır!" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ GRUBU TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Grubu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun el hareketine tepki göstererek tüzük gereği kınama cezası verilmesini talep etti.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, görüntüleri izlemek için 5 dakika ara verdi.

SON DAKİKA | Kılıçdaroğlu’ndan Gazi Meclis’te ahlaksız el hareketi! Bir tek bunu yapmadığın kalmıştı

Son dakika haberleri: TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında partisinin adına konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ahlaksız el hareketi büyük tepki çekti. Ahlak dışı görüntünün ardından AK Partili vekillerden tepki gecikmedi. AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yaptığı hareket de kendisi de tarihin çöplüğünde yer alacak." dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise "Gazi Meclis’te, 85 milyonun huzurunda bir tek küfürlü el hareketi yapmadığın kalmıştı. Ayıptır!" açıklamasında bulundu.

Son dakika haberleri: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı ahlaksız el hareketi büyük tepki çekti.

"BİR TEK KÜFÜRLÜ EL HAREKETİ YAPMADIĞIN KALMIŞTI"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Bakan Varank, "Gazi Meclis'te, 85 milyonun huzurunda bir tek küfürlü el hareketi yapmadığın kalmıştı. Ayıptır!" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ GRUBU TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Grubu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun el hareketine tepki göstererek tüzük gereği kınama cezası verilmesini talep etti.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, görüntüleri izlemek için 5 dakika ara verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Gazi Meclis'te tepki çeken el hareketi! | Video

"YAPTIĞI HAREKET DE KENDİSİ DE TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNDE YER ALACAK"

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de kadın milletvekillerimizin karşısında rezil bir hareket yaptı. Yaptığı hareket de kendisi de tarihin çöplüğünde yer alacak.

'Ahlaksız siyaseti getireceğim.' diyen Kemal Kılıçdaroğlu, meğer gaf yapmamış. Meclis'te yaptığı el hareketiyle bunu gösterdi." ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: Yaşı 72! En büyük 2. partinin genel başkanı! Kaset kumpasıyla da olsa Atatürk'ün oturduğu koltukta! Yaptığı hareket bu! Kendisi adına utanmaktan biz yorulduk. Diyecek lafımız yok!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Bazen yaş kemale ermiyor, eremiyor. Kemal Bey'in Gazi Meclis'te olduğunu ve kime hitap ettiğini unutarak yaptığı bu en hafif tabirle "edepsiz" hareketten hicap duyuyoruz. Milletimize de mi saygınız kalmadı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu.

CHP'DEN ŞAKA GİBİ SAVUNMA

Öte yandan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun ahlaksız hareketiyle ilgili bir açıklama yaptı. Özel, "Sayın Genel başkanımız 'borç sırtımıza yüklendi' derken eliyle elinin sırtına vurarak anlamı güçlendirecek şekilde hareket etmiştir. Vücut dilinin, hiçbir gruba, kuruma, Meclis'e ve kişiye yönelik olmadığı, kürsü konuşmalarında kullandığı vücut dilenden bağımsız olmadığını ifade ederiz" açıklaması yaptı.

İÇ TÜZÜK 160. MADDE NEYİ KAPSIYOR?

Ünal'ın Kılıçdaroğlu'nun skandalı sonrası işaret ettiği 160 maddede şu ifadeler yer alıyor.

Kınama : Madde 160 – Kınama cezasını gerektiren haller şunlardır :

1. Aynı birleşimde iki kere uyarma cezası aldığı halde bunu gerektiren hareketten vazgeçmemek;

2. Bir ay içinde üç kere uyarma cezasına uğramış olmak;

3. Kaba ve yaralayıcı sözler sarf etmek ve hareketler yapmak;

4. (Değişik: 27/7/2017 - 1160 S. Karar / 14 md.) Türkiye Büyük Millet Meclisi bina, tesis, eklenti ve arazisine silahlı olarak girmek;

5. Mecliste gürültü ve kavgaya sebeb olmak veya Meclisin görevini yerine getirmesini önlemek için toplu bir harekete girişilmesine önayak olmak.

6. (Ek: 27/7/2017 - 1160 S. Karar / 14 md.) Genel Kurulun çalışma düzenini ve huzurunu bozucu döviz, pankart ve benzeri materyali getirmek ve kullanmak.

Meclis'teki terbiyesizliğe CHP'den tam destek: Elini sırtına vurdu, bu vücut dilidir

Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki ahlak dışı hareketine CHP'den destek: Bu vücut dilidir

Giriş Tarihi: 06.12.2021 Güncelleme Tarihi: 06.12.2021 

Kılıçdaroğlu’nun Meclis’teki ahlak dışı hareketine CHP’den destek: Bu vücut dilidirCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün TBMM'de yaptığı ahlak dışı el hareketi büyük tepki çekmişti. CHP'lilerse Kılıçdaroğlu'na destek verme yarışına girdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız elini elinin sırtına vurmuştur. Sırtına yük bindirmek anlamındaki vücut dilidir." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün TBMM Genel Kurulunda 2022 Yılı Bütçesi görüşmelerinde kürsüye çıktı ve açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şirazeyi kaydırdı: Gazi Meclis’te ahlak dışı el hareketi!CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ŞİRAZEYİ KAYDIRDI: GAZİ MECLİS'TE AHLAK DIŞI EL HAREKETİ!

Kılıçdaroğlu konuşmasının bir bölümünde AK Parti sıralarına döndü ve ahlak dışı bir el hareketi yaptı. Kılıçdaroğlu'nun bu hareketi ise AK Parti grubunun tepkisini çekti.

CHP AHLAKSIZLIĞIN ARKASINDA!

Tepkilerin ardından Meclis Başkanı görüntülerin incelenmesi için oturuma ara verdi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Kılıçdaroğlu'nun ahlak dışı hareketine arka çıktı.

GENEL AHLAK KURALLARINA AYKIRI, UTANDIM

AK Parti Grup başkanvekili Mahir Ünal, konuma bittiğinde söz aldı ve "Bir genel başkan Meclis'te genel ahlak kurallarına aykırı olarak hareket etmiştir. İçtüzük göre, kaba ve yaralayıcı sözler sarp etmek yasaktır diyor. Kınama cezasını gerektiriyor... Çocuklardan bahsediyor. Bizi izleyen hanımefendiler, çocuklar, çocukların ve kendi adıma yapılan hareketten utandım. Kınama cezası verilmesini istiyoruz" dedi.

Genel Kurulu yönetim TBMM Başkanı Mustafa Şentop oturduğu yerden böyle bir hareket yapılmışsa görme ihtimali bulunmadığı, görüntüleri izleyeceğini belirterek oturuma ara verdi. Şentop, grup başkanvekillerini de toplantıya çağırdı.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZEL'DEN TRAJİKOMİK AÇIKLAMA

Verilen aradan sonra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bir açıklama yaptı. Özel, "Sayın Genel başkanımız 'borç sırtımıza yüklendi' derken eliyle elinin sırtına vurarak anlamı güçlendirecek şekilde hareket etmiştir. Vücut dilinin, hiçbir gruba, kuruma, Meclis'e ve kişiye yönelik olmadığı, kürsü konuşmalarında kullandığı vücut dilenden bağımsız olmadığını ifade ederiz" açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun ahlak dışı destek!KILIÇDAROĞLU'NUN AHLAK DIŞI DESTEK!

Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği'ne partili isim seçildi

Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği'ne partili isim seçildi

Cumhuriyet gazetesinde yeni Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın oldu. Kızılyalın'ın CHP ve Kadıköy Belediye Meclis üyesi olması ise dikkat çekti.

Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun el hareketine açıklama

Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun el hareketine açıklama

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, meclis kürsüsünde eliyle kapak hareketi yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nun vücut dilini kullandığını söyledi.

Engin Altay'dan Mustafa Şentop'a: Siz meclisi savunacaksınız

Engin Altay'dan Mustafa Şentop'a: Siz meclisi savunacaksınız

Bütçe görüşmelerinde CHP'li Engin Altay'ın TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a "Siz meclisi savunacaksınız, atanmış cumhurbaşkanını değil" sözleri tartışma yarattı.

Mustafa Varank'tan Kılıçdaroğlu'nun el hareketine yanıt

Mustafa Varank'tan Kılıçdaroğlu'nun el hareketine yanıt

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM Genel Kurulu'nda kürsüdeyken yaptığı el hareketine "Siyaset kalite işidir" paylaşımıyla tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu'da kürsüde yaptığı konuşma sırasında ayıplı el hareketi yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eleştirilerin odağı oldu.

Kılıçdaroğlu'na bir tepki de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi.

"SİYASET KALİTE İŞİDİR"

Bakan Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, merhum Başbakan Necmettin Erbakan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi sembol haline gelen el işaretlerinin yanında Kılıçdaroğlu'nun yaptığı el hareketinin de olduğu, "Türkiye'de Siyasi Hareketler" yazılı capsi ekleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Siyaset kalite işidir."

Mustafa Varank tan Kılıçdaroğlu nun el hareketine yanıt #1

Kemal Kılıçdaroğlu'nun el hareketi Meclis'i karıştırdı - Video Arşiv

Bu haber 976089 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi! Yarın branş dağılımı yapılacak
Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi! Yarın branş...
Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi! Yarın branş dağılımı yapılacak
Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi! Yarın branş...