Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem konutlarının açılışıyla...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem konutlarının açılışıyla Türkiye-Arnavutluk dostluğunu taçlandırıyoruz

Başkan Erdoğan,Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın da katıldığı TOKİ tarafından Laç şehrinde depremzedeler için inşa edilen konutların teslim töreninde konuşma yaptı. 42 milyon avroya mal olan 522 konutun teslim edildiği törende Erdoğan, 'Koronavirüs salgınında o büyük büyük devletler o büyük büyük ülkeler kendi içinre kapanırken sınırları dışındakilere gözlerini yumarken biz hiç bir ayrım yapmadan dara düşen dostlarımızın yanına koştuk.

17 Ocak 2022 - 15:13

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Arnavutluk'ta deprem konutları teslim töreninde önemli açıklamalar

Giriş Tarihi: 17.01.2022 Güncelleme Tarihi: 17.01.2022 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem konutlarının açılışıyla Türkiye-Arnavutluk dostluğunu taçlandırıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, Arnavutluk'taki depremin ardından bölgeye yardıma koşan ilk ülke olduğunu belirterek, "Bugün toplam 522 konutu içeren, yaklaşık 42 milyon avroya mal olan evleri teslim ediyoruz." dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan Arnavutluk’ta deprem konutları teslim töreninde önemli açıklamalarSon dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip ErdoğanArnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın davetine icabetle etmek için Arnavutluk’a geldi. Erdoğan 2022'nin ilk yurt dışı ziyaretinde, Arnavutluk Başbakanı Rama tarafından Rahibe Teresa Uluslararası Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı. "Türkiye – Arnavutluk Deprem Konutları Anahtar Teslim Töreni"nde önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın da katıldığı TOKİ tarafından Laç şehrinde depremzedeler için inşa edilen konutların teslim töreninde konuşma yaptı. 42 milyon avroya mal olan 522 konutun teslim edildiği törende Erdoğan, 'Koronavirüs salgınında o büyük büyük devletler o büyük büyük ülkeler kendi içinre kapanırken sınırları dışındakilere gözlerini yumarken biz hiç bir ayrım yapmadan dara düşen dostlarımızın yanına koştuk. Paylaşmanın bereketine, dayanışmanın gücüne inanarak salgına karşı mücadelede dostlarımıza destek verdik, elimizdeki imkanları onlarla paylaştık.' dedi.

Başkan ErdoğanArnavutluk Başbakanı Rama ile TOKİ tarafından Laç şehrinde depremzedeler için inşa edilen konutların teslim törenine katıldı. Törende konuşan Arnavutluk Başbakanı Rama yaptığı açıklamada, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, dediklerini yapan ve yaptığını söyleyen bir kişidir' ifadelerine yer verdi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'ta! 42 milyon avroya mal olan 522 konut teslim edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın da katıldığı TOKİ tarafından Laç şehrinde depremzedeler için inşa edilen konutların teslim töreninde konuşma yaptı. 42 milyon avroya mal olan 522 konutun teslim edildiği törende Erdoğan, 'Koronavirüs salgınında o büyük büyük devletler o büyük büyük ülkeler kendi içinre kapanırken sınırları dışındakilere gözlerini yumarken biz hiç bir ayrım yapmadan dara düşen dostlarımızın yanına koştuk. Paylaşmanın bereketine, dayanışmanın gücüne inanarak salgına karşı mücadelede dostlarımıza destek verdik, elimizdeki imkanları onlarla paylaştık.' dedi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'ta! 42 milyon avroya mal olan 522 konut teslim edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye-Arnavutluk Deprem Konutları Anahtar Teslim Töreni”nde katıldı.Törende konuşan Arnavutluk Başbakanı Rama yaptığı açıklamada, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, dediklerini yapan ve yaptığını söyleyen bir kişidir' ifadelerine yer verdi. 

TÖRENE DAMGA VURAN AN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışma hikayesini anlatan Arnavutluk Başbakanı Rama'nın sözleri törene damga vurdu. Rama şunları söyledi;

Bugün çok özel bir gün. Çünkü burada bulunan herkes Arnavutluk dostu benim de çok kıymetli dostum söyleyeceklerini dinlemek istiyorlar. Hiç bir zaman unutmayacağım bir anı vardı. O zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olan bugünkü Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan ile yaptığımız görüşme. Ben de çok çekiniyordum. Kendisini sadece uzaktan tanıyordum. Televizyon ekranlarından tanıyordum. Gerçekten karşı karşıya oturduğumuzda pek de gülümsemiyordu. Bu arada ben de halen Arnavutluk Başbakanı olmamıştım. Bana şöyle dedi: "Arnavutluk ve Kosova benim kalbimdedir. Arnavutlar Türk halkının kalbindedir. Ben senin benim kardeşim olmanı diliyorum. Fakat ben sana kardeş diyeceğim ne zaman kendi halkının saygısını tanıyacağın zaman." Ondan sonraki devam eden muhabbetimizin gelişimini herkes biliyor. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dostu olmaktan gurur duyuyorum.

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Buradan sizlerin vasıtasıyla tüm Arnavutluk'a milletimizin en içten selamlarını getirdim. Bu anlamlı tören vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan, sizlerin coşkusuna ortak olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum.

Arnavutluk'un sevinci sevincimiz, sıkıntısı da bizim sıkıntımızdır. Sizlerin huzur ve esenliğini kendimizinkinden ayrı tutmuyoruz. Aynı acıları daha önce pek çok kez yaşamış bir ülke olarak, Arnavutuluk'ta meydana gelen deprem Arnavut halkı kadar bizim de yüreğimizi dağlamıştır.

"YARDIMA KOŞAN İLK ÜLKENİN TÜRKİYE OLMASI ARAMIZDAKİ DAYANIŞMANIN EN BÜYÜK İSPATIDIR"

Deprem haberini alır almaz bölge halkının yaralarını sarmak için hemen harekete geçtik. Az önce değerli kardeşim Edi Rama'nın da ifade ettiği gibi kardeşler zor zamanda ortaya çıkar. Büyükelçiliğimiz, TİKA'mız, Kızılay'ımız, Sağlık Bakanlığı'mız ile gereken tüm sağlık malzemelerini Arnavutluk'a ulaştırdık. Başbakan Edi Rama ile sürekli temas halinde olarak yürütülen çalışmaları yakından takip ettik.

Uluslararası camianın bilhassa İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Arnavutluk'a yardım elini uzatması için bizzat girişimlerde bulundum. Depremden sonra bölgeye yardıma koşan ilk ülkenin Türkiye olması, aramızdaki güçlü dayanışmanın en büyük ispatıdır. Yıkılan konutların yerine TOKİ yatırımı ile yeni binalar yaptık.

BUGÜN TOPLAM 522 KONUTU İÇEREN EVLERİ TESLİM EDİYORUZ
Bugün toplam 522 konutu içeren, yaklaşık 42 milyon avroya mal olan evleri teslim ediyoruz. Teslim ettiğimiz konutların Arnavutluk'a ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte Türkiye olarak biz de depreme, sel ve yangın afeterine maruz kalsak da Arnavutluk halkına olan sözümüzü yerine getirdik.

Şimdi altını çiziyorum, kardeşliğin nişanesi çağrıldığında gelmek değil, ihtiyaç olduğunda orada olmak şiarıyla yanınızda yer alacağız. -İnşallah bu hasbi temel üzerine inşaa ettiğimiz Türkiye-Arnavutluk dostluğu devam edecektir. Arnavutluk'la hem ortak tarihi hem de ortak medeniyet değerlerini paylaşıyoruz. İyi ve kötü gününde kardeşinin yanında olmak da bizim medeniyet değerlerimizin en önemlilerinden biridir.

ELİMİZDEKİ İMKANLARI ONLARLA PAYLAŞTIK
Koronavirüs salgınında o büyük devletler, ülkeler kendi içine kapanırken sınırları dışındaki dramlara gözlerini yumarken biz hiçbir ayrım yapmadan dara düşen dostlarımızın imdadına koştuk. Paylaşmanın bereketine inanarak salgına karşı mücadelelerinde dostlarımıza destek verdik, elimizdeki imkanları onlarla paylaştık.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında 68 günde inşaatını tamamladığımız bölge hastanesi de bu güzel dayanışmanın örneklerinden biridir. Açılış törenine videokonferans bağlantısı ile katıldığım hastanenin ismini Türkiye - Arnavutluk Dostluk Hastanesi koyduk.

Türk ve Arnavut doktor ve hemşirelerimiz omuz omuza sağlık hizmeti sunuyor. Şimdi de deprem konutlarının açılışı ile Türkiye - Arnavutluk dostluğu taçlandırıyoruz. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı niyaz ederim.

Rabbim böyle acıları bir daha yaşatmasın diyorum. Ölenleri geri getiremeyiz ama geride kalanların hayatlarını kolaylaştıracakları adımları atmak bizim elimizdedir. İnşa ettiğimiz deprem konutları ile bu bölgedeki 522 ailenin bundan sonraki hayatlarını huzur ve güven içinde geçirmesini temin ediyoruz.

Başkan Erdoğan tarafından açılışı yapıldı. Arnavutluk'taki deprem konutları sahiplerine teslim edildi.

Başkan Erdoğan tarafından açılışı yapıldı. Arnavutluk’taki deprem konutları sahiplerine teslim edildi.

Arnavutluk depreminin ardından Türkiye tarafından yaptırılan deprem konutlarının açılış töreni gerçekleştirildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan törende açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan açıklamasında: "Bugün de toplam 522 konutu içeren ve yaklaşık 42 milyon Euro'ya mal olan bu daireleri sahiplerine teslim ediyoruz. Teslim ettiğimiz konutların Arnavutluk'a ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'taki örnek daireleri gezdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rahibe Teresa Uluslararası Havalimanı'nda Arnavutluk Başbakanı Rama tarafından törenle karşılandı.

<p>Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rahibe Teresa Uluslararası Havalimanı'nda Arnavutluk Başbakanı Rama tarafından törenle karşılandı.</p>

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rama daha sonra, Arnavutluk'ta 2019'da meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından inşa edilen konutların teslim törenine katılmak üzere Laç şehrine hareket etti. 

<p>Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rama daha sonra, Arnavutluk'ta 2019'da meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından inşa edilen konutların teslim törenine katılmak üzere Laç şehrine hareket etti. </p>
<p> </p>

3 / 21

Erdoğan ve Rama, TOKİ tarafından Laç şehrinde depremzedeler için inşa edilen konutlarda incelemelerde bulundu, örnek daireyi gezdi.

<p>Erdoğan ve Rama, TOKİ tarafından Laç şehrinde depremzedeler için inşa edilen konutlarda incelemelerde bulundu, örnek daireyi gezdi.</p>

5 / 21

6 / 21

7 / 21

-

<p>-</p>

9 / 21

10 / 21

11 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

17 / 21

18 / 21

19 / 21

21 / 21

Arnavutluk depreminin ardından Türkiye'nin uzattığı yardımeliyle inşa edilen deprem konutları Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katlımıyla sahiplerine teslim edildi. Törende Başkan Erdoğan da açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Buradan sizlerin vasıtasıyla tüm Arnavutluk'a milletimizin en içten selamlarını getirdim. Bu anlamlı tören vesilesiyle sizlerle beraber olmaktani sizlerin coşkusuna ortak olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Arnavuluk'un sevinci sevincimiz, sıkıntısı da bizim sıkıntımızdır. Sizlerin huzur ve esenliğini kendimizinkinden ayrı tutmuyoruz. Aynı acıları daha önce pek çok kez yaşamış bir ülke olarak, Arnavutuluk'ta meydana gelen deprem Arnavut halkı kadar bizim de yüreğimizi dağlamıştır. Deprem haberini alır almaz bölge halkının yaralarını sarmak için hemen harekete geçtik. Devlet olrak bütün imkanlarımızı seferber ilan ederek yardımınıza koştuk. Az önce değerli kardeşim Edi Rama'nın da ifade ettiği gibi kardeşler zor zamanda ortaya çıkar. Büyüykelçiliğimiz, TİKA'mız, Kızılaymız Sağlık Bakanlığımız ile hereken tüm sağlık malzemelerini Arnavutluk'a ulaştırdık. Başbakan Edi Rama ile sürekli temas halinde olarak yürütülen çalışmaları yakından takip ettik. Uluslararası camianın bilhassa İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Arnavutluk'a yardım elini uzatması için bizzat girişimlerde bulundum. Depremden sonra bölgeye yarddıma koşan ilk ülkenin Türkiye olması aramızdaki dayanışmanın en büyük örneğidir.

522 KONUT SAHİPLERİNE TESLİM EDİLİYOR
Yıkılan konutların yerine TOKİ yatırımı ile yeni binalar yaptık. 2020 Temmuız ayında, koronavirüs salgınına rağmen aynı yılın Aralık ayında inşaatlara başladık. Bundan 13 ay önce tam bu noktada, konutların temel atma törenini canlı bağlantıyla gerçekleştirdik. Bugün de toplam 522 konutu içeren ve yaklaşık 42 milyon Euro'ya mal olan bu daireleri sahiplerine teslim ediyoruz. Teslim ettiğimiz konutların Arnavutluk'a ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte Türkiye oalrak biz de depreme, sel ve yangın afeterine maruz kalsak da Arnavutluk halkına olan sözümüzü yerine getirdik. Şimdi altını çiziyorum, kardeşliğin nişanesi çağrıldığında gelmek değil, ihtiyaç olduğunda orada olmak şiarıyla yanınızda yer alacağız. -İnşallah bu hasbi temel üzerine inşaa ettiğimiz Türkiye-Arnavutluk dostluğu devam edecektir. Değerli dostlarım, hem ortak bir tarihi hem ortak medeniyet değerlerini paylaşıyoruz. İyi ve kötü gününde kardeşinin yanında olmak bizim en önemli medeniyet değerlerimizdendir. Koronavirüs salgınında o büyük devletler ülkeler kendi içerisine kapanırken, sınırlarının dışını gözlerine kapanırken, biz ayrım yapmadan herkese destek olduk. Paylaşmanın bereketine, dayanışmanın gücüne inanarak, dostlarımıza destek verdik, elimizdeki imkanları onlarla paylaştık.

Açılış törenine videokonferans yönetimiyle katıldığım hastanenin ismini dostluğumuzu yansıtan Türkiye-Arnavutluk hastanesi koyduk. Bu hastanede Türk ve Anavut doktorlar oımuz omuza çalışıyor ve şifa dağıtıyor. Şimdi de deprem konutlarının açılışıyla Türkiye-Arnavutluk dostluğunu taçlandırıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Rabbim böyle acıları bir daha yaşatmasın diyorum. Ölenleri geri getiremeyiz ama geride kalanların hayatlarını kolaylaştıracak adımları atmak bizim elimizde. İnşa ettiğimiz depremkonutları ile 522 ailenin bundan sonraki hayatlarını güvende geçirmelerini istiyoruz. Deprem konutlarının Laçe şehrine hayırlı olmasını diliyorum. Bu konutlarda bir ömür boyu huzur ve sağlık içinde oturmanızı diliyorum. çevre Bakanlığımız ile TOKİ başta olmak üzere bu yapıda emeği geçen tüm kurumlarımızı, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum. Değerli dostum Edi Rama'nın şahsında Arnavutluk makamlarına süreç içindeki destekleri için teşekkür ediyorum. Sizleri bir kez daha muhabbetle selamlıyor, Allah'a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla.

BAKAN ERDOĞAN RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın davetlisi olarak resmi temaslarda bulunmak üzere özel uçak TC-ANK ile TSİ 12.40'da Arnavutluk'un başkenti Tiran'a geldi.

Başkan Erdoğan, Rahibe Teresa Uluslararası Havalimanı'nda Arnavutluk Başkanı Rama tarafından törenle karşılandı.

İki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamlayan Erdoğan ve Rama birbirlerine heyetlerini takdim etti.

Erdoğan ve Rama daha sonra, Arnavutluk'ta 2019'da meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından inşa edilen konutların teslim törenine katılmak üzere Laç şehrine hareket etti.

Başkan Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Arnavutluk'a geldi.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA TOKİ 522 KONUT İNŞAA ETTİ
Arnavutluk'ta 2019'da meydna gelene depremin ardından Başkan Erdoğan'ın talimatıyla TOKİ 522 konut inşaa etti. Laç'taki konutlar Başkan Erdoğan'ın ülkeyi ziyareti öncesinde hak sahiplerine teslim edildi.

 

Bölgede yaşayan Arnavut vatandaşlar, "Erdoğan'ın Laç'ta yaptığı bu semte Tiran bile sahip olamaz. İçeri girip gördük daha iyisi olamazdı. Erdoğan verdiği sözleri tuttu." ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin desteklerinden memnun olan başka bir kişi ise, "Verdiği sözleri tutan Erdoğan ve Türk hükümetinin katkılarından çok mutluyuz. Şehrimizde meydana gelen bu mucizeyle Arnavutlukta daha güzel bir semt bulunmuyor" dedi.

İŞTE ARNAVUTLUK PROGRAMI
2022 yılındaki ilk yurt dışı ziyaretini Arnavutluk'a gerçekleştiren Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüşecek. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamındaki görüşmelerde, stratejik ortaklık seviyesindeki Türkiye-Arnavutluk ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin derinleştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Erdoğan, Arnavutluk'ta 2019'da meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından Laç şehrinde inşa edilen konutların teslim törenine de katıldı.

Başkan Erdoğan, Tiran'da TİKA tarafından restore edilen Ethem Bey Camii'nin açılışını gerçekleştirerek Arnavutluk Meclisi'ne hitap edecek.

SOKAKLAR TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk'u ziyaret edeceğini duyan bölge halkı sokakları Türk bayraklarıyla süsledi. Türk hükümeti ve Başkan Erdoğan'a sevgi besleyen binlerce insan sokaklarını bayraklarla donattı.

ÖNEMLİ ZİYARET
Başkan Erdoğan'ın Arnavutluk ziyaretinde yapılması beklenen görüşmelerin detayları da belli oldu. Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, stratejik ortaklık seviyesindeki Türkiye-Arnavutluk ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, işbirliğinin derinleştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde de bulunulacak.

2019 yılında Arnavutluk'ta meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından Laç şehrinde inşa edilen konutların teslim töreni de ziyaret vesilesiyle icra edilecek.

Başkan Erdoğan, Tiran'da TİKA tarafından restore edilen Ethem Bey Camii'nin açılışını gerçekleştirecek, Arnavutluk Meclisi'ne hitap edecek.

Başkan Erdoğan’dan önemli açıklamalarBAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Başkan Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na sert tepki!BAŞKAN ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ!

Başkan Erdoğan muhalefete sert çıktı!BAŞKAN ERDOĞAN MUHALEFETE SERT ÇIKTI!

Başkan Erdoğan: Bir ilke imza atıyoruzBAŞKAN ERDOĞAN: BİR İLKE İMZA ATIYORUZ

Bu haber 990848 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...