Çin’de koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı kritik...

Çin'de koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı kritik seviyeyi aştı..

Çin’in Wuhan şehrinde 12 Aralık tarihinde ortaya çıkan ve az süre içerisinde tüm bölgeye yayılan koronavirüsü her gün 100’e yakın kişinin ölümüne neden olmaya devam ediyor. Kovid-19 ile dünya çapında mücadele devam ederken, virüsün çıkış yeri olan Çin’den gelen son dakika görüntüleri salgının ciddiyetini gözler önüne seriyor.

19 Şubat 2020 - 09:04 - Güncelleme: 19 Şubat 2020 - 10:21

'de ten (Kovid-19) ölenlerin sayısı kritik seviyeyi aştı

Giriş Tarihi: 19.2.2020  07:16 Güncelleme Tarihi: 19.2.2020  07:45

'in Wuhan bölgesinde ortaya çıkan ve hızla yayılarak dünyanın genelini tehdit altına alan  salgını nedeniyle Çin'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 5'e yükseldi. Vaka sayısı da 74 bin 185 olarak açıklanırken, bu kişilerden 11 bin 977'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Koronavirüsten ölenlerin sayısı kritik seviyeyi aştı

'de yeni tip  (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 5'e yükseldi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede kesinleşen vaka sayısı 11 bin 977'sinin durumu ciddi olmak üzere 74 bin 185'e çıktı.

Ülkede toplam can kaybı biri Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden olmak üzere 2 bin 5'e ulaştı. Durumu şüpheli olan vakaların sayısı 5 bin 248'e, müşahede altındakilerin sayısı ise 135 bin 881'e gerilerken, salgından iyileşerek taburcu olanların sayısı 14 bin 376'ya ulaştı.

Diğer yandan vaka sayısı Hong Kong'da 62'ye yükselirken, Makau Özel İdari Bölgesi'nde 10 olarak açıklandı. Bu arada son 24 saatte 136 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, 1749 yeni vaka saptandı.

Söz konusu yeni can kayıplarının 132'si, yeni vakaların da 1693'ü Kovid-19 salgının merkezi durumundaki Hubey eyaletinde gerçekleşti.

YAŞLILARDA ÖLÜM ORANI DAHA YÜKSEK
Çin Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezinin daha önce salgının karakteristiğine yönelik yayımladığı raporda, yaşlılarda, hastalarda ve erkeklerde ölüm oranının daha yüksek olduğu belirtilmişti.

Ülkede 11 Şubat'a kadar 1023 kişinin hayatını kaybettiği aktarılan raporda, Kovid-19'un neden olduğu ölümlerin yüzde 30,2'sinin 60-69 yaş aralığında, yüzde 30,5'inin 70-79 yaş aralığında, yüzde 20,3'ünün de 80 yaş ve üzerindekilerde gerçekleştiği kaydedilmişti.

Durum çok vahim! Can kaybı 2 bini aştı

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan ettiğini duyurmuştu.

Bu arada, Vuhan kentinde Kovid-19 salgınıyla mücadele eden ve ülkenin bu alanda tanınmış doktorlarından Liu Cıming dün hayatını kaybetmişti.Çin'de koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı kritik seviyeyi aştı

760 milyon karantinada 80 milyon ev hapsinde

Çin’de kontrol altına alınamayan koronavirüs sebebiyle ölü sayısı bin 869’a ulaştı. 560 bin 901 kişinin de hastalık bulaşan kişilerle yakın temas kurduğu belirlendi.

760 milyon karantinada 80 milyon ev hapsinde

Osman SAĞIRLI İSTANBUL - Yeni virüsün, gribe neden olan mevsimsel grip ölüm oranından çok daha ölümcül olduğu kaydedildi. Çin’de tanısı laboratuvar testleri ile doğrulanan koronavirüs hastalarının analiz verilerine göre ölüm oranı yüzde 2,4. Dünya genelinde grip ölüm oranları yüzde 0,1 civarında seyrediyor. Koronavirüsün neden olduğu ölüm oranlarının günlük bazda açıklanan rakamlarla son günlerde daha da artma ihtimali olduğu belirtiliyor. 

 ERKEKLERDE ÖLÜM DAHA ÇOK 
Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezindeki araştırmacılar tarafından yayınlanan verilere göre durum şöyle: Genel olarak, doğrulanmış tanıları olan hastaların yaklaşık yüzde 81’inde hafif hastalık görüldü. Yaklaşık yüzde 14’ünde yeni koronavirüsün neden olduğu ciddi COVID-19 vakaları vardı ve yaklaşık yüzde 5’i de kritik hastalıklar taşıyordu. Ölenlerin yüzde otuzu 60 yaşlarında, yüzde 30’u 70 yaşlarında ve yüzde 20’si 80 yaş ve üzerindeydi. Doğrulanan vakalar arasında erkekler ölümlerin yaklaşık yüzde 64’ünü oluşturuyor. Kardiyovasküler hastalık veya diyabet gibi altta yatan tıbbi durumları olan hastalarda ölüm oranı daha yüksek. Hubei eyaletindeki hastalar arasındaki ölüm oranı, diğer illerden yedi kat daha fazla.
 KAMBOÇYA’DAKİ GEMİDE DE…
Bu arada dolaştığı 5 limanda demirlemesine müsaade edilmeyen, Kamboçya Başbakanı Hun Sen’in daveti üzerine geçen hafta Sihanoukville Limanı’na demirleyen Westerdam gemisi ülkeyi karıştırdı. Gemiyi terk etmelerine izin verilen yolculara uygulanan testlerde koronavirüs bulundu. Sağlık birimlerinin açıklaması sonrası ülkede Başbakan Hun Sen’e yönelik tepkiler arttı. Hiçbir ülkenin kabul etmek istemediği gemiyi kabul ederek salgın hastalığı âdeta Kamboçya’ya davet etmekle itham edilen Başbakan Sen’in korumalarına talimat vererek törene katılanların maskelerini çıkarttırdığı için de ciddi tazminat davaları ile karşılaşacağı iddia edildi. 

BM, Kovid-19'un gelişmemiş ülkelere sıçrama ihtimalinden endişeli

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın çeşitli ülkelerine yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının sağlık sistemi zayıf ülkelere sıçramasından endişe ettiğini söyledi.

BM, Kovid-19'un gelişmemiş ülkelere sıçrama ihtimalinden endişeli

Pakistan-Hindistan sınırındaki Kartarpur Darbar Sahib Sih tapınağını ziyaret eden Guterres, burada yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınındaki durumun şu an için kontrol altında olduğunu söyledi. 

Guterres, salgının sağlık sistemi gelişmemiş Afrika kıtasındaki ülkeler gibi ülkelere sıçramasından endişe duyduğunu dile getirerek, "Risk çok büyük ve dünya olarak buna hazır olmamız lazım. Dünya Sağlık Örgütü, böyle bir gelişme olduğunda nasıl müdahale etmesi gerektiği üzerinde çalışıyor." ifadesini kullandı.

İdlib'de yaşanan insani krize de değinen Guterres, Esed rejimine ateşkes çağrısında bulunarak, Türkiye, İran ve Rusya'nın siyasi çözüm bulması gerektiğine vurgu yaptı. 

 Devlet Televizyonu paylaştı;  haberi dünyayı ayağa kaldırdı! O görüntüler...

’in Wuhan şehrinde 12 Aralık tarihinde ortaya çıkan ve az süre içerisinde tüm bölgeye yayılan koronavirüsü her gün 100’e yakın kişinin ölümüne neden olmaya devam ediyor. Kovid-19 ile dünya çapında mücadele devam ederken, virüsün çıkış yeri olan Çin’den gelen  görüntüleri salgının ciddiyetini gözler önüne seriyor. Çin Devlet Televizyonu’nun bu sabah saatler 10.30’u gösterdiğinde yaptığı paylaşımlar tüm dünyayı hüzne boğdu. Öte yandan Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 1869’a yükselirken, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede kesinleşen Kovid-19 vaka sayısı 11 bin 741’inin durumu ciddi olmak üzere 72 bin 436’ya çıktı.

Çin Devlet Televizyonu paylaştı; son dakika haberi dünyayı ayağa kaldırdı! O görüntüler...

'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs, dünya için de bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. Kovid-19 nedeniyle her gün 100 civarında insan hayatını kaybederken, Çin'de şuanda ölenlerin sayısı 1869'a yükseldi. Öte yandan Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede kesinleşen Kovid-19 vaka sayısı 11 bin 741'inin durumu ciddi olmak üzere 72 bin 436'ya çıktı. Çin Devlet Televizyonu'nun bu sabah saatler 10.30'u gösterdiğinde yaptığı paylaşımlar tüm dünyayı hüzne boğdu. İşte  haberinin ayrıntıları…

ÇİN'DEN GELEN GÖRÜNTÜLER DÜNYAYI AYAĞA KALDIRDI

Çin Devlet Televizyonu'nun paylaştığı görüntülerde; Koronavirüsle mücadele eden bir hastanede çalışan hemşire ile oğlunun görüntüleri ise dünyayı ayağa kaldırdı.

Japonya’daki gemide karantina sona eriyor

Hong Konglu bir yolcunun gemiyi terk ettikten sonra enfekte olduğunun anlaşılması üzerine Japonya’da karantina altına alınan gemideki 2 haftalık bekleyiş bugün itibariyle son buluyor. Corona virüsü nedeniyle karantina altında tutulan gemideki yolcular tahliye edilmeye başlandı. Gün sonuna kadar 500 dolayında yolcunun gemiyi terk etmesi bekleniyor.

Hong Konglu bir yolcunun gemiyi terk ettikten sonra Corona virüsü taşıdığının anlaşılması üzerine Japonya’da karantina altına alınan gemideki 2 haftalık bekleyiş bugün itibariyle son buluyor.

CORONA VİRÜSTE SON DURUM

Dün Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato'nun yaptığı "Son testlerde negatif çıkmaları halinde yolcular yarından itibaren gemiyi terk edebilecek" açıklamasının ardından bugün tahliye süreci başladı. Sabah saatlerinden itibaren gemiyi terk etmeye başlayan ilk grubun, tahsis edilen otobüslerle limandan ayrıldığı belirtildi.

VİDEO: 3 BİN 700 YOLCULU GEMİDE KARANTİNA

SON TESTLER NEGATİF ÇIKTI

Gemiyi terk eden yolcuların karantina süresinin bitiminde yapılan son testlerde negatif çıkan ve virüs belirtisi göstermeyen kişiler olduğu öğrenilirken, normal hayatlarına dönebilecekleri açıklandı. Ancak söz konusu kişilerin, sağlık otoriteleri ile telefon üzerinden iletişimi tedbir amaçlı sürdüreceği bildirildi.

ENFEKTE YOLCULARLA ODA PAYLAŞANLAR KALIYOR

Öte yandan gemide şimdiye dek enfekte olduğu belirlenen kişilerle aynı odayı paylaşan yolcuların ise gemide kalmaya devam edeceği öğrenildi. Söz konusu kişiler, aynı odada kaldıkları enfekte olan yolcudan son ayrıldıkları tarihten başlamak üzere 14 gün gözetim altında tutulacak. Gemi mürettebatının ne zaman tahliye edileceğinin ise, Japonya hükümetinin gemi işletmecisi şirketle yapacağı görüşmelerin ardından netleşmesi bekleniyor.

ÜLKELER VATANDAŞLARINI TAHLİYE EDECEK

Gemide karantinanın başladığı 5 Şubat'ta 3 bin 700 kişinin bulunduğu açıklanmıştı. Virüse yakalanan yolcular sağlık kuruluşlarına sevk edilirken, daha önce ABD ve Güney Kore gemideki vatandaşlarını Japonya'ya gönderdiği uçaklarla tahliye etmişti. Aralarında İtalya, Kanada, Avustralya ve İsrail'in de bulunduğu birçok ülkenin ise önümüzdeki günlerde Japonya’ya gönderecekleri uçaklarla vatandaşlarını tahliye etmesi bekleniyor.

CORONA VİRÜSTE SON DURUM

Çin'de ortaya çıkan yeni Corona virüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bini aştı. Vaka sayısı da 74 binin üzerine çıktı. Virüsün ortaya çıktığı Wuhan kentindeki hastanenin başhekimi de hayatını kaybedenler arasında.

Çin’de yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı, biri Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere,
2 bin 5’e yükseldi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede kesinleşen vaka sayısı 11 bin 977’sinin durumu ciddi olmak üzere
74 bin 185’e çıktı.

Durumu şüpheli olan vakaların sayısı 5 bin 248’e, müşahede altındakilerin sayısı ise 135 bin 881’e gerilerken, salgından iyileşerek taburcu
olanların sayısı 14 bin 376’ya ulaştı.

Diğer yandan vaka sayısı Hong Kong’da 62’ye yükselirken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde 10 olarak açıklandı. Bu arada son 24 saatte 136 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, 1749 yeni vaka saptandı.

Söz konusu yeni can kayıplarının 132’si, yeni vakaların da 1693’ü Covid-19 salgının merkezi durumundaki Hubey eyaletinde gerçekleşti.

'in Wuhan bölgesinde ortaya çıkan ve hızla yayılarak dünyanın genelini tehdit altına alan  salgını nedeniyle Çin'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 5'e yükseldi. Vaka sayısı da 74 bin 185 olarak açıklanırken, bu kişilerden 11 bin 977'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Bu haber 201567 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bakan Yerlikaya duyurdu! Terör örgütüne BOZDOĞAN-30 darbesi! 147 kişi yakalandı 
Bakan Yerlikaya duyurdu! Terör örgütüne BOZDOĞAN-30 darbesi! 147...
Türkiye'nin konuştuğu olayda flaş gelişme: Korhan Berzeg'e ait çıktı! DNA sonucu açıklandı
Türkiye'nin konuştuğu olayda flaş gelişme: Korhan Berzeg'e ait...