Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 20 yılda yapılan icraatleri tek tek...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 20 yılda yapılan icraatleri tek tek sıraladı: Tarihi bir reforma imza attık

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na önemli açıklamalarda bulundu. İktidara geldikleri günden beri 20 yıl içinde yapılan icraatleri tek tek sıralayan Erdoğan, "Türkiye'nin zorlu süreçte sergilediği dirençli duruş, ülkemize kazandırdığımız hizmet ve eserlerin önemini bir kez daha göstermiştir" dedi. Suriye'ye yeni harekat mesajını bir kez daha yineleyen Erdoğan,

04 Haziran 2022 - 12:16 - Güncelleme: 04 Haziran 2022 - 12:20

Son dakika: AK Parti Kızılcahamam'da kampa girdi! Programın açılış konuşması Başkan Erdoğan'dan! İşte parola: Rahat ol Türkiye emin ellerdesin

Giriş Tarihi: 4.6.2022  11:01 Son Güncelleme: 4.6.2022  11:53

SON DAKİKA: Başkan Erdoğan'dan AK Parti Kızılcahamam Kampı'nda önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 yılda yapılan icraatleri tek tek sıraladı: Tarihi bir reforma imza attık

Türkiye'nin zorlu süreçte sergilediği dirençli duruş, 20 yılda ülkemize kazandırdığımız hizmet ve eserlerin önemini bir kez daha göstermiştir.

Ülkemizi 4 temel unsur üzerinde yükselteceğiz dedik. Sizlerle 20 yılda ülkemize kazandırdığımızı asırlık eserlerin bilançosunu çok kısa şekilde paylaşacağım.

Son dakika: AK Parti Kızılcahamam’da kampa girdi! Programın açılış konuşması Başkan Erdoğan’dan! İşte parola: Rahat ol Türkiye emin ellerdesinSon dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunuyor. 'Hastane randevuları' ile ilgili konuşan Başkan Erdoğan, "Kimi şikayetler gelmeye başladı, adımları süratle atıyoruz." dedi. "Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu harekatlarla darmadağın ettik" diyen Erdoğan, "Güvenlik hattının eksiklerini yeni harekatlarla tamamlayacak hem de tüm kuvvetlerimizi her türlü göreve hazır hale getirecek çalışmaları titizlikle yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

.

Son dakika haberi: AK Parti Kızılcahamam Kampı başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kampta açılış konuşmasını yapıyor.

AK Parti Kızılcahamam Kampı başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kampta açılış konuşmasını yapıyor.

AHaber CANLI YAYIN

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Türkiye'nin zorlu süreçte sergilediği dirençli duruş, 20 yılda ülkemize kazandırdığımız hizmet ve eserlerin önemini bir kez daha göstermiştir.

Ülkemizi 4 temel unsur üzerinde yükselteceğiz dedik. Sizlerle 20 yılda ülkemize kazandırdığımızı asırlık eserlerin bilançosunu çok kısa şekilde paylaşacağım.

Eğitim bütçemizi 10.3 milyar liradan, 273.4 milyar liraya çıkardık. 526 bin öğretmen varken, biz bugüne kadar 730 bin yeni öğretmen ataması yaptık. 2003 yılından beri 4 milyar ders kitabını ücretsiz verdik. Ders kitapları ile birlikte yardımcı kaynakları da ücretsiz dağıtmaya başlıyoruz.

"RANDEVULAR İLE İLGİLİ GEREKEN ADIMLARI SÜRATLE ATIYORUZ"

Hastane yatak sayımızı 164 binden 258 bine, nitelikli yatak sayımızı 19 binden 165 bine yükselttik. Devlet hastanelerindeki sağlık kontrolleri ve randevular ile ilgili kimi şikayetler gelmeye başladı. Bunları salgının bitmesi ile gündemimize aldık, adımlarımızı süratle atacağız.

Hakim ve savcı sayısını 22 bin 709'a yükselttik. Davaların sonuçlanma süresini hızlandırdık.

 

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşuyor

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Aziz dava ve yol arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün ve yarın gerçekleştireceğiz oturumlarda ekonomiden tarım ve enerjiye kadar pek çok konuyu ele alacağız. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Ülkemizin son 20 yıldaki kazanımları hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ülkemize verdiğimiz eserleri her fırsatta hatırlamalı ve hatırlatmalıyız.

İktidara gelirken ülkemizi dört temel unsur üstünde yükselteceğiz dedik. Bunlar eğitim, sağlık, adalet ve emniyet.

Geçtiğimiz 20 yılda eğitimde yüksek öğrenim dahil bütçemizi 10,3 milyar liradan 274,3 milyar liraya çıkardık. Derslik sayımızı 611 bine yükselttik. 730 bin yeni öğretmen ataması yaptık. Öğrencilerimize ders kitaplarını ücretsiz olarak verdik. Ders kitaplarıyla birlikte yardımcı kaynakları da öğrencilerimize ücretsiz dağıtmaya başlıyoruz. İktidarı devraldığımızda 76 olan üniversite sayısı bugün 208'e çıktı.

HASTANELERDE RANDEVU GECİKMELERİYLE İLGİLİ ÇÖZÜM İÇİN ADIMLAR ATTIK

Hastanelerde randevu gecikmeleriyle ilgili şikayetler gelmeye başladı, çözüm için süratle adımlar atmaya başladık.

Hastane yatak sayımızı 164 binden 258 bine çıkardık.

Son 10 yılda kadın konuk evlerinde 325 bin kadınımız 190 bin çocuğumuz misafir oldu.

Merdiven altı adaletçiliğe son verdik.

Muhtarlarımızı özlük haklarından çalışma binalarına kadar her alanda destekledik.

Düzensiz göçle mücadelede 16 bin kişi kapasiteli göç merkezleri kurduk.

İNŞALLAH YAKINDA YENİ MÜJDELERLE MİLLETİMİZİN HUZURUNDA OLACAĞIZ

Toplam 446 millet bahçesi projemizden 128'ini tamamladık. TOKİ eli ile toplam 1 milyon 100 bin konut yaptık. 3 milyon kentsel dönüşümü tamamladık. İnşallah yakında yeni müjdelerle milletimizin huzurunda olacağız.

GÜVENLİK ENDİŞELERİNİ YENİ HAREKATLARLA GİDERECEĞİZ

Ordumuzu içten içe çürütmek için her yola başvurdular, en son FETÖ ihanet çetesiyle bu emellerine ulaşmak istediler ama bu oyunu bozduk. FETÖ'den temizlediğimiz TSK'yı silah gücüne kadar dünyanın en modern ordularına katacak adımları attık.

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ve Pençe-Kilit'le güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu darmadağın ettik. Hem güney sınırlarımızdaki güvenlik hattımızın eksiklerini yeni harekatlarla tamamlayacak hem de karasıyla, deniziyle, havasıyla tüm kuvvetlerimizi her türlü göreve hazır hale getirecek çalışmaları titizlikle yürütüyoruz.

"AZİZ VATANIMIZIN TEK KARIŞ TOPRAĞINI KİRLETEMEYECEKSİNİZ"

Ülkemizde ne siyasette ne ekonomide diz çöktürülmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Yürütülen kampanyaların birer proje olduğunu biliyoruz, asıl mücadeleyi bu aparatları elinde tutanlara karşı veriyoruz.

Biz başaramayacaksınız dedikçe yeni yöntemlerle üzerimize gelenlere diyoruz ki, sinsi senaryolarınızı hayata geçiremeyeceksiniz. Aziz vatanın tek karış toprağını kirletemeyeceksiniz. Bu milletin son ferdi şehit olmadan aziz vatanımızın tek karış toprağını kirletemeyeceksiniz.

2022 yılı ilk çeyrek büyüme verilerine göre dünya küçülürken bizim büyümemiz 7,3 olarak gerçekleşti.

Türkiye'nin potansiyeli ve gücü kağıt üstündeki ölçeklerin çok üstündedir.

Yerli otomobilimiz üretim aşamasına geçmek üzere inşallah yakında yollarda göreceğiz.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: ADAY MISIN, DEĞİL MİSİN, BUNU AÇIKLA

Türk siyasetinin en ağır, en eziyetli, katlanması en zor cilvesi maalesef bizim dönemimize denk geldi. Bu talihsiz cilvenin adı Kılıçdaroğlu'dur. Zırvanın dozunu sürekli yükseltiyor. Paçasından tutup çekiyoruz. Sorduğumuz sorulara cevap vermiş, sonra da bize 10 soru sormuş. Doğu Akdeniz ile ilgili soruma verdiği yanıtla, ülkesinin değil, milletinin değil, Rumların ve onları üzerimize salanların yanında olduğunu verdiği cevapla göstermiştir. Aday olup olmayacağı sorusuna, seçimin tarihi belli olmasına rağmen çarpıtarak yüreksizliğini, çapsızlığını ortaya koydu. Seçim tarihi belli 2023 Haziran, siz önce adayınızı belirleyin. Sen sıkıyorsa aday mısın, değil misin onu açıkla. Sonra on soru sormuş, papağan gibi.

Şimdi ülkeyi topyekün batırmanın peşinde ama milletimiz ona bu fırsatı tanımayacaktır.

Ben SADAT'ın kurucusuyla evinde bir görüşme yapmadım. Bay Kemal sen yalancısın.

Hem NATO'ya sahip çıkıp hem bunun karşıtlığında davranmak ahmaklığın dik alasıdır.

Yalancıdan genel başkan olmaz dememizin ne kadar haklı doğru olduğunu göstermiştir.

6'lı masa kimi seçerse o aday olacakmış. 6'lı masa uzatmasın artık kararını versin. 6'lı masanın altında olan varsa onlar da ortaya çıksın.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASIYLA BAŞLADI
AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için katılımcılar, dün Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki otele gitti. "Türkiye için güven ve istikrar" parolasıyla düzenlenecek toplantı dolayısıyla otel çevresinde kontrol noktaları oluşturulurken, güvenlik tedbirleri kapsamında otele giren araçlar ve katılımcılar kayıt altına alındı.

Başkan Erdoğan'ın bugün yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, basına kapalı programlarla devam edecek ve son gün yine Erdoğan'ın konuşmasıyla tamamlanacak.

KAMPTA BAKANLAR DIŞ POLİTİKA, GÜVENLİK VE EKONOMİ SUNUMLARI YAPACAK
Birinci gün Meclis çalışmaları, ekonomi, güvenlik ve dış politika oturumları yapılacak. Kampın ikinci gününde de tarım ve enerji oturumları olacak.

Basına kapalı bölümlerde bazı bakanlar, genel başkan yardımcıları ve TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz, çalışmalara ilişkin sunum yapacak.

TEŞKİLATA "SAHADA DAHA AKTİF OLUN" TALİMATI VERİLECEK
2023 seçim hazırlıkları da kampın önemli başlıklardan. Hazırlıklar teşkilatla enine boyuna değerlendirilecek. Erdoğan, milletvekillerine "Daha çok sahada daha aktif çalışın" talimatı verecek. Kamp, Erdoğan'ın kapanış konuşmasıyla pazar günü sona erecek.

Basına kapalı bölümlerde bazı bakanlar, genel başkan yardımcıları ve TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz, çalışmalara ilişkin sunum yapacak. Otel etrafında polis ekiplerinin yanı sıra Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Servis ekipleri de tedbir aldı.

"RAHAT OL TÜRKİYE EMİN ELLERDESİN"
Bu arada, kampın yapılacağı otelin etrafına ve ilçedeki bazı caddelere "Evinize hoş geldiniz Başkomutanımız", "Sayın Cumhurbaşkanımız şehitler ve kahramanlar diyarına hoş geldiniz", "Rahat ol Türkiye emin ellerdesin", "Türkiye'nin değil dünyanın lideri" yazılı pankartlar asıldı.

SURİYE'YE YENİ HAREKAT MESAJI

Güçlü bir orduya saship olmak bir tercih değil, mecburiyettir. Ordumuzu içten içe çürütmek, zaafiyete düşürmek, tarihi ve kadim değerleri ile bağını koparmak için her yola başvurdular. Her dönem farklı araçlar ve kişiler kullandılar. En son FETÖ ihanet çetesi ile bu emellerine ulaşmaya çalıştılar. Milletimiz ile birlikte hamdolsun bu oyunu bozduk. TSK'yı dünyanın en modern orduları arasına katacak adımları attık. Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu darmadağın ettik. Harekatlarla oluşturduğumuz güvenli bölgelere 500 bin kişiyi yerleştirdik. Güvenlik hattındaki eksikleri yeni harekatlarla tamamlayacağız. Bu çalışmaları titizlikle yürütüyoruz.

Havalimanı sayısını 57'ye çıkardık. Şimdi nereye giderseniz, havalimanından evinize yarım saatte gitme imkanınız var.

Toplam 446 millet bahçesi projemizden 128'ini tamamladık. TOKİ eli ile toplam 1 milyon 100 bin konut yaptık. 3 milyon kentsel dönüşümü tamamladık. İnşallah yakında yeni müjdelerle milletimizin huzurunda olacağız.

Milli gelirimizi 235 milyar dolardan aldık, 1 trilyon dolar sınırına kadar getirdik. Şayet Gezi olayları ile başlayan ve devam eden ihanetlerin ülkemize kur, faiz, enflasyon şer üçgeni üzerinden ödettiği ağır bedeller olmasaydı bugün 1.5 trilyon doları bulan milli gelirle farklı yerlerde olacaktık. Sahnede hangi oyun sergilenirse sergilensin gerisinde bir ekonomik sabotaj mutlaka vardır. Buna rağmen ülkemize diz çöktürülmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Karşımıza çıkarılan aktörlerin birer aparat olduğunu biliyor, asıl mücadeleyi projelerin gerçek sahiplerine karşı veriyoruz.

Biz başaramayacaksınız dedikçe yeni yöntemlerle üzerimize gelenlere diyoruz ki, bu milletin son ferdi yere düşmeden sinsi senaryolarınızı hayata geçiremeyeceksiniz.

Biz milletimize güvendiğimiz, inandığımız için 20 yıldır ayaktayız. Türkiye'nin potansiyeli ve gücü kağıt üstündeki ölçeklerin çok üstündedir. Ülkemizin toplam yatırım miktarını 70 milyar lradan aldık, 2 trilyon lira seviyesine kadar yükselttik.

 

Savunma sanayiindeki yerlilik oranımız yüzde 20'den yüzde 80 seviyesine çıktı. Batı bize vermezken, biz şimdi Batı'ya ihraç eder hale geldik. İHA'lar, SİHA'lar, kara araçları, deniz platformları başta olmak üzere ihraç ettiğimiz ürün çeşidimiz 228'e yükseldi. B irileri diyor ki, ABD'de ofis açsanız. Gerek yok, onlar buraya geliyor. Türkiye sürekli kapısına gelinen, bize de yok mu denilen ülke haline geldi.

2023'te bir Türk vatandaşının Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilme sürecini başlattık. Yerli otomobilimizi inşallah yakında yollarda göreceğiz.

Enerjide kurulu enerji gücümüzü 100 milyar megavat seviyesine çıkardık. Karadeniz'de 580 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettik.

Yılbaşından itibaren TUSAŞ uçak üretim tesisini hizmete açtık. Konya-Karaman tren hattını hizmete sunduk. Test, eğitim ve istihbarat gemimizin hizmete giriş törenine katıldık. Giresun Dereli'de afet konutlarını teslim ettik. Boğazlara taktığımız dördüncü gerdanlık olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü hizmete sunduk. Bu arada Tokat Havalimanı'nın açılışına katıldık. Malatya bağlantı yollarının açılışına canlı bağlantı ile katıldık. İdlib'de ve diğer bölgelerde yapımına başlanan briket evlerin 57 bininin açılışına bağlantı ile katıldık. Deniz üzerine inşa ettiğimiz, malum dünyada 5 tane var, 2'si bizde. Birisi Ordu-Giresun Havalimanı... Rize Artvin Havalimanı'nı da İlham Aliyev ve Devlet Bahçeli ile birlikte açtık. Artık bizimle bir Akıncı mesafesinde olan Azerbaycan'da TEKNOFEST'e katıldık, gençlerimizin heyecanına şahit olduk. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi müjdesi ile 29 Mayıs İstanbul'un fethini kutladık, ilk fidan dikimini gerçekleştirdik. Burada fetih şenliğini 560 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirdik. Daha pek çok şehirdeki programlara katıldık.

Önemli olan bunların unutulmamasını, hep hatırlanmasını sağlamaktır.

"VERDİĞİ YANITLAR BURAM BURAM KİFAYETSİZLİK TÜTÜYOR"

Türk siyasi tarihinin katlanması en ağır cilvesi bizim dönemimize denk geldi. Bunun adı Kılıçdaroğlu'dur. Gülüp geçsek gülüp geçilecek hali yok. Ciddiye alsak ciddiye alınacak hali yok. İftiranın, yalanın, zırvanın dozunu sürekli artırıyor. Ara ara biz de bunun paçasından tutuğ aşağı çekmek zorunda kalıyoruz. Sorduğumuz 10 soruya güya cevap vermiş ve güya bize de 10 soru sormuş. Verdiği yanıtlardan bu şahsın kifayetsizliği buram buram tütmektedir.

"RUMLARIN VE ONLARI ÜSTÜMÜZE SALANLARIN YANINDA"

Doğu Akdeniz ile ilgili soruma verdiği yanıtla, ülkesinin değil, milletinin değil, Rumların ve onları üzerimize salanların yanında olduğunu verdiği cevapla göstermiştir.

"SIKIYORSA ADAY MISIN DEĞİL MİSİN ONU AÇIKLA"

Aday olup olmayacağı sorusuna, seçimin tarihi belli olmasına rağmen çarpıtarak yüreksizliğini, çapsızlığını ortaya koydu. Seçim tarihi belli, siz adayınızı belirleyin. Sen sıkıyorsa aday mısın, değil misin onu açıkla.

Bize attığı iftirların hesabını hukuk önünde soruyoruz, soracağız. Şu ana kadar Kılıçdaroğlu'ndan 250 milyon kazandık. Bunu 2 vakfa veriyoruz. İnşallah bir hayrı dokunmuş olur.

"SADAT'IN KURUCUSU İLE EVİNDE HİÇBİR ZAMAN GÖRÜŞMEDİM, SEN BİR YALANCISIN"

Ben SADAT'ın kurucusu ile evinde hiç görüşmedim. Bay Kemal sen bir yalancısın. Bu şark kurnazlığı değilse, ahmaklığın dik alasıdır.

6'LI MASAYA ADAY GÖNDERMESİ

Adayı 6'lı masanın belirleyeceğini söylüyor. 6'lı masada artık bu işi bu kadar uzatmasın. 6'lı masanın altında birileri varsa onlar da ortaya çıksın. Herhalde artık bu yılın içinde açıklarlar..

Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 yılda yapılan icraatleri tek tek sıraladı: Tarihi bir reforma imza attık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na önemli açıklamalarda bulundu. İktidara geldikleri günden beri 20 yıl içinde yapılan icraatleri tek tek sıralayan Erdoğan, "Türkiye'nin zorlu süreçte sergilediği dirençli duruş, ülkemize kazandırdığımız hizmet ve eserlerin önemini bir kez daha göstermiştir" dedi. Suriye'ye yeni harekat mesajını bir kez daha yineleyen Erdoğan, "Güçlü bir orduya sahip olmak bir tercih değil, mecburiyettir. Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu darmadağın ettik. Güvenlik hattındaki eksikleri yeni harekatlarla tamamlayacağız. Bu çalışmaları titizlikle yürütüyoruz" ifadelerini kullandı. Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri

Bu haber 990661 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP Genel Başkanı Özgür Özel TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet...