Başkan Erdoğan: Asgari ücrete ara zam yapılacak

Başkan Erdoğan: Asgari ücrete ara zam yapılacak

Asgari ücret son dakika haberleri...Emekli zammı ve bayram ikramiyesi artışları sonrası 'Asgari ücrete ara zam yapılacak mı' sorusu gündemdeki sıcaklığını artırdı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan asgari ücret zammı için çarpıcı bir açıklama geldi. Başkan Erdoğan, 'Asgari ücrete ara zam var' dedi ve tarih verdi. Asgari ücret zammı ne kadar, kaç TL olacak? Emekliye yeni zam gelecek mi? İşte tüm detaylar...

01 Nisan 2023 - 01:05

Başkan Erdoğan'dan asgari ücrete zam müjdesi! "Temmuzda zam olacak" | Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Giriş Tarihi: 29.03.2023  16:01 Güncelleme Tarihi: 29.03.2023  16:19

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi duyurdu: 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceğine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında ara zammın yapılacağını açıkladı.

Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı: Elektrik ve doğal gazda çifte indirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayide kullanılan doğalgaza da yüzde 20 indirim yapıyoruz.

Siyasetin gündeminde asgari ücrete gelecek ara zam beklentisi var.

 Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşına 2 bin TL zam yapıldığını açıkladı.

Yapılan artışla birlikte en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu.

Başkan Erdoğan’dan asgari ücrete zam müjdesi! Temmuzda zam olacak | Yeni asgari ücret ne kadar olacak?Son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada temmuz ayında asgari ücrete zam olacağını söyledi. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdem, EYT'lilere de konuyla ilgili bir uyarıda bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada temmuz ayında asgari ücrete zam olacağını söyledi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi duyurdu: 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret son dakika haberleri...Emekli zammı ve bayram ikramiyesi artışları sonrası 'Asgari ücrete ara zam yapılacak mı' sorusu gündemdeki sıcaklığını artırdı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan asgari ücret zammı için çarpıcı bir açıklama geldi. Başkan Erdoğan, 'Asgari ücrete ara zam var' dedi ve tarih verdi. Asgari ücret zammı ne kadar, kaç TL olacak? Emekliye yeni zam gelecek mi? İşte tüm detaylar...ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi duyurdu: 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?Asgari ücret Ocak 2023 dönemin yüzde 54'ün üzerinde rekor artışla net 8 bin 506 TL brüt ise 10 bin 8 TL oldu. Asgari ücret dönemin kur düzeyi ile 455 dolar seviyesine çıkarak çifte rekor kırdı. Emekliye zam düzenlemesi sonrası 'Asgari ücrete zam olacak mı' sorusu merak ediliyordu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla asgari ücrete ara zam yapılacağını bildirdi.

Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı: Elektrik ve doğal gazda çifte indirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayide kullanılan doğalgaza da yüzde 20 indirim yapıyoruz.

Video Player

00:10 | 02:52

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na enerjide iki önemli müjdeyi duyurdu.

Pazartesi günü TOGG yönetim kurulu üyeleri misafirimiz olacak. TOGG 177 binin üzerinde sipariş aldı. Ülkemiz, ilk yerli otomobiline sahip çıktı.

"PAZARTESİ İLK ARACIMIZI TESLİM ALACAĞIZ"

Her başarının ardında, işte böyle bir emek, büyük bir sabır, büyük bir gayret var. Üretilecek ilk TOGG'a talip olduğumuzu söylemiştik. Pazartesi inşallah ilk aracımızı teslim alacağız.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZA İNDİRİM

Peş peşe indirim müjdesi veren Erdoğan, ''Elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerimizin kullandığı doğal gaz tarifesinde nisandan itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz'' açıklamasında bulundu.

YENİ MÜJDENİN SİNYALİ VERİLDİ

Erdoğan "Arefe günü Karadeniz gazının Filyos işleme tesisine getirdiğimizde milletimize çok güzel müjdelerimiz de olacak." diyerek yeni müjdelerinde sinyalini verdi.

1000 MADENCİ ALINACAK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "10 bin madencimiz deprem bölgesinde canla başla çalışarak milletimizin gönlünü kazandı. TTK'ya 1000 madenci alıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete ara zam açıklaması!

BAKAN BİLGİN "TEMMUZDA YENİDEN DEĞERLENDİRİRİZ" DEMİŞTİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete zam konusunda, "Temmuz'da yeniden değerlendiririz. O günkü şartlarda bakarız ama günümüzde öyle bir şey yok." ifadesini kullanmıştı.

Bilgin, Meclis'te AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

 

EMEKLİLERE EK DÜZENLEME OLACAK MI?
"Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldiniz. Emeklilere yönelik bir düzenleme olacak mı?" sorusuna ise Bilgin, "Yaptık işte... Türkiye tarihinde ilk defa bu oluyor. Geçmişe doğru bir inceleyin bakın. Türkiye'de ilk defa en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Bu tarihimizde ilk defa yapılan çok ciddi bir düzenlemedir. Bundan 10 milyon emeklimiz istifade edecektir. 

Bilgin, 7 bin 500 lira üzerinde maaş alan emeklilere kademeli bir artış yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruyu da "Şu anda gündemimizde öyle bir şey yok." diye yanıtladı.

BAŞKAN ERDOĞAN BİLGİN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i kabul etti. Alınacak kararların herkesin merakla beklediği bu ekonomi zirvesi AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşmişti.

EMEKLİYE ÇİFTE MÜJDE
Diğer yandan geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşı 5 bin 500'den 7 bin 500 liraya çıkarılmış, emekli bayram ikramiyeleri ise 2 bin liraya yükseltilmişti.

DÜZENLEME TBMM'DEKİ KOMİSYONDAN GEÇTİ
En düşük emekli aylığının 7500 liraya, bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya çıkarılmasını da içeren yasa teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Komisyon görüşmelerinde yasa teklifinin kapsamı genişledi. Güvenlik korucuları ve vefatları halinde hak sahiplerine bağlanan emekli aylığı en düşük 7500 lira olacak. Bu düzenlemenin yıllık maliyeti de yaklaşık 1.2 milyar lira olarak hesaplandı. Yüksek yargı mensuplarının ek gösterge ve tazminatlarında da düzenlemeye gidildi.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları;

Ocak ayında asgari ücreti açıklarken Sayın Cumhurbaşkanı 10 bin 8 lira brüt net 8 in 500 liraya çıkarıldığını açıkladıktan sonra şöyle bir cümle kurmuştu beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi yine ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız demişti. Burada enflasyon belirleyici olacak. Ona göre Temmuz'da bir ara zam gelecek diye düşünüyorum.

Geçen sene Haziran ayında bir ara zam yapılmıştı asgari ücrete. 6 aylık enflasyona bakılarak yapılmıştı. Memur ve emeklilerin zamları da enflasyona göre yapılıyor. Yüzde 30'luk bir artış yapılmıştı Haziran'da toplamda da baktığınız zaman kümülatif yüzde 90'nın üzerinde bir zam olmuştu asgari ücrete 2022 yılı için.

2023 Ocak'ına geldiğimizde yine yüzde 50'nin üzerinde ki rekor seviyedeki bir artışla 8.500 TL'ye kadar çıkarılmıştı.

6 aylık enflasyon burada belirleyici olacak. Dolayısıyla hem emekliler hem memurlar hem de asgari ücretliler Temmuz ayının 3'ünde açıklanacak olan 6 aylık enflasyonu bekliyor olacaklar.

Bunun için Haziran ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun tekrar toplanması gerek.

Asgari ücret sadece salt bir ücreti belirlemiyor. Kendisi bir parametre birçok ölçünün de parametresi. İşsizlik maaşından borçlanmalara kadar.

Haziran ayında komisyon toplanıp Temmuz'da yeni bir asgari ücret belirlendiğinde atıyorum işte yüzde 30 arttığında asgari ücretin brütü 13 bin TL'ye çıkmış olacak. Dolayısıyla yeni hesaplamalar da bu 13 bin TL üzerinden yapılacak.

EYT'liler açısından borçlanma yapacaklarsa Temmuz'dan önce yapmaları en az yüzde 30'un üzerinde bir kazanç sağlayacaktır onlara.

Yeni asgari ücret ne kadar olacak?YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi duyurdu: 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?

BAŞKAN ERDOĞAN: ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM TEMMUZ'DA OLACAK

En düşük emekli maaşı yüzde 36 artışla 7500 TL'ye, emekli bayram ikramiyesi de yüzde 82 yükselişle 2000 TL'ye yükseldi. Bununla beraber "Asgari ücret ara zam olacak mı" sorusu gündemdeki sıcaklığını artırdı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan Temmuz'da asgari ücrete ara zam yapılacağını ifade etti.

SON DAKİKA! Başkan Erdoğan açıkladı! "Temmuz'da asgari ücrete ara zam var" | Video

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi duyurdu: 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?

Dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldiği hatırlatılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

EMEKLİYE ZAM İÇİN YENİ BİR DÜZENLEME OLACAK MI?

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldiniz. Emeklilere yönelik bir düzenleme olacak mı?" sorusuna ise Bilgin, "Yaptık işte... Türkiye tarihinde ilk defa bu oluyor. Geçmişe doğru bir inceleyin bakın. Türkiye'de ilk defa en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Bu tarihimizde ilk defa yapılan çok ciddi bir düzenlemedir. Bundan 10 milyon emeklimiz istifade edecektir. Onun için daha yeni bir şey yok." karşılığını verdi.

 

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi duyurdu: 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?

Bilgin, 7 bin 500 lira üzerinde maaş alan emeklilere kademeli bir artış yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruyu da "Şu anda gündemimizde öyle bir şey yok." diye yanıtladı.

Emekli ve memur maaşları Temmuz ayında yeniden belirlenecek. Her yıl Ocak ve Temmuz dönemi olmak üzere 6 aylık enflasyon rakamlarına göre 20 milyonu aşkın emekli ve memurlar zam alıyor.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi duyurdu: 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET 2023 NE KADAR OLDU?

Asgari ücret Ocak 2023 döneminde brüt 10008 lira, net 8506 lira olarak belirlendi. Yeni asgari ücret zammı sonrası işveren aylık maliyeti 11759 lira oldu.

Asgari ücret Ocak 2023 döneminde yüzde 54'ün üzerinde artışla TL bazlı rekor kırarken, 455 dolar seviyesiyle de döviz bazlı rekorunu kırdı. (Dönemin dolar kuru: 18,70 TL)

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi duyurdu: 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?

TEMMUZ 2022'DE ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM NE KADAR OLDU?

Temmuz 2022 öncesi asgari ücret 4253 TL olarak uygulanıyordu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası işçi, işveren ve hükümetten oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanarak asgari ücret Temmuz zammı için uzlaşı aradı.

Asgari ücret Temmuz 2022 döneminde yaklaşık yüzde 30 artarak net 5500 TL olarak belirlendi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi duyurdu: 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

İşçi, işveren ve hükümetten 5'er kişilik gruptan oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu uzlaşma için her yıl Aralık ayında toplanıyor. 3 veya 4 toplantı sonucunda yeni asgari ücret belirleniyor. Geçtiğimiz yıl Başkan Erdoğan'ın talimatıyla Asgari Ücret Tespit Komisyonu Temmuz ayında da toplandı ve asgari ücrete ara zam yapıldı.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi duyurdu: 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI DA BAKAN BİLGİN'DEN GELDİ

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları öncesi asgari ücret açıklaması Bakan Bilgin'den geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştü. AK Parti Genel Merkezi'ndeki görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

"Asgari ücrete zam olacak mı?" sorusunu yanıtlayan Bakan Bilgin, "Asgari ücrete zam konusunu Temmuz'da değerlendireceğiz" dedi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi duyurdu: 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI AÇIKLAMASI

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bugün yaptığı açıklamada "Enflasyonda düşüş eğilimi devam ederse asgari ücrette düzenleme ihtiyacı olmaz fakat Temmuz'da asgari ücret meselesini yeniden değerlendireceğiz." dedi.

Elektrik ve doğal gazda indirim

Diğer maaşlara da yansır mı?DİĞER MAAŞLARA DA YANSIR MI?

Bu haber 416490 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Filistinliler 1948'den bu yana
Filistinliler 1948'den bu yana "felaketi" yaşıyor
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz