Azerbaycan-Ermenistan cephe hattından son dakika haberi!...

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattından son dakika haberi! Ermenistan'a ait yüzlerce tank ve zırhlı araç imha edildi.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da işgal ettiği toprakları kurtarmak üzere başlattığı operasyon hız kesmeden devam ediyor. Azerbaycan ordusu 25 bölgeyi Ermenistan işgaliden temizlerken çok sayıda Ermenistan askeri etkisiz hale getirildi, teçhizat ve silahları imha edildi. İşte Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'daki ilerleyişinden son dakika gelişmeler...

07 Ekim 2020 - 16:15

- cephe hattından son dakika haberi! Ermenistan'a ait yüzlerce tank ve zırhlı araç imha edildi

Giriş Tarihi: 7.10.2020  16:13Son Güncelleme: 7.10.2020  16:14

 ordusu, 'ın 'da işgal ettiği toprakları kurtarmak üzere başlattığı operasyon hız kesmeden devam ediyor. Azerbaycan ordusu 25 bölgeyi Ermenistan işgaliden temizlerken çok sayıda Ermenistan askeri etkisiz hale getirildi, teçhizat ve silahları imha edildi. İşte Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'daki ilerleyişinden son dakika gelişmeler...

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında son dakika gelişme! Ermenistan'a ait yüzlerce tank ve zırhlı araç imha edildi

 ordusu, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda,  ordusunun 250 tank ve zırhlı aracını imha etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, Azerbaycan ordusu ilerlemesini sürdürerek bazı mevzileri Ermenistan güçlerinden temizledi.

 

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında son dakika gelişme! Ermenistan'a ait yüzlerce tank ve zırhlı araç imha edildi

Çok sayıda  askeri etkisiz hale getirildi, teçhizat ve silahları imha edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

" ordusu 27 Eylül-7 Ekim'de Ermenistan'ın 250 tank ve zırhlı aracını, 270 top ve füze sistemini, 60 hava savunma sistemini, 11 komuta yönetim ve gözlem mıntıkasını, 8 mühimmat deposunu, yaklaşık 150 askeri kamyon ve aracını, bir S-300 sistemini imha etti."

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında son dakika gelişme! Ermenistan'a ait yüzlerce tank ve zırhlı araç imha edildi

TERS HİLAL TAMAMLANMAK ÜZERE

A Haber Yurt Haberler Müdürü Kerim Ulak bölgedeki son gelişmeleri aktardı. ordusu 'a karşı başlattığı operasyonlarda kara harekatında ikinci aşamaya geçti. Ermenistan'a karşı süpürme operasyonları düzenleniyor. Güney ve Kuzey'den cephe hatları tamamlanmak üzere, doğu da da cephe hatlarının büyük bölümü birleştirildi. Ters hilal şu an neredeyse tamamlanmak üzere.

Son dakika haberi: Azerbaycan - Ermenistan cephe hattında flaş gelişme! İkinci dalga başlıyor! Karadan süpürme, havadan...

Sondakika:  Cumhurbaşkanı 'den Paşinyan'ın müzakere çağrısına yanıt

Son dakika haberine göre  Cumhurbaşkanı , Azerbaycan'ın 'la barış görüşmelerine askeri ların akut evresi bittikten sonra döneceğini açıkladı.

Aliyev'den barış görüşmeleri açıklaması

 Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ konusunda tavizde bulunmaya hazır olduklarını belirterek, "İhtilafların çözümü karşılıklı tavizler temelinde gerçekleştirilmeli. Ermenistan, 'ın da hazır olduğu tavizlere hazır" demişti.


ALİYEV'DEN CEVAP GELDİ
Paşinyan'ın çağrısına Azerbaycan Cumhurbaşkanı 'den cevap geldi. Aliyev Ermenistan'la barış görüşmelerine askeri ların akut evresi bittikten sonra döneceğini açıkladı.

Reuters'ın Rus TASS ajansına dayandırdığı habere göre Aliyev Türkiye'nin müzakere görüşmelerinde yer almaya hakkı olduğunu da belirtti.

HEDEFLER YERLE BİR EDİLDİ

Bölgede aynı zamanda ikinci dalga hava harekatları başlatıldı. Azerbaycan ordusuna ait çok sayıda savaş uçağı bölgedeki Ermenistan hedeflerini yerle bir etti.

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında son dakika gelişme! Ermenistan'a ait yüzlerce tank ve zırhlı araç imha edildi

GÖZLEM KARAKOLU İMHA EDİLDİ

- arasında çatışmaların devam ettiği temas hattında Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna ait hedefleri vurmaya devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, gece boyunca şiddetli çatışmaların devam ettiğini vurgularken, Azerbaycan birlikleri tarafından yapılan topçu ateşi sonucunda 5. Alayın savunma alanındaki komuta gözlem karakolunun imha edildiği ve Ermenistan güçlerinin çok sayıda can kaybına uğradığı bildirildi.

Azerbaycan Ermenistan işgalinden kurtarılan Şükürbeyli köyünün görüntülerini paylaştı 

Ayrıca top bataryalarıyla yapılan saldırılarda Ermenistan'a ait bir tank ve üç top imha edildi. Ciddi mühimmat ve yakıt temini sorunlarıyla karşılaşan Ermenistan birliklerinin irtibat kopukluğu nedeniyle birbirlerine ateş açtığı, aralarında ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında son dakika gelişme! Ermenistan'a ait yüzlerce tank ve zırhlı araç imha edildi

O BÖLGELER İŞGALDEN KURTARILDI

Fuzuli-Cebrail hattında şimdiye kadar Karahanbeyli, Qervend, Kend Horadiz, Yukarı Abdurrahmanlı, Büyük Mercanlı ve Nüzgar adlı yerleşim yerleri kurtarıldı.  ordusu ayrıca  ordusuna ait Ballıca'daki bir cephaneliği de tamamen havaya uçurdu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Twitter'dan "Cebrail ilinin Şıhali Ağalı, Sarıcalı ve Mezre köyleri ile çeşitli yönlerde birkaç stratejik tepe işgalden kurtarıldı. Karabağ, Azerbaycan'dır" paylaşımında bulundu. Azerbaycan ordusu dün de Cebrail kent merkezini ve 9 köyü işgalden kurtarmıştı.

Azerbaycan - Ermenistan cephesinde son durum ne? İşte Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı yerleşim yerleri...

    Azerbaycan ordusu, Ermenistan’a ait tankları ve mühimmatları ele geçirdi |

    Bu haber 201956 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum
    Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
    İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
    36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
    36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...
    ALLAH (C.C.)
    ALLAH (C.C.)