Avrupa’nın merkezinde liderler zirvesi! Başkan Erdoğan’dan...

Avrupa'nın merkezinde liderler zirvesi! Başkan Erdoğan'dan Prag'da peş peşe görüşmeler

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu'nun (AST) ilk toplantısı için geldiği Prag'da diplomasi trafiğini sürdürüyor. Başkan Erdoğan bu kapsamda, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile bir araya geldi. Bu görüşme Türkiye ile Ermenistan arasında 13 yıl sonra liderler düzeyindeki ilk görüşme olarak tarihe geçti.

06 Ekim 2022 - 20:36 - Güncelleme: 06 Ekim 2022 - 21:25

Avrupa'nın merkezinde liderler zirvesi! Başkan Erdoğan'Prag'da | Aile fotoğrafı çektirildi

Giriş Tarihi: 06.10.2022  12:10 Güncelleme Tarihi: 06.10.2022  20:20

Avrupa'nın merkezinde liderler zirvesi! Başkan Erdoğan'dan Prag'da peş peşe görüşmeler

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile görüştü. Başkan Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile de ayaküstü sohbet etti

Avrupa’nın merkezinde liderler zirvesi! Başkan Erdoğan’dan Prag’da peş peşe görüşmelerBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Eylül ayındaki yoğun diplomasi trafiğini aralıksız sürdürüyor. Erdoğan, bugün Çekya'nın başkenti Prag'da gerçekleşen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne katıldı. Başkan Erdoğan, bu önemli toplantıya katılmak üzere Çekya'nın başkenti Prag'a gitti. Burada önemli temaslarda bulunan Başkan Erdoğan Çekya'nın başkenti Prag'da Türk vatandaşları tarafından sevgi seliyle karşılandı. Diğer yandan Başkan Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürerken İspanya Başbakanı Sanchez ile bir görüşme gerçekleştirdi. Son olarak Başkan Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı için bulunduğu Prag'da Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı kabul etti ve bu temas Türkiye-Ermenistan arasında 13 yıl sonra liderler düzeyinde ilk görüşme olarak kayıtlara geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi aile fotoğrafına katıldıAvrupa Siyasi Topluluğu’nun (AST) ilk liderler toplantısı, AB Dönem Başkanı Çekya’nın başkenti Prag’da bugün başladı. Zirvede Erdoğan, ortak masada Aliyev ile Paşinyan'ı buluşturdu. Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Macron ile diyalogu da dikkat çekti.

Avrupa’nın merkezinde liderler zirvesi! Başkan Erdoğan’Prag’da | Aile fotoğrafı çektirildi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Eylül ayındaki yoğun diplomasi trafiğini aralıksız sürdürüyor. Erdoğan, bugün Çekya'nın başkenti Prag'da yapılacak Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne katılacak. Başkan Erdoğan, bu önemli toplantıya katılmak üzere Çekya'nın başkenti Prag'a gitti. Burada önemli temaslarda bulunacak olan Başkan Erdoğan Çekya'nın başkenti Prag'da Türk vatandaşları tarafından sevgi seliyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Prag'da sevgi seli!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, davet üzerine bugün Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesinde düzenlenecek Avrupa Siyasi Topluluğu liderler toplantısına katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a: Seni de Türk Birliği'ne alalım

Avrupa Siyasi Topluluğu Liderler Zirvesi’ne katılan Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la sohbet etmek için yoğun çaba sarf etti.

Nikos Anastasiadis'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme çabası

Başkan Erdoğan'dan Prag'da yoğun diplomasi

​Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev , İspanya Başbakanı Sanchez, AB Komisyonu Başkanı Leyen, İsveç Başbakanı Andersson, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı ve Çekya Başbakanı Fiala ile bir araya geldi.

Başkan Erdoğan'dan Prag'da yoğun diplomasi

AST toplantısına katılmak için Çekya'nın başkenti Prag'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomatik temaslarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ile görüştü.

erdoan_41329112c1ea211ff504ca81fc2c6488.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’i kabul etti.

aa_468bf8a5c4cf7072e7b4333baa594a84.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Leyen ve Çekya Başbakanı Fiala ile de bir araya geldi.

Görüşmeler, basına kapalı olarak gerçekleşti.

AA-20221006-29086600-29086597-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_AB_KOMISYONU_BASKANI_LEYEN_VE_CEKYA_BASBAKANI_FIALA_ILE_GORUSTU_ba1628561ec93dd533fabbea2443f4a1.jpg

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile bir süre ayaküstü sohbet etti.

AA-20221006-29086488-29086487-AVRUPA_ULKELERININ_LIDERLERI_PRAGDA_TOPLANDI_b1feeb0b6873f90a4623f2bb05a6047d.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) toplantısı için bulunduğu Çekya'nın başkenti Prag'da Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı kabul etti.

Prag Kalesi'ndeki kabul basına kapalı gerçekleşti.

AA-20221006-29087047-29087044-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_ERMENISTAN_BASBAKANI_PASINYANI_KABUL_ETTI_a8517aeb88b341fb21acb6216a3a01f7.jpg

Toplantının yapılacağı Prag Kalesi'ne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, fuaye alanında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir süre sohbet etti.

Başkan Erdoğan'dan Prag'da yoğun diplomasi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede liderlerle baş başa ve heyetler arası görüşmeler yaptı.

AİLE FOTOĞRAFI

Başkan Erdoğan'ın da katıldığı liderler zirvesinde aile fotoğrafı çektirildi.

EŞ ZAMANLI YUVARLAK MASA TOPLANTILARI
Zirveye Avrupa Birliği'ne üye 27 ülke liderinin yanı sıra 17 ülkenin devlet ve hükümet başkanı da davet edildi. Prag kalesindeki zirvede açılış oturumu sonrası eş zamanlı yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirilecek.

Barış ve güvenlik, enerji, iklim, ekonomi gibi oturumlarda liderler Avrupa'nın geleceğini değerlendirecek.

KRİZLERE ÇÖZÜMÜN ANAHTARI TÜRKİYE'DE
Rusya-Ukrayna Savaşı başta olmak üzere bölgesel konularda üstlendiği kritik misyonla bölgenin en önemli aktörlerinden olduğu Batı tarafından da görülen Türkiye, "barış ve güvenlik, terörle mücadele, enerji ve iklim, ekonomi, göç ve ulaşım" konularında özgün, rasyonel ve yenilikçi fikirlerini aktaracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a: Seni de alalım Türk Birliği'ne her şey Avrupa'dan ibaret değil

PAŞİNYAN İLE GÖRÜŞECEK
Başkan Erdoğan, toplantının gerçekleşeceği Çek Cumhuriyeti'nin Prag şehrinde Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile de görüşecek. Başkan Erdoğan'ın Paşinyan'a, özel temsilciler arasındaki görüşmelerin üçüncü ülkelerde değil Türkiye ve Ermenistan'da dönüşümlü olarak yapılması, bölgede daha fazla gerilim yaşanmaması için provokasyonlardan uzak durulması ve Azerbaycan ile nihai barış anlaşmasının imzalanması yönünde mesajlar vermesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aliyev ve Paşinyan ile Pragda bir araya geldiKarabağ Savaşı'nı bitiren 10 Kasım mutabakatında kurulması kararlaştırılan kazan-kazan anlayışına dayalı Zengezur koridorunun bir an önce işlevsel hale gelmesi konusunun da gündeme gelmesi öngörülüyor. Başkan Erdoğan'ın diğer liderle de ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor.

13 YIL SONRA BİR İLK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çekya'nın başkenti Prag'da Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi. Türkiye-Ermenistan arasında 13 yıl sonra liderler düzeyinde ilk görüşme gerçekleşti.



Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) zirvesi için geldiği Çekya'nın başkenti Prag'da temaslarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi. İki ülke liderler düzeyinde en son olarak 2009 yılında görüşmüştü.

İSVEÇ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi nedeniyle bulunduğu Prag'da İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile görüştü. Prag Kalesi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış da hazır bulundu.

FRANSA

Erdoğan, tüm dünyanın yakından takip ettiği zirvede, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı bir araya getirdi. Bir araya gelen liderlere daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da katıldı. Liderlerin sohbet ettiği anlar kameraya yansırken Başkan Erdoğan burada Macron'a dönerek "Seni de alalım Türk Birliği'ne. Her şey Avrupa'dan ibaret değil" dedi.

İNGİLTERE VE HOLLANDA

Başkan Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi kapsamında İngiltere Başbakanı Liz Truss ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile sohbet etti.

ROMANYA VE GÜNEY KIBRIS

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner İohannis ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile sohbet etti.

BULGARİSTAN

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) toplantısı için bulunduğu Çekya'nın başkenti Prag'da Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile bir araya geldi. Prag Kalesi'ndeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

İSPANYA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çekya'nın başkenti Prag'ta İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'i kabul etti.

Erdoğan, akşam yemeği formatındaki kapanış oturumunun ardından Prag'dan ayrılacak.

RESMİ BİLDİRİ ÖNGÖRÜLMÜYOR
Avrupa Siyasi Topluluğunun Avrupa kıtasındaki ülkelerin siyasi koordinasyonu için bir platform oluşturmasını amaçlıyor. Prag'daki ilk toplantıda liderler öğle saatlerinde bir araya gelecek. Ardından yuvarlak masa toplantıları yapılacak ve liderler bu oturumlara katılmaya davet edilecek. Liderlerin ikili görüşmeler yapması da bekleniyor. Toplantılar ve görüşmelerin ardından akşam yemeğiyle kapanış toplantısı yapılması öngörülüyor. Bugün yapılacak ilk toplantının sonunda resmi bir bildiri yayımlanması veya resmi kararlar alınması beklenmiyor.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile AB dönem başkanı Çekya'nın Başbakanı Petr Fiala tarafından imzalanan davet mektupları, Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, İzlanda, Kosova, Lihtenştayn, Moldova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan, İsviçre, Ukrayna ve İngiltere'ye gönderildi.

PRAG'DA ERDOĞAN COŞKUSU

Vatandaşlar ellerinde pankartlarla ve büyük bir coşkuyla Başkan Erdoğan'ı bekliyor. Detayları o noktadan A Haber muhabiri Fatih Özyar aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile ayaküstü sohbet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile ayaküstü sohbet etti

Prag'daki Avrupa Siyasi Topluluğu Liderler Zirvesi öncesi Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile ayaküstü sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gel seni de Türk Birliği’ne alalım” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 AB üyesi ve 17 davetli ülkeyle beraber ilk kez toplanacak Avrupa Siyasi Topluluğu Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Prag'a gitti.

Erdoğan toplantı öncesi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Macron’a teklif: Gel seni de Türk Birliği’ne alalım

Zirvede liderlerle baş başa ve heyetler arası görüşmeler de yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Macron ile ayaküstü sohbeti dikkat çekti.

Samimi bir görüntü veren ikiliden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron’a dönerek “Gel seni de Türk Birliği’ne alalım. Avrupa Avrupa nereye kadar. Avrupa her şey değil. Asya, Avrupa'dan büyük.” dedi.

Liderler tek tek sohbet etti

Bu teklif üzerine gülümseyen Macron’a diğer liderler de eşlik etti.

Liderlerin ilgisini çeken Cumhurbaşkanı, her birine halini hatrını sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile ayaküstü sohbet etti VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Macrona: Seni de alalım Türk Birliğine her şey Avrupadan ibaret değil

Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne katılmak üzere Çekya'ya gitti.

Erdoğan, tüm dünyanın yakından takip ettiği zirvede, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı bir araya getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Paşinyan ve Aliyev'i bir araya getirdi

Avrupa Siyasi Topluluğu’nun (AST) ilk liderler toplantısı, AB Dönem Başkanı Çekya’nın başkenti Prag’da bugün başladı. Zirvede Erdoğan, ortak masada Aliyev ile Paşinyan'ı buluşturdu. Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Macron ile diyalogu da dikkat çekti.

Zirveye damga vuran diyalog! Erdoğan'dan Macron'a: Gel seni de alalımPrag’da tarihi görüntü! Erdoğan'dan Macron'a: Gel seni de alalım

44 Avrupa ülkesi lideri bugün Çekya'nın başkenti Prag'da ilk kez Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinde bir araya geliyor. Zirvede Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor.

Fransa lideri Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un teklifiyle toplanacak zirveye, Ukrayna'ya saldıran Rusya beklendiği gibi davet edilmedi. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, yaşlı kıtada ekonomik refah ve güvenliği artırmayı hedefleyen zirvede Rusya'ya koltuk ayrılmadığını vurguluyor.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, "Bu buluşma, Rusya'sız bir yeni düzen aramanın yolu" diyor.

AB'den ayrılan tek ülke olan İngiltere de, yine Prag'da temsil ediliyor. AB üyelerinin yanı sıra Doğu Avrupa ve Balkan ülkeleri de zirvede.

Prag’da tarihi görüntü Erdoğandan Macrona: Gel seni de alalım

Avrupa Siyasi Topluluğu programına katılmak için Çekya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Prag'da Türkiye Büyükelçiliği önünde Türk vatandaşları tarafından karşılandı.

PRAG'DA TARİHİ FOTOĞRAF 

Prag’da tarihi görüntü Erdoğandan Macrona: Gel seni de alalım

Prag'da saat 15.00 sıralarında tarihi bir görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Paşinyan'ı ortak masada bir araya getirdi.

Prag’da tarihi görüntü Erdoğandan Macrona: Gel seni de alalım

ERDOĞAN'DAN MACRON'A: GEL SENİ DE ALALIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile ayaküstü bir sohbet de gerçekleştirdi. Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına ilişkin sohbet sırasında Macron`a "Seni de alalım." dedi.

Prag’da tarihi görüntü Erdoğandan Macrona: Gel seni de alalım

ERDOĞAN'IN PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prag ziyaretinde bugün saat 17.20'de Fransa Cumhurbaşkanı Macron, saat 18.00'de İspanya Başbakanı Pedro Sánchez ile ikili görüşme gerçekleştirecek.

Erdoğan, saat 18.30'da ise AB Komisyon Başkanı Ursula Von Der Leyen ve Çekya Başbakanı Petr Fiala ile de üçlü görüşme yapacak.

ERDOĞAN İLE PAŞİNYAN İLK KEZ GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvede, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile de ikili bir görüşme yapacak. Saat 19.00'da Erdoğan ve Paşinyan’ın ilk kez bir araya geleceği görüşme, Türkiye ile Ermenistan arasında son 30 yıllık dönemdeki en önemli görüşmelerden birini oluşturacak.

Erdoğan ile Paşinyan’ın 16 Eylül’de Özbekistan’da yapılan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ Zirvesi) nedeniyle bulunacakları Semerkant’ta yapacakları görüşme normalleşme çabalarını daha ileri bir boyuta taşıyabilecekti. Ancak Paşinyan son anda zirveye katılmaktan vazgeçmişti.

Öte yandan liderler saat 20.00'de akşam yemeğine iştirak edecek.Prag’da tarihi görüntü Erdoğandan Macrona: Gel seni de alalım

Çek askerler, zirve öncesi Prag Kalesi'nin dışında yürüyüş yapıyor.

BAYRAKLAR ZİRVEDE YER ALMAYACAK

Ayrıca zirvede Kosava bayrağının yer almasına AST'ye katılan bazı ülkeler itiraz etti. Alınan bir kararla Prag'daki zirvede bayrakların yer almayacağı öğrenildi.

Liderlerden aile fotoğrafıLİDERLERDEN AİLE FOTOĞRAFI

Prag’da Erdoğan coşkusu: Ölümüne seninleyizPRAG'DA ERDOĞAN COŞKUSU: ÖLÜMÜNE SENİNLEYİZ

Başkan Erdoğan Prag’a gidiyorBAŞKAN ERDOĞAN PRAG’A GİDİYOR

Başkan Erdoğan Çekya yolcusuBAŞKAN ERDOĞAN ÇEKYA YOLCUSU

Başkan Erdoğan’dan MHP lideri Bahçeli’ye ziyaretBAŞKAN ERDOĞAN'DAN MHP LİDERİ BAHÇELİ'YE ZİYARET

Avrupa'nın merkezinde liderler zirvesi! Başkan Erdoğan'Prag'da | Aile fotoğrafı çektirildi

Avrupa Siyasi Topluluğu’nun (AST) ilk liderler toplantısı, AB Dönem Başkanı Çekya’nın başkenti Prag’da bugün başladı. Zirvede Erdoğan, ortak masada Aliyev ile Paşinyan'ı buluşturdu. Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Macron ile diyalogu da dikkat çekti.

Avrupa’nın merkezinde liderler zirvesi! Başkan Erdoğan’Prag’da | Aile fotoğrafı çektirildiBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Eylül ayındaki yoğun diplomasi trafiğini aralıksız sürdürüyor. Erdoğan, bugün Çekya'nın başkenti Prag'da yapılacak Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne katılacak. Başkan Erdoğan, bu önemli toplantıya katılmak üzere Çekya'nın başkenti Prag'a gitti. Burada önemli temaslarda bulunacak olan Başkan Erdoğan Çekya'nın başkenti Prag'da Türk vatandaşları tarafından sevgi seliyle karşılandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan lideri Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile Prag'da bir araya geldi. Zirveye katılan 44 lider zirve kapsamında aile fotoğrafı çektirdi... Zülfikar Gençtürk

15-temmuz.net haberleri

Bu haber 500527 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı | Kamuya kaç öğretmen atanacak?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı | Kamuya kaç...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)