Ankara sağanak yağmura teslim: Araçlar selde sürüklendi!...

Ankara sağanak yağmura teslim: Araçlar selde sürüklendi! Valilikten son dakika açıklaması geldi

Ankara'da etkili olan yağmur kısa bir süre sağanağa dönüştü. Yoğun yağış su baskınlarına neden oldu. Zaman zaman doluyla karışık yağan yağmur, bazı caddeleri suyla doldurdu. Mamak ilçesinde caddelerin suyla dolduğu görülürken, araçlar da sele kapılarak sürüklendi. Birçok araç da selde mahsur kaldı. Şiddetli yağış nedeniyle zaman zaman trafikte de aksamalar yaşandı. O anlar kameralara da yansıdı.

09 Haziran 2017 - 16:56

Son dakika: Ankara sele teslim! Su altında kalan caddelerde araçlar sürüklendi

Giriş Tarihi: 09.06.2021 Güncelleme Tarihi: 09.06.2021 

Son dakika haberi... 'nın  ilçesinde yoğun sağanak yağış nedeniyle sel meydana geldi. Başkentte caddeler su altında kalırken, araçlar da sürüklendi. Peki Ankara'da yağışlar ne kadar daha sürecek? İşte detaylar...

Son dakika: Ankara sele teslim! Su altında kalan caddelerde araçlar sürüklendi

'nın  ilçesinde etkili olan sağanak sonrası meydana gelen selde otomobiller ve çöp konteynerleri sürüklendi, iş yerlerini su bastı.

Başkent'te öğle saatlerinde sağanak etkili oldu. Aniden bastıran sağanak özellikle Mamak ilçesinde yaşamı olumsuz etkiledti. İlçe merkezinde cadde ve sokaklar su altında kaldı.

Son dakika | 'da sağanak sele döndü! Yollar sular altında kaldı, araçlar sürüklendi...

Ankara sağanak a teslim: Araçlar de sürüklendi! Valilikten  açıklaması geldi

Ankara'da etkili olan  kısa bir süre sağanağa dönüştü. Yoğun  su baskınlarına neden oldu. Zaman zaman doluyla karışık yağan yağmur, bazı caddeleri suyla doldurdu. Mamak ilçesinde caddelerin suyla dolduğu görülürken, araçlar da e kapılarak sürüklendi. Birçok araç da selde mahsur kaldı. Şiddetli yağış nedeniyle zaman zaman trafikte de aksamalar yaşandı. O anlar kameralara da yansıdı. Ankara Valisi Vasip Şahin, "Ekiplerimiz şu anda sahada. Ufak tefek su baskınları var. Sel sularının sürüklediği birkaç araçta hasar var. Çalışmalarımız sürüyor" dedi. Peki yağışlar devam edecek mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere hangi illerde yağış görülecek? İşte Ankara'daki selden  görüntüleri ve yurt genelinde .

Başkent sağanak yağmura teslim

Son dakika haberi... Ankara'nın Mamak ilçesinde etkili olan sağanak sonrası meydana gelen selde otomobiller ve çöp konteynerleri sürüklendi, iş yerlerini su bastı.

Başkent'te öğle saatlerinde sağanak etkili oldu. Aniden bastıran sağanak özellikle Mamak ilçesinde yaşamı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde cadde ve sokaklar su altında kaldı. Akdere Kutlu Mahallesi Dereboyu Caddesi'nde sel oluştu.

Sel nedeniyle caddede birçok araç sürüklenirken sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı sürücüler, araçlarını yol kenarına almaya çalıştı. Sel nedeniyle bazı iş yerlerini de su bastı.

Vatandaşlar, yağmur sularından korunmak amacıyla güvenli yerlere sığınırken, çok sayıda araçta ise hasar meydana geldiği belirtildi.

Sel nedeniyle caddede çöp konteynerleri de sürüklendi. İlçede Boğaziçi Mahallesi'nde bulunan alt geçit de suyla kaplandı. Belediye ekipleri bölgede çalışma başlattı.

VALİLİKTEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ
Ankara Valisi Vasip Şahin, yaptığı açıklamada, gün içerisinde kısa süreli etkili olan sağanağın yer yer sel ve su baskınlarına neden olduğunu söyledi.

İlk gelen bilgilere göre can kaybı olmadığını, bölgedeki yağmur sularının da çekildiğini ifade eden Şahin, "Ekiplerimiz şu anda sahada. Ufak tefek su baskınları var. Sel sularının sürüklediği birkaç araçta hasar var. Çalışmalarımız sürüyor." dedi.


YURTTA HAVA DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Giresun çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle batı ve güneybatı, kuzey kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Muş, Bingöl çevrelerinde zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22
İstanbul: Parçalı bulutlu 26
İzmir: Parçalı bulutlu 30

Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31
Antalya: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 21
Erzurum: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 34

Son dakika | Ankara'da sağanak sele döndü! Yollar sular altında kaldı, araçlar sürüklendi...

Son dakika haberi... 'nın pek çok ilçesinde  etkili olurken  ilçesinde yağış sele dönüştü. Meydana gelen sel nedeniyle yollar sular altında kaldı, araçlar sürüklendi.

'nın  ilçesinde öğleden sonra etkili olan sağanak sonrası sel meydana geldi. Çok sayıda otomobilde maddi hasar meydana gelirken, iş yerlerini de su bastı.

Ankara'da sel suları araçları sürükledi | Video

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Mamak ilçesinde öğleden sonra etkili olan sağanak sonrası meydana gelen selde sürücüler zor anlar yaşadı. Birçok otomobilde maddi hasar meydana gelirken, iş yerlerini su bastı, bazı alt geçitlerde ise su birikintisi meydana geldi.

ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ

Aniden bastıran sağanak özellikle Mamak ilçesinde yaşamı olumsuz etkiledi. Akdere Kutlu Mahallesi Dereboyu Caddesi'nde otomobiller selde sürüklendi, sürücüler zor anlar yaşadı.

İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Çok sayıda araçta maddi hasar meydana geldi. Otomobillerini yol kenarına park eden bazı vatandaşlar ise kendilerini tehlikeye atarak araçlarını kurtarmaya çalıştı. Aniden bastıran sağanak sonrası caddede bulunan çöp konteynerleri sürüklendi, iş yerlerini su bastı ve bazı alt geçitlerde su birikintisi oluştu. Sağanak sonrası can kaybının olmadığı öğrenildi.

ALT GEÇİTLERDE SU BİRİKİNTİSİ

Aniden bastıran sağanak sonrası caddede bulunan çöp konteynerleri sürüklendi, iş yerlerini su bastı ve bazı alt geçitlerde su birikintisi oluştu. Sağanak sonrası can kaybının olmadığı öğrenildi.

ANKARA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Vali Vasip Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gün içerisinde kısa süreli etkili olan sağanağın yer yer sel ve su baskınlarına neden olduğunu söyledi.

İlk gelen bilgilere göre can kaybı olmadığını, bölgedeki yağmur sularının da çekildiğini ifade eden Şahin, "Ekiplerimiz şu anda sahada. Ufak tefek su baskınları var. Sel sularının sürüklediği birkaç araçta hasar var. Çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Bu haber 990714 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan seçim mesajı: Biz bitti demeden bitmez | 17 Nisan AK Parti Grup Toplantısı
Başkan Erdoğan'dan seçim mesajı: Biz bitti demeden bitmez | 17...
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor 
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı:...