AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK...

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye için güven ve istikrar" sloganıyla düzenlenen AK Parti'nin 7'nci Olağan Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan'ın tek aday olduğu kongrede, partinin MKYK ve MYK yönetimlerinin de değişmesi beklenirken yeni listeye ortaya çıktı. Peki, 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimler? Yeni listede hangi isimler var? MKYK üyeleri kimdir?

25 Mart 2021 - 01:39

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

Giriş Tarihi: 24.03.2021  15:43 Güncelleme Tarihi: 24.03.2021 16:15

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye için güven ve istikrar" sloganıyla düzenlenen AK Parti'nin 7'nci Olağan Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan'ın tek aday olduğu kongrede, partinin MKYK ve MYK yönetimlerinin de değişmesi beklenirken yeni listeye ortaya çıktı. Peki, 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimler? Yeni listede hangi isimler var? MKYK üyeleri kimdir?

BU ALBÜMÜ PAYLAŞ

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

GENEL BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN

RECEP TAYYİP ERDOĞAN KİMDİR?

Aslen Rizeli olan Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğdu. 1965 yılında Kasımpaşa Piyale İlkokulu'ndan, 1973 yılında ise İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Fark dersleri sınavını vererek Eyüp Lisesi'nden de diploma aldı. Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu.

 

Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle iç içe bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplumsal sorunlarla ilgilenen Recep Tayyip Erdoğan'ın aktif politikaya adım attığı döneme rastlamaktadır.

Lise ve üniversite yıllarında Millî Türk Talebe Birliği öğrenci kollarında aktif görev alan Recep Tayyip Erdoğan, 1976 yılında MSP Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığı'na ve aynı yıl MSP İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı'na seçildi. 1980 yılına kadar bu görevlerini sürdüren Erdoğan, siyasi partilerin kapatıldığı 12 Eylül döneminde, özel sektörde bir süre müşavirlik ve üst düzey yöneticilik yaptı.

1983 yılında kurulan Refah Partisi ile fiilî siyasete geri dönen Recep Tayyip Erdoğan, 1984 yılında Refah Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 yılında ise Refah Partisi İstanbul İl Başkanı ve Refah Partisi MKYK üyesi oldu. İstanbul İl Başkanlığı görevi sırasında diğer siyasi partiler için de model olan yeni bir örgütsel yapı geliştiren Erdoğan, bu dönemde özellikle kadınların ve gençlerin siyasete katılımını artırmaya yönelik çalışmalar yaptı; siyasetin tabana yayılarak geniş halk kitleleri tarafından benimsenip itibar görmesi yolunda önemli adımlar attı. Bu yapılanma, mensubu bulunduğu Refah Partisi'ne 1989 Beyoğlu yerel seçimlerinde büyük bir başarı kazandırırken, yurt genelinde de parti çalışmaları için örnek teşkil etti.

27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, siyasî yeteneği, ekip çalışmasına verdiği önem, insan kaynakları ve malî konulardaki başarılı yönetimiyle dünyanın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul'un kronikleşmiş sorunlarına doğru teşhis ve çözümler üretti. Su sorunu, yüzlerce kilometrelik yeni boru hatlarının döşenmesiyle; çöp sorunu ise dönemin en modern geri-dönüşüm tesislerinin kurulmasıyla çözümlendi. Hava kirliliği sorunu Erdoğan döneminde geliştirilen doğalgaza geçiş projeleriyle son bulurken, kentin trafik ve ulaşım açmazına karşı 50'den fazla köprü, geçit ve çevre yolu inşa edildi; sonraki dönemlere ışık tutacak birçok proje geliştirildi. Belediye kaynaklarının doğru kullanımı ve yolsuzluğun önlenmesi amacıyla olağanüstü önlemler alan Erdoğan, 2 milyar dolar borçla devraldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarını büyük ölçüde ödedi ve bu arada 4 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Böylece, Türkiye'nin belediyecilik tarihinde yeni bir çığır açan Erdoğan, bir yandan diğer belediyelere örnek olurken, bir yandan da halk nezdinde büyük bir güven kazandı.

Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık 1997'de Siirt'te halka hitaben yaptığı konuşma sırasında, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere tavsiye edilen ve bir devlet kuruluşu tarafından yayınlanan bir kitaptaki şiiri okuduğu için hapis cezasına mahkûm edildi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine son verildi.

Recep Tayyip Erdoğan, 4 ay kaldığı cezaevinden çıktıktan sonra kamuoyunun ısrarlı talebi ve gelişen demokratik sürecin bir sonucu olarak 14 Ağustos 2001'de arkadaşlarıyla birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AK Parti) kurdu ve Kurucular Kurulu tarafından AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı seçildi. Milletin teveccüh ve güveni AK Parti'yi daha kuruluşunun ilk yılında Türkiye'nin en geniş halk desteğine sahip siyasî hareketi hâline getirdi ve 2002 yılı genel seçimlerinde üçte ikiye yakın parlamento çoğunluğuyla (363 milletvekili) tek başına iktidara taşıdı.

Hakkındaki mahkeme kararı nedeniyle 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili adayı olamayan Erdoğan, yapılan yasal düzenlemeyle milletvekili adaylığının önündeki yasal engelin kalkması üzerine, 9 Mart 2003'te Siirt ili milletvekili yenileme seçimine katıldı. Bu seçimde oyların yüzde 85'ini alan Erdoğan, 22. Dönem Siirt Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

15 Mart 2003 tarihinde Başbakanlık görevini üstlenen Recep Tayyip Erdoğan, aydınlık ve sürekli kalkınan bir Türkiye idealiyle, hayatî öneme sahip birçok reform paketini kısa süre içinde uygulamaya koydu. Demokratikleşme, şeffaflaşma ve yolsuzlukların engellenmesi yolunda büyük mesafeler katedildi. Buna paralel olarak ülke ekonomisi ve toplum psikolojisini olumsuz yönde etkileyen ve on yıllardır çözülemeyen enflasyon kontrol altına alındı, itibarını yeniden kazanan Türk Lirası'ndan 6 sıfır atıldı. Devletin borçlanma faiz oranları aşağı çekildi, kişi başına düşen millî gelirde büyük artış gerçekleştirildi. Ülke tarihinde daha önce görülmemiş hız ve sayıda baraj, konut, okul, yol, hastane ve enerji santrali hizmete girdi. Bütün bu olumlu gelişmeler, bazı yabancı gözlemciler ve Batılı liderler tarafından "Sessiz Devrim" olarak adlandırıldı.

Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde ülke tarihinin dönüm noktası olarak nitelenen başarılı girişimlerine ek olarak, akılcı dış politikası ve yoğun ziyaret-temas trafiğiyle Kıbrıs sorununun kalıcı çözüme kavuşturulması ve dünyanın çeşitli ülkeleriyle verimli ilişkiler geliştirilmesi konularında önemli adımlar attı. Tesis edilen istikrar ortamı iç dinamikleri harekete geçirirken, Türkiye'yi bir merkez ülke hâline getirdi. Türkiye'nin ticaret hacmi ve siyasal gücü, yalnız içinde bulunduğu coğrafî bölgede değil, uluslararası alanda da hissedilir düzeyde arttı.

Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde %46,6 oy alarak büyük bir zafer kazanan AK Parti'nin Genel Başkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. Hükûmeti'ni kurdu ve tekrar güvenoyu aldı.

Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran 2011 seçimlerinden de daha büyük bir zaferle çıktı ve % 49,8 oy alarak 61. Hükûmeti kurdu.

10 Ağustos 2014 Pazar günü, Türk siyasi tarihinde ilk kez doğrudan halkın oylarıyla ve ilk turda 12. Cumhurbaşkanı seçildi.

16 Nisan 2017 tarihindeki halk oylamasında kabul edilen Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanının partili olabilmesinin önünün açılmasının ardından Recep Tayyip Erdoğan, 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen 3. Olağanüstü Büyük Kongrede, kurucusu olduğu AK Parti'nin Genel Başkanlığına yeniden seçildi.

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %52.59 oy oranıyla yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

16 Nisan 2017'de kabul edilen Anayasa değişikliği ile hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı olarak 9 Temmuz 2018 tarihinde yemin ederek görevine başladı.

Recep Tayyip Erdoğan, evli ve 4 çocuk babasıdır.

GALERİ DEVAM EDİYOR

Son dakika: AK Parti'nin 75 kişilik MKYK listesi belli oldu! Listede dikkat çeken isimler... - SİYASET Haberleri

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

ABDDURAHİM FIRAT KİMDİR?

Abdurrahim Fırat,1966 yılında Erzurum'da doğdu. İlk orta ve lise tahsilini Erzurum'da tamamlayarak, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Erzurum Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalışmaktadır. 2007 ve 2011 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti'den aday adayı oldu. 2012 Haziran ayında yapılan AK Parti 4.Olağan Kongresinde Erzurum İl Yönetimine seçildi. Siyaset akademisi 10. ve 15.Dönem Kurslarını Erzurum İl birincisi olarak tamamladı. 2013 yılında en fazla üye kaydı yapan İl Yönetim Kurulu üyesi ödülünü aldı.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

ABDURRAHMAN KURT KİMDİR?

Abdurrahman Kurt, 27 Haziran 1968'de Diyarbakır'da doğdu. Babasının adı Ömer, annesinin adı Azize'dir.

Yüksek İnşaat Mühendisi; Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı.Eyüp Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve İSKİ'de görev yaptı. Gönül Köprüsü Derneği Kurucu Başkanlığı yaptı. Diyarbakır Tarih, Kültür ve Turizm Derneği ile Diyarbakır Turizm Derneği Kurucu Üyeliklerinde bulundu.23. Dönem'de Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyesi oldu.Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen Kurt, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

AHMET BÜYÜKGÜMÜŞ KİMDİR?

17 Mayıs 1990 doğumlu olan Ahmet Büyükgümüş, ilköğretimini Yalova'da tamamladı. 2009 yılında İstanbul Sosyal Bilimler Lisesi'nden mezun olan Büyükgümüş, aynı yıl ÖSS Türkiye 30'uncusu olarak Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'ne girdi.

2014 yılında Bölüm Birincisi olarak tamamladığı lisans eğitiminin ardından 2014-2017 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden "Alexis de Tocqueville, Hayatı, Düşünceleri, Siyasal Faaliyetleri ve Sosyal Bilimsel Yöntemi" başlıklı teziyle Yüksek Lisans derecesi aldı. Aynı tarihler arasında eş zamanlı olarak da TDV İslam Araştırmaları Merkezi Araştırmacı Yetiştirme Programı'nı bitirdi.

2016-2018 yılları arasında İngiltere'de SOAS University of London'da akademik araştırmalarına devam etti. "İttifak Oluşumu ve Dağılması: Soğuk Savaş Sonrası NATO Üzerine Tartışmalar" başlıklı teziyle SOAS Uluslararası Siyaset Programı'ndan ikinci Yüksek Lisans derecesini alarak Türkiye'ye döndü ve Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde Doktora eğitimine başladı. SETA Ankara, Kahire ve Washington DC ofislerinde staj programlarına katıldı. Ayrıca 2007-2014 yılları arasında Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Gençlik Meclisi Başkanı olarak çalıştı. Bu dönemde özellikle kadınlar, gençler ve engellilere yönelik projelerde görev aldı.

Akademik çalışmalarının yanı sıra AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak üç dönem çeşitli siyasi görevlerde bulundu. 11 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen Genel Merkez Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'nde AK Parti Gençlik Kolları Başkanı seçildi. İngilizce, Fransızca ve orta düzeyde Arapça bilen Ahmet Büyükgümüş, 2015 yılından bu yana Reyyan Büyükgümüş ile evlidir. 27. Dönem Yalova Milletvekilidir

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

AHMET GÜNDOĞDU KİMDİR?

1 Ocak 1961'de Gümüşhane Torul ilçesi Söğüteli köyünde doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Emine'dir.

Öğretmen; İlk öğrenimini köyünde; Erdemli İmam Hatip Lisesinde başladığı orta öğrenimini de Giresun İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.Bakırköy Ticaret Lisesinde öğretmenlik yaptı. Askerliğini Kars-Selim Lisesinde Yedek Subay Öğretmen olarak tamamladı. Milli Gençlik Vakfı ve Öğretmenler Vakfı Yöneticiliği, Eğitim-Bir-Sen Bakırköy İlçe Başkanlığı, İstanbul Şube Sekreterliği, Marmara Bölge Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Başkanlığı; Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanlığı, Memur-Sen Genel Başkanı sıfatıyla; Ekonomik ve Sosyal Konsey, Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi, Anayasa Platformu ve Akil İnsanlar Heyeti Üyeliği görevlerinde bulundu.TBMM İdare Amiri olarak görev yapmaktadır.Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilen Gündoğdu, evlidir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

AHMET SAMİ CEYLAN KİMDİR?

Ahmet Sami Ceylan, 28 Nisan 1971 Çorum Merkez Yeşilyayla köyünde doğdu. Baba adı İsmet, anne adı Bahriye'dir.

Ziraat Mühendisi; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri bölümünü bitirdi.Aile şirketinde iş hayatına atıldı. Çorum AK Parti Merkez İlçe Yönetiminde Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı, 2,5 yıl AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı, 2,5 yıl AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı ve 4 yıl AK Parti İl Başkanlığı olmak üzere toplam 9 yıl AK Parti Teşkilatında görev yaptı. Çorum Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Kurucu Üyeliği, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Çorum Kurucu Üyeliği, İmam Hatip Liseliler Platformu Çorum Koordinatörlüğü, Çorumspor Üst Kurul Başkanlığı ve Kamu Yararına kurulan birçok Sivil Toplum Kuruluşlarında kurucu, başkanlık ve yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.26. ve 27. Dönemde Çorum Milletvekili seçildi. AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesidir.İyi düzeyde İngilizce bilen Ceylan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

ALATTİN PARLAK KİMDİR?

1974 yılı Genç doğumlu Alaattin Parlak, ilk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır'da tamamladı. 2001 yılında Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünü bitirdi.

Lise yıllarından itibaren çeşitli STK'ların gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. 1997-2001 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı Diyarbakır şube başkanlığı yaptı. Türkiye Gençlik Vakfı İstişare Heyeti üyeliği, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu.

Gençlik ve Kadın çalışmalarına büyük önem veren ve gençliğin milli ve manevi yönlerinin artırılmasına yönelik çeşitli projelere öncülük etti.

Kültür Bakanlığı destekli çeşitli kazılarda çalıştı. Kendisine ait firmada yöneticilik yapmaktadır.

Siyasi ve Güncel konularla ilgili çeşitli gazete ve haber sitelerinde makaleleri yayınlandı.

AK Parti Diyarbakır Demokrasi Kurulu Üyeliği, AK Parti Kongre Üyeliği, 30 Mart 2014 yılında Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan Adayı, 25. ve 26. Dönemlerde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı, AK Parti MKYK Y. Üyeliği ve Doğu Anadolu Teşkilat Bölge Koordinatörü görevlerinde bulundu.

Evli 2 Çocuk Babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

ALİ İHSAN YAVUZ KİMDİR?

Ali İhsan Yavuz, 7 Temmuz 1969'da Trabzon Yomra'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Sakarya Barosuna bağlı olarak 10 yıl kadar serbest avukatlık yaptı.

7 yıl AK Parti Sakarya Merkez İlçe Başkanlığı, 2 yıl Sakarya Adapazarı Kurucu İlçe Başkanlığı ve 1 yıl Sakarya İl Başkan Yardımcılığı (Siyasi ve Hukuki İşler Birimi) olmak üzere 10 yıl kadar teşkilatlarda görev aldı.24. 25. 26 ve 27. dönemde Sakarya Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu üyeliği, İnsan Haklarını İnceleme Komisyon üyeliği, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Sözcülüğü görevlerinde bulundu. Ayrıca Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığında 7 yıl Başkan Yardımcılığı, Eylül 2017'den Ağustos 2018 tarihine kadar AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini üstlendi.6. Olağan Kongrenin ardından Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Yavuz, evli ve 4 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

AYHAN SALMAN KİMDİR?

1969 Bursa-İnegöl doğmuştur.1988 Yılında boya ticareti alanında faaliyet gösteren aile işletmesini devralarak ticaret hayatına başlamıştır.1995 yılında Hadim Şirketler Gurubunun ilk şirketi olan Hadim Boya A.Ş'yi kurarak ticaret hayatını sürdürmüştür. 1999 yılında kurulan Hadim Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş ile başarılı iş hayatı sürdüren Salman, Hadim Şirketler grubu Yönetim Kurulu Başkanıdır. Evli ve 3 çocuk babası Salman İnegöl'de ikamet ediyor.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

AYŞE BÖHÜRLER KİMDİR?

Ayşe Böhürler, Kayseri'de dünyaya geldi. Ailesi Nevşehir Ürgüplü bu nedenle nüfus cüzdanı kayıtlarında doğum yeri Ürgüp olarak geçiyor. Çok kitap okunan, kültürden siyasete pek çok meselenin tartışıldığı bir evde ve çevrede büyüdü. İlkokul ile birlikte eğitimime İstanbul'da devam ettim. Erenköy Kız Lisesi'nden mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nu bitirdi. 1992'de İzlenim Dergisi'nde editörlüğe ve gazeteciliğe başladı. Derginin kapanmasının ardından yeni çıkmaya başlayan Aksiyon Dergisi'nde kısa süre aile ve eğitim bölüm editörlüğü yaptı. 1995 yılında dönemin en yenilikçi ve özgün televizyon kanallarından birisi olan Kanal 7'de kadın ve eğitim programları sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Ondan sonraki meslek kariyerinde televizyonda farklı program kategorilerinde yapımcı olarak devam etti. 2007 yılında Yenişafak gazetesinde köşe yazarlığına başladı. Gazeteciliğin yanı sıra ulusal ve uluslararası platformlarda, sivil toplum örgütlerinde çalıştı.

1995-2007 arasında televizyonda yapımcı ve yönetici olarak çalıştığım yıllarda onlarca programın yapımcılığından sonra 13 İslam ülkesini kapsayan "Duvarların Arkasında Müslüman Ülkelerde Kadın " isimli belgesel serisinin yapımcılığını üstlendi.

Daha sonra kendi yapım şirketini kurdu. Pek çok program, belgesel ve 4 kitaba imza attı. Orhun Yazıtları'ndan Nobel'e Türk Edebiyatı, Hayme Ana, Ali Emiri Efendi, belgesel çalışmaları içerisinde yer aldı.

Kadın, kültür, tarih, Avrupa'da mülteciler, İslamofobi üzerinde çalıştığı konular arasında öne çıktı. Bir televizyon yapımcısı olarak 2014'te mülteciler üzerine çalışmaya başladı. 2016'dan itibaren mültecileri Avrupa rotasında izleyerek, ''Avrupa'nın Mültecilerle İmtihanı'' ve ''Bir Yıl Sonra'' ismiyle iki ayrı belgesel yaptı. Televizyon program yapımcılığım sadece belgeselleri kapsamadı. Canlı yayın kuşakları, ramazan programları, yemek programları, kültür içerikli söyleşi programları yaptı.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

BAYRAM ŞENOCAK KİMDİR?

1978 Trabzon-Of doğumlu olan Bayram Şenocak, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimi aynı üniversitesinin İşletme Bölümü'nde tamamladı.

2003 yılında askerlik görevini yerine getirdikten sonra çalışma hayatına atılan Şenocak, birçok şirkette üst düzey yönetici olarak görev yaptı.

2004-2010 yılları arasında MÜSİAD'ın Genel Merkez Sektör Kurulları'nda yönetici olarak çalışmalarda bulunan Şenocak, bu kapsamda birçok organizasyonun düzenleyicileri arasında yer aldı. 2017-2018 MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Siyasi hayatına 2003 yılında AK Parti Güngören Gençlik Kolları'nda başlayan Şenocak, 2003-2004 yılları arasında Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı, 2009-2012 yılları arasında İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2012-2014 yılları arasında da Avcılar İlçe Başkanı olarak görev yaptı.

İlçe Başkanlığı döneminde Avcılar teşkilatı ile birlikte Avcılar için yapılan başarılı çalışmalar neticesinde 2014 yerel seçimlerinde Avcılar Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. 9 Şubat 2018 tarihinde Genel Merkez tarafından AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak atanan Bayram Şenocak, 6 Mayıs 2018 tarihinde yapılan 6. Olağan İl Kongresi'nde bu göreve seçildi.

Evli ve 3 çocuk sahibi olan Şenocak, yüzme, futbol, karate sporlarıyla ilgilenmektedir ve DAN diplomasına sahiptir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

BEHİYE EKER KİMDİR?

1979'da Mersin'de doğdu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2001 yılında mezun oldu. işletme alanında yüksek lisans yaptı. Kendisine ait hukuk bürosunda avukat olarak çalışmaktadır. Kuruluşundan bu yana AK Parti'de çeşitli kademelerde görev aldı. iyi düzeyde İngilizce bilen Albayrak, evli ve 1 çocuk annesidir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

BEKİR BOZDAĞ KİMDİR?

1 Nisan 1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde doğdu. Baba adı Mehmet Duran, anne adı Nuriye'dir.

Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı. Ayrıca Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. Fazilet Partisi Akdağmadeni (Yozgat) Belediye Başkan Adayı (1999) oldu. Fazilet Partisi Yozgat Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı (1999-2001) görevinde bulundu.

AK Parti Yozgat kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı (2001-2002); AK Parti Teşkilat Başkanlığında değişik illerde İl Koordinatörlüğü ve Bölge Koordinatörlüğü (2002-2007); AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği; AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı (2015) görevlerinde bulundu. 22, 23, 24, 26 ve 27. Yasama Dönemlerinde Yozgat Milletvekili seçildi.

22. Yasama Döneminde TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği (2002-2007), 23. Yasama Döneminde AK Parti TBMM Grup Başkanvekilliği (2007-2011) yaptı.

61. Hükümette Başbakan Yardımcısı, 61, 62, 64 ve 65. Hükümetlerde Adalet Bakanı, 65. Hükümette Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü olarak görev yaptı. Cumhurbaşkanı fahri Başdanışmanlığı görevinde (2015) bulundu.

27. Yasama Döneminde Anayasa Komisyonu Başkanlığına seçildi.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen BOZDAĞ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

BELGİN UYGUR KİMDİR?

Balıkesir - 1977, Turgut, Gülistan.

Avukat; 1995 yılında Bigadiç İmam Hatip Lisesini, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.2001 yılından bu yana Balıkesir ilinde serbest avukat olarak çalıştı. 2017 yılından itibaren AK PARTİ Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini yürüttü.Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilen Uygur, evli ve 3 çocuk annesidir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?

Erzincan / Refahiye - 1955, Dursun, Bahar.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı.

İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1990 - 1991 yılları arasında Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. 1994 - 1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmelerinde (İDO) Genel Müdürlük görevi yaptı. AK PARTİ'nin kurucuları arasında yer aldı.

22. Dönemde İstanbul, 23. Dönemde Erzincan, 24 ve 26. Dönemlerde İzmir Milletvekili seçildi. 58, 59, 60, 61 ve 64. Hükûmetlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev aldı. 22 Mayıs 2016'da yapılan olağanüstü kongrede AK PARTİ Genel Başkanı seçildi. 65. Hükûmette Başbakanlık görevini üstlendi. 09 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla parlamenter sistemin son Başbakanı olarak görevini tamamladı.

24 Haziran seçimleri sonrasında hayata geçen yeni sistemin ilk TBMM Başkanı seçildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için gösterdiği üstün feragat, fedakârlık, başarı ve yararlılıktan dolayı 13 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine Devlet Şeref Madalyası tevdi edildi.

İngilizce ve Fransızca bilen Yıldırım; evli, 3 çocuk babası ve 6 torun sahibidir.AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

BURHAN KAYATÜRK KİMDİR?

23 Ağustos 1970'te Van'da doğdu. Baba adı Reşit, anne adı Huri'dir.

Elektronik Mühendisi, İş Adamı; Pakistan Lahore Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını American International University'de İşletme Bölümünde tamamladı.

Pakistan, Hindistan, Nepal ve Afganistan'da mühendislik ve proje müdürlüğü, uluslararası firmalarda danışmanlık ve üst düzey yöneticilik yaptı. AK PARTİ'nin Ankara Siyaset Akademisi Başkanı, Türkiye-Pakistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı, Türkiye Mühendisler Birliği Onur Kurulu Başkan Yardımcısı ve Araştırmacı Girişimci İş Adamları Derneği İstişare Kurulu Başkanı olarak değişik görevlerde bulundu. Pakistan Parlamentosu'nun ''Devlet Nişanı''na layık görüldü.

23. Dönemde Ankara, 24. Dönemde Van Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eş Başkanlığı yaptı. 24. Dönemde AKPM Türk Grubu Üyesi oldu. APA Komisyon Başkanı, AK PARTİ Grup Yönetimi Üyesi, AK PARTİ Genel Merkez Dışişleri Başkan Yardımcısı ve Pakistan Dostluk Grubu Üyesidir.

İngilizce, Urduca, Arapça, Hintçe ve Japonca bilen Kayatürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

BURHAN SAKALLI KİMDİR?

Burhan Sakallı, 1962 senesinde Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Dinek Köyünde hayata gözlerini açmıştır. 1974 senesinde Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda eğitim gören Burhan Sakallı, 1977 senesinde Dinek Ortaokulunu tamamlamıştır.

Üniversite eğitimini ise 1984 tarihinde Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirerek mezun olan AK Parti Eskişehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, yüksek lisans eğitimini ise 2008 senesinde 2008'de Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalında tamamlamıştır.

Evli ve üç çocuk sahibi olan Burhan Sakallı, 1988 senesinden beri Gaziantep, Adana, Mersin, Konya'da bulunan pek çok özel öğretim kurumlarında kurucu, yönetici, işletmeci ve öğretmen olarak faaliyetler gerçekleştirmiştir.

 

2002 tarihinde Uluslararası Katı Atık Birliği (UKAB)'nin kurucuları arasında bulunan AK Parti Eskişehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı,
29 Mart 2009 tarihinde düzenlenen seçimlerde 2.defa Odunpazarı Belediye Başkanlığı görevine getirilmiştir.

İcra ettiği görev boyunca 20'yi aşkın ödüle layık görülen Burhan Sakallı, 1985 tarihinde Atatürk Barajı derivasyon tünelleri uygulama projesinde, 1987 tarihinde ise Sır Barajı betonarme gergi uygulamasında çalışmalarda bulunmuştur.

Çeşitli belgesellerde metin yazarlığı görevini icra eden ve birçok sivil toplum kuruluşunda danışman unvanıyla faaliyetlerini yürüten Burhan Sakallı, ulusal ve uluslararası kongrelerde tebliğler ve bildiriler sunmuştur.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

BÜLENT TÜFENKÇİ KİMDİR?

Malatya / Yeşilyurt - 1966, Osman, Ayşe.Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Ticaret Hukuku alanında yüksek lisansını tamamladı.Serbest avukat olarak çalıştı. Malatya AK PARTİ İl Başkanı olarak görev yaptı.25 ve 26. Dönemde Malatya Milletvekili seçildi. 64 ve 65. Hükûmette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev aldı.İyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilen Tüfenkci, evli ve 2 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

BÜŞRA PAKER KİMDİR?

1982 yılında istanbulda doğdu. 1999 yılında Asfa Koleji'nin ardından, 2004'te Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü'nden "Kalite Yönetimi" konulu teziyle mezun oldu. Ardından Bilgi Üniversitesi'nde "How Brand Knowledge Influences Consumers' Purchase Intention" teziyle MBA programını tamamladı.

2005-2014 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Mali ve İdari İşler Birim Başkanlığı ve Ar-ge Birim Başkanlığı görevlerinde bulundu.

5 Aralık 2015'te Ak Parti Kadın Kolları 4. Olağan Kongresinde yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. 3 yıl boyunca Ar-Ge Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu görevi sırasında; Kadın Kolları teşkilatlarının, il başkanlarının, yönetimlerinin bölgesel ve genel profil analizlerini raporladı, Kadın Kolları Ar-Ge Bülteninin editörlüğünü yaptı. 16 Nisan 2017 halk oylaması saha çalışması istatistiki günlük raporlarını hazırladı, Kadın Kolları kurumsal kimliğinin desteklenmesi ve çalışmaların sistematik takibi için bilişim altyapısı kurulması çalışmalarını başlattı.

Ak Parti 6. Olağan Büyük Kongre'de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir.

Birçok sivil toplum kuruluşunda ve hemşeri derneklerinde aktif çalışmalarda bulunan Paker, ileri düzeyde İngilizce bilmekte olup evli ve 2 çocuk annesidir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

CEM ŞAHİN

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

CÜNEYT YÜKSEL KİMDİR?

1970 yılında Mardin'de doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde...

1970 yılında Mardin'de doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisans (LL.M.), Stanford Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ikinci yüksek lisans ve hukuk doktorasını yaptı. Aynı üniversitelerde araştırma ve öğretim görevlisi olarak çalıştı ve dersler verdi. Ayrıca Harvard mezunu özel ödülü (her yıl Harvard Üniversitesi tarafından sadece iki mezuna verilen ödül) ve Stanford Üniversitesi tarafından dünyada üstün akademik başarı gösteren on öğrenciye verilen uluslararası hukuk başarı ödülünün de sahibidir.

Amerika Birleşik Devletleri, Washington DC'de uzun yıllar uluslararası avukat olarak çalıştı. Sabancı Holding'de Baş Hukuk Müşaviri olarak çalıştı
2004 yılında, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde yardımcı doçent unvanıyla çalışmaya başladı. Aynı zamanda, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisans dersleri verdi. Amerika Birleşik Devletleri Maryland Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. "Embedded Strategies" adlı İngilizce kitabı Beta; "Devlette Etik" ve "Siyasette Etik" adlı kitapları Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi'nden yayınlandı. Doçentlik unvanını aldı.

Temmuz 2007 yılında AK Parti'den Mardin Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. TBMM Avrupa Birliği Uyum, Türkiye-AB Karma Parlamento ve Adalet Komisyonu üyeliğinde bulundu. E-Devlet Alt Komisyonu başkanlığı yaptı. 2008 ve 2010 tarihlerinde yılın milletvekili seçildi.
AK Parti Merkez Disiplin Kurulu üyeliği, Dış İlişkiler Danışma Kurulu üyeliği, AK Kütüphane Danışma Kurulu üyeliğinde bulundu. AK Parti Siyaset Akademisi'nde dersler verdi. AK Parti Genel Merkez Ekonomi işlerden Sorumlu Koordinatör Başkan Yardımcılığı yaptı.

Hukuk, Ekonomi ve Uluslararası Siyaset konularında Türkçe ve İngilizce kaleme aldığı çok sayıda eseri bulunmaktadır. Harvard Üniversitesi Mezunlar Derneği Türkiye ve Avrupa başkanlıklarını yaptı.

Halen AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Evli ve dört çocuk babası olan Doç. Dr. Cüneyt Yüksel İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

ÇİĞDEM KARAASLAN KİMDİR?

1979 yılında doğdu. Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümünü bitirdi. Ankara Üniversitesi'nde Tarihi Kentlerde Kimliksizleşme Sorunu üzerine Yüksek Lisans Tezini tamamladı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politikalar Bölümünde doktora tezine devam etmektedir.

AK Parti Gençlik Kolları 1. Olağan Kongresinde AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. AK Parti 2. Olağan Büyük Kongresinde Ana Kademe MKYK Üyeliğine seçildi. Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığı görevini 6 yıl sürdürdü. Bu görevi sırasında başta dezavantajlı gruplar olmak üzere toplumun tüm kesimlerine, özellikle engellilere yönelik projeler üretilmesine katkı sağladı. Katıldığı uluslararası organizasyonlarda partisini birçok kez temsil etti. 12 Eylül 2015 tarihindeki AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi ile ihdas edilen AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Hala bu görevine devam eden Karaaslan özellikle çevre konusunda farkındalığın artırılması ve şehirleşme politikaları ile çevre dostu büyüme konularında projeler üretti.

25., 26. ve 27. Dönem Samsun Milletvekili olan Çiğdem Karaaslan, 6. Olağan Büyük Kongre ile de 8. kez MKYK Üyeliğine seçildi. İyi derecede İngilizce bilen Karaaslan, evli ve iki çocuk annesidir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

DERYA YANIK KİMDİR?

1972 yılında Kadirli'de doğdu. İlköğrenimini Kadirli'de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aralık 1996 itibariyle İstanbul Barosu'na bağlı olarak Avukatlık Stajını tamamladı. Aynı tarihten bu yana serbest avukat olarak çalışmaktadır.

İnsan hakları, aile hukuku, çocuk ve kadın hakları alanlarıyla ilgili pek çok sivil toplum çalışmasında yer aldı. Çeşitli basın-yayın organlarında muhtelif tarihlerde mesleki, edebi ve siyasi yazı ve çalışmaları yayınlanmış ve yayınlanmaktadır.

AK PARTİ İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olup 2004-2014 yılları arasında 5 ve 6. Dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı, AK PARTİ Grup Sözcülüğü görevlerini ifa etmiştir.

Öğrencilik yıllarından bu yana sivil toplum çalışmalarının içinde olan Yanık, Kadın ve Demokrasi Derneği'nin yanı sıra pek çok başkaca dernek ve vakıfta üye, yönetim kurulu üyesi ve istişare kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

EFKAN ALA KİMDİR?

21 Şubat 1965 yılında Erzurum'un Oltu İlçesinde doğdu. Baba adı Temel, anne adı Gönül'dür.

İlköğrenimini Oltu İlçesine bağlı Çanakpınar Köyü'nde, ortaokul ve lise öğrenimini Erzurum İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.1983 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde lisans eğitimine başladı ve buradan 1987 yılında mezun oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İktisat alanında yüksek lisans yaptı.

1988 yılında Sakarya Valiliği'nde kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bolu'nun Gölyaka ve Isparta'nın Sütçüler İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunduktan sonra, yurtdışı stajı kapsamında bir yıl İngiltere'de eğitim gördü.

1991 yılında Trabzon'un Dernekpazarı İlçesi'ne Kaymakam olarak atandı. Daha sonra, ikişer yıl süre ile Ordu'nun Kabataş İlçesi Kaymakamlığı ve Tunceli Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

1999 yılında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü olarak atandı ve sonrasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olarak görev yaptı.

2001-2003 yılları arasında Turizm Bakanlığı'nda Turizm Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Bakan Müşavirliği görevlerinde bulundu.

30 Ocak 2003 tarihinde Batman Valisi olarak atandı.

14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valisi olarak atandı.

8 Eylül 2007 tarihinde atandığı Başbakanlık Müsteşarlığı görevini 25 Aralık 2013 tarihine kadar yürüttü.

26 Aralık 2013 tarihinde 61. Hükümetin İçişleri Bakanı olarak atandı. 62 ve 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

25.Dönemde Erzurum Milletvekili seçildi.

26. Dönem Bursa Milletvekili seçildi.

65.Hükümet'in içişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Şu anda Dış İlişkiler'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Evli ve iki çocuk babası olan Efkan ALA iyi derecede İngilizce bilmektedir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

EMİNE ZEYBEK KİMDİR?

Trabzon / Of - 1967, Mustafa, Elmas.Avukat, Arabulucu; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.28 yıl serbest avukatlık yaptı. Bekirpaşa Belediyesi, İzmit Belediyesi, İzmit ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı, İzmit Belediyesi Encümen Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2015-2016 yıllarında Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı oldu. Kocaeli MÜSİAD Kadın Çalışma Kurulu Başkanlığını milletvekili olması sebebiyle devretti. Türkiye Barolar Birliği delegeliği yaptı.Orta düzeyde İngilizce bilen Zeybek, 2 çocuk annesidir.

 
AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

EMRE ETE KİMDİR?

Emre ETE aslen Siirtli olup,1982'de Van'da doğdu.

Lisans eğitimini Amerika'da Cleveland State Üniversitesi İşletme bölümünde yaparak, aynı üniversitede MBA işletme mastırını tamamladı. Ete, 2007 itibariyle teknoloji, züccaciye ve fuarcılık sektörlerinde önde gelen firmaların yönetim kurullarında yer almaktadır.

Aktif iş sorumluluklarının yanı sıra önemli sivil toplum kuruluşlarındaki görevlerini de başarı ile yürüten Ete, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu (TTOK) Üyeliği, Fenerbahçe Kongre Üyeliği, DEİK Orta Amerika ve Sırbistan- Türkiye İş Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği, Dünya Fahri Konsoloslar Derneği (DFKD) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Honduras Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosluğu, görevlerine halen devam etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde her yıl düzenli olarak gerçekleşen Dünya Helal Zirvesi Konsey Başkan yardımcısı da olan Ete, 2015 yılında, G-20 Türkiye Dönem Etkinlikleri kapsamında düzenlenmiş olan Uluslararası Kobi Şurası'nda, Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden ''2015 Yılı En İyi Genç Girişimci '' ödülünü almıştır.

Ak Parti Siyaset Akademisi Sertifika Programını başarı ile tamamlayan Ete, AK Parti teşkilatlarında çeşitli görevler üstlenmiş ve 26. Dönem Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı olmuştur. Ayrıca Ak Parti Genel Merkez 6.Olağan Kongre'sinde MKYK yedek üyeliğine seçilen Ete, şu an Ak Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevine devam etmektedir.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

ERKAN KANDEMİR KİMDİR?

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. İngiltere'de Kingston Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümünde yüksek lisans eğitimi alan Kandemir, sonrasında University of London/King's College Ortadoğu Araştırmaları bölümünde ikinci yüksek lisansını yaptı. Ayrıca Cambridge Üniversitesi Uluslararası İlişkiler programına katıldı.

Üniversite yıllarında Mühendislik Fakültesi Dernek Başkanlığı yaptı. Ak Parti'nin kuruluşuyla birlikte İstanbul Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009 yılında Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanlığı görevine getirildi. 3 senelik İl Başkanlığı görevi sonunda eğitim amacıyla yurtdışına çıktı.

2014 yılı Eylül ayında geldiği Başbakan Danışmanlığı görevinden sonra aynı yılın Ekim ayında Sağlık Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı olarak atandı. Ak Parti'den 25, 26 ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

Ak Parti 6. Olağan Kongresi'nde MKYK üyeliğine seçilen Kandemir, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Erkan Kandemir evli ve iki çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

FATİH ŞAHİN KİMDİR?

Çanakkale / Çan - 1979, Feti, Saliha.

Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Serbest avukat olarak çalıştı. AK PARTİ Gençlik Kolları Genel Sekreterliği ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerinde bulundu.

24 ve 26. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği,

Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu, Anayasa Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyelikleri ve Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Sözcülüğü, AK PARTİ TBMM Grup yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. AK PARTİ Genel Sekreteri ve MKYK Üyesidir.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şahin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

FATMA AKSAL KİMDİR?

Edirne / Keşan - 1965, Mustafa, Saadet.

Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. ABD'de Michigan State Üniversitesinde Ekonomi alanında yüksek lisans, Virginia Polytechnic Institute and State University'de Ekonomi alanında doktora yaptı.

Virginia Tech University'de Makro Ekonomi ve Mikro Ekonomi dersleri verdi. İşsizliğin azaltılmasında küçük işletmelerin rolü üzerine çalışmalar yaptı. Süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren aile işletmesinde çalıştı.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Aksal, bekârdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

FATMA BETÜL SAYAN KAYA KİMDİR?

İstanbul - 1981, Ramazan, Hatice.

Elektrik-Elektronik Mühendisi, Tıp Doktoru; Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden şeref derecesi ile mezun oldu. New York Üniversitesinde meme kanserinin termal görüntülenmesi konusunda yüksek lisans yaptı.

AK PARTİ İstanbul İl Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı, AK PARTİ İstanbul İl Tanıtım Medya Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK PARTİ 5. Olağan Kongresiyle Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. 13 Eylül 2015 tarihinde AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 25 Kasım 2015 tarihli MYK değişikliği itibarıyla AK PARTİ Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 65. Hükûmette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev aldı.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Sayan Kaya, evli ve 2 çocuk annesidir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

FATMA GÜLDEMET SARI KİMDİR?

25 Haziran 1970'te Malatya Darende'de doğdu. Baba adı Yücel, anne adı Sıdıka'dır.

Orta ve lise öğretimini Tarsus Amerikan Koleji'nde tamamladı.

Yüksek Mimar; Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimari Tasarım Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Yüksek lisans çalışmasının ardından iş hayatına atıldı.O dönemde proje sorumluluğu ve şirket ortaklığı gibi görevler üstlendi.

2008 yılında AK PARTİ Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak aktif siyasi hayatına başladı. 2012-2014 yılları arasında AK PARTİ Adana İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu. 25. Dönem Adana Milletvekili seçildi. 64. Hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptı. AK Parti MKYK Üyesi olarak görev yaptı.

Çeşitli vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır.

Sarı, çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

HACI BAYRAM TÜRKOĞLU KİMDİR?

Hatay / Dörtyol - 1954, İsmail, Rukiye.

Eczacı, İktisatçı, İlahiyatçı; Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdi. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi ile İlahiyat Fakültesi önlisans bölümlerinden mezun oldu.

Serbest eczacılık yaptı. 2 dönem Dörtyol Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Çok sayıda yardımlaşma derneği, vakıf ile spor kulüplerinin yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerinde bulundu. "Bir Gün Gelecek" isimli şiir kitabının yanında çeşitli dergilerde makaleleri de yayımlandı.

24, 25 ve 26. Dönemde Hatay Milletvekili seçildi. 24 ve 26. Dönemde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda görev aldı.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Türkoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

HALUK İPEK KİMDİR?

2 Şubat 1963'te Amasya Suluova'da doğdu. Baba adı Ali, anne adı Habibe'dir.

Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Serbest avukatlık yaptı. Hukuk ve Demokrasi Kurumu, Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanlığı görevlerini yürüttü. AK PARTİ kurucusu olarak siyasi hayata atıldı.

22, 23 ve 24. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. TBMM Anayasa Komisyonu Üyeliği, Adalet Komisyonu Üyeliği, AK PARTİ Meclis Grup Başkanvekilliği, Azerbaycan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, Türk Dili Konuşan Parlamentolar Asamblesi Hukuk

Komitesi Başkanlığı, Kazakistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı. AK PARTİ Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı, Seçim İşleri Başkanlığı, Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.

İngilizce bilen İpek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

HAMZA DAĞ KİMDİR?

Balıkesir Sındırgı ilçe nüfusuna kayıtlı olan Hamza Dağ, 1 Mart 1980 tarihinde Manisa'nın Demirci ilçesinde doğdu.

1996 yılında Simav İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Lisans Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 2000 yılında tamamlamıştır.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları'nda sırasıyla, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, ardından 3 Şubat 2008 tarihinde 3. Olağan Kongresi'nde, İl Gençlik Kolları Başkanı seçilmiştir.

2011 seçimleri ile birlikte 24. dönem İzmir Milletvekilliğine Seçilen Dağ, sırasıyla 25. 26. ve 27. dönemlerde tekrardan İzmir Milletvekili seçilerek TBMM'de görev almıştır. Bu dönemlerde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Plan ve Bütçe komisyonu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2014 yılından itibaren AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Hamza Dağ, 2014-2017 yılları arasında Seçim İşleri Birimi'nde Başkan Yardımcılığı görevini de yapmıştır.

29 Mayıs 2017 tarihinde yapılan 3. Olağanüstü Kongre sonrası AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine gelen Hamza Dağ, evli ve 4 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

HASAN SERT KİMDİR?

1961'de Akşehir'de doğdu.

Makine Yüksek Mühendisi, Akademisyen, Yönetici, İş Adamı; Üniversite eğitimini Gazi Üniversitesinde, yüksek lisans çalışmasını ise makine yüksek mühendisi unvanıyla Selçuk Üniversitesinde tamamladı. Doktora eğitimini Erciyes Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde bitirdi.

Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu üniversitelerinde öğretim üyelikleri yaptı. ABD Michigan Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. 2009 yılında TÜMSİAD Genel Başkanı oldu. 2010 yılında Türkiye'de sadece 11 kişiye verilen ''11 Altın Türk'' ödülüne layık görüldü. Yine aynı yıl Dünya Verimlilik Bilim Konfederasyonu tarafından dünyada sadece 41 kişiye verilen ''Dünya Verimlilik Oscarı Madalyası'' aldı. DEİK'te (Dış Ekonomik İlişkiler Yönetim Kurulu) 2 dönem Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

İngilizce bilen Sert, evli ve 1 çocuk babasıdır.

 
AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

HAYATİ YAZICI KİMDİR?

Rize / Çayeli - 1952, Mustafa, Fatma.

Avukat; İlkokulu Buzlupınar köyünde okudu. Ortaöğrenimini Trabzon ve Erzurum İmam - Hatip Lisesinde tamamladı. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Kamu Hukuku alanında yüksek lisans yaptı.

1976 yılında hâkim adayı olarak İstanbul Adliyesinde kamu görevine başladı. Çayırlı, Mihallıççık ve Kargı hâkimliklerinde bulundu. 1984 yılı sonunda kamudaki görevinden ayrılarak İstanbul'da serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Çeşitli dernek, vakıf ve siyasi partilerde üye ve yönetici olarak toplumsal çalışmalar içinde yer aldı. Bu süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanının Avukatı ve Hukuk Müşaviri olarak da görev yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluş sürecinde yer aldı. Partinin kurucu üyesi oldu. Kasım 2002'den itibaren 5 yıl süre ile AK PARTİ'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. AK PARTİ'nin kuruluşundan bu yana Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. AK PARTİ Siyasi ve Hukuk İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

22, 23 ve 26. Dönemde İstanbul, 24. Dönemde Rize Milletvekili seçildi. 60. Hükûmette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, 61. Hükûmette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yaptı.

Yazıcı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

İBRAHİM HALİL YILDIZ KİMDİR?

Şanlıurfa / Suruç - 1976, Osman, Cemile.

Avukat; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukatlık yaptı.

26. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Adalet ve Anayasa Komisyonu Üyeliği yaptı. AK PARTİ MKYK Üyesidir.

Çok iyi düzeyde Kürtçe ve iyi düzeyde İngilizce bilen Yıldız, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

İSA SİNAN GÖKTAŞ

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

İSMAİL CENK DİLBEROĞLU

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

JÜLİDE SARIEROĞLU

7 Haziran 1979 tarihinde Adana'da doğdu. Baba adı Şadi, anne adı Kadriye'dir.

Gazi Üniversitesi, İİBF, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde lisans eğitimini tamamladı.

Kadın Çalışmaları El Kitabı-Çalışan Kadınlar: Hakları ve Yeni Yasal Düzenlemeler Başlıklı kitabı bulunmaktadır. Ayrıca Kayıtlı Çalışmanın Avantajları, İş Arama Teknikleri, Çocuk Hakları, AB Ülkelerinde En İyi İkili Sosyal Diyalog Örnekleri isimlerinde ortak kitapları bulunmaktadır.

2008-2015 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarında MKYK üyesi olarak görev yaptı. Genel Merkez Kadın Kollarında; İstihdam Komisyonu Başkanlığı, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, Teşkilat İşleri Başkan Yardımcılığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu İllerini Kapsayan 6.Bölge Koordinatörlüğü ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2009-2014 yılları arasında Çankaya Belediyesi AK Parti Belediye Meclis üyeliği yaptı.

25. ve 26. Dönem AK Parti Ankara (1. Bölge) Milletvekili olarak seçildi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan 12 Eylül Askeri Darbesinden Sonra Oluşturulan Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi İnceleme Alt Komisyonu üyeliği ile İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğini İnceleme Alt Komisyonu Başkanlığı görevini yaptı. 21 Nisan - 3 Kasım 2016 tarihleri arasında Başta Cinsel İstismar Olmak Üzere Çocuklara Yönelik Her Türlü İstismar Olaylarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonunda Kâtip Üye olarak görev yaptı.

17 Haziran 2016 - 20 Temmuz 2017 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 22 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde ve 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde yeniden MKYK üyesi olarak seçildi.

66. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptı.

24 Haziran 2018'de yapılan seçimlerde AK Parti Adana Milletvekili olarak seçildi.

TBMM 27. Yasama Döneminde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı olarak seçildi.

18 Ağustos 2018'de yapılan AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresinde yeniden MKYK üyesi olarak seçildi.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

LEYLA ŞAHİN USTA

Leyla Şahin Usta 08.03.1973 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

İlk ,orta, lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 1993 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. Fakültedeki başarı derecesi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne yatay geçiş yaparak eğitimine İstanbul'da devam etti.

1998 senesinden itibaren aktif olarak STK'lar ile ilgilenmeye başladı.

1999 senesinde başörtüsü sorunu sebebi ile yurt dışına çıkıp Viyana Üniversitesi Tıp fakültesinde eğitimine devam etti ve 2003 senesinde mezun oldu.

2007 senesinde Türkiye'ye geri döndü.

2015 Şubat ayına kadar doktorluk görevine devam etti.

Aynı zamanda AK-DER (Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Üyesi, Türk Tabipler Birliği İstanbul Üyesi, Hekim Hakları Derneği Onur Üyesi, UETD-Avusturya Kurucu Üyesidir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

LÜTFİYE SELVA ÇAM

1970 Şanlıurfa doğumlu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yurtiçi ve yurtdışında İnsan Kaynakları, yönetim, organizasyon ve eğitime yönelik çalışmalarda bulundu.

Genel Merkez Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi ile MKYK ve ardından MYK üyeliğine seçilerek, Ekonomik İşler Başkanı olarak görev yaptı. 3. Olağan Kongre ile Dış İlişkiler birim başkanlığına getirilen Çam, 2008 yılından günümüze Avrupa Halk Partisi Kadın Kollarında partisi adına gözlemci üyedir.

İngilizce ve başlangıç düzeyinde Fransızca bilen Çam, evli ve 3 çocuk annesidir.

Lütfiye Selva Çam, AK Parti 27. dönem Ankara Milletvekili adayı gösterilmiştir

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

MEHMET KASIM GÜLPINAR KİMDİR?

Mehmet Kasım Gülpınar, 20 Eylül 1969 tarihinde Eyyüp Cenap ve Asuman çiftinin evladı olarak Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dünyaya geldi.

Lise mezuniyetinin ardından eğitimini Ankara Üniversitesi'nde sürdüren Gülpınar, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi.

Üniversiteyi bitirdikten sonra TÖMER'de öğretmenlik yaptı. Dış Ticaret Müsteşarlığı İGEME'de Mütercim olarak çalıştı. Özel bir TV kanalında Diplomasi Muhabirliği yaptı.

Devlet Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Danışmanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Siyasi Danışmanlık görevlerinde bulundu.

24. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa'dan Milletvekili seçildi. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeliği, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Fransa Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı, AB Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyeliği, Dışişleri Komisyonu Üyeliği ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyeliği görevlerinde bulundu.

25. ve 26. Dönemde tekrar AK Parti Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Aynı zamanda 26. Dönem AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Karma Parlamento Komisyonu üyesidir. Fransa Cumhurbaşkanı tarafından Legion d'Honneur nişanı ile taltif edilmiştir.

Çok iyi düzeyde Fransızca, İngilizce ve Kürtçe, iyi düzeyde Arapça ve Farsça bilen Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

MEHMET NİL HIDIR KİMDİR

1956 yılında Karaman' da doğdu.

1974 yılında ilk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra 1983 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Londra'da "Accident and Emergency Course" eğitimi gördü.

2015 yılında Atılım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisansını tamamladı. 2003-2007 Muğla Ak Parti İl Başkanlığı görevinde bulundu. 2007-2011 TBMM 23. Dönem Muğla Milletvekilliği yaptı. 2012-2014 yıllarında İzmir KKHB-D İdari Hizmetler Başkanlığı 2014-2015 İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü 2015-2016 İstanbul Boğaz Köprüsü İş yeri Hekimliği 2016-2017 yılları arası İstanbul Tuzla Organize Sanayi 33 işletmenin işyeri Hekimliği görevlerinde bulundu.

Evli ve 4 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?


MEHMET ÖZHASEKİ KİMDİR?

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mehmet Özhaseki ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Mehmet Özhaseki Kimdir?

Mehmet Özhaseki 1957 yılında Kayseri'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazandı. Ancak o günlerde ülkede hakim olan siyasi şartlar nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Buradan mezun olduktan sonra, Avukatlık stajını Kayseri Adliyesi'nde yaptı. Ancak avukatlık mesleğini icra etmedi.

Tekstil üzerine faaliyet yürüten aile şirketinin başına geçti. 1994 yılına kadar ticaret hayatının içinde aktif olarak yer aldı. 1980 sonrasında sosyal amaçlı faaliyetler yürüten birçok derneğin kuruluşuna öncülük etti. Bunlardan bir tanesi Kayseri'de ilk defa aşevi faaliyetlerinin başlatılmasıdır. Bir diğeri ise, öğrencilere karşılıksız burs temini ile kış aylarında dar gelirliler için yakacak fonu gibi hayır faaliyetleri oldu. 27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı'nı kazandı. 23 Haziran 1998 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan seçimle Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na getirildi.

18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde %70.2 gibi rekor bir oyla 3. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Özhaseki, geliştirdiği "Kayseri Modeli Belediyecilik" ile ülkeye örnek oldu. 29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde aday olup 4. ve 5. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Özhaseki 5. kez üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Kayseri tarihinde bir ilke de imza atmış oldu.

Tarihi Kentler Birliği'nin 2004-2011 yılları arasında 7 yıl başkanlığını da yapan Mehmet Özhaseki, TKB'nin yurtiçinde ve yurtdışında kurumsal kimlik kazanmasında ve yurt çapında birçok tarihi eserin restore edilerek yeniden tarih-kültür mirasına kazandırılmasında büyük rol oynadı. Özhaseki, AK Parti'den milletvekilliği adaylığı için 10 Şubat 2015 tarihinde büyükşehir belediye başkanlığından istifa etti. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde AK Parti Kayseri milletvekili olarak seçildi. Evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet Özhaseki, iyi düzeyde İngilizce-Arapça bilmektedir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

MENDERES TÜREL

Menderes Mehmet Tevfik Türel, 11 Temmuz 1964 tarihinde Antalya'da dünyaya geldi. Menderes Türel,
İlk, orta ve lise eğitimini Antalya'da tamamladıktan sonra İngiltere'de gazetecilik eğitimi aldı.

Türel, uzun yıllar Antalya'da gazeteci olarak çalıştı ve çeşitli basın ve yayın kuruluşları tarafından birçok kez yılın gazetecisi olarak ödüllendirildi. 1987 yılında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından araştırma ve inceleme dalında Türkiye'nin en iyi gazetecisi seçildi.

Menderes Türel, 1992 yılında, 28 yaşındayken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyeliğine seçildi. Sonrasında 21 Kasım 1987 ve 25 Kasım 1999 tarihleri arasında ATSO Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevini yürüttü. 9 Kasım 2001 tarihinde yapılan oda seçimlerinin ardından 14 Kasım 2001 tarihinde üstlendiği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 22 Ocak 2004 tarihine kadar sürdürdü. Türel, 2004 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldı. 28 Mart 2004 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Menderes Türel, aynı dönemde Avrupa Konseyi, Yerel ve Bölgesel Yönetimlerde de daimi üyelik yaptı.

Menderes Türel, 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri'nde AK Parti'den Antalya 2. sıra milletvekili adayı olarak TBMM'ye girdi. 30 Eylül 2012'de AK Parti MKYK'sına seçilen Türel, 14 Aralık 2013'te Antalya İl Başkanlığı'nın düzenlediği yemekte Recep Tayyip Erdoğan tarafından Antalya AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu açıklandı. 30 Mart 2014 Türkiye yerel seçimlerde CHP'li mevcut Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı 23 bin oy farkıyla geçerek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına bir dönem aradan sonra tekrar seçildi.

Menderes Türel, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Milli Heyet Başkanlığı, Türkiye-Brezilya Parlamentol ararası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı görevlerini devam ettirmektedir.

İyi derecede İngilizce bilen Türel, University of Cambridge First Certificate sahibidir.

Türel, evli ve iki çocuk babasıdır.

Menderes Türel, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

METİN BULUT

1971 yılında Elazığ'da doğdu. Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalında yaptı. İkinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi işletme Bölümünü tamamladı. Pek çok sivil toplum örgütünde görev aldı. 2009 yılında Müsiad Elazığ Şube Başkanı oldu. İngilizce ve Arapça bilen Bulut. evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ak Parti 27. dönem Elazığ 1. sıra milletvekili adayıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

METİN KÜLÜNK

Metin Külünk'ün kim olduğu, AK Parti MKYK listesinin açıklanmasının ardından merak konusu oldu. İşte, Metin Külünk'ün biyografisi...

16 Aralık 1960'ta Rize Güneysu'da doğdu. Baba adı Muhammet, anne adı Şaziment'tir. İnşaat Mühendisi; Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

Milli Türk Talebe Birliği Orta Öğrenim Yönetim Kurulu Üyeliği, Akıncılar Teşkilatı, Milli Selamet Partisi İl Gençlik Yönetim Kurulu Üyeliği, AK PARTİ İstanbul İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Teşkilat Başkanlığı, İstanbul İl SKM Başkanlığı görevlerinde bulundu. Yayımlanmış 5 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. İyi düzeyde İngilizce bilen Külünk, evli ve 1 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?


MURAT BAYBATUR

21 Nisan 1978'de Almanya'da doğdu. Baba adı Şaban, Anne adı Sevil'dir.

İlkokulu Manisa Fatih İlköğretim Okulu'nda okudu. Ortaokul ve liseyi Manisa İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. İş Adamı; Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdi.Siyasi hayatına Refah Partisi'nde başlayan Baybatur, Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından kurulan Fazilet Partisi Gençlik Kolları'nda ve Milli Gençlik Vakfı'nda çeşitli kademelerde görev aldı.AK PARTİ Manisa Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi, AK PARTİ Manisa Kurucu İl Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yaptı. 2011 yılında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Manisa İl Başkanı olarak göreve getirildi.25. ve 26. Dönem Manisa Milletvekilliği süresince TBMM'de Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİTPA) üyesi olarak görev yapmıştır. 27. Dönemde yeniden Manisa Milletvekili seçilen Baybatur; Güvenlik & İstihbarat Komisyonu Sözcüsü ve Türkiye - Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olup halen görevlerine devam etmektedir.22 Mayıs 2016 ve 23 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan AK Parti 2. ve 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi seçilen Baybatur, 18 Ağustos 2018 Tarihinde yapılan 6. Olağan Büyük Kongresi'nde de MKYK Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.Almanca bilen Baybatur, evli ve 2 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

MUSTAFA KÖSE
Mustafa Köse, 27 Haziran 1977'de İstanbul Beyoğlu'nda doğdu. Baba adı Süleyman, anne adı Emine'dir.Antalya Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nu, Antalya Anadolu Lisesi'ni ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.2001-2015 yılları arasında serbest avukatlık yaptı. AK Parti Antalya Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcılığı, İl Ana Kademe Yönetim Kurulu Üyeliği, Genel Merkez ARGE Başkanlığı'nın görevlendirmesiyle teşkilat eğitmenliği, İl Teşkilat Başkanlığı, 5 seçim SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan AK Parti 4. Olağan Büyük Kongre'de il başkanlarını temsilen kongre divan heyetine seçildi. 27 Ağustos 2014'te gerçekleşen AK Parti 1. Olağanüstü Kongre'de il başkanları adına Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a hediye takdiminde bulundu.25, 26 ve 27. Dönemde Antalya Milletvekili seçildi. AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 26. ve 27. Dönemde Brezilya Dostluk Grubu Başkanlığı'na seçildi. Teşkilat başkanlığı İzmir il Koordinatörlüğü görevinde bulundu. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu üyeliğine, 2. Devrede de Anayasa Komisyonu Sözcülüğüne seçildi. Hollanda ve Belçika'daki teşkilat mensuplarımız ile vatandaşlarımıza, 16 Nisan 2017 Referandumu öncesinde Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında seminerler verdi. 27. Dönemde Anayasa Komisyonu üyeliğine yeniden seçildi.AK Parti 2 ve 3. Olağanüstü Büyük Kongrelerde MKYK üyeliğine seçildi. 18 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresinde MKYK üyeliğine yeniden seçildi. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığına getirildi. MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeliği yaptı ve MÜSİAD Antalya Şubesinin halen üyesidir. Antalya Yeryüzü Vakfı ( İnsan ve Medeniyet Hareketi ) kurucusu ve Yönetim Kurulu üyesidir. Antalya Bilim Üniversitesi mütevelli heyeti üyesidir.İyi düzeyde İngilizce bilen Köse, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

MUSTAFA ŞEN

1966 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde dünyaya geldi. Trabzon Fatih Lisesi'ni bitirdi.Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde okurken Tarih Bölümü'ne geçiş yapıp 1995'tde mezun oldu.

Ardından Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde yüksek lisans yaptı.2015 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı olmuş ancak aday olarak gösterilmemiştir.

Pek çok sivil toplum kuruluşunda görev alan Mustafa Şen'in, 7 kitabı bulunmaktadır. 24 Mart tarihinde AK Parti MKYK üyesi seçilen Şen, halihazırda Cihannüma Derneği Başkanlığı görevini yürütmektedir. Mustafa Şen, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

MUSTAFA YEL

21 Temmuz 1968 de Tekirdağ'da doğdu. Baba adı Nazmi, anne adı Servet'tir.

Mülki İdare Amiri, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. İngiltere'deki Canterbury Yabancı Dil Eğitim Okulunda bir yıl süre ile eğitim gördü.Tekirdağ Kaymakam Adaylığı, Edirne - Süloğlu Kaymakam Vekilliği, Aydın - Yenipazar Kaymakam Vekilliği, Kırklareli - Pehlivanköy Kaymakamlığı, Gümüşhane - Kürtün Kaymakamlığı, Edirne - İpsala Kaymakamlığı, Kilis Vali Yardımcılığı, Şırnak Vali Yardımcılığı ve Tekirdağ İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.25. ve 26. Dönemlerde Tekirdağ Milletvekili seçildi. İçişleri Komisyon Üyeliği ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanlık bünyesinde Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. AK Parti MKYK Üyesidir. 27. Dönemde tekrar Tekirdağ Milletvekili seçilmiştir.İyi düzeyde İngilizce bilen Mustafa YEL evli ve 2 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

MÜCAHİT BİRİNCİ

Mücahit Birinci, 1974'te Rize'de dünyaya geldi. 1998'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Avukatlık mesleğine 2000 yılında başlayan Birinci; dergi ve internet sitelerinde Türkiye, dünya siyaseti ve yakın tarih üzerine köşe yazıları kaleme almaktadır.

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD), Şehriyar Derneği, Demokrat Hukukçular Derneği, Kas Hastalıkları Derneği gibi pek çok sivil toplum kuruluşuna üye olan Birinci, evli ve 1 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

NUMAN KURTULMUŞ

1959'da Ordu, Ünye'de doğdu.

Ülkemizin tanınmış alimlerinden Cumhuriyet Dönemi'nde latin harfleriyle yazılmış ilk ilmihal kitaplarından Amentü Şerhi'nin müellifi, İstiklal Savaşı Gazilerinden merhum Binbaşı Numan Kurtumuş'un torunu, birçok vakıf ve hayır kurumunun öncülerinden merhum Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş'un oğludur.

Lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde, lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı.

1990-1993 yıllarında ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'nda misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

1992 yılında İktisat Doktoru, 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doçent ünvanını aldı. 2004 yılında ise profesör oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde uzun yıllar Sosyal Siyaset ve İnsan Kaynakları Yönetimi konularında dersler verdi.

Kurtulmuş, 1998 yılında aktif siyasete girerek Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2001 yılında Fazilet Partisi'nin kapatılmasının ardından Saadet Partisi'ne katıldı. 26 Ekim 2008'de Saadet Partisi Genel Başkanı seçildi.

1 Ekim 2010 tarihinde Saadet Partisi'nden ayrılarak, 1 Kasım 2010 tarihinde Halkın Sesi Partisi (HAS Parti)'ni kurdu. Halkın Sesi Partisi, 19 Eylül 2012'de 'bütünleşme sebebiyle fesih' kararı alarak AK Parti ile birleşti. 04 Ekim 2012'de AK Parti Ekonomi İşleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Kurtulmuş, 29 Ağustos 2014 tarihinde 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde Başbakan Yardımcısı olarak görev üstlendi ve halen bu görevi sürdürmektedir.

Kurtulmuş, evli ve üç çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

NURCAN DALBUDAK

Nurcan Dalbudak, 7 Mart 1979'da Afyon'da doğdu. Babasının adı Ali İhsan, annesinin adı Ayşe'dir.

Tekstil Teknikeri; Pamukkale Üniversitesi Tekstil Bölümünü bitirdi.Özel sektörde çalıştı. Kadın Gelişim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.İyi düzeyde İngilizce bilen Dalbudak, evli ve 2 çocuk annesidir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

Nurettin CANİKLİ
Giresun / Alucra - 1960, Şevket, Aişe.Yeminli Mali Müşavir; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesinde Para-Banka- Finansman alanlarında tamamladı.Maliye Bakanlığında Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdar Vekili görevlerini yürüttü. Ekonomi ve finans konularında köşe yazarlığı yaptı. Kurucu üyesi olduğu AK PARTİ'de Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.22, 23, 24 ve 26. Dönemde Giresun Milletvekili seçildi. 22. Dönemde TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı olarak görev aldı. 23 ve 24. Dönemde AK PARTİ Grup Başkanvekilliği görevlerini yürüttü. 62. Hükûmette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev aldı. 65. Hükûmette Başbakan Yardımcılığı ve Millî Savunma Bakanlığı görevlerini yaptı.İngilizce bilen Canikli, evli ve 4 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

ORHAN MİROĞLU

11 Mart 1952 tarihinde Mardin Gelinkaya'da doğdu. Baba adı İsmail, anne adı Behiye'dir.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

12 Eylül 1980 Askeri darbesinde tutuklandı ve 1988 yılına kadar Diyarbakır Cezaevinde tutuklu kaldı.

1992 yılında Kürt aydını ve yazar Musa Anter 'e düzenlenen suikasttan yaralı olarak kurtuldu.1992'den itibaren tedavi amacıyla geldiği Ankara'da yaşıyor.

Tarih ve toplumsal hafıza üzerine yazılmış ayrıca anı türünde kaleme alınmış 10 kitabı bulunmaktadır. Ulusal medyada köşe yazıları yazan Miroğlu Star Gazetesinde halen yüzleşme adını verdiği köşesinde yazılarına devam etmektedir.

Birçok STK'dan insan hakları ve temel özgürlükler konusundaki katkılarından dolayı ödül alan Miroğlu, Uluslararası Af Örg��tü üyesidir. Aynı zamanda Stratejik Düşünce Enstitüsü'nün Tarih ve Toplumsal Hafıza Koordinatörlüğünü yürütmektedir.

25.Dönem Mardin Milletvekili seçildi.

Çok iyi düzeyde Arapça ve Kürtçe, orta seviyede İngilizce bilen Miroğlu, Canan Miroğlu ile evli olup Hiwa ile Zerdeşt adında 2 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

ÖMER ÇELİK

Ömer Çelik, 15 Haziran 1968 tarihinde Adana'da doğmuştur.

Babasının adı Yusuf Ziya, annesinin adı Dudu'dur.İlk ve ortaokuldan sonra Adana Motor Teknik Lisesi'nde lise öğrenimine başladı, sonra da geçtiği Adana Erkek Lisesi'nden mezun oldu.

Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu ve aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Siyaset Bilimi alanında, Türkiye'de çoğulculuğun yeni görünümleri "Son dönemdeki çoğulcu toplum modeli tartışmaları" başlıklı yüksek lisans tezini yazarak yüksek lisansını 1998 yılında tamamladı.

Mezun olduktan sonra siyaset bilimci ve gazeteci olarak çalıştı. Bilgi ve Hikmet dergisinin Ankara Sorumlusu olarak görev yaptı. Çeşitli dergilerde yazılar yayınladı. Yeni Yüzyıl, Yeni Şafak ve Star gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

2002 yılından sonra AK parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi danışmanıdır.22., 23. ve 24. dönem AKP Adana milletvekili olarak seçildi.NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyeliklerinde bulundu. ayrıca, Türkiye-ABD Dostluk Grubu Başkanlığını da yürüttü.

AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi oldu.

Mart 2010 yılında AK Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına geldi.

61. ve 62. hükümetlerde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapmıştır.

24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Ertuğrul Günay'ın yerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'na atandı.

AK Parti'nin tüzüğünde yer alan 'AKP listelerinden aday gösterilip seçilmiş olan belediye başkanları ve milletvekilleri, kesintisiz en fazla üç dönem aynı görevi yürütebilir' maddesine istinaden Ömer Çelik, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlere katılamadı ve milletvekili olamadı.

28 Ağustos 2015 tarihinde göreve başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Geçici Bakanlar Kurulu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Yalçın Topçu'ya, görevini teslim etti.

Ömer Çelik, halen bekardır.

AKP 5'inci Olağan Genel Kongre'sinin ardından yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin parti sözcüsü Ömer Çelik oldu.

24 Mayıs 2016 tarihinden bu yana 65. Hükümette Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olarak kabinede yer almaktadır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

ÖZLEM ZENGİN

1969 yılında doğdu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1990 yılında mezun oldu. Mezuniyetinden sonra bir süre Amerika'da yaşadı. Türkiye' ye döndükten sonra bir yıl öğretmenlik yaptı. 1998-2001 yılları arasında Kanal 7' de yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği "HAYATIN İÇİNDEN" adlı televizyon programını hazırladı. Aynı yıl serbest avukatlık yapmaya başlayan Zengin mesleğini aktif olarak sürdürmektedir. 2003 yılında AK PARTİ İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

2005'den itibaren İl Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlendi. 2011 yılına kadar devam eden bu süreçte fasılasız üç dönem il yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, Din Sosyolojisi alanında 'Yüksek Yargı Kararları Işığında Din ve Laiklik Algısındaki Sosyolojik Değişim' konulu tez çalışması ile yüksek lisans derecesi aldı. Bu arada Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.12 Mayıs 2012 'de, Üçüncü Olağan İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi' nde AK PARTİ İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı' na seçildi ve 14 Mart 2015 tarihine kadar bu görevini sürdürdü. Kadın, Aile ve Çocuk üzerine sivil toplum alanında çalışmalarına da devam eden Av. Özlem Zengin İstanbul Kadın ve Aile Araştırma Merkezi "İKAMER" in kurucularındandır.

Beyaz El Dayanışma Derneği kurucu üyesi, Kadın ve Demokrasi Derneği "KADEM" kurucu üyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesidir. Medya alanında çalışmalarına devam etmekte ve ÜLKE TV de Türkiye ve dünya gündeminin özellikle kadınların bakış açısından değerlendirildiği "İNCE FİKİR" programını hazırlamakta ve sunmaktadır. İyi derecede İngilizce bilen Zengin, 3 çocuk annesidir.

24 Haziran 2018 Genel Seçimleri AK Parti 27. Dönem Milletvekili Adayıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

ÖZNUR ÇALIK

Öznur Çalık, 1 Ocak 1965 Pütürge-Doğanyol doğumlu.

İlk, orta ve lise eğitimini Malatya'da tamamladı. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu. Sosyal Politikalar üzerine Yüksek Lisans yaptı.

Meslek kuruluşlarında ve aile, kadın, çocuk, bebek, sağlık ve sosyal alanlarda faaliyet yürüten ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütlerinde görevler üstlendi.

Kuruluşundan itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi kadrolarında yer aldı.

2003 yılında partisinin 1. Olağan Kongresi'nde MKYK üyeliğine seçildi.

23. 24. ve 25. dönem Malatya Milletvekilliği yaptı. Bu süre boyunca; Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kurucu Üyeliği ve Başkanvekilliği, Erken Yaşta Evlilik İnceleme Komisyon Başkanlığı, Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyon Üyeliği, TBMM Nüfus Kalkınma Grubu Başkanlığı ve Avrupa Parlamenterler Forumu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Ağustos 2014 – Eylül 2015 tarihleri arasında AK Parti Halkla İlişkiler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

26. Dönem Malatya Milletvekilli olan Çalık Mayıs 2016 tarihi itibariyle AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Evli ve iki çocuk annesidir. İngilizce bilmektedir.

AK Parti 27. dönem Malatya 2. sıra milletvekili adayıdır.

 
AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

RESUL KURT

Resul Kurt, 1971 yılında Adıyaman'da doğdu. İlköğretimini Adıyaman 12 Eylül İlkokulunda, Orta Öğrenimini Gazi Ortaokulunda ve Adıyaman Lisesi'nde tamamladı.

1992 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Organizasyon Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Resul Kurt, 06.03.1995 tarihinde Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Sigorta Müfettiş Yardımcısı olarak çalışmaya başladı. 1996 yılında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Sosyal Sigortacılık Anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimine devam etti. 3 yıllık Müfettiş Yardımcılığı dönemini müteakip yeterlik sınavında başarılı olarak 1998 yılında Sigorta Müfettişliğine atandı.

1999 yılında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Sosyal Sigortacılık Anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimini, "Sosyal Sigortalarda Denetim ve Özel Bir Denetim Yöntemi Olarak Asgari İşçilik Uygulaması" konulu master teziyle tamamlayarak Sosyal Sigortacılık Bilim Uzmanı oldu.

Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığında Sigorta Müfettişi olarak çalıştı. 2006-2007 yıllarında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında Başmüfettiş olarak görevini sürdürdüğü görevinden 22.12.2008 tarihinde istifa ederek ayrıldı.

Marmara Üniversitesi Mali Hukuk programında "Vergi Hukuku Açısından Hizmet Akdi" konulu doktora tezini 2010 Eylül ayında tamamladı.

Marmara Üniversitesi SBMYO Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.

2009 yılı başında Mehmet Koçak'la birlikte kurduğu "Kurt ve Koçak Danışmanlık, Eğitim Ve Yayıncılık Tic. Ltd. Şti."nde kamu ve özel sektöre iş hukuku ve sosyal konularında danışmanlık hizmeti vermektedir.

Evli ve İki çocuk sahibi olup İngilizce bilmektedir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

SEDA SARIBAŞ

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi (2014-2018), Ak Parti Aydın Önceki Dönem Kadın Kolları İl Başkanı (2016-2018) görevlerinde bulunan Sarıbaş, Didimli iş adamı Sedat Sarıbaş ile evlenerek Didem'e yerleşti ve bir süre eşiyle birlikte benzin istasyonu işletmeciliği yaptı.

2006 yılında ise Miss Turkey Güzellik yarışmasında "Veet Türkiye Güzeli" seçilen Seda Sarıbaş, Gazi Üniversitesi'nde işletme, Anadolu Üniversitesi'nde Çalışma Ekonomisi üzerine lisans öğrenimi tamamladıktan sonra sosyoloji üzerine yüksek lisans yaptı.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

SEVGİ YİĞİT

1973 yılında Karabük'te doğdu. Fatih Kız Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 1997 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı. Lisans eğitimine devam ederken profesyonel iş hayatına kanal 7 Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü'nde başladı. Kanal 7'de başladığı kariyerini Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu'nda sürdürdü. 1998 yılından bu yana Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu'nda insan kaynakları müdürü olarak görev yapmaktadır.

İngilizce bilmektedir. Yiğit, 6 mayıs 2018'de yapılan İstanbul İl kongresinde, il yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

SUMRU ALTUĞ

Sumru Altuğ, Prof. Dr. Sumru Altuğ, Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi. Yaklaşık 11 yıldır Bu fakültede görev yapıyor. Ayrıca, Koç Üniversitesi'nin TÜSİAD ile ortak kurduğu Ekonomik Araştırmalar Forumu'nun da direktörü.

Prof. Sumru Altuğ lisans derecesini aldı. 1978 ve 1980'de Pittsburgh Üniversitesi'nden Ekonomi dalında yüksek lisans ve 1985'te Carnegie-Mellon'dan Ekonomi dalında doktora derecesini aldı. 2002-2018 yılları arasında Koç Üniversitesi'nde İktisat Profesörü olarak görev yaptı. bundan önce 1999–2002 yılları arasında Birleşik Krallık'ta Durham ve York Üniversitelerinde profesör pozisyonlarında bulundu. 1984-1994 yılları arasında Minnesota Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak atandı, burada yüksek lisans öğretmenliği, yüksek lisans süpervizörlüğü yaptı ve 1994-1995 yılları arasında Minnesota Süper Bilgisayar Enstitüsü Bilimsel Hesaplama Yüksek Lisans Fakültesi'nde görev yaptı. 1988-1989 ve 1991-1992 yıllarında Wisconsin Üniversitesi ve Duke Üniversitesi'nde ve 1994-1995'te VPI ve SU'da misafir yardımcı doçent atamaları yaptı. 1997'den beri Londra, Birleşik Krallık'taki Ekonomi Politikası Araştırma Merkezi'nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır ve 2013 Sonbaharında Budapeşte Merkez Avrupa Üniversitesi'nde, 2014 Sonbaharında Hong Kong Şehir Üniversitesi'nde ve Mizuho Menkul Kıymetler Profesörü olarak ziyaret randevuları almıştır.

Araştırma alanları dinamik makroekonomik analiz, iş çevrimleri ve yapısal ekonometri alanındadır. Yayınlanmış çalışması, döngüsel dalgalanma modellerinin ekonometrik analizini, tam pazarlar altında zamanlararası tüketim ve emek modellerinin yanı sıra çeşitli teorik ve ampirik yatırım, iş döngüleri ve büyüme modellerini içermektedir. En iyi ve alan ekonomi dergilerinde makaleler yayınladı ve makroekonomi ve finans alanlarında beş metnin ortak yazarı veya ortak editörlüğünü yaptı. 2000-2003 yılları arasında Economic Journal'da Yardımcı Editör olarak görev yaptı ve 2000-2002 yılları arasında Birleşik Krallık'ta Ekonomi ve Araştırma Konseyi'nde (ESRC) Siyaset, Ekonomi ve Coğrafya (PEG) Araştırma Koleji üyesi olarak görev yaptı. 2016 yılında Koç Üniversitesi'nde üniversite çapında Üstün Fakülte Ödülü'ne ve 2017 yılında Türkiye Teknoloji ve Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Sosyal Bilimler Bilim Ödülü'ne layık görüldü. Son araştırmaları, belirsizlik ve belirsizlikten kaçınmanın iş çevrimleri üzerindeki rolü, Rusya ve Türkiye için belirsizlik altında yatırım ve finansman kısıtlamaları ve gelişmekte olan ekonomiler için rastlantısal ve öncü finansal göstergeler geliştirme gibi konuları kapsıyor.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

SUNAY KARAMIK

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. 1994'te Harvard University, Extension School, Special Studies in Administration and Management bölümünü bitirdi. Aynı yılın sonunda (KRM) Karamık Yönetim Danışmanlık A.Ş.'ni kurdu. ADLER Learning International'da Koçluk eğitimi aldı.

Kanal E, TRT1 ve TRT Okul'da; insan kaynakları, kariyer ve kişisel gelişim programları hazırlayıp sundu, Kariyer Koçu olarak görev aldı. POWER dergisi ve iş arama portalı Monster'da köşe yazarlığı yaptı.

Kurucu üyesi olarak Kadın Girişimciler Derneği'nde (KAGİDER) Genel Sekreterlik ve Özel İstihdam Büroları Derneği'nde Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. KA.DER'de Sayman ve Genel Sekreter, KAGİDER Kadın Fonu'nda İcra Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

2001-2002 arasında, Mehmet Ali Bayar başkanlığında Demokrat Türkiye Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006-2007 arasında AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

12 Haziran 2011 yılında yapılan genel seçimlerde, AK Parti Adana Milletvekili aday adayı oldu.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

ŞAMİL TAYYAR

Şamil Tayyar'ın kim olduğu, AK Parti MKYK listesinin açıklanmasının ardından merak konusu oldu. İşte, Şamil Tayyar'ın biyografisi...

1 Mart 1965'te Gaziantep İslahiye'de doğdu. Baba adı Hüseyin, anne adı Fidan'dır.

Gazeteci-Yazar; Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi.

Çeşitli gazete ve televizyon kanallarında çalıştı.

24. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi.

İyi düzeyde İngilizce bilen Tayyar, evli ve 2 çocuk babasıdır

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

 

ŞAZİYE GÜNDÜZ

MEHMET ALİ ZENGİN

METİN TARHAN

ÖMER İLERİ

EVAN SIVACIOĞLU

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

ŞEBNEM KOCAKELÇİ

15 Eylül 1977'de Bingöl'de doğdu. Baba adı Abdurrezak, anne adı Ayşen'dir.

Yönetici-Özel Sektör; İstanbul Maltepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İşletme yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.Çalışma hayatına Gen-Pa Holding pazarlama departmanında başladı. Aile şirketlerinde genel müdür yardımcısı ve genel müdür olarak görev yaptı. KADEM, MTTB, Dünya Yetimler Vakfı, BİNYAD gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarda bulundu.İyi düzeyde İngilizce bilen Kocakelçi, bekârdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

Tahir AKYÜREK
Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.Kamu avukatı ve serbest avukat olarak çalıştı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevlerinde bulundu. 2004-2018 yılları arasında Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı, (UCLG) Dünya Belediyeler Birliği Eş Başkanlığı, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Türkiye Ulusal Heyeti Üyeliği, İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı (Organization of Islamic Capitals and Cities - OICC) Yönetim Kurulu Üyeliği, Uluslararası Tarihi Şehirler Birliği (League of Historical Cities - LHC) Yönetim Kurulu Üyeliği, İpekyolu Şehirleri Birliği Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği Başkanlığı, Konya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevlerinde bulundu.Akyürek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

TUBA VURAL ÇOKAL
Göz Hastalıkları Uzmanı ve Fizyolog; Trakya Üniversitesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsünün Fizyoloji Ana Bilim Dalını bitirdi.ABD'de Baylor Üniversitesinde (Methodist) glokom üzerine, Hindistan?da Chennai?de Agarwal Hastanesinde katarakt cerrahisi üzerine çalıştı. İstanbul Hastanesinde Göz Hekimi, Şişli Göz Nurunu Koruma Vakfında Başhekim, Side Anadolu Hastanesinde Uzman Hekim olarak görev aldı. 2007 yılından beri kendi kliniğinde görev yaptı.İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen Vural Çokal, evli ve 2 çocuk annesidir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

TÜRK İSLAM KARAKOÇ

1970 tarihinde Kahramanmaraş-Elbistan İlçesine bağlı, Ekinözü kasabasında doğdu.

İlk ve Ortaokul Cela Kasabasında tamamladı. Şair ve yazar Abdurrahim Karakoç'un büyük oğludur.

Liseye Elbistan Mükrimin Halil Lisesinde Başladı, Ankara Sincan Lisesinden mezun Oldu. 1988 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1993 yılında Mezun oldu.

1996 yılında bu tarafa yaklaşık 18 yıldır Ankara Barosuna kayıtlı olarak serbest Avukatlık yapmaktadır.

İş hukuku alanında Master, Enerji ve Fikri-Sınai Haklar Hukuku Alanında Eğitim/Sertifikası, Ceza Hukuku ile İcra Hukuku Alanında özel uzmanlık çalışmaları vardır.

Sosyal Alanda Bir çok Sivil toplum Örgütünde görevler aldı ve halen bazı görevleri devam etmektedir. Sivil toplum Kurumları olarak Hukuk-Demokrasi Derneği kurucusu, Türk Hukuk enstitüsü Yön.kur üyeliği, Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Kurucu/Yöneticiliği, Sosyal Politikalar Vakfı, Avrasya Demokrasi Derneği kurucusu, Tekdav Vakfı, Eko Avrasya Derneği Yon Kur, sayabilir. Ayrıca bir dönem Çanakkale Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyeliği yapmıştır.

Siyasi Olarak BBP Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur.

Evli ve iki çocuk babasıdır. Fransızca, az seviyede Rusça lisanlarını bilmektedir.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

Vedat DEMİRÖZ
Bitlis - 1956, Mevlüt, Suphiye.Yeminli Mali Müşavir; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi.24, 25 ve 26. Dönemde Bitlis Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcülüğü yaptı. AK PARTİ Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.Demiröz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti MKYK ve MYK listesi belli oldu! 2021 AK Parti MKYK ve MYK üyeleri kimdir?

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

AK Parti MYK belli oldu! İşte isim isim tam liste

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan yeni MKYK, Merkez Yürütme Kurulu'nu seçti.

AK Parti MYK belli oldu! İşte isim isim tam liste

AK PARTİ 7.OLAĞAN BÜYÜK KONGRESİNDEN FOTOĞRAFLAR

GALERİNİN DEVAMI<p>AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Kongreye katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan partilileri selamladı.</p>
<p> </p>

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini belirledi.

Son dakika: AK Parti'nin 75 kişilik MKYK listesi belli oldu! Listede dikkat çeken isimler...

Parti Sözcülüğüne yeniden seçilen Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken, AK Parti MYK üyelerini açıkladı.

9 İSMİN GÖREVİ DEĞİŞMEDİ

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta ve Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan yeniden aynı görevlere getirildi.

PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK

Genel Sekreter yine Fatih Şahin olurken, parti sözcülüğünü de Ömer Çelik yürütmeye devam edecek.

MAHİR ÜNAL MECLİS'E, HAMZA DAĞ TANITIM MEDYA'YA

Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal MKYK listesinde yer almadı. AK Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevine getirilen Ünal'ın yürüttüğü AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığına daha önce MYK'de AR-GE Başkanı olan Hamza Dağ getirildi.

ÖZLEM ZENGİN MECLİS'TEN PARTİ YÖNETİMİNE GETİRİLDİ

Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığını Jülide Sarıeroğlu yürütüyordu. Bu göreve MKYK'ye yeni seçilen eski Meclis AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin getirildi. Sarıeroğlu ise Sosyal Politikalar Başkanı oldu. Daha önce bu görevi yürüten Fatma Betül Sayan Kaya ise MYK dışında kaldı.

AK Parti'nin yeni MYK üyeleriAK Parti'nin yeni MYK üyeleri

MYK'YA İKİ YENİ ÜYE

Daha önce Hamza Dağ'ın yürüttüğü AR-GE ve Eğitim Başkanlığına Mustafa Şen getirildi. Şen, Cihannüma Derneği Başkanlığı görevini yürütüyordu. Tüzük değişikliği ile yeni bir başkanlık olarak belirlenen Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı ise Ömer İleri oldu.

AK Parti'nin yeni MYK üyeleriAK Parti'nin yeni MYK üyeleri

MECLİS'İ GÜÇLENDİRDİ

Meclis Grup Başkanı Naci Bostancı yerini korurken, Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş yeni Grup Başkanvekilleri oldu. Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan da yeniden aynı göreve getirildi. Grup Başkanvekili iken hiçbir listede kendine yer bulamayan Mehmet Muş'un ise bakan olabileceği belirtiliyor.

İşte AK Parti'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu:

1. Recep Tayyip Erdoğan – Genel Başkan
2. Binali Yıldırım – Genel Başkanvekili
3. Numan Kurtulmuş- Genel Başkanvekili
4. Hayati Yazıcı – Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı
5. Erkan Kandemir – Teşkilat Başkanı
6. Ali İhsan Yavuz – Seçim İşleri Başkanı
7. Hamza Dağ – Tanıtım ve Medya Başkanı
8. Efkan Ala – Dış İlişkiler Başkanı
9. Jülide Sarıeroğlu – Sosyal Politikalar
10. Özlem Zengin – Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Başkanı
11. Mehmet Özhaseki - Yerel Yönetimler Başkanı
12. Nurettin Canikli – Ekonomi İşleri Başkanı
13. Vedat Demiröz – Mali ve İdari İşler Başkanı
14. Mustafa Şen – Ar-Ge ve Eğitim Başkanı
15. Leyla Şahin Usta – İnsan Hakları Başkanı
16. Ömer İleri - Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı
17. Çiğdem Karaaslan – Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı
18. Fatih Şahin – Genel Sekreter
19. Ömer Çelik – Parti Sözcüsü
20. M. Naci Bostancı – TBMM Grup Başkanı
21. Mahir Ünal – TBMM Grup Başkanvekili
22. Mustafa Elitaş – TBMM Grup Başkanvekili
23. Bülent Turan - TBMM Grup Başkanvekili
24. M. Emin Akbaşoğlu - TBMM Grup Başkanvekili
25. Cahit Özkan – TBMM Grup Başkanvekili
26. Ayşe Keşir – Kadın Kolları Başkanı
27. Eyüp Kadir İnan –Gençlik Kolları Başkanı

Bu haber 903301 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...