ABD’de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent...

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler.....

Dünya bu görüntülerle çalkalandı! Washington DC'de göstericilerin üzerinde yapılan alçak uçuşa ilişkin soruşturma açıldı! ABD'nin başkenti Washington'da önceki gece ABD'de, Beyaz Saray çevresinde binlerce insan toplandı.O sırada askeri helikopterlerin protestocuların üzerinden alçak uçuş yapması dünyada çok fazla tepki çekti. Ortalığı karıştıran alçak uçuşa ilişkin soruşturma başlatıldı.

03 Haziran 2020 - 14:03

Trump başkent Washington'a orduyu konuşlandırdı

'de  cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Giriş Tarihi: 03.06.2020  13:01 Güncelleme Tarihi: 03.06.2020  13:08

George Floyd'un polis tarafından öldürülmesiyle fay hatları yerinden oynayan ABD dünya tarafından saniye saniye izleniyor. Ünlü hacker grubunun polis telsizine sızmasıyla ortaya çıkan utanç verici anların kayıtları paylaşıldı.

'de 'un polis şiddeti ile öldürülmesinin ardından ülkenin bir çok yerinde halk ırkçılığa karşı ayaklandı. 'un Washington bölgesine yaklaşık 1600 asker konuşlandırdığını açıklandı. George floyd2un öldürülemesiin ardından uluslararası basının servis ettiği görüntüler şoke etti.

ABD'de siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinden sonra başlayan protesto gösterileri 8'inci gününde. Trump'ın eylemcileri orduyla tehdit etmesinin ardından başkent Washington'a bin 600 asker konuşlandırıldı. Pentagon'dan yapılan açıklamada, askerlerin mevcut güvenlik güçlerine destek vereceği belirtildi. Sokağa çıkma yasağına rağmen ABD'nin birço kentinde protesto gösterileri devam etti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 82'nci Hava İndirme Tümeninin bulunduğu Fort Bragg ve 10'uncu Dağcı Tümeni'nin bulunduğu Fort Drum kışlalarından yaklaşık 1600 askeri tedbir amaçlı Washington bölgesinde konuşlandırdığını duyurdu.

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman konuyla ilgili açıklamasında, Savunma Bakanı Mark Esper'in 82'nci Hava İndirme Tümenine bağlı Acil Müdahale Tugayının 504'üncü Görev Gücü Taburunu başkent bölgesine konuşlandırma talimatı verdiğini belirtti.

Hoffman, Kuzey Saha Komutanlığı'nın ise yine Fort Bragg'dan 16'ncı Askeri Polis Tugayını ve Fort Drum'daki 91'inci Askeri Polis Taburunu Washington bölgesine sevk ettiğini bildirdi.

Sözcü, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Muvazzaf askeri unsurlar Ulusal Başkent Bölgesine konuşlandırıldılar ancak Washington DC'nin içinde değiller. Teyakkuz halindeler ama 10. Madde (Ordu Kanunu) altında görevliler, sivil otoritelerin operasyonlarına katılmıyorlar. Fort Bragg ve Fort Drum'dan sevk edilen askerlerin sayısı yaklaşık 1600'dür."

82'nci Hava İndirme Tümeni Acil Müdahale Tugayı daha önce ABD'nin İran ile Irak'ta yaşadığı gerilimler üzerine Irak'a sevk edilmişti.

ABD'nin Minnesota eyaletinde siyahi George Floyd'un gözaltına alınırken öldürülmesi üzerine başlayan olaylar devam ediyor.

Ülkenin birçok eyaletinde yağma ve şiddet olaylarının tırmanması üzerine ABD Başkanı Donald Trump, askeri güç kullanma tehdidinde bulunmuştu.

ABD Ulusal Muhafızlar Bürosu, önceki akşam başkent Washington DC'de 1300 ulusal muhafızın görev yaptığını ve dün akşam itibarıyla birçok eyaletten 1500 muhafızın daha kente intikal ettiğini açıklamıştı

Ülkede dün akşamdan itibaren 100 bin Ulusal Muhafız aktif hale getirilerek valilerin emrine verililmişti.

PROTESTOLAR ÖNCEKİ GÜNLERE GÖRE SAKİN GEÇTİ 

ABD'nin başkenti Washington DC'de, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesine yönelik düzenlenen gösteriler, büyük katılımlara rağmen önceki günlerdekilere kıyasla daha "barışçıl" geçti.

Floyd'un polis şiddeti sonucu ölümüne karşı Washington DC'de düzenlenen ve son günlerde şiddet eylemlerine dönüşen protestolar, bugün daha sakin bir ortamda yapıldı.

Beyaz Saray ve çevresinde polis, FBI, Ulusal Muhafızlar ve Gizli Servis geniş güvenlik önlemleri alırken, Beyaz Saray önündeki Lafayette Park da göstericilerin girmemesi izin uzun demir çitlerle kapatıldı.

Beyaz Saray etrafına konuşlanan yüzlerce polisin yanı sıra çok sayıda askeri polis ve Ulusal Muhafızın da yolları kapatması dikkati çekti.

Öğleden sonra Beyaz Saray çevresinde toplanmaya başlayan göstericiler, bir süre oturarak eylem yaptı.

Yaklaşık 15 bin kişi, Floyd'un ölümüne ve ülkedeki polis şiddetine karşı sloganlar atarken, gösterilere katılımın diğer günlere kıyasla daha fazla olması göze çarptı.

Protestolar ise pazar ve pazartesi akşamlarına nazaran daha barışçıl ortamda geçti. Zaman zaman göstericiler ve güvenlik güçleri arasında arbede yaşanıp, güvenlik güçleri göstericilere biber gazıyla müdahale etse de büyük çaplı bir müdahale olmadı.

Gösteriler, kentte sokağa çıkma yasağının başladığı saat 19.00'dan sonra da devam ederken, bir grup protestocu Beyaz Saray'dan Kongre binasına yürüdü.

Kongre binası önünde de bir süre eylem yapan protestocular, daha sonra Beyaz Saray önündeki Lafayette Park'a döndü. Göstericilerin büyük bölümü geç saatlerde Beyaz Saray önünden ayrıldı.

WASHINGTON ÜZERİNDE ALÇAK UÇUŞA SORUŞTURMA 

ABD'nin başkenti Washington'da önceki gece askeri helikopterlerin protestocuların üzerinden alçak uçuş yapmasına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Washington DC Ulusal Muhafızlar Birliği'nden yapılan açıklamada, "DC Ulusal Muhafızlar Komutanı 1 Haziran'daki helikopter uçuşlarımıza yönelik soruşturma başlatılması talimatı verdi. Bizim önceliğimiz sivil makamlara destek veren muhafızlarımızın güvenliğidir. Vatandaşlarımızın güvenliğini ve onların protesto haklarını korumaya adanmışız" ifadesi yer aldı.

Soruşturmanın nedenine ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi. Önceki akşam Washington DC üzerinde askeri helikopterler alçak uçuş yapmış ve bu bir güç gösterisi olarak yorumlanmıştı.

DEMOKRAT PELOSİ'DEN TRUMP'A "TONUNU YUMUŞAT" ÇAĞRISI 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, elinde İncil'le düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump'a, ülkedeki protestoculara karşı tonunu yumuşatma çağrısı yapmıştı

Trump'ın dün Beyaz Saray'dan elinde İncil'le çıkıp, yerleşkenin karşısındaki St.Johns Kilisesi'ne yürüyerek göstericilere mesaj vermesi ve güzergah üzerindeki göstericilerin polisin sert müdahalesiyle dağıtılması hala tartışılıyor.

Ülkede Trump'a en muhalif isimlerden biri olarak öne çıkan Pelosi, bugünkü basın toplantısına, elinde İncil ile çıkarak Trump'a mesaj verdi.

Pelosi, siyahi George Floyd'un polis şiddetiyle ölmesini protesto edenlere karşı Trump'a "tonunu yumuşat" çağrısında bulunurken, "ABD Başkanının, kendisinden öncekilerin yolunu takip ederek olayları çözen bir lider olmasını, yangına körükle gitmemesini diliyoruz" ifadesini kullandı.

Elindeki İncil'i havaya kaldıran Pelosi, Trump'ı ülkedeki ırk, parti, din ve bölge farklılıklarını ortadan kaldıracak adımlar atmaya çağırdı.

Beyaz Saray önündeki protestocuların, Trump'ın yerleşkeden çıkmasından önce dağıtılmasına ise Pelosi, "Beyaz Saray önündeki barışçıl protestocular darbedildi. Bazı insanlar Beyaz Saray'dan çıktı ve Trump'ın geçmesi için oradaki insanları darbetti. Bu ne demek? Ülkemizde buna yer yok." sözleriyle tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU? 

Trump dün Beyaz Saray'da yaptığı konuşmanın ardından, elinde İncil'le kabinesinden bazı üyelerle yürüyerek Washington DC'de bir önceki akşam bir grup protestocu tarafından kundaklanmaya çalışılan Beyaz Saray yakınlarındaki yaklaşık 200 yıllık tarihe sahip St. Johns Kilisesi'ne gitmişti.

Kilisenin içine girmeyip elindeki İncil'i havaya kaldırarak kilisenin önünde konuşan Trump, "Biz dünyadaki en harika ülkeyiz ve bu ülkeyi her zaman güvende tutacağız." ifadesini kullanmıştı.

Trump, yanındaki kişilerle kilisenin önünde basın mensuplarına poz verdikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında Beyaz Saray'a yürüyerek dönmüştü.

Ülkedeki bazı din adamları ve siyasetçiler Trump'ın bu hareketine tepki göstermiş, yol üzerindeki protestocuların ses bombası ve biber gazıyla dağıtılması da tepki çekmişti.

"NEFES ALAMIYORUM" FERYADI POLİS ŞİDDETİNİ GÜNDEME TAŞIDI 

46 yaşındaki George Floyd, 25 Mayıs'ta dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te gözaltına alınırken bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklanmış, yoldan geçenlerin cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere, birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Ülke genelindeki protestoların şiddet olaylarına ve yağmalara dönüşmesi nedeniyle birçok şehirde "sokağa çıkma yasağı" ilan edilmiş, Ulusal Muhafızlar görevlendirilmişti.

'de  cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Giriş Tarihi: 03.06.2020  13:01 Güncelleme Tarihi: 03.06.2020  13:08

'de 'un polis şiddeti ile öldürülmesinin ardından ülkenin bir çok yerinde halk ırkçılığa karşı ayaklandı. 'un Washington bölgesine yaklaşık 1600 asker konuşlandırdığını açıklandı. George floyd2un öldürülemesiin ardından uluslararası basının servis ettiği görüntüler şoke etti.

BU ALBÜMÜ PAYLAŞ

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

'de 'un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesi ardından başlayan ırkçılık karşıtı protestolarda 8. gün geride kaldı.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Göstericiler Salı günü de başkent Washington, New York City, Los Angeles ve Houston başta olmak üzere birçok kentte sokaklardaydı. Ülke genelinde protestolar dün büyük oranda barışçıl geçti.

 

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Başkent Washington'da göstericiler Salı günü yeniden Beyaz Saray yakınlarındaki Lafayette Park yakınlarında toplandı.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Parkta güçlü bir askeri polis varlığı olduğu görüldü. Sokağa çıkma yasağının akşam 7'de başladığı başkentte polis göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

New York polisi ise sokağa çıkma yasağının başladığı akşam 8'den sonra yaklaşık 200 protestocuyu gözaltına aldı.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, daha önce gece 11'de başlayan sokağa çıkma yasağının, "koordineli yağmalama olayları" nedeniyle 8'e alındığını açıkladı.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Başkan Donald Trump'ın göreve çağırdığı Ulusal Muhafızların bazı yerlerde protestocılarla birlikte diz çöktüğü görüldü.

 

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Beyaz Saray çevresine ise demirden güvenlik çiti örüldü.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

PENTAGON, WASHİNGTON BÖLGESİNE YAKLAŞIK 1600 ASKER KONUŞLANDIRDIĞINI AÇIKLADI

 Savunma Bakanlığı (), 82'nci Hava İndirme Tümeninin bulunduğu Fort Bragg ve 10'uncu Dağcı Tümeninin bulunduğu Fort Drum kışlalarından yaklaşık 1600 askeri tedbir amaçlı Washington bölgesinde konuşlandırdığını duyurdu.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

 Sözcüsü Jonathan Hoffman konuyla ilgili açıklamasında, Savunma Bakanı Mark Esper'in 82'nci Hava İndirme Tümenine bağlı Acil Müdahale Tugayının 504'üncü Görev Gücü Taburunu başkent bölgesine konuşlandırma talimatı verdiğini belirtti.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Hoffman, Kuzey Saha Komutanlığının ise yine Fort Bragg'dan 16'ncı Askeri Polis Tugayını ve Fort Drum'daki 91'inci Askeri Polis Taburunu Washington bölgesine sevk ettiğini bildirdi.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Sözcü, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Muvazzaf askeri unsurlar Ulusal Başkent Bölgesine konuşlandırıldılar ancak Washington DC'nin içinde değiller. Teyakkuz halindeler ama 10. Madde (Ordu Kanunu) altında görevliler, sivil otoritelerin operasyonlarına katılmıyorlar. Fort Bragg ve Fort Drum'dan sevk edilen askerlerin sayısı yaklaşık 1600'dür."

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

82'nci Hava İndirme Tümeni Acil Müdahale Tugayı daha önce 'nin İran ile Irak'ta yaşadığı gerilimler üzerine Irak'a sevk edilmişti.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

BAZI KENTLERDE POLİSLER VE ULUSAL MUHAFIZLAR GÖSTERİCİLERLE BİRLİKTE DİZ ÇÖKTÜ

'de süren ırkçılık karşıtı protestolarda bazı kentlerde, polisin ve Başkan Donald Trump'ın göreve çağırdığı Ulusal Muhafız birliklerinin, göstericilerle dayanışma için diz çöktüğü görüldü.

 

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Los Angeles'ta göstericilerin, askerin diz çökmesi için tezahürat yapmasına, Ulusal Muhafızlar olumlu karşılık verdi.

 

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Göstericiler, askerlerden yürüyerek kendilerine destek vermesini de istedi ancak askerler sabit durmak zorunda olduklarını belirterek bu isteği geri çevirdi. Iowa, Georgia ve Atlanta'dan da benzer görüntüler geldi.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

FLOYD İÇİN YAPILAN PROTESTO GÖSTERİLERİNİN KOVİD-19 VAKALARINI ARTIRMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

 Kamu Sağlığı Dairesi Başkan Dr. Jerome Adams, Minneapolis'te öldürülen siyahi  için ülke çapında başlayan  gösterileri nedeniyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında "patlamalar" beklediklerini söyledi.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

 medyasına konuşan Adams, binlerce kişinin yer aldığı  gösterilerinde, katılımcılar genelde maske kullansa da sosyal mesafenin korunamadığına dikkati çekti.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Adams, "İnsanların kendilerine ve topluma zarar verecek şekilde yaptıkları gösterilerin, halk sağlığı üzerindeki sonuçları konusunda endişeliyim." dedi.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Salgının gelir düzeyi düşük siyahi azınlık kesimi daha fazla etkilediğini vurgulayan Adams, "Hastalığın yayılma şekline bakarak ileride salgında yeni artışlar ve 'potansiyel patlamalar' beklemek için her türlü neden var." diye konuştu.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Adams, protestolardan sonra siyahi toplumu "eski yerine koyabilmek", Kovid-19 salgınından ve ekonomik kapanmanın getirdiği zorluklardan kurtarabilmek için yapılacak çok iş olduğunu kaydetti.

 

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Ülkedeki sağlık yetkilileri, binlerce kişinin sokaklara indiği gösteriler nedeniyle ülkede düşüşe geçen vaka sayısının, özellikle göstericilerin büyük çoğunluğunu oluşturan, toplumun gelir düzeyi düşük kesimlerinde yeniden patlak verebileceği uyarısında bulunmuştu.

 

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Siyahi Amerikalı 46 yaşındaki , geçen hafta pazartesi günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis'te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, olayı gösteren görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve protestolar, olayların başladığı Minneapolis'ten ülke genelindeki pek çok kente sıçramıştı.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Floyd protestoları bir haftayı geride bırakırken başkent Washington ve New York dahil en az 40 kent, haftaya gece sokağa çıkma yasaklarıyla başladı.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

ABD'DE POLİSİN IRKÇI SUÇLARININ KAPATILMASI ŞİDDETİN DEVAMINA ZEMİN HAZIRLIYOR

'de, siyahi 'un boğularak öldürülmesiyle yeniden gündeme gelen polis şiddeti, Amerikan emniyet güçlerinin siviller üzerinde kullandığı müdahale yöntemlerini yeniden tartışmaya açtı.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Minnesota'da 25 Mayıs'ta bir polisin sokak ortasında Floyd'un boynuna diziyle bastırması sonucu yaşamını yitirmesine neden olması, ülke genelinde yoğun protestolara neden oldu.

 

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Polis şiddeti ve siyahi Amerikalılar ile diğer etnik gruplara yapılan muamele de bu olayla ülkede bir kez daha gündeme geldi.

 

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Başkan Donald Trump'ın emniyet güçlerine "protestoculara sert müdahale etmesi" çağrısı da kamuoyunun büyük tepkisini çekti.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Özellikle insan hakları dernekleri üyeleri, akademisyenler ve hukukçular, polislerin müdahale esnasında kullandığı sert gözaltı tekniklerini tartışmaya başladı.

 

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Konuya dair açıklamalarda, 'de kamu güvenliğinin sağlıklı şekilde korunabilmesi için polis teşkilatı bünyesinde kapsamlı reform yapılması gerektiğine dikkat çekilirken, vatandaş ile polis arasında yaşanan kötü olayların sona ermesi için polis adaylarının kapsamlı eğitimlerden geçirilmesi, denetimlerin artırılması ve polisin hesap verebilirliğinin sağlanmasının şart olduğu vurgulanıyor.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Başka ülkelerdekine benzer hukuki zemine sahip olmalarına karşın Amerikan polisinin kişisel güvenlik gerekçesiyle bulunduğu sert müdahaleler ve işlediği ırkçı suçlarda cezai müeyyideyle karşılaşmaması, şiddetin devamına zemin hazırlıyor.

 

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

 genelindeki birçok polisin görev esnasında karşısındaki insanın görünüşü ve etnik yapısına göre yasaları uygulamasının da polis ile siyahi toplum arasındaki gerginliği büyük oranda artırdığı biliniyor. Polisin etnik ayrım gözetmesi, halkın gözünde tarafsızlık ve güvenirliğini yitirmesine de neden oluyor.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

"Halkı korumak ve hizmet etmek" yeminiyle göreve başlayan polisin ırkçı tavrı, beyaz olmayan insanlar arasında korku ve gerginliğe sebebiyet verirken, toplumdaki her bireyi potansiyel şüpheli yerine koyması da emniyet birimlerini taraflı bir yapı olarak gösteriyor.

ABD'li sağlık uzmanlarından uyarı: Vaka sayısı 3 kat artabilir

ABD hem koronavirüs salgını hem de George Floyd için ülke genelinde düzenlenen protestolar nedeniyle zor zamanlar geçirse de, birçok sağlık uzmanı protestolarla birlikte yeni vaka sayısının üç kat artacağı yönünde tahminde bulunarak, ABD Sağlık Bakanlığı'nı uyardığı bildirildi.

ABD'li sağlık uzmanlarından uyarı: Vaka sayısı 3 kat artabilir

ABD George Floyd için ülke genelinde düzenlenen protestolar ne salgın ne de önlem dinliyor.

ABD'li sağlık uzmanlarından uyarı: Vaka sayısı 3 kat artabilir

Eylemlerin dozunun artmasıyla birlikte ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri yetkilileri vaka sayılarının protesto öncesi dönemden üç kat artacağına dikkat çekti.

ABD'li sağlık uzmanlarından uyarı: Vaka sayısı 3 kat artabilir

Sağlık yetkilileri, ABD’de başlayan protestoların koronavirüsün (Covid-19) yayılımını artıracağı konusunda endişelerini Sağlık Bakanlığı'na ilettiği öğrenildi.

ABD'li sağlık uzmanlarından uyarı: Vaka sayısı 3 kat artabilir

Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nde görevli uzmanlar protestolar sırasında korunamayan fiziksel mesafe nedeniyle virüsün yayılmasına yönelik risk taşınıdığını ifade ettiği belirtildi.

ABD'DE SON DURUM

ABD'li sağlık uzmanlarından uyarı: Vaka sayısı 3 kat artabilir

ABD'de, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 704 artarak 106 bin 945'e çıktı.

ABD'li sağlık uzmanlarından uyarı: Vaka sayısı 3 kat artabilir

ABDCovid-19 salgınının merkez üssü ve en çok can kaybının yaşandığı ülke olmaya devam ediyor. Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ABD'de virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 21 bin 507 artarak 1 milyon 860 bin 626'ya ulaştı.

ABD'li sağlık uzmanlarından uyarı: Vaka sayısı 3 kat artabilir

 

ABD'li sağlık uzmanlarından uyarı: Vaka sayısı 3 kat artabilir

ABD'li sağlık uzmanlarından uyarı: Vaka sayısı 3 kat artabilir

 

ABD'li sağlık uzmanlarından uyarı: Vaka sayısı 3 kat artabilir

 

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

POLİSİN AŞIRI GÜÇ KULLANIMINA TEPKİ GÖSTERENLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

Polisin ihbar ve rutin kontrol durumlarında şüpheli veya olayla bağlantısı olmayan sivillere uyguladığı sert müdahaleler de kamuoyunda büyük tepkilere yol açıyor.

 

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Polis şiddetine ilişkin verilerin bulunduğu "Mapping Police Violence" sitesinde yer alan bilgilere göre, 'de 2013'ten 2019'un ortasına kadar siyahiler de dahil 7 bin 666 kişi polisin verdiği sert tepkiler nedeniyle yaşamını yitirdi. Son olarak Floyd'un ölümü polisin yetkilerine ilişkin soru işaretlerini gündeme getirdi.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

AA muhabirinin açık kaynaklardan derlediği bilgilere göre, polisin yasalara aykırı eylemlerinin başında bireylerin geçerli bir sebep olmadan tutuklanması geliyor. Bu uygulamanın muhatabı genellikle siyahi vatandaşlar olurken, buna tepki gösterenler de çoğunlukla polis şiddetine maruz kalıyor.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Polisin mahkeme emri veya geçerli bir neden olmadan arama yapması veya kişiye ait herhangi bir objeye el koyması da yasal değil ancak ülkede her gün yüzlerce kişinin benzer olaylar yaşadığı biliniyor.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Yasalarda polisin trafikte durdurduğu bir kişinin suç işlediğine dair geçerli bir sebebi olması, aksi takdirde araçta yasa dışı bir obje bulunsa dahi bunun, kişinin aleyhine kullanılamayacağı belirtiliyor. Buna rağmen polisin, yine çoğunluğu siyahilere yönelik benzer birçok tutuklama yaptığı belirtiliyor.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Ayrıca, emniyet birimlerinin takip ettiği yönetmeliklerde orantısız güç, ırkçı davranış, cinsel taciz, delil yerleştirme, gözetleme ve gözaltına alınan bireyin bayılması veya ölmesine neden olacak her türlü tutuklama tekniklerinin yasak olduğu açıkça belirtilmesine rağmen, son 10 yılda ilgili yüz binlerce soruşturmanın açılmış olması olayın ciddiyetini gözler önüne seriyor.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

POLİS ALEYHİNE AÇILAN 110 BİN SORUŞTURMA KAPATILDI

Amerikan USA TODAY gazetesi ve Şikago merkezli "Görünmez Enstitü" adlı insan hakları kuruluşunun ortak araştırmasına göre, son 10 yılda ülkede en az 85 bin polis memuru söz konusu gerekçelerle bağlantılı 200 bin soruşturma geçirdi ancak bu soruşturmaların büyük çoğunluğu kamuoyundan gizlendi.

 

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

En az 110 bin soruşturma emniyet teşkilatı içinde yürütüldü ve yargıya taşınmadı, çoğu daha sonra kapatıldı ve deliller yok edildi.

 

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Yapılan sorgulamaların çoğunu görevi kötüye kullanma ve dövme suçlamaları oluşturdu. En az 22 bin 924 polis orantısız güç kullanmaktan, 3 bin 145 polis tecavüz ve çocuk tacizinden, 2 bin 307 polis aile içi şiddet uygulamaktan soruşturma geçirdi.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Yalan söyleme ve sahte delil yerleştirme suçu da  polis teşkilatı içerisinde büyük bir sorun olarak ön plana çıkıyor. Teşkilatta yalan beyan, sahte delil veya delilleri tahrif etme suçlamalarından en az 2 bin 227 soruşturma açılırken, bu suçların en az 418'ini polislerin doğrudan kendileri veya tanıdıkları birilerini kurtarmak için yapıldığı görülüyor.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

80 BİN SUÇLU POLİSİN SADECE 30 BİNİ GÖREVDEN ALINDI

Konu hakkında yayımlanan raporlardan derlenen bilgilere göre, işlediği ciddi suçlardan dolayı sorgulama geçiren 80 bin polisin sadece 30 bini görevden alındı. Söz konusu polisler en az 20 ila 110 soruşturma geçirmesine rağmen, yıllar sonra mesleklerinden el çektirildi.

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

Ayrıca, bu polislerin en az 4 bin 537'si uyuşturucu ve alkol kullanmak, 9 bin 643'ü ırkçılık ve saldırıda bulunmak, 2 bin 254'ü gereksiz yere adam öldürmek ve 5 bin 416'sı hırsızlık ve yalan beyanda bulunmak nedeniyle görevinden alınırken, diğerlerine ne gibi suçlamalar yöneltildiği bilinmiyor.

 

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

 

ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...
ABD'de George Floyd cinayetine tepkiler sürüyor! Başkent Washington'da şoke eden görüntüler...

ABD'li sağlık uzmanlarından uyarı: Vaka sayısı 3 kat artabilir

ABD'li sağlık uzmanlarından uyarı: Vaka sayısı 3 kat artabilir

ABD hem koronavirüs salgını hem de George Floyd için ülke genelinde düzenlenen protestolar nedeniyle zor zamanlar geçirse de, birçok sağlık uzmanı protestolarla birlikte yeni vaka sayısının üç kat artacağı yönünde tahminde bulunarak, ABD Sağlık Bakanlığı'nı uyardığı bildirildi.

 

 

Bu haber 201084 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Adım adım değişim! Başkan Erdoğan'dan partililere talimat: AK Parti'nin geleceğini kimsenin geleceğinden önde tutamayız
Son dakika: Adım adım değişim! Başkan Erdoğan'dan partililere...
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı | Kamuya kaç öğretmen atanacak?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı | Kamuya kaç...