8’li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun terör...

8'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun terör güzellemesi hafızalarda! İşte arşivden çıkan gerçekler

8'li koalisyon cumhurbaşkanı adayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2. turda milliyetçi seçmeni etkilemek için söylem değiştirse de daha önceki açıklamaları hafızalardaki tazeliğini koruyor. Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimleri öncesinde yürüttüğü propaganda döneminde, kamuoyunun milli bilincini yaralayan skandal açıklamalara imza atmıştı.

27 Mayıs 2023 - 08:30

8'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun terör güzellemesi hafızalarda! İşte arşivden çıkan gerçekler

Giriş Tarihi: 27.05.2023 Güncelleme Tarihi: 27.05.2023 

8'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu28 Mayıs seçimleri öncesi siyasi manevra yapıp söylem değiştirse de gazete sayfaları gerçeği gözler önüne seriyor. Kılıçdaroğlu katıldığı bir çok program ve etkinliklerde 85 milyonun hafızasına kazınan skandal sözler sarf etmişti.

8’li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun terör güzellemesi hafızalarda! İşte arşivden çıkan gerçekler8'li koalisyon cumhurbaşkanı adayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2. turda milliyetçi seçmeni etkilemek için söylem değiştirse de daha önceki açıklamaları hafızalardaki tazeliğini koruyor. Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimleri öncesinde yürüttüğü propaganda döneminde, kamuoyunun milli bilincini yaralayan skandal açıklamalara imza atmıştı.

8'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu28 Mayıs seçimleri öncesi siyasi manevra yapıp söylem değiştirse de gazete sayfaları gerçeği gözler önüne seriyor. Kılıçdaroğlu katıldığı bir çok program ve etkinliklerde 85 milyonun hafızasına kazınan skandal sözler sarf etmişti.

SKANDAL İFADELER
Türkiye'nin sınırlarından kovmak için birçok kez askeri operasyon yaptığı YPG ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu 20 Ekim 2014 tarihinde, "Biz YPG'yi terör örgütü olarak görmeyiz. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur." İfadelerini kullanmıştı.

Tarihler 4 Mart 2019'u gösterdiğinde ise "YPG bize mi saldıracak" sözleriyle büyük bir skandala imza atmıştı. 26 Ekim 2015 tarihinde, katıldığı bir canlı yayında, "Anayasayı değiştirelim" demesinin akabinde program yorumcularında birinin '2. ve 3. Maddeleri mesela' sözünü karşılık 'Tabi, söyledik bütün bunları tamamını' ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ'IN SERBEST BIRAKILMASI VURGUSU
2020 yılında katıldığı bir canlı yayın programında ise HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için, "Selahattin Demirtaş bütün bu iddianameleri şeref madalyası olarak takacaktır." şeklinde konuştu.

26 Ağustos 2021 tarihinde ise "O kanun hükmünde kararnamelerle görevden alınan, işine son verilen, ekmeği elinden alınan herkesi görevine iade edeceğim." açıklamasında bulundu.

HER AÇIKLAMASI HAFIZLARDAKİ TAZELİĞİNİ KORUYOR
Türkiye'nin gündemini bir dönem oldukça meşgul eden Hendek eylemlerini gerçekleştiren terör sempatizanlarıyla ilgili olarak "Barikatları kuran arkadaşlar" hitabını kullandı.

CHPIrak ve Suriye Suriye tezkerelerine HDP ile birlikte "Hayır" oyu verdi. 27 Mayıs 2022 tarihinde katıldığı bir çalıştaysa ise "Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istiyorsanız Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız" ifadelerini kullanmıştı.

"YALAN RÜZGARI" ESTİRİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yıllardır söylediği yalanlarla siyasette adeta "Yalan Rüzgarı" estiriyor.

Toplumun hassasiyetlerini gözetmeyen ve ciddi tartışma ile kargaşaya neden olacak söylemleri, düşünmeksizin duyurmaktan çekinmeyen Kılıçdaroğlu'nun siyaset anlayışı, her seferinde sandıkta cezalandırdı.

İŞTE O YALANLAR VE GERÇEKLER;

HÜDA PAR GENEL SEKRETERİ DEMİR: BİZİM YEMİN İLE ALAKALI HİÇBİR SORUNUMUZ YOK

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, "Bizim yemin ile alakalı hiçbir sorunumuz veya farklı düşüncemiz yok. Herkes gibi gider, yeminimizi eder ve siyasetin merkezinde Mecliste yer alırız" dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı canlı yayında Hüda Par'ın defaatle yaptığı açıklamalara rağmen 'yemin metni' yalanına devam etti. "AK Parti listesinden seçilen HÜDAPAR milletvekili, milletvekili yemininin değişmesini istiyor."

"TÜRKİYE'DE 10 MİLYON SIĞINMACI VAR" İDDİASI

Hesap uzmanı olan(!) Kılıçdaroğlu, sığınmacı paranoyasını körüklemek için ortaya hayali rakamlar atarken hesabı şaşırdı. Kılıçdaroğlu, gençleri ikinci tur için sandığa çağırırken "10 milyon Suriyeli yetmedi, 10-20 milyon dahası mı gelsin?" diyerek sayının 30 milyona çıkacağını iddia etti. Bütün veriler Türkiye'de 3,4 milyon Suriyeli olduğunu gösteriyor. Bu sayı 2017'den beri artmıyor hatta eve dönüşlerle azalıyor.

KILIÇDAROĞLU YALANDA SINIR TANIMADI

8'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı Youtube programında, yalan üstüne yalan söyledi.

TOGG'A 'KANDIRMACA' DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu: "TOGG kurulurken destek verdim. Niye karşı olalım? Tam tersine her türlü desteği veririz" dedi.
Gerçek: Kılıçdaroğlu 2019'daki bir programda, TOGG'un bir kandırmacadan ibaret olduğunu ileri sürdü. "Otomobil üretiyoruz dediler. Nerede? Milleti kandırmak için. Türkiye otomobil üretir. Otomobil üretmek artık sıradan bir olay. Mesele nedir? Ürettiğin otomobili kime satacaksın?" ifadelerini kullandı.

ZAFER HAVALİMANI İDDİASI ÇÖKTÜ

Kılıçdaroğlu: Kütahya'daki Zafer Havalimanı için 42 milyar dolar garanti tutar ödendiğini öne sürdü.
Gerçek: Havalimanı yapişlet- devret modeliyle yapıldı. 21 Mart 2044'e kadar muhtemel garanti ödeme tutarı 206.6 milyon Euro.

ZATEN ÇIKARILAN KANUNU, VAAT OLARAK SUNDU

Kılıçdaroğlu: "Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkaracağız" dedi.
Gerçek: Söz konusu kanun zaten çıkarıldı. Kanun 3 Şubat 2022'de TBMM'de kabul edilip 14 Şubat'ta yürürlüğe girdi.

KEMALİZM'E 'IRKÇILIK' DİYEN MİLLETVEKİLİNİ SAVUNDU

Kılıçdaroğlu: FETÖ'nün gazetesi Taraf'ta da çalışmış olan CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın'ın 'Kemalizm bir ırkçılıktır' sözleri üzerine, "Asla Kemalizm'i ırkçılık olarak tanımlamamıştır. Bağlamından koparılmış cümlelerdir" dedi.
Gerçek: Yüksel Taşkın 'Sağ Kemalizm' adlı makalesinde 'Kemalizm ırkçılıktır' ifadelerine yer vermesinin yanı sıra birçok programda benzer sözler sarf etti.

TERÖR DESTEKÇİSİ TANRIKULU'NU SAVUNDU

Kılıçdaroğlu: CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun terör örgütüne verdiği destek üzerine, "Terör örgütünün en etkin olduğu dönemlerde terör örgütüne karşı davrandı ve terör örgütünü o dönem baro başkanı olarak protesto eden ve karşı çıkan kişi" dedi.
Gerçek: Tanrıkulu, Türkiye'nin yerli ve milli imkânlarla geliştirdiği SİHA'lara karşıtlığı ve Türk askerine kimyasal silah iftirasına verdiği destekle tanınıyor.

ERBAKAN SORUSUNA KAÇAMAK YANIT VERDİ

KILIÇDAROĞLU, programda kendisine yöneltilen bazı sorular karşısında ise zor anlar yaşadı. Bir gencin "Zamanında Erbakan Hocamızın ev hapsini fiili hapse çevirmek için imza attınız, Milli Görüş'ten nasıl oy almayı hedefliyorsunuz?" sorusuna hayli şaşırdığı görülen Kılıçdaroğlu, "Benim mi imzam varmış?" diyerek geçiştirdi.

Bu haber 236724 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)