25 Aralık savcısı İsmail Uçar konuştu: Yolsuzluk adı altında...

25 Aralık savcısı İsmail Uçar konuştu: Yolsuzluk adı altında hukuku katlettiler.

25 Aralık kumpas soruşturmasını yürüten Başsavcı Uçar, "Hedefler bilinçli seçildi, şüpheli olanı değil şüpheli olmasını düşündükleri kişileri takip ettiler. Yolsuzluk soruşturması adı altında hukukun katledildiği sipariş dosyalar olduğu ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

25 Aralık 2019 - 10:06

 kumpas soruşturmasını yürütmüştü! İlk kez konuştu!

Giriş Tarihi: 25.12.2019  09:09 Güncelleme Tarihi: 25.12.2019  10:01

 kumpas soruşturmasını yürüten Başsavcı Uçar, "Hedefler bilinçli seçildi, şüpheli olanı değil şüpheli olmasını düşündükleri kişileri takip ettiler. Yolsuzluk soruşturması adı altında hukukun katledildiği sipariş dosyalar olduğu ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

25 Aralık kumpas soruşturmasını yürütmüştü!

'nün milli projeleri hedef aldığı  kumpas soruşturmasını yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, kumpasın 6'ncı yıl dönümünde ilk kez konuştu. Uçar'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
MANKURTA DÖNÜŞTÜRDÜ: FETÖ'nün 25 Aralık kumpasını anlamak için öncesine ve sonrasına dikkatli bakmak lazım. 40 yılı aşkın bir süre devlete ihanet etmek için gizlice örgütlenen , Nur cemaati içine girmek suretiyle dini sohbet nev'inden vaazlarla etrafına topladığı inançlı insanların dini bilgi konusundaki noksanlıklarından istifade ederek, insanların kalplerindeki Allah ve Peygamber sevgisini Fetullah sevgisine döndürmüştür. Bu aşamadan sonra Türk toplumunun en değerli varlıkları olan gençliğe el atmış ve bir milletin geleceğini çalmıştır. Ailelerinden ahlaklı nesiller yetiştireceğiz vaadiyle devşirdiği çocukların körpe beyinlerini ifsat etmiş, donuk bakışlı, düşünme kabiliyetini yitirmiş, kalplerinde merhamet kalmamış mankurtlara dönüştürmüştür.
VATAN HAİNİ OLDULAR: Cengiz Aytmatov'un "Gün Olur Asra Bedel" isimli eserinde hikâye edildiği gibi bir annenin evladı mankurtlaştırıldıktan sonra annesini bile tanımamış ve ona zarar vermiştir. Bu vatanın FETÖ'nün tuzağına düşmüş evlatları da son 6 yıldır öz kardeşine kurşun sıkacak kadar aklını ve izanını yitirmiş, her biri vatan haini oldu.
EMEKLİ BİR VAİZİN ORGANİZASYONU OLAMAZ: Dünyada 170 ülkede faaliyet gösterebilen, milyar dolarlara hükmedebilen bir organizasyon emekli bir vaizin yapabileceği bir organizasyon olamaz. 2013 Aralık operasyonlarından biraz geriye gidip Ergenekon soruşturmalarını, Türk ordusuna karşı yapılan kumpasları, Fenerbahçe'yi ele geçirmeye yönelik operasyonu, Gezi Parkı'nda FETÖ'cü polislerin eylemcilerin çadırlarını yakıp olayı ajite etmelerini ve dershane krizini bir arada değerlendirmek gerekir.  Müsteşarı'nın ifade alma bahanesiyle savcı tarafından çağırılması, müsteşarın tutuklanması planı başarısızlıkla sonuçlanınca hemen 17/25 Aralık dosyalarının soruşturmaya kaydedilerek telefon dinleme ve fiziki takip işlemlerine başlanılması, hiçbir şeyin tesadüf olmadığını göstermektedir.
AMAÇLARI ÜZÜM YEMEK DEĞİLDİ: 25 Aralık kumpas dosyası incelendiğinde hedefler bilinçli seçildi, dosyada şüpheli olan değil şüpheli olmasını düşündükleri kişileri takip ettikler, usulsüz dinleme kararları alındı, bazı şüpheliler yönünden karar olmaksızın dinleme yapıldı. Asıl dinlenilmesi gereken kişilerin takip dışı bırakılmasından asıl meselenin üzüm yemek olmadığı anlaşılıyor.
HUKUKU KATLETTİLER: Ayrıca takibe konu edilen şahısların bir kısmının yasama dokunulmazlığı olmasına rağmen fiziki takibe maruz bırakılmaları, üçüncü şahıslar üzerinden iletişimin tespiti yoluna gidilmesi, hedef seçilen iş adamlarının günün şartlarında 'nin önemli projelerinden olan üçüncü havalimanı, üçüncü köprü gibi büyük proje sahibi şirketlerin yöneticileri olması dolayısıyla, yolsuzluk soruşturması adı altında hukukun katledildiği sipariş dosyalar olduğu ortaya çıkmıştır.

'TOPYEKÛN MÜCADELE ŞART'
"Gelinen merhalede, örgüte karşı o günün şartlarında soruşturma yürütmek son derece zor ve yorucu şartlar altında yapılabiliyordu. 15 Temmuz darbe girişimi de gösterdi ki, bu istihbarat ve casusluk şebekesi daha hiçbir şeyden vazgeçmiş değil. Mücadelenin bitmedi. Bu mücadele sadece yargı ve yürütme üzerinden başarıya ulaşamaz. Topyekûn mücadele şart. SSTK'lar, bütün kurumlar, üniversiteler ve diyanet samimi şekilde katkı sunarlarsa örgüt etkisiz kılınacaktır. Aksi takdirde bu meseleyle gelecek kuşaklar da uğraşmak zorunda kalır."25 Aralık kumpas soruşturmasını yürütmüştü! İlk kez konuştu!

Yolsuzluk adı altında hukuku katlettiler

 kumpas soruşturmasını yürüten İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar, kumpasın 6. yıl dönümünde ilk kez SABAH’a konuştu. Uçar, ’cülerin 25 Aralık 2013’te Türkiye’nin marka projelerini hedef almak üzere yolsuzluk kılıfı ile hukuku katlettiklerini kaydetti.

Yolsuzluk adı altında hukuku katlettiler

Uçar şunları söyledi: "25 Aralık dosyası incelendiğinde hedeflerin bilinçli seçildiği, dosyada şüpheli olan değil şüpheli olmasını düşündükleri kişileri takip ettikleri, usulsüz dinleme kararları alındığı, bazı kişiler yönünden karar olmaksızın dinleme yapıldığı, dosya kapsamında asıl dinlenilmesi gereken kişilerin takip dışı bırakılması hususlarından meselenin üzüm yemek olmadığı anlaşılmaktadır."

Başsavcı İsmail Uçar şöyle devam etti:

 "Ayrıca takibe konu edilen şahısların bir kısmının yasama dokunulmazlığı olmasına rağmen fiziki takibe maruz bırakılmaları, üçüncü şahıslar üzerinden iletişimin tespiti yoluna gidilmesi, hedef seçilen iş adamlarının günün şartlarında Türkiye'nin en önemli marka projelerinden olan üçüncü havalimanı, üçüncü köprü gibi büyük proje sahibi şirketlerin yöneticileri olması dolayısıyla, yolsuzluk soruşturması adı altında hukukun katledildiği sipariş dosyalar olduğu ortaya çıkmıştır."

FETÖ'nün milli projeleri hedef aldığı 25 Aralık kumpas soruşturmasını yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, kumpasın 6. Yıl dönümünde ilk kez SABAH'a konuştu. Uçar, önemli açıklamalar yaptı.

MANKURTA DÖNÜŞTÜRDÜ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 25 Aralık tarihinde yapmış olduğu kumpas operasyonlarını anlamak için o tarihten öncesine ve sonrasına dikkatli bakmak lazım olduğunu belirten Başsavcı Uçar, "Yaklaşık kırk yılı aşkın, bir süre devlete ihanet etmek için gizlice örgütlenen Fetullah Gülen, Nur cemaati içerisine girmek suretiyle dini sohbet nev'inden vaazlarla etrafına topladığı inançlı insanların dini bilgi konusundaki noksanlıklarından istifade etmek suretiyle, öncelikle insanların kalplerindeki Allah ve Peygamber sevgisini Fetullah sevgisine döndürmüştür. Bu aşamadan sonra Türk toplumunun en değerli varlıkları olan gençliğe el atmış ve bir milletin geleceğini çalmıştır. Ailelerinden ahlaklı nesiller yetiştireceğiz vaadiyle devşirdiği çocukların körpe beyinlerini ifsat etmiş, donuk bakışlı, düşünme kabiliyetini yitirmiş, kalplerinde merhamet kalmamış mankurtlara dönüştürmüştür" dedi.

BİRER VATAN HAİNİ OLDULAR

İsmail Uçar şöyle devam etti: "Cengiz Aytmatov'un 'Gün Olur Asra Bedel' isimli eserinde hikâye edildiği gibi bir annenin evladı mankurtlaştırıldıktan sonra annesini bile tanımamış ve ona zarar vermiştir. Bu vatanın FETÖ'nün tuzağına düşmüş evlatları da son 6 yıldır hep birlikte müşahede ettiğimiz gibi kendi öz kardeşine kurşun sıkacak kadar aklını ve izanını yitirmiş, her biri birer vatan haini olmuşlardır."

EMEKLİ BİR VAİZİN ORGANİZASYONU OLAMAZ

Dünyada 170 ülkede faaliyet gösterebilen, milyar dolarlara hükmedebilen bir organizasyon emekli bir vaizin yapabileceği bir organizasyon olamayacağını kaydeden Başsavcı Uçar, "2013 Aralık operasyonlarından biraz geriye gidip Ergenekon soruşturmalarını, Türk ordusuna karşı yapılan kumpasları, Fenerbahçe Futbol kulübünü ele geçirmeye yönelik operasyonu, Geziparkı'nda FETÖ'cü polislerin eylemcilerin çadırlarını yakıp olayı ajite etmelerini ve dershane krizini bir arada değerlendirmek gerekir. MİT Müsteşarı'nın ifade alma bahanesiyle savcı tarafından çağırılması, müsteşarın tutuklanması planı başarısızlıkla sonuçlanınca hemen 17/25 Aralık dosyalarının soruşturmaya kaydedilerek telefon dinleme ve fiziki takip işlemlerine başlanılması, hiçbir şeyin tesadüf olmadığını göstermektedir" diye konuştu.

25 Aralık kumpas soruşturmasını yürütmüştü! İlk kez konuştu!

AMAÇLARI ÜZÜM YEMEK DEĞİLDİ

25 Aralık kumpas dosyası incelendiğinde hedeflerin bilinçli seçildiği, dosyada şüpheli olan değil şüpheli olmasını düşündükleri kişileri takip ettikleri, usulsüz dinleme kararları alındığı, bazı şüpheliler yönünden karar olmaksızın dinleme yapıldığına dikkat çeken İsmail Uçar, dosya kapsamında asıl dinlenilmesi gereken kişilerin takip dışı bırakılması hususlarından asıl meselenin üzüm yemek olmadığının anlaşıldığını belirtti.

HUKUKU KATLETTİLER

 İsmail Uçar şunları söyledi: "Ayrıca takibe konu edilen şahısların bir kısmının yasama dokunulmazlığı olmasına rağmen fiziki takibe maruz bırakılmaları, üçüncü şahıslar üzerinden iletişimin tespiti yoluna gidilmesi, hedef seçilen iş adamlarının günün şartlarında Türkiye'nin önemli projelerinden olan üçüncü havalimanı, üçüncü köprü gibi büyük proje sahibi şirketlerin yöneticileri olması dolayısıyla, yolsuzluk soruşturması adı altında hukukun katledildiği sipariş dosyalar olduğu ortaya çıkmıştır."

TOPYEKÜN MÜCADELE ŞART

 Uçar şunları söyledi: "Gelinen merhalede, örgüte karşı o günün şartlarında soruşturma yürütmek son derece zor ve yorucu şartlar altında yapılabiliyordu. FETÖ'nün müzahir kitlesinin ve sempatisi olanların sayıca hayli fazla olması ve dönemin şartlarında halen çok güçlü medya organlarına sahip olmaları nedeniyle hükümete karşı hukuk darbesi yapmaya çalışan bir organizasyona karşı yapılan soruşturmalarda yeterli kamuoyu desteği sağlanamamıştı.

15 Temmuz darbe girişimi de gösterdi ki, bu istihbarat ve casusluk şebekesi daha hiçbir şeyden vazgeçmiş değil. Toplum olarak henüz mücadelenin bitmemiş olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bu mücadele sadece yargı ve yürütme üzerinden yürütülerek başarıya ulaşamaz. Sivil toplum kuruluşları, bütün kurumlar, üniversiteler ve diyanet samimi şekilde katkı sunarlarsa örgüt etkisiz kılınacaktır. Aksi takdirde bu meseleyle gelecek kuşaklarda uğraşmak zorunda kalır."

25 Aralık savcısı İsmail Uçar konuştu!

25 ARALIK SAVCISI İSMAİL UÇAR KONUŞTU! kumpasını soruşturan  kumpasın 6'ncı yıl dönümünde ilk kez konuştu. Uçar, "Hedefler bilinçli seçildi, şüpheli olanı değil şüpheli olmasını düşündükleri kişileri takip ettiler. Yolsuzluk soruşturması adı altında hukukun katledildiği sipariş dosyalar olduğu ortaya çıkmıştır." dedi.

'nün milli projeleri hedef aldığı  kumpas soruşturmasını yürüten , kumpasın 6'ncı yıl dönümünde ilk kez SABAH'a konuştu.

Uçar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

MANKURTA DÖNÜŞTÜRDÜ

FETÖ'nün 25 Aralık kumpasını anlamak için öncesine ve sonrasına dikkatli bakmak lazım. 40 yılı aşkın bir süre devlete ihanet etmek için gizlice örgütlenen , Nur cemaati içine girmek suretiyle dini sohbet nev'inden vaazlarla etrafına topladığı inançlı insanların dini bilgi konusundaki noksanlıklarından istifade ederek, insanların kalplerindeki Allah ve Peygamber sevgisini Fetullah sevgisine döndürmüştür. Bu aşamadan sonra Türk toplumunun en değerli varlıkları olan gençliğe el atmış ve bir milletin geleceğini çalmıştır. Ailelerinden ahlaklı nesiller yetiştireceğiz vaadiyle devşirdiği çocukların körpe beyinlerini ifsat etmiş, donuk bakışlı, düşünme kabiliyetini yitirmiş, kalplerinde merhamet kalmamış mankurtlara dönüştürmüştür.

VATAN HAİNİ OLDULAR

Cengiz Aytmatov'un "Gün Olur Asra Bedel" isimli eserinde hikâye edildiği gibi bir annenin evladı mankurtlaştırıldıktan sonra annesini bile tanımamış ve ona zarar vermiştir. Bu vatanın FETÖ'nün tuzağına düşmüş evlatları da son 6 yıldır öz kardeşine kurşun sıkacak kadar aklını ve izanını yitirmiş, her biri vatan haini oldu.

İşte 'nin  kumpasındaki rolü!  'siyasi ayak' görevini ABD'de üstlendi

'nün  kumpası, hükümeti yargı eliyle devirmek için yapılan bir darbe girişimiydi. FETÖ'nün bu girişiminde en büyük rolü alanlardan birisi de  idi! İşte tarih tarih kumpasa giden süreç ve CHP'nin rolü...

, devletin tüm kurumlarına sinsice sızdı. O kurumlar arasında yargı da vardı. Gerçek yüzünü  2013 tarihinde gösterdi. Bu tarih FETÖ'nün seçilmiş meşru hükümete karşı yürüttüğü operasyonların başlangıcı kabul edildi. FETÖ'nün kumpasında ön sıralarda yer alan bir başka unsur ise  idi! İşte derin CHP ve FETÖ ilişkisi...

ABD İMAMIYLA GÖRÜŞME
26 Ocak 2012: FETÖ'nün ABD imamı olan  ve yöneticileri, Kemal 'nu Genel Merkez'de ziyaret etti.
(12 gün sonra) 7 Şubat 2012: FETÖ'nün savcısı Sadrettin Sarıkaya,   ve ekibini ifadeye çağırdı. 3 gün sonra da MİT'çiler Emre Taner, Afet Güneş, Yaşar Yıldırım ve Hüseyin Kuzuoğlu için yakalama kararı çıkarıldı..



DARBE ÖNCESİ ZİYARET
2 Aralık 2013: CHP; 37 yıl sonra ilk kez genel başkan seviyesinde Amerika'ya ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu, "Kongre'nin davetlisiyiz. Ayrıca 3 düşünce kuruluşu bizi davet etti" dedi. Kılıçdaroğlu ertesi gün de FETÖ'nün ABD imamı Faruk Taban ile Amerika'da, Taban'ın başkanı olduğu Türkî Amerikan Birliği'nin kahvaltı programına katıldı.

(14 gün sonra) 17 Aralık 2013: Firari savcı  ve meslektaşı 'ye yargısal darbe girişiminde bulundu. 25 Aralık'ta FETÖ yeniden düğmeye bastı ve örgütün savcısı Muammer Akkaş yeni gözaltı kararları verdi.
YASADIŞI KAYITLARI DİNLETTİ
9 Şubat 2014: FETÖ, 17-25 Aralık yargı darbe girişimi başarısız olduktan sonra Karşı gazetesini kurdu. Başına da  getirildi.
20 Şubat 2014: Yasadışı ses kayıtlarını ve teknik takip görüntülerini yayımlamak için FETÖ tarafından kurulan Karşı gazetesinin Ankara Temsilcisi İlhan Taşçı, Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti.
(5 gün sonra) 25 Şubat 2014: Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün ses kayıtlarını CHP Meclis Grubu'nda dinletti.

SIZDIRILAN GİZLİ GÖRÜŞMELER
19 Mart 2014: Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün kanalı Samanyolu TV'de, "Süleyman Şah Türbesi'ne saldırılar olacak. Seçimlerden sonra orduyu Suriye'ye sokmak isteyebilirler" dedi.

27 Mart 2014: Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından 9 gün sonra da FETÖ tarafından kaydedilen ve 'nin kurtarılmasına ilişkin olasılıkların konuşulduğu ses kaydı sızdırıldı. Dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'e yönelik ortam dinlemesi yapılmıştı.

MİT TIR'LARI MANŞETİ
(9 gün sonra) 30 Mart 2014: Yerel seçimler yapıldı.
17 Mayıs 2015: Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün medya imamı firari Ekrem Dumanlı'nın da olduğu Zaman gazetesi yöneticileri ile bir araya geldi. Enis Berberoğlu da oradaydı.
27 Mayıs 2015: Can Dündar Berberoğlu ile Cumhuriyet yakınında görüştü, MİT TIR'ları görüntüleri alındı.
(12 gün sonra) 29 Mayıs 2015: Dündar, görüntüleri manşete taşıdı.

KASET SKANDALI
7 Mayıs 2010: FETÖ düğmeye bastı ve habervaktim.com'da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kasedini yayımladı.
10 Mayıs: Baykal, FETÖ'nün ikinci bir kaset olduğunu açıklamasının ardından istifa etti. Kemal Kılıçdaroğlu, "Aday değilim" dedi
12 Mayıs: FETÖ tarafından Selam-Tevhid kumpası ve 17 Aralık soruşturmaları başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlık, bakanlar, MİT Müsteşarı'nın bulunduğu 41 kurum ve kişi yasadışı dinlenmeye ve teknik takibe başlandı.
16 Mayıs 2010: Hürriyet, Kemal Kılıçdaroğlu'na açıktan destek verdi, Kılıçdaroğlu ise, "Aday değilim, Baykal'ın dönmesini bekliyorum" dedi.
(15 gün sonra) 22 Mayıs 2010: Kasedin yayımlanmasından 15 gün sonra Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı oldu..

FETÖ'CÜ YAYIN ORGANLARINA RÖPORTAJ
Dershanelerin kapatılma döneminde FETÖ'nün sözcülüğünü yapan CHP'li İmamoğlu, 2014 yerel seçimlerinden sonra da ilk röportajını FETÖ'nün yayın organı ZAMAN'a vermiş!



DARBECİLERE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETLERİ
Bugün "FETÖ'nün siyasi ayağı" söylemleriyle AK Parti'ye saldıran CHP'nin Genel Başkanı, her fırsatta soluğu darbecilerin yanında aldı. Kılıçdaroğlu, FETÖ ile mücadele sürecinde devletin ve milletin yanında yer almak yerine, "demokrasi ve basın özgürlüğü" kisvesi altında FETÖ'cülere kol kanat gerdi.

FETÖ'cülerin TV binasına gelerek destek ziyaretinde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu "Bu durum demokrasi ve ülkenin saygınlığına zarar veriyor. Bir grubu düşman ilan etmek acımasızca üstüne gitmek bizim sessiz kalacağımız bir durum değil." demişti.



"KILIÇDAROĞLU'NUN TALİMATI İLE GİTTİM"
CHP adına darbecileri ziyaret eden tek isim Kılıçdaroğlu değil. CHP'li Eren Erdem de FETÖ'nün medya yapılanması kapsamında kapatılan eski Zaman Gazetesi'nin önüne gitmiş ve konuya ilişkin olarak "Ben Cumhuriyet Halk Partisi Medya Komisyonu üyesiyim. Herhangi bir gazeteye kafama göre gitmem. Benim her gideceğim gazetede bir talimat, partimin bir iradesi vardır. Zaman Gazetesi'ne de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği talimatla Berberoğlu ile birlikte gittik." demişti..

MİLLET DİRENİRKEN ONLAR KAÇTI
"Tankların önüne ilk ben çıkarım" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi havalimanından kaçarak darbeye nasıl "direndiğini" gözler önüne sermişti.

25 Aralık kumpas soruşturmasını yürütmüştü! İlk kez konuştu!

HDP-CHP-FETÖ İMAMOĞLU'NUN SLOGANIYLA ABD'DE BULUŞTU
Gezi Parkı Şiddet Eylemleri'nin destekçisi New York merkezli Türkiye Araştırmaları Enstitüsü'nün düzenlediği panelde HDP'nin ABD temsilcisi Giran Özcan, FETÖ firarisi eski CHP milletvekili Aykan Erdemir birlikte konuşma yaptı. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu da panele Skype ile bağlandı. Etkinlik için hazırlanan afişte CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun "Her şey çok güzel olacak" sloganının yazılı olduğu bir görselin bulunması dikkati çekti.

TAKVİM.COM.TR25 Aralık kumpas soruşturmasını yürütmüştü! İlk kez konuştu!

EMEKLİ BİR VAİZİN ORGANİZASYONU OLAMAZ

Dünyada 170 ülkede faaliyet gösterebilen, milyar dolarlara hükmedebilen bir organizasyon emekli bir vaizin yapabileceği bir organizasyon olamaz. 2013 Aralık operasyonlarından biraz geriye gidip Ergenekon soruşturmalarını, Türk ordusuna karşı yapılan kumpasları, Fenerbahçe'yi ele geçirmeye yönelik operasyonu, Gezi Parkı'nda FETÖ'cü polislerin eylemcilerin çadırlarını yakıp olayı ajite etmelerini ve dershane krizini bir arada değerlendirmek gerekir.  Müsteşarı'nın ifade alma bahanesiyle savcı tarafından çağırılması, müsteşarın tutuklanması planı başarısızlıkla sonuçlanınca hemen 17/25 Aralık dosyalarının soruşturmaya kaydedilerek telefon dinleme ve fiziki takip işlemlerine başlanılması, hiçbir şeyin tesadüf olmadığını göstermektedir.

AMAÇLARI ÜZÜM YEMEK DEĞİLDİ

25 Aralık kumpas dosyası incelendiğinde hedefler bilinçli seçildi, dosyada şüpheli olan değil şüpheli olmasını düşündükleri kişileri takip ettikler, usulsüz dinleme kararları alındı, bazı şüpheliler yönünden karar olmaksızın dinleme yapıldı. Asıl dinlenilmesi gereken kişilerin takip dışı bırakılmasından asıl meselenin üzüm yemek olmadığı anlaşılıyor.

HUKUKU KATLETTİLER

Ayrıca takibe konu edilen şahısların bir kısmının yasama dokunulmazlığı olmasına rağmen fiziki takibe maruz bırakılmaları, üçüncü şahıslar üzerinden iletişimin tespiti yoluna gidilmesi, hedef seçilen iş adamlarının günün şartlarında 'nin önemli projelerinden olan üçüncü havalimanı, üçüncü köprü gibi büyük proje sahibi şirketlerin yöneticileri olması dolayısıyla, yolsuzluk soruşturması adı altında hukukun katledildiği sipariş dosyalar olduğu ortaya çıkmıştır.

'TOPYEKÛN MÜCADELE ŞART'
"Gelinen merhalede, örgüte karşı o günün şartlarında soruşturma yürütmek son derece zor ve yorucu şartlar altında yapılabiliyordu. 15 Temmuz darbe girişimi de gösterdi ki, bu istihbarat ve casusluk şebekesi daha hiçbir şeyden vazgeçmiş değil. Mücadelenin bitmedi. Bu mücadele sadece yargı ve yürütme üzerinden başarıya ulaşamaz. Topyekûn mücadele şart. SSTK'lar, bütün kurumlar, üniversiteler ve diyanet samimi şekilde katkı sunarlarsa örgüt etkisiz kılınacaktır. Aksi takdirde bu meseleyle gelecek kuşaklar da uğraşmak zorunda kalır."

. darbe girişiminin medya ayağı FOX

'ta  tarafından yapılmak istenen darbe girişiminin medya ayağı olduğu belirtilen , bu süreçte FETÖ'den tutuklanan FOX TV Haber Müdürü 'den gelen yasa dışı bilgileri yayınlayarak algı yarattı. Kanal 25 Aralık yargı darbe girişimini yöneten FETÖ savcısı Muammer Akkaş'ın hedef aldığı Türkiye'nin ileri gelen iş adamlarını hedef alan yayınlar gerçekleştirdi.

17-25 Aralık darbe girişiminin medya ayağı FOX

 yargı darbe girişiminin medya ayağı olduğu belirtilen , bu süreçte 'den tutuklanan FOX TV Haber Müdürü 'den gelen yasa dışı bilgileri yayınladı. Kanal, 25 Aralık yargı darbe girişimini yöneten FETÖ savcısı Muammer Akkaş'ın hedef aldığı Türkiye'nin en önemli iş adamlarını hedef alan yayınlar gerçekleştirdi.

-Gün, Dink'i katleden Ogün Samast'a zorla ve ısrarla Türk bayrağı tutuşturularak çekilen kurgu görüntüleri FOX TV üzerinden yayınlamış ve Dink cinayetinin askere yıkılmasına zemin hazırlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada; Gün'ün FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı "ByLock"tan 2 bin 521 kez erişim sağladığı tespit edildi.

-17-25 Aralık sürecinde FETÖ'den gelen yasadışı bilgi ve teknik takip tutanaklarını FOX TV'de yayınlayan Gün, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturmada tutuklu yargılanıyor.



-FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasına ilişkin iddianamede de Gün'ün "Örgütün Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni yıkmaya yönelik ilk teşebbüs girişimi olan olaydan dahi haberdar olabilecek düzeyde etkinliğe sahip olduğu" aktarıldı.

-Yine Akıncı'da darbe girişimini yöneten tuğamiral Ömer Faruk Harmancık'ın, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Fox TV Ankara Bürosu'nu aradığı da ortaya çıkmıştı.

-FETÖ'nün darbe girişiminde medya operasyonunu yöneten Harmancık, FOX TV'de ikinci darbe bildirisini okutmak istemişti.

Bu haber 201849 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi! Yarın branş dağılımı yapılacak
Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi! Yarın branş...
Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi! Yarın branş dağılımı yapılacak
Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi! Yarın branş...