115 hamile çocuk skandalında tüyler ürperten gerçek ortaya...

115 hamile çocuk skandalında tüyler ürperten gerçek ortaya çıktı

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki “çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları”nın bildirilmediği iddialarına ilişkin, hastanede görevli 2 personel hakkında kamu davası açıldı.Alınan bilgiye göre, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından doğrudan yürütülen soruşturma kapsamında, hastanede görevli 2 personelin ifadeleri alındı.Olaya ilişkin kamu görevlisinin “suçu bildirmemesi” eyleminden dolayı söz konusu 2 personel hakkında iddianame hazırlanarak, kamu davası açıldı.

20 Ocak 2018 - 11:44 - Güncelleme: 20 Ocak 2018 - 12:12

115 nda tüyler ürperten gerçek ortaya çıktı

Giriş Tarihi: 20.1.2018 11:20 Güncelleme Tarihi: 20.1.2018 11:44

İstanbul’un orta yerindeki ‘hamile çocuk’ skandalında tüyler ürpertici gerçek ortaya çıktı. Valiliğin önüne konulan ‘boş dosya’ nedeniyle soruşturma izni vermediği öğrenildi. Öte yandan Hastanesi’nde ‘115 hamile çocuk’ skandalıyla ilgili savcılığın tüm doktorları ifadeye çağırdığı bildirildi.

115 hamile çocuk skandalında tüyler ürperten gerçek ortaya çıktı

Türkiye'nin gündemine oturan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 115 hamile çocukla ilgili kayıtların polise bildirilmediğinin ortaya çıkmasının ardından hem idari hem de adli soruşturma genişletildi.

DOKTORLAR İFADEYE ÇAĞRILDI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 1 Ocak 2017- 9 Mayıs 2017 tarihleri arasında Kadın Doğum Servisi'nde görevli tüm doktorlar savcılık tarafından ifadeye çağırıldı.

BOŞ DOSYA VERDİLER

Soruşturma kapsamında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 10 Aralık 2017'de hastane başhekim yardımcısı ve bir personel hakkında İstanbul Valiliği'nden soruşturma izni istediği ortaya çıktı. Ancak valiliğe gelen dosyanın detaylı olmadığı ve bu nedenle ilgililer hakkında soruşturma izni verilmediği öğrenildi.

2 PERSONELE KAMU DAVASI

Olayla ilgili gözaltına alınan başhekim yardımcısı A.A ve sosyal hizmet uzmanı N.D adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MAHKEMEYE BAŞVURDU

Sosyal hizmet uzmanı İclal N., İstanbul Valiliği'nin soruşturma izni vermemesine karşı çıkarak, bu kararın iptali için İstanbul İdare Mahkemesi'ne başvurdu. İdare Mahkemesi soruşturma iznini incelerken, olayın ortaya çıkmasıyla Bakanlık soruşturma başlattı.

VALİ ŞAHİN: KİM SORUMLUYSA KARŞILIĞINI GÖRÜR

İstanbul Valisi Şahin, soruşturma izni verilmemesiyle ilgili "Ya bizim kararımız onanacaktır ya da kaldırılarak yargılamanın önü açılacaktır" dedi.
İstanbul Valiliği'nin görevliler hakkında soruşturma izni vermediği iddialarına yanıt veren Vasip Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu konuyla ilgili hem valiliğimiz hem hastane yönetimi çok ciddi çalışmalar yapmışlar" diyerek şunları kaydetti: Bizim önümüze çıkan tablo şudur; 15 yaş altı gebeliklerde kanunen bildirmek zorundayız. Onların tamamı bildirilmiş.15 yaş üstü 18 yaş altı gebeliklerde cebir, şiddet, başka türlü baskılar söz konusuysa bunların bildirimi zorunlu. Diğerleri şikayete tabi konulardan. Dosyalarımızda tüm evraklar tamamlanmış. Biz de ona göre karar vermişiz.

MAHKEME KARARI İNCELİYOR

Bizim verdiğimiz karar, Bölge İdare Mahkemesi tarafından inceleniyor. Ya bizim kararımız onanacak ya da kaldırılarak yargılamanın önü açılacaktır. Bunların takibi yapılmıyor, peşi bırakılıyor. İnsanlar görevlerini yapmıyor. Hayır. Dosyalara baktığınızda arkadaşlar gayretle görev yapmaya çalışmışlar. Birtakım yanlış varsa kendi süreci içinde yapılır. Kim ne kadar sorumluysa karşılığını görür. (Akşam)

"115 hamile çocuk" skandalını ortaya çıkaran kadın konuştu
 
İstanbul'daki "115 hamile çocuk" skandalını ortaya çıkaran hastane personeli İclal N. konuştu.

İstanbul Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 115 hamile çocukla ilgili polise bildirim yapılmadığı iddiası büyük yankı uyandırdı.

Halen iddia boyutundaki korkunç olayın ortaya çıkmasını sağlayan isim olan; hastanede soysal hizmet uzmanı olarak çalışan İclal N. (32), ilk kez konuştu.

Astsubay bir baba ve ev kadını bir annenin çocuğu olan İclal N., Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'ye yaptığı açıklamalardan dikkat çekenleri şöyle:

Olay önce, hastaneye gelen ve hamile olduğu anlaşılan 17 yaşındaki bir çocuğun raporu ve emniyete yapılması gereken bildirim yazısının olmaması ile ortaya çıktı...

Bir süre sonra geçmiş ayları kontrol ederek eksik bir evrak olup olmadığını tespit etmek istedim. Ben bu birimde 2017’de göreve başladığım için 1 Ocak 2017- 9 Mayıs 2017 dönemini kontrol ettim. 2016 ve önceki yıllara bakamadım bile...

5 ay 9 günlük süreçte hastaneye gelen 18 yaşın altındaki hamile çocuk sayısı 250 civarında. Bu çocuklardan 115’i için emniyete bildirimin yapılmadığını tespit ettim. Diğer çocuklar için bildirim yapılmış.

Yaptığım tespiti tutanak altına alarak başhekim yardımcısı A. A.’ya bildirdim ancak bir işlem yapılmadı... Daha sonra görev yerim değişti... Avukatımla da konuşarak konuyu savcılığa bildirmeye karar verdim ve Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ihbar dilekçemden sonra, 3 Ekim günü ifademi de aldı...

Bu hastaneye yılda ortalama, 18 yaşın altında 450-500 hamile çocuk geliyor. Bizim görevimiz, çocuk yaştaki hamile çocuklar ile ilgili durumu bir üst yazı ile polise bildirmek. 

Hayatım boyunca unutamayacağım bir çocuk var. Yaşı 16’ydı. Tecavüze uğramıştı. Ailesi hastaneye getirdi. Esasında kürtaj yaptırmak istemişler ama çok geç kalınmış. Doğumhaneye indirilince benim de haberim oldu ve doğumhaneye indim. Burada 5-6 kadın daha bulunuyordu. Bu çocuk da doğum için buraya getirilmiş. Ben oraya gittiğimde, doğum sancısı çeken kadınların çoğu çığlık çığlığaydı. Ben 32 yaşındayım bu yaşımda ben bile öyle ortamda korkarım. O çocuğun yanına gittim. Kadınların çığlıkları nedeni ile çok korkmuş ve ağlıyordu. O çocuğun o ağlayışları hâlâ
kulaklarımda. 4 yıl önce yaşadığım bu olay bende büyük bir etki yaratmış durumda. Bugün bu 115 çocuk ile ilgili derdimi anlatmak için çalmadığım kapı kalmadı hastane içinde. Üstelik dışlanan ben oldum.

Bu haber 149318 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Orman yangınlarında son durum: Kahramanmaraş, Sakarya, Bilecik, Bursa, Manisa, Gaziantep ve Bolu! | Gözaltılar var
Orman yangınlarında son durum: Kahramanmaraş, Sakarya, Bilecik,...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)