Müjdeli haber geldi: Esnafa 5.250 TL! Çifte ödeme yapılacak.

Müjdeli haber geldi: Esnafa 5.250 TL! Çifte ödeme yapılacak.

Hükümet duyurdu vatandaş rahatladı! Kısa çalışma ödeneği uzadı, esnafa 1000 TL hibe ve 5 ay daha sürecek KDV indirimi...Kısa çalışma ödeneğinin uzatılması, hibe ve kira yardımı derken bir müjde de KDV indirimiyle ilgili geldi. Koronavirüs pandemisinin getirdiği olağanüstü durumu göz önüne alan hükümet bir dizi kararı hayata geçirdi ve vatandaşlara rahat nefes aldırdı. Buna göre KDV indirimine 5 ay daha 'devam' denildi.Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Ocak'ta yapılacak olan zamda.

24 Aralık 2020 - 08:05

Müjdeli haber geldi: Esnafa 5.250 TL! Çifte ödeme yapılacak

Giriş Tarihi: 24.12.2020  07:00 Son Güncelleme: 24.12.2020  08:01

Esnafa kira ve hibe desteğini kapsayan karar 'de yayımlandı. Esnafa kira ve hibe desteği sağlayacak olan karara göre 3 ay süreyle 1.000 TL hibe, 500 - 750 TL kira desteği verilecek. Üst limitten bu imkandan faydalanan esnafın cebine 5.250 TL girecek. Peki, hibe ve kira yardımından kimler yararlanacak? İşte 5.250 TL'lik destek alabileceğiniz gelişmenin detayları...

Esnafa 5.250 TL! Detaylar belli oldu | Çifte ödeme yapılacak

Hükümet duyurdu vatandaş rahatladı! Kısa çalışma ödeneği uzadı, esnafa 1000 TL hibe ve 5 ay daha sürecek  indirimi...

2020 yılı koronavirüs pandemisinin gölgesinde geçen bir yıl oldu. Salgın sadece sağlığımızı değil tüm dünyadaki ekonomileri de etkiledi. Birçok firma ya kepenk kapattı ya da binlerce işçi çıkardı. Ülkemiz ise pandemiyle mücadelede kararlı ve güçlü adımlar attı. Hem sağlık hem de ekonomi alanında birçok önlem alarak bu süreçte vatandaşının yanında oldu. Hükümetin  girmeye sayılı günler kala art arda açıkladığı bir dizi önlemler işçi, işveren ve esnafa adeta rahat bir nefes aldırdı. Bu kapsamda kısa çalışma ödeneği uzatıldı, esnafa 1000 TL hibe ve 500-750 TL kira yardımı gibi müjdeler verildi. Ayrıca  indirimine 5 ay daha devam denildi. Turistik tesis ları da ertelendi ve son olarak koronavirüs aşısında KDV oranının yüzde 1 olacağı belirlendi. İşte detaylar...

2020 yılı koronavirüs pandemisinin gölgesinde geçen bir yıl oldu.

Salgın sadece sağlığımızı değil tüm dünyadaki ekonomileri de etkiledi.

Birçok firma ya kepenk kapattı ya da binlerce işçi çıkardı.

Ülkemiz ise pandemiyle mücadelede kararlı ve güçlü adımlar atarak hem sağlık hem de ekonomi alanında birçok önlem alarak bu süreçte vatandaşının yanında oldu.

Hükümetin yeni yıla girmeye sayılı günler kala art arda açıkladığı bir dizi önlemler işçi, işveren ve esnafa adeta rahat bir nefes aldırdı.

Bu kapsamda kısa çalışma ödeneği uzatıldı, esnafa 1000 TL hibe ve 500-750 TL kira yardımı gibi müjdeler verildi.

Ayrıca KDV indirimine 5 ay daha devam denildi.

Turistik tesis borçları da ertelendi ve son olarak koronavirüs aşısında KDV oranının da yüzde 1 olacağı belirlendi.

İşte Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı ve dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeler.

ESNAFA 1000 TL KİRA VE HİBE DESTEĞİ


Pandemi sürecinden etkilenen esnafa can suyu niteliği taşıyan doğrudan hibe desteği 3 ay boyunca 1000 TL ve büyük şehirlerde 750 TL diğer şehirlerde ise 500 TL olan kira desteği verilecek.

Milyonlarca esnafın sorduğu kira ve hibe desteğinden kimler yaralanacak sorusunun cevabı ise şu şekilde:

14 Aralık itibarıyla Esnaf ve Sanatkar Sicili'ne kayıtlı vergiden muaf esnaf ve sanatkarlar, faal olan ve basit usulde vergi verenler, alınan tedbirlerden etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler faydalanabilecek.

KİRA VE HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kira ve hibe desteği başvuruları ise önümüzdeki günlerde Ticaret Bakanlığı tarafından duyurulacak.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI

Koronavirüs salgını şüphesiz esnaf ve işverenler kadar milyonlarca çalışanı da vurdu.

Yeni açıklanan karar ile kısa çalışma ödeneğinde de önemli bir adım atıldı.

Kısa çalışma ödeneği başvurularında son tarih 31 Aralık 2020'den 31 Ocak 2021'e kadar uzatıldı.

Karara ilişkin detayları paylaşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kararın detaylarını paylaştı.

Buna göre eğer 31 Aralık 2020 tarihine kadar kısa çalışma ödeneğine bir işyeri başvurmamışsa, 31 Ocak 2021'e kadar e-Devlet üzerinden başvururlarsa 1 Ocak 2021'den sonraki dönemi için 3 ay boyunca ödenekten yararlanacaklar.

İLAVE İŞÇİLER İÇİN DE BAŞVURU YAPILABİLECEK

31 Aralık'a kadar başvuran işyerleri, ilave işçileri için de kısa çalışma ödeneği talebinde bulunabilecek.

Kısa çalışma ödeneği olarak ödenen süreler, işçilerin işsizlik ödeneklerinden mahsup edilmeyecek.

Salgın sürecinden etkilenen işyerlerinden 30 Haziran 2020'ye kadar kısa çalışma başvurusunda bulunmuş ve bu uygulamadan yararlanmış olan işyerlerinde kısa çalışma süresi 2 ay süreyle 28 Şubat 2021'e kadar uzatıldı.

BİRÇOK SEKTÖRE KDV İNDİRİMİ MÜJDESİ


Koronavirüs pandemisinden etkilenen ekonomik faaliyetlere destek için çok sayıda hizmet kolunda KDV indirimleri 5 ay uzatıldı.

Buna göre; yıl sonuna kadar uygulanan indirimle, yüzde 20'den 10'a düşürülen işyeri kira stopajlarından alınan gelir vergisi oranı 31 Mayıs'a kadar uzatıldı.

SİNEMA SEKTÖRÜNE DE DESTEK


Sinema biletlerinden alınan yüzde 10 eğlence vergisi oranı da 31 Mayıs'a kadar sıfırlandı.

KORONAVİRÜS AŞISINDA KDV YÜZDE 1 OLACAK


Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan koronavirüs aşılarında 31 Aralık 2021 tarihine kadar tesliminde KDV oranı yüzde 1 olarak belirlendi.

Müjdeli haber geldi: Esnafa 5.250 TL! Çifte ödeme yapılacak

Devlet esnafa çifte ödeme yapacak. Başkan 'ın müjdesini verdiği kira ve hibe desteğine ilişkin karar 'de yayımlandı.

Esnafa büyük destek: Çifte ödeme yapılacak 5.250 TL'yi bulacakESNAFA BÜYÜK DESTEK: ÇİFTE ÖDEME YAPILACAK 5.250 TL'Yİ BULACAK

3 ay süreyle 1.000 lira hibe, 500-750 lira kira desteğinin usul ve esasları belirlendi. İşte merak edilen soruların yanıtları.

HİBE DESTEĞİ NE KADAR?

Doğrudan hibe desteği 3 ay boyunca aylık 1.000 lira olarak belirlendi.

KİMLER YARARLANACAK?:

14 Aralık itibarıyla Esnaf ve Sanatkar Sicili'ne kayıtlı vergiden muaf esnaf ve sanatkarlar, faal olan ve basit usulde vergi verenler, alınan tedbirlerden etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler faydalanabilecek.

KİRA DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Hibe destekten yararlanan kişilerden işyeri kira olanlara 3 ay boyunca, büyük şehirlerde 750 lira, diğer illerde ise aylık 500 liralık kira desteği verilecek. Kira destekten az ise kira kadar ödeme yapılacak.

NE ZAMAN BAŞVURULACAK?

Desteğin verilmesine ilişkin usul ve esasları içeren tebliğin gelecek günlerde Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.

İNDİRİME 5 AY DAHA DEVAM

Salgından etkilenen ekonomik faaliyetlere destek için çok sayıda hizmet kolunda  indirimleri 5 ay uzatıldı. Buna göre; yıl sonuna kadar uygulanan indirimle, yüzde 20'den 10'a düşürülen işyeri kira stopajlarından alınan gelir vergisi oranı 31 Mayıs'a kadar uzatıldı.

İşyeri kiralama hizmetlerinde yüzde 18'den 8'e düşürülen KDV oranı da yeni bir karar alınmazsa aynı gün sonuna kadar devam edecek.

Son dakika: 83 milyona yeni yılda indirim paketi

Son dakika haberi: Başkan Erdoğan'ın imzaladığı indirim ve destek paketi yürürlüğe girdi. Hükümet yeni yıl öncesinde milyonlarca çalışan, işveren, esnafı rahatlatacak kararları devreye soktu. Kovid-19'dan etkilenen çok sayıda hizmet kolunda KDV indirimi 5 ay daha devam edecek. İşyeri stopajlarından alınan yüzde 10 gelir vergisi indirimi de sürecek. Sinema biletlerinden alınan eğlence vergisi sıfırlandı.

İşte kalem kalem indirim, destek ve hibe şeklinde ekonomide yeni yıl paketinin detayları;

KRİTİK PAKET DÜN İTİBARIYLA YÜRÜRLÜKTE

Yaklaşık 2.5 milyon esnafa nefes aldıracak olan bin liralık hibe ve kira desteğinin detayları belli oldu. Milyonlarca çalışanın işini koruyan kısa çalışma başvuru süresi uzatıldı. Yeni kararla, 31 Aralık öncesi başvuru yapmayan işyerleri de kapsama alındı. Turizm tesisleri için borç ertelemesine gidildi. İşte Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla dün itibarıyla yürürlüğe giren düzenlemeler…

KISA ÇALIŞMA DESTEĞİ SÜRECEK

Milyonlarca çalışanı korumaya alan, işvereni rahatlatan kısa çalışma ödeneğinde önemli bir karar alındı. Kısa çalışma ödeneği başvurularında son tarih 31 Aralık 2020'den 31 Ocak 2021'e kadar uzatıldı. 31 Aralık öncesi başvuruda bulunmayan işyerlerinin de başvuru yapabilmesinin önü açıldı. Buna göre, koronavirüs nedeniyle 31 Aralık tarihine kadar Kısa Çalışma Ödeneği'ne başvurmayan işyerleri, 31 Ocak 2021 tarihine kadar e-devlet aracılığıyla başvurmaları durumunda, 1 Ocak 2021 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar ödenekten yararlanabilecek. İşyerleri daha önce kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işçilerini bildirerek başvuru yapabilecek.

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE HİBE VE KİRA YARDIMI

2.5 milyon esnafa ilişkin hibe (doğrudan gelir kaybı desteği), kira yardımı da başlıyor. Esnafa verilecek destekler Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanacak program kapsamında ödenecek. Gelir kaybı desteği üç ay ödenmek üzere 1.000 lira olacak. Buna ilave olarak, destekten yararlanan kişilerden işyeri kira olanlara büyükşehirlerde faaliyet gösterenlere 3 ay ödenmek üzere 750 lira, diğer illerde ise aylık 500 liralık kira desteği verilecek. İşyeri kira bedelinin kira destek tutarının altında olması durumunda işyeri kira bedeli kadar kira desteği ödemesi yapılacak.

Hangi meslekler yararlanacak?
Başkan Erdoğan'ın imzaladığı paketin içeriğindeki karara göre, Ticaret Bakanlığı'nın belirlediği sektörlerde faaliyet gösterenler bu desteklerden yararlanacak. Bakanlık, kısa sürede başvuru süreci ve yararlanabilecek meslekleri duyuracak.

TL MEVDUATA STOPAJ DESTEĞİ

Türk Lirası yatırımlara teşvik yeni yılda da sürecek. Eylül sonu itibarıyla yeni açılan ya da vadesi yenilenen TL cinsinden hesaplar için geçerli olmak üzere mevduatlar için uygulanacak stopaj oranının vadelerine göre, yüzde 15 yerine 5, yüzde 12 yerine 3, yüzde 10 yerine sıfır olarak getirilen uygulama 31 Mart 2021'e kadar devam edecek. Bankalar tarafından ihraç edilen tahvil ve bonolardan elde edilen gelir ve kazançlara ilişkin stopaj oranlarında da 31 Mart 2021 tarihine kadar uygulanacak indirim gerçekleştirildi.

KDV VE STOPAJDA İNDİRİME DEVAM

Yüzde 20'den 10'a düşürülen işyeri kira stopajlarından alınan gelir vergisi oranı 31 Mayıs 2021'e kadar uzatıldı. İşyeri kiralama hizmetlerinde yüzde 18'den 8'e düşürülen KDV oranı da yeni bir karar alınmazsa aynı gün sonuna kadar devam edecek. Belirlenen sektör ve iş kollarında tanımlı mal, hizmetlerin sunulmasında uygulanan KDV oranları beş ay daha yüzde 8 olarak uygulanmaya devam edecek.

EĞLENCE VERGİSİ SIFIRLANDI

KDV indiriminden işyeri kiralama hizmeti, kongre, konser, fuar ve lunapark giriş ücretleri, düğün, nikâh salonları, berberlik ve kuaförlük hizmetleri, terzilik, halı gibi birçok sektör yararlanacak. Yolcu taşımacılığı, yeme-içme ve geceleme hizmetleri, sinema, tiyatro, opera, operet halı ve kilim yıkama hizmetleri başta olmak üzere küçük esnafın faaliyetleri için yüzde 18'den 8'e çekilen KDV'deki indirimlerin süresi de Mayıs 2021'e kadar sürecek. Sinema biletlerinden alınan yüzde 10 eğlence vergisi oranı da 31 Mayıs'a kadar sıfırlandı.

PİRİNÇTE GÜMRÜK VERGİSİ DÜŞTÜ

Salgın nedeniyle temel gıdalarda arz güvenliği ve fiyat istikrarı sağlamak için bazı ürünlerin gümrük vergilerinde düzenlemeye gidildi. Buna göre Ticaret Bakanlığı'nca çeltik ve pirinçte yüzde 34 ve yüzde 45 olan gümrük vergileri 30 Nisan 2021 tarihine kadar sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 15 olarak uygulanacak.

KOVİD-19 AŞISINDA KDV ORANI YÜZDE 1 OLARAK UYGULANACAK

Sağlık Bakanlığı'nca onaylanan Kovid-19 aşılarının 31 Aralık 2021 tarihine kadar tesliminde KDV oranı yüzde 1 olarak belirlendi. Mal ve hizmetlerde uygulanacak KDV oranlarının tespitine ilişkin karara geçici bir madde ekleyen Cumhurbaşkanı kararına göre, Sağlık Bakanlığı'nca onaylanan Kovid-19 aşılarının bu tarihe kadar tesliminde belirtilen vergi oranı yüzde 1 olacak.

Ocak'ta çifte kazanç: Emekliye 527 TL'lik artış! Zamlı maaşlar ne kadar olacak?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 'ta yapılacak olan zamda. Ocak ayının gelmesine sayılı günler kala zamlı emekli maaşlarıyla ilgili bilgiler sızmaya devam ediyor. Eğer kuvvetli tahminler doğru çıkarsa emeklinin maaşında 572 TL artış olacak. Peki emeklinin Ocak zammı ne kadar olacak? İşte  ve Bağ-Kur emeklisinin zamlı maaşlarıyla ilgili bütün detaylar...

Giriş Tarihi: 23.12.2020 

Ocak'ta çifte kazanç: Emekliye 527 TL'lik artış! Zamlı maaşlar ne kadar olacak?

Emeklilerin büyük merakla beklediği  zammı şekillenmeye başladı.  ne kadar olacak? sorusunun yanıtı verildi. Ocak'ta emeklilerin hem maaşları hem . İşte emeklinin merak ettiği bütün detaylar...

 ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde 527 .

İşte 2021 SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş detayları...

Ocak'ta emeklilerin hem maaşları hem ek ödemeleri artacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına bu yılın ikinci 6 aylık enflasyonu oranında  yapılırken; memur emeklilerine yüzde 3 artış ve ikinci 6 aylık  yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak.

Son beklenti anketindeki enflasyon tahminine göre, zam oranı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde yüzde 7.96, memur emeklilerinde yüzde 6.96 olacak.

Maaşlar artacağı için, maaşın üzerinden yüzde 4-5 oranında verilen ek ödemenin tutarı da yükselecek.

Ek ödeme, zamlı maaş üzerinden hesaplanacağı için artacak.

Örneğin; 3 bin lira maaş alan emekliye aylık 120 lira da ek ödeme veriliyor.

Ocak zammı yüzde 7.96 olursa maaş 3 bin 238 lira 80 kuruşa, ek ödeme de 129,55 liraya çıkacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde 527,78 liraya varan artış yaşanacak.

DOKTORA 2.808 TL


Emekli Sandığı kapsamındaki doktorlar üçüncü zammı ilave ödemelerinde görecek.

İlave ödeme memur maaş katsayısındaki artışla yükselecek.

Memur maaş katsayısı yüzde 6.96 artarsa, aylık ilave ödeme uzman olmayanlarda 2 bin 7 liradan 2 bin 147, uzmanlarda 2 bin 625 liradan 2 bin 808 liraya çıkacak.

KİMLER ALIYOR?


 kapsamında olmak.

4 Makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olmak.


4 Sigortalı bir işte çalışmamak.
4 Ayrıca hak sahibi vefat etmişse yakınları aylık bağlama oranları doğrultusunda alıyor.

355 TL artış olacak! SSK Bağ-Kur emekli maaşı intibak zammı ile ne kadar olacak? İntibak zammı son durum nedir?355 TL ARTIŞ OLACAK! SSK BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI İNTİBAK ZAMMI İLE NE KADAR OLACAK? İNTİBAK ZAMMI SON DURUM NEDİR?

Emekliye son dakika zam müjdesi geldi: 2021 Ocak zammı ile SGK-SSK-Bağkur en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük...EMEKLİYE SON DAKİKA ZAM MÜJDESİ GELDİ: 2021 OCAK ZAMMI İLE SGK-SSK-BAĞKUR EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? EN DÜŞÜK...

Ocak zammı ile yüzler gülecek: Emekliye 3.010 lira! İşte en düşük emekli ve memur maaşı...OCAK ZAMMI İLE YÜZLER GÜLECEK: EMEKLİYE 3.010 LİRA! İŞTE EN DÜŞÜK EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI...

Vatandaşa KDV müjdesi! Aşı detayı dikkat çekti

Kısa çalışma ödeneğinin uzatılması, hibe ve kira yardımı derken bir müjde de  indirimiyle ilgili geldi. Koronavirüs pandemisinin getirdiği olağanüstü durumu göz önüne alan hükümet bir dizi kararı hayata geçirdi ve vatandaşlara rahat nefes aldırdı. Buna göre KDV indirimine 5 ay daha 'devam' denildi. İşte bütün detaylar...

Giriş Tarihi: 24.12.2020 

Vatandaşa KDV müjdesi! Aşı detayı dikkat çekti

2020 yılı dünyada koronavirüs pandemisinin gölgesinde geçen bir yıl oldu. Dünyanın dev ekonomileri tel tel dökülürken Türkiye iktisat ve sağlık alanında aldığı önlemlerle vatandaşına rahat nefes aldırdı.

Hükümetin  girmeye sayılı günler kala art arda açıkladığı bir dizi önlemler işçi, işveren ve esnafa adeta rahat bir nefes aldırdı.

Bu kapsamda kısa çalışma uzatıldı, esnafa 1000 TL hibe ve 500-750 TL kira yardımı gibi müjdeler verildi.

Ayrıca  indirimine 5 ay daha devam denildi.

Turistik tesis borçları da ertelendi ve son olarak koronavirüs aşısında KDV oranının da yüzde 1 olacağı belirlendi.

İşte Başkan 'ın imzaladığı ve dün 'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeler.

ESNAFA 1000 TL KİRA VE HİBE DESTEĞİ


Pandemi sürecinden etkilenen esnafa can suyu niteliği taşıyan doğrudan hibe desteği 3 ay boyunca 1000 TL ve büyük şehirlerde 750 TL diğer şehirlerde ise 500 TL olan kira desteği verilecek.

Milyonlarca esnafın sorduğu kira ve hibe desteğinden kimler yaralanacak sorusunun cevabı ise şu şekilde:

14 Aralık itibarıyla Esnaf ve Sanatkar Sicili'ne kayıtlı vergiden muaf esnaf ve sanatkarlar, faal olan ve basit usulde vergi verenler, alınan tedbirlerden etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler faydalanabilecek.

KİRA VE HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kira ve hibe desteği başvuruları ise önümüzdeki günlerde Ticaret Bakanlığı tarafından duyurulacak.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI

Koronavirüs salgını şüphesiz esnaf ve işverenler kadar milyonlarca çalışanı da vurdu.

Yeni açıklanan karar ile kısa çalışma ödeneğinde de önemli bir adım atıldı.

Kısa çalışma ödeneği başvurularında son tarih  2020'den  2021'e kadar uzatıldı.

Karara ilişkin detayları paylaşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kararın detaylarını paylaştı.

Buna göre eğer 31 Aralık 2020 tarihine kadar kısa çalışma ödeneğine bir işyeri başvurmamışsa, 31 Ocak 2021'e kadar e-Devlet üzerinden başvururlarsa 1 Ocak 2021'den sonraki dönemi için 3 ay boyunca ödenekten yararlanacaklar.

İLAVE İŞÇİLER İÇİNDE BAŞVURU YAPILABİLECEK

31 Aralık'a kadar başvuran işyerleri, ilave işçileri için de kısa çalışma ödeneği talebinde bulunabilecek.

Kısa çalışma ödeneği olarak ödenen süreler, işçilerin işsizlik ödeneklerinden mahsup edilmeyecek.

Salgın sürecinden etkilenen işyerlerinden 30 Haziran 2020'ye kadar kısa çalışma başvurusunda bulunmuş ve bu uygulamadan yararlanmış olan işyerlerinde kısa çalışma süresi 2 ay süreyle 28 Şubat 2021'e kadar uzatıldı.

BİRÇOK SEKTÖRE KDV İNDİRİMİ MÜJDESİ


Koronavirüs pandemisinden etkilenen ekonomik faaliyetlere destek için çok sayıda hizmet kolunda KDV indirimleri 5 ay uzatıldı.

Buna göre; yıl sonuna kadar uygulanan indirimle, yüzde 20'den 10'a düşürülen işyeri kira stopajlarından alınan gelir vergisi oranı 'a kadar uzatıldı.

SİNEMA SEKTÖRÜNE DE DESTEK


Sinema biletlerinden alınan yüzde 10 eğlence vergisi oranı da 31 Mayıs'a kadar sıfırlandı.

KORONAVİRÜS AŞISINDA KDV YÜZDE 1 OLACAK


 tarafından onaylanan koronavirüs aşılarında 31 Aralık 2021 tarihine kadar tesliminde KDV oranı yüzde 1 olarak belirlendi.

Erken emeklilik için kilit formül! Bu belgeyle 8 yıl önce emekli olabilirsiniz!ERKEN EMEKLİLİK İÇİN KİLİT FORMÜL! BU BELGEYLE 8 YIL ÖNCE EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ!

Emekliye son dakika zam müjdesi geldi: 2021 Ocak zammı ile SGK-SSK-Bağkur en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük...EMEKLİYE SON DAKİKA ZAM MÜJDESİ GELDİ: 2021 OCAK ZAMMI İLE SGK-SSK-BAĞKUR EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? EN DÜŞÜK...

Ocak zammı ile yüzler gülecek: Emekliye 3.010 lira! İşte en düşük emekli ve memur maaşı...OCAK ZAMMI İLE YÜZLER GÜLECEK: EMEKLİYE 3.010 LİRA! İŞTE EN DÜŞÜK EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI...

Bu haber 990927 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)