Emeklilere zam müjdesi: Başkan Erdoğan cumartesi günü Ankara...

Emeklilere zam müjdesi: Başkan Erdoğan cumartesi günü Ankara mitinginde açıklayacak

Asgari ücretin 17 bin 2 liraya yükseltilmesi, memur zamlarının önemli ölçüde artırılması emeklilerde bir beklentiye yol açmıştı. Ocak ayında yapılan artışı yeterli bulmayan emeklilerin seyyanen zam talebi karşılık buldu. Emeklilerin bu beklentisi boşa çıkmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü düzenlenecek Ankara mitinginde bu konuyu yeniden gündeme getireceği ve temmuz ayını beklemeden 5 bin lira seyyanen zam yapıalcağını duyurması bekleniyor. 

20 Mart 2024 - 10:06

Emeklilere zam müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü Ankara mitinginde açıklayacak
 Giriş Tarihi: 20.03.2024  08:58 Güncelleme Tarihi: 20.03.2024  10:02

Emeklilere zam müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü Ankara mitinginde açıklayacak
Asgari ücretin 17 bin 2 liraya yükseltilmesi, memur zamlarının önemli ölçüde artırılması emeklilerde bir beklentiye yol açmıştı. Ocak ayında yapılan artışı yeterli bulmayan emeklilerin seyyanen zam talebi karşılık buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü Ankara mitinginde emeklilere yönelik seyyanen zam miktarını açıklayacağı iddia edildi.

Emeklilere zam müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü Ankara mitinginde açıklayacak

Hükümet, ocak ayında emeklilere zam yaptı ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık emeklilere yönelik "iyileştirme yapacağız" sözleri belirli bir beklentiye neden olmuştu. Asgari ücretin ve memur maaşlarının önemli ölçüde artırılması emeklileri de beklentiye sokmuş, yapılan zam birçok emeklide yeni zam beklentisine yol açmıştı. Üstelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilerin durumuyla ilgili yaptığı açıklamalar bu zam talebinin karşılık bulması noktasında emeklileri iyice ümitlendirmişti. Emeklilerin bu beklentisi boşa çıkmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü düzenlenecek Ankara mitinginde bu konuyu yeniden gündeme getireceği ve temmuz ayını beklemeden 5 bin lira seyyanen zam yapıalcağını duyurması bekleniyor. 

2024 EMEKLİLER YILI İLAN EDİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ocak 2024'teki yapılan ve senenin ilk toplantısı olma özelliği taşıyan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası 2024'ü emekliler yılı ilan ettiğini duyurmuştu. Erdoğan, "2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Amacımız bu vesileyle emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak, yeni hizmetleri devreye almaktır. Şimdiden emeklilerimize hayırlı olsun." demişti. Toplantı sonrası konuşan Erdoğan şu ifadeleri kulanmıştı: SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor. Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz." 
Asgari ücretin 17 bin 2 liraya yükseltilmesi, memur zamlarının önemli ölçüde artırılması emeklilerde bir beklentiye yol açmıştı. Ocak ayında yapılan artışı yeterli bulmayan emeklilerin seyyanen zam talebi karşılık buldu.

 Emeklilerin bu beklentisi boşa çıkmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü düzenlenecek Ankara mitinginde bu konuyu yeniden gündeme getireceği ve temmuz ayını beklemeden 5 bin lira seyyanen zam yapıalcağını duyurması bekleniyor. Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri

Bu haber 114642 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa ve yeni iletişim stratejisi...
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa...
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...