Emekliye ek zam! SSK ve Bağkur emekli ek ödemeleri kaç TL...

Emekliye ek zam! SSK ve Bağkur emekli ek ödemeleri kaç TL olacak? Kim ne kadar alacak?

Her ay maaşlarıyla birlikte yüzde 4 ek ödeme alan emekliler, artış bekliyor. Emekliler, ‘Oran yüzde 10 olsun’ derken; bu talep hayata geçerse gelirlerde 382 liraya varan artış yaşanacak.

10 Ağustos 2020 - 07:20

ye ek  ve Bağkur leri kaç TL olacak? Kim ne kadar alacak?

Giriş Tarihi: 10.8.2020  05:25 Son Güncelleme: 10.8.2020  07:22

Her ay maaşlarıyla birlikte yüzde 4  alan ler, artış bekliyor. Emekliler, ‘Oran yüzde 10 olsun’ derken; bu talep hayata geçerse gelirlerde 382 liraya varan artış yaşanacak.

Emekliye ek zam

Emekliler her ay maaşlarıyla birlikte ek ödeme alıyor. Vergi iadesinin yerine gelen ek ödeme, maaşın yüzde 4'ü oranında oluyor. Maaş arttıkça, ek ödeme tutarı da yükseliyor.

Ancak emekliler, bu oranın günümüzde düşük kaldığını belirterek, artırılmasını istiyor. Emekliler, yeni oranın yüzde 10 olmasını bekliyor.

'ORAN GÜNCELLENSİN'
Ek ödeme oranıyla ilgili müjde bekleyen emekliler, taleplerini TAKVİM'e, "Çalışanlara asgari geçim indimi olarak en az 220 lira verilirken, bizim ödememiz bunun altında kalıyor. Oranın güncellenmesini bekliyoruz" sözleriyle anlatıyor.

Bu talep hayata geçerse, emeklilerin aylık kazancı artacak. Emekliler, maaşlarının yüzde 10'u oranında ek ödeme almaya başlayacak. SSK ve Bağ-Kur'luların gelirinde 382 liraya varan artış olacak.

6 bin 375 lira olan en yüksek maaşı alan emekliye 255 lira yerine 637 lira ek ödeme verilecek.

KİM NE KADAR ALACAK?

Her ay maaşlarıyla birlikte yüzde 4 ek ödeme alan emekliler, artış bekliyor. Emekliler, ‘Oran yüzde 10 olsun’ derken; bu talep hayata geçerse gelirlerde 382 liraya varan artış yaşanacak.

Bu haber 293004 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...